canım bilmiyorumki musti uyuyunca ekleyim resim ama bu resim ekledigimiz adresi bana bi yazarmısınız bizimkide çok mutlu ama sallayınca korkuyorum birde önünde engeli vardı onu takamadık musti sığmıyor onu takınca ama oda sevio basında müzik slsteml var ışıklı filan biz blrde oyun halısı aldık oda müzikli onuda çok sevdi renkl filanya halının markasıda sassy çok güsel tavsiye ederlm
birde yalancı emziğii istememeye başladı ya sabırrr
meltem kolay gelsin canım . çalışmanında evde olmanında kendine göre zorlukları var. sıkma canını.
pervin canim biara bende siyiricaktim hatta teoman yuzundenmi hormonlar yuzunden mi bilmem tibete gicik gidiyordum, gormek istemiyordum resmen, herseyi batiyordu, hic bi sucu olmadigi halde..cok sukur normale donduk, yine kocami cok seviyorum, ozluyorum, eski halimize geri donduk..gecicic bir surec sanrirm..annelik daha agir basiyor bazen..duzelirsiniz yakinda..ece duzelsin sizde duzelirsiniz..teoman geceleri ve gunduzleri duzenli uyumaya basladigindan beri iyi olmaya basladik biz..sanirim teo ne kadar iyi olursa ben o kadar iyi oluyorum, ben ne kadar iyi olursam iliski de o kadar iyi oluyor..kisir bir dongu, hersey bebiklere bagli:))
Maşallahİyi akşamlar herkese
dizi bitti ben geldim
Ecenin bugün taze çekilmiş fotolarını eklemek istiyorum
Gözlerimi kaparım vazifemi yaparım havasında Rüzgar kaydirigubbakcemile3
birde 4 aylık olunca gece beslemesini kesmek gerekmiski gece kesintisiz uyusun geceleri aclıktan deil artık huy edindikleri icin uyanıolarmıs ve bundan sonra gece uyandıgında onu beslemeden uyutmak birdaha uyanmasını engellermiş bakude deniycem onu..ve yine uyanınca yatkalka gore uyutun dio
okudugum kadarıyla deneyeceklerim bunlar .. yat kalkta onemli olan bikere alısması araya rutin bozulunca sallanma filan girsede sonra o yontemle eskiye donebiliolarmış. vede 4 aylık bebek artık 4 saatte bir beslenmeliymiş. ece hep 2 saatte besleniodu bu hafta suan ya hızlı gelisme surecinde yada atıstırma yapıo. atıstırmacılık yapıomus bebekler karınlarını doyurmadan emiolarmıs sıpalar
Hadi gözün aydınBAKICI İSİNİ NETLESTİRDİKKKK
inanılmazz mutluyum allahım son olarak 2 bakıcı adayı vardı biri anlatmıstım sanırım altkomsumuz karı koca ikisi bakcaklardı kendi evlernide digeri ise prof bakıcı gibi 4 çocuk 3 torun ve iki bebek almıs bakmıs ucretli olarak yani bolca bebek buyutmus yası 62 annemle aynı yasta ama gorseniz 50 dersiniz bakımlı cıvıl cıvıl ece nin hemen guldugu bir tip sonuçta:) seker bir kadın komsumuz burda yılardır kayınvaldenin komsusu asıl aynı sitede oturuyoruz, fiyat diger aileden yuksek ama bukadına dah abir içim simdi ece kolay bir bebek degil en azından alısma doneminde kolay olmayacak kadına memeye yapısıktır benim kizim memesiz durmaz etmez dermiyimm tabiki demedim:)))
soyleki omuzdada pıspıslanarak uyuyor ama ayakta zor geldigi icin herkes benim emzirerek uyutmamı tercih ediyor tabi:)
neyse kadın yemekte yapacak vakti oldugu kadar dedim onemli olan ece dedim ece nin utulerini yapacakk boyle iste sabah 7 aksam 6,30seklinde e bizim zaten resmi tatilelerimiz falan var her rismi tatilde sirketlerimiz kapalı benimde ibonunda oyle mesaili falan islerimiz
