2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

huysuzlanmasiicinde boyle durup durup gulerken aglamasi mide reflusu olan bebklerde olurmus, gecen haftaki olayi falan anlattim hemen ilaca basladi, mamayla kesilmiycek anlasilan dedi, bakalim insallah duzelicek..

Anladım canım.. senın yaklasımın bu,haklısın... doktor ısı ıcın sana donecegım.

Selamlar herkese uzun bir aradan sonra
önce tatil sonrada sitesin sorunları vede Çağan'ın aşırı nazlı olması sebebiyle buralara uğrayamadım özledim ben hepinizi...
geçmişi okumaya çalışıyorum aklımda kalanlar...

Hasta olan herkese geçmiş olsunn ..

Meltem canım iş hayatın başlamış kolaylıklar diliyorum sana ve çalışan tüm annelere...

Nurdan spiral taktırmışsın hadi hayırlısı nasıl takılırken canın yandımı ? şu şemsiyeyi sevmiyorum hiç
bende düşünüyorum taktırmayı ama adetliyken takılıyor dimi bende daha ilk reglimi olmadım onu beklemem gerekecek sanırım

defnedamla canım geçmiş olsun... bilgiler için sağol.

gypsEsra Yahyamıza nazar değdi , üzülme annesi toparlarsınız
ben hiç saat aralıgı vermiyorum ne zman emmek isterse ozman emziriyorum

Esrako hayırlı olsun bakıcınız gözünaydın

o neki diyorum sana sen gerisini anla birgün bi yakınımbenim siteye üye olduğumu öğrenmez inşallah.ben daha berbat durumlar yaşadım ve yaşıyorum ama anlatmaya dilim varmıyo çok şükür sütüm kesilmedi ama eşimle öok tartışıyoruz ve hç güvenmiyorm.ve ailemle alakalı.kızma sakın ama anlatamıyorum.kendi mutluluğunu bozma çocuklarımıza hissettirme sakın en azından bebişin çok iyi bir anneye sahip bunu düşün.ve onu bu iyi annenin sütünden mahrum etme kendine dikkat et lütfen a.s.
geçmiş olsun ya inşallah geçer en azından erken farkedildi

furkan 3buçuk aylık ama biz ne yiyosak atılıyo hemen ve ağlıyo deniyorum ağzına götürünce istediğini ağzını açıp saldırıyo acaba doymuyo mu die ek mamaya geçmeye düşünüyorum ama doktora sorcaz salı günü.çünkü bazı bebeklerin kilosu normal olsa bile doymadığı için geçiyolarmış bi sitede okumuştum

bugün eşimin amca eşi geldi birsürü yengesi yani laf sölydi gitti.nie herkes moralimi bozuyo ya ben zaten hastalıklarla boğuşuyorum.nie bana gevurmuşum gb davranıyolar .
kaynanam bir değil 10 tane artık onlarla uğraşmaktan bıktım.şaka gb ya:mymeka:kendi kendime çok kızıyorum nie böle bi aileyi çekiyorum die

4. ayımızı doldurduktan sonra meyve sularından azar azar tattırmayı düşümüyorum
2-3 .çay kaşığı kadar
amacım ek gıdaya geçişi kolaylaştırmak , farklı tatlara alışsın diye

gunaydinnn

elif hosgeldin ya cok ozledim gercekten gerci bende pek takilamadim ama neyse artik evimdeyim bisekilde duzen kurmaya calisiyorum...

evrisim cankusum napıosun kuzy nasıl hersey yolundamı

kadrıye allah yardımcınız olsun

dun gece hıc uyumdı yıne sallayarak uyuttum napcam bılmıorum sallanmaya baslarsa ben yıne bıttım obur turlu uykusu geldıgınde odaya uyutmak ıcın goturdugumda yaygarayı basıo kafam cok karısık ama EASY ye devam o duzen guzel

bugun ilk meyve suyumuzu ıctık :) kucuk bır elmanın yarısını rendeledım 5-6 cay kasıgı elma suyu ıcırdım cok sevdı zaten ıhlamuru kasıkla ıcmeye alısık oldugundan sorun olmadı. bıde ıkındıde vercem bakalım nasıl olcak

taze burcum oyuncağinda bukadarı kaydirigubbakcemile3 tebrikler diyorum yaneee,one öle bırbırıne gecmelı falan.