MaşallahEsrako Buse de 1-1,5 saatte bir meme istiyordu birkaç hafta öncesine kadar. Vermedim mi yırtıyordu ortalığı. Sonra yavaş yavaş arayı açmaya başladım. Mızmızlandığında oyalayacak birşeyler yaptık ev halkı olarak. Suratımızı şekilden şekile soktuk, hoplattık, kucağımızda gezdirdik falan. 15-20 dakika uzattık arayı her seferinde. Şimdi gündüz 3,5 saate, gece 7 saate kadar dayanıyor. Aman MAŞALLAH diyeyim de nazarım değmesinkaydirigubbakcemile3
Bilgilendirmeler için sağol. Sanada geçmiş olsun.herkesler nerde allah aşkına bayram gezmelerinemi gidildi yoksa .. bende grip durumlarından dolayı kızımla ilişkimi emme süresiyle kısıtlamış bulunuyoruz. umarım onu hasta etmem. böyle olunca haliyle vakit bol bende:))
dün bir prof. dr a gittik. ne farkı var derseniz ben pek bir fark göremedim. belki sorunumuz olmadığı içindir. kilomuz iyi hatta üst sınırda çıktı. ama ek gıdaya başlamalıyız dedi. günde bir kez yoğurt bir kezde meyve suyu. 4. ayın sonunda
ek gıdaya başlanması karnını doyurmak değil ek gıdaya geçişi kolaylaştırmak içinmiş. kaşıkla yemek, farklı tadlar, nispeten daha katı şeyleri yutkunmayı öğrenmek gibi nedenlerle başlamamız gerekiyomuş.
aç olduğu zamanlarda . çay kaşığıyla başlayarak günden güne arttırarak devam edicez.
emziği kesinlikle bırakın dedi, bende hoşlanmıyordum zaten hemen bıraktık. uykuya dalmakta güçlük çektiğimiz için veriyoduk. bunuda şöyle açıkladı: bebeklerin uykusu geldiğinde etrafta ilgilerini çeken ve keşfedilecek çok fazla şey vardır uyumak istemezler bu nedenlede huysuzluk yaparlar.dedi.
ek gıdayı bizim yemek saatlerimizde masada vermemizi söyledi. yemek taklitle öğreniliyor diye. ve
yemek sırasında tv oyun yasak yemeğin farkında olacak
blender rondo yasak pütürlü yemeyi zorlaştırıyor
4 saate kadar emzirme arası olabilirmiş.
6. aydan sonra gece uyanma sıklığı artacakmış.
E sağlık ocağına gittiğimizde demire başlasın dediler biz başladık bebeklerdemi almıycak yani demir? Haydaaaaben demir ilacı alıyordum. hangi doktor söyledi hatırlamıyorum. bu doktor bunun bebeğe faydası olmadığını söyledi. vücudunda eksikse kendin için alabilirsin dedi. 6. ayın sonunda tam kan sayımı yapılacakmış bebeğe. ihtiyacı olduğu ortaya çıkarsa ona ayrıca verilecekmiş.
Güle güle kullanınMAMA SANDALYEMİZİ almış bulunuyoruz. Chicco polly Sea Dreams aldık. EVRİM, SAFARİ modeli gelmişti Corners'a... Ama ben sea dreamsi çok beğendim.
Nasıl anlıyosun açmı oyunmu istiyo filan bizede tiyo ver ben sadece acıktığını anlayabiliyorum net olarakbu kitap gerçekten mucize gibi birşey özellikle rutine sokma konusunda easy kısmını uygulamaya başladım kaç gündür yahya eski düzenine döndü gibi birşey zaten yatır kaldır yöntemine pek ihtiyacım kalmıyor kucağımda uyuyor bende yatağına koyuyorum ama en güzeli niye ağladığını artık biliyorum acıktımı uykusumu var oyunmu istiyor bunları bilmek harika birşey şiddetle tavsiye ediyorum bu kitabı yatır kaldır yöntemini boşverin önceliğiniz bebeği rutine sokmak olsun ondan sonra geliyor bir şekilde kendiliğinden..emmesi uyuması oyun zamanı düzenli olsun yeterki..
Hoşgeldiniz.Sen nasılsın Rüzgar nasıl? Muğla nasıldı:)evimize döndük nihayet..Rüzgar 6 saatlik yolculukta hep uyudu..gidiş dönüş çok rahattı..:))
Oo kuzusundan ayrılanlar kervanına hoşgeldinsağol canım
akşam eve gittim nasıl özlemişim ece yi
elimi yüzümü yıkayıp hemen emzirdim ece yi görseniz nasıl hızlı hızlı emiyor sanki arkası yokmuş memeyi elinden alacaklarmış gibi çok üzüldüm
oyy maşallah
sağolasınn 4 aylık bebişi bırakıp işe başlamak çok zor devlet 6 ay emzirin diyor pompayla sağıp süt taşıyın demiyor ama çalışan kadında izin de vermiyor ben emzirme zamanlarında kızımın yanına ışınlanmak istiyorum
oo hayırlı olsunalkisalkisalkis
Kabus gibi bi gece geöirdik akşam 10da yatağımıza yattık saat 12 de çığlık çığlığa uyandı nolduğumu şaşırdım kuzum balgamla mücadele ediyor anladığım kadarıyla.Zar zor sakinleştirdim uyudu ama nasıl uyku bir oyana bir bu yana kafasını döndere döndere. Saat 1 de tekrar bi ağlama yine sakinleştirdim emzirdim dalar gibi oldu ve saat başı bu böyle devam etti .Sağlık ocağına götürmüş eşim kulağına filan da baksın demiştim bi kaç kere elini kulağına atarken gördüm belki tesadüfen öyle oldu bilmiyorum bi şey yokmuş balgam söksün diye bi şurup yazmış bide tonimer ki tonimeri aldım kullanıyorum bayramdan beri otri bebe nazalıda buna rağmen hala kuzumdan hır hır ses geliyo balgamdan dolayı.Bide diş çıkarma olayından bahsetmiş dr sakın yalancı meme vermeyin yapısını bozar demiş. Of anacım off napıcağımızı şaşırdık valla
geçmiş olsun canım ya hergün ayrı bi problem çıkıyo bu çocuklarda inş. atlatacağız hayırlısıyla
hatira gecmis olsun canim, bu bebikler teker teker noluyo boyle ya...gecen sene karnimizdayken daha iyiydi, sedece biz sikinti cekiyorduk, simdi 2 kat stress..
masaallah teo yaTeoda onceden biberonda uyurdu, simdi biberonu aliyor, alirken onunla konusup uymasini engelliyorum, gazini cikarinca 1-1.5 saat oynuyoruz, sonra o uyku sinyalleri veriyor, gozunu kasiyor esniyor, mizirdaniyor, hemen emzigini verip iki pispis kucagimda hemen uyuyor, 1-1.5 saat deliksiz:))ki bu bir mucizeydi bizim icin..
cok gecmis olsun doruk cuga.bende hep kakasina bakarim esim benimle dalga geciyor.incelemeye aldin yine diye.malesef benim kocam benim kadar ince dusunemiyor.Bugün Doruk'un kakasında az miktarda, hani dikkatle bakmasam göremeyeceğim kadar kan buldum. Akşamüstü apartopar burada bir kliniğin aciline götürdük, dışkı tahlili temiz çıktı. Ateş normal, biraz ishal gibi dedi doktor. Bunu ben de farketmiştim geçenlerde. Bİrkaç defa çok fazla miktarda ve fazla sulu yapmıştı kakasını. Hiç pütür yoktu. Ama ateş olmayınca endişe etmedim, bir de zaten sırf anne sütü aldığı için...
Neyse, kan alalım dedi doktor. Damardan alınması gerekiyormuş. Bayağı büyük insan gibi kolundan damar aramaya başladılar. Ben çok endişelendim, hemşireler bulamadı, Doruk çok ağladı -zaten yatmayı sevmez-, diğer bulgular da temiz olduğundan vazgeçti doktor. Sonra bir daha kaka yaptı, kan falan yoktu. Doktor kuzenimi aradım, o kadar azsa korkma, dedi. Artarsa götürürsün doktora, dedi.