elifcim hoşgeldın tatil güzel gectımı,neva zorluk cıkardımı yolculuk sırasında

Kadriyecım inşalah sorunlarınız dahada buyumeden haollolur.bebegını düşün kızını düşün moralını yüksek tutmaya bak,nede olsa onların ilgili bi anneye ihtiyacları var

canım gecmıs olsun ama bozma moralını,kızlarında dedıgı gıbı erken teşhis cok önemlı,bunu en ıyı sen bılırsın.teo cok daha iyi olcak işallah

bende şahsen 6.ayında baslamayı düşünmüyoru zaten doktor şimdilik gerek yok demıstı.ama gecen gun anne olunca anladım dıe bı programda bu ek gıdaya gecısı anlatan bı doktor vardı.en ıyı 5.veya 7.aymıs ek gıdaya gecıste.yanı erken baslamak için bı sebeb yoksa.bılmıyom nıye 6 degılde 5 ve 7.ay uygun.5 ayda yavastan verırım belkı9 tam emın degılım aslında.

Son düzenleme:
Aman Allah'ım sitenin açıldığına inanamıyorum ! Defalarca girmeye ve birşeyler yazmaya çalıştım olmadı çıldırdım, ne oluyor bu siteye yahu !
Tüm anne ve bebikler iyiler mi?

Kıyamam kuzuma:gitme:Geçmiş olsun hayatım. Ama herkesin dediği gibi, şükret ki erken farkedilmiş. Gerekenler yapıldıktan sonra ilerlemeden atlatacaktır benim güçlü damadım. Bozma moralini

İŞE BAŞLAMA KONUSUNDA
Malum, aranızda en erken işe başlayanlardan biriyim ve çok şükür şu ana kadar beslenme açısından bir sorun yaşamadık. Nasıl yaptığıma gelince, özellikle öğretmen arkadaşlara öneririm:

Sabah kalkar kalkmaz emziriyorum (6.30-7.00), gazını çıkarıp altını değiştirip biraz oyun falan oynayarak 1-1,5 saat geçiriyoruz brlikte. Sonra sabah uykusuna geçiyor. O ara ben okula gidiyorum. Derslerimi 2 saat kadar ders (3-4 ders oluyor yani), sonra 1,5 saat ara şeklinde ayarlattım. Örneğin 9'da okula gidip 12.30-13.00 gibi eve geliyorum. Evdekiler 11.00 gibi sütünü içiriyorlar (120-140 cc). Yani 2 saatten fazla aç kalmıyor. Sonra ben gelip emziriyorum, öğleden sonra bir kere daha süt veriyorlar ben okuldayken. Akşam en geç 5'te eve geliyorum zaten. Böyle böyle idare ettik şimdiye kadar. Arada uzun uyuduğu ve mesela ben gelene kadar hiç süt içmediği zamanlar oluyor. ANCAK UYKUSU UZUN OLDUĞU ZAMAN 3-3,5 saat aç kalabiliyor. Uyanık kaldıysa dayanamıyor o kadar saat. İlk ayında ben izindeydim, 1300 gram aldı. İkinci ay işe yeni başlamıştım 600 gram kadar aldı. Son ay 800 gram civarı almış çok şükür

hadı hayırlı olsun dıyelım.elma dılımını emıyo şevvadel cok severek,suyunuda bayıla bayıla içer heralde

herkeşler oyuncagının resmini koyuyor buyrun
buda benim oyuncak ayıcıgım...
çok seviyoruz bu haliyle oglumu..
yumuşaçık pofuduk bi kumaşı var uyku tulumu olarak kullanıyoruz..

[/URL][/IMG]

Ben geldim o sınıra dün gece. Biraz sarstımda maalesef " ne istiyosun ne ne " diye kuzumu sanki yavrum dile gelip söyleyecek ne olduğunu anlayamadım akşam 7 den gece 12:30 a kadar ağlayıp durdu dudaklarını büze büze en son yatarak emziriyim dedim kaptı memeyi yavrum acıkmış meğerse ama kucağımda vermiştim almamıştı. Çok vicdanım sızlıyo böyle sinirlenince özür üstüne özür diliyorum ama nafile
Yavrunda atlatmış sıkıntısını şükür. Darısı