3 gecedir de sabaha karşı sürekli uyanıyor. 15 dk - 30 dk da bir ağlıyor, pışpışlıyorum, yattığı poz. değiştiriyorum, saati geldiyse emziriyorum, inşallah bu gece olmaz artık. Gaz gibi ama değil. 5-6 gibi başlayıp saat 10 a kadar sürüyor böyle. 3 gündür leyla gibiyim.
minik burcin e de cok gecmis olsun.su kisi bir atlatsaydik yaza bebislerimizde buyuyecek biraz kendilerini kurtaracaklar.aksiliklerde ustuste gelmis neyse saglik olsun...selam kızlar kaç gündür giremiyordum girsemde çıkmam bir oluyor burçinin öksürük krizleri tutuyordu cigerleri temiz oldugu için ilaç vermedi dr ama cigerleri çıkıcak gibi öksürürken yüregim dayanmıyor birde bayramda bütün aile benim evdeydi kurban benim evde halledildi üstüne çamaşır makinem bozuldu allahım herşey biranda üst üste geldi perişan haldeyim bayram gelmiş neyime ay çok dertlendim biranda neyse burçin salıncagında uyudu onu yatırıp azıcık bende uyayım bari
herkesin bayramı kutlu olsun kızlar bayram sabahı yazdım ama sitenin gazabına ugradım mesajım bir türlü olmadı neyse iyi uykular kızlar
bakiciniz hayirli olsun canim.merak etme ece cok akilli bir kiz uyum saglayacaktir.sormustun cevap veremedim,benim annem hala yanimda ve maalesef biz baska sehirlerdeyiz ben fethiyedeyim.annem istanbul da.selamlarr
nihayet topige girebildik yahuu
bakıcıylaa son konusmaları yaptık tarih kesinlesti 4 ocakta bakıcımız baslıyor bende 6 ocakta ise gidiyorum simdiden heyecan bastı deli gibi ozliycem kizimi ama bir okadarda ise gitmekheyevan verici ve mutlu ediyor beni ama bakalım aksam nasıl olcakk aksama kızım neler yapcakyada bakmayacak suratıma gorecegizz
benim kizimda ayni misafirlikten hic hoslanmiyor.isin kötüsü bize misafir geldigindede cok huysuzlaniyor dudagini buze buze agliyor cadiherkese günaydın uzun bi aradan sonra yeniden burdayım umarım herkes iidir biz iiz çok şükür hiç bi sorun yok tek sorunumuz musti dışarı adım attığımız anda ağlıyor bayram gezmeleri burnumuzdan geldi sıpa gittiğimiz yerlerde yaygarayı basıo eve gelioz gülüo kaçkere bayram alışverişine çıktık tekrar döndük evimizde mutluyuz ama başka bir yerde deil:)
cok gecmis olsun.bizde bugun 4.ay asimizi olduk.karma ve rotavirus u.bakalim su an atesimiz yok ama gece ne olur bilmem.ates olursa surup veya fitil vericem minigime.bizde hastalandık. dün sabah başlayan huzursuzluğumuz gece artarak devam etti. geceyi nerdeyse arabada geçirerek eski gaz nöbetlerimizi yad ettik. dün 4. ay aşılarımızı yaptırdık. 2 bacaktan. ondanmı yoksa yoldan gelmenin yorgunluğumu sebebini bilmiyorum ateşimiz 38'e kadar çıktı. gece 1 kaşık calpol verdim. sabahta ılık suyla yıkayıp ince giydirdim bir süre 37'ye düştü. ateş zaten ağır ağır düşmeliymiş. şimdi okuldayız. uyuyor gecenin yorgunluğu var yüzünde. annem yok yine. haftaya gelecek. kayınvalidemle döndük ankaradan.
doruk ve teomanım çok geçmiş olsun size.
gypsyesra insallah yahya eski gunlerine cabucak döner.bu bebislerimiz cok akillilar herseye cabucak alisiyorlar.damla bi uygulayabilsem harika ama yok kendim ettim kendim buldum
kendi kendine uyuyan çocuğu kucağımda salladım her ağlamada ağzına memeyi tıkadım şimdi kurtaramıyorum(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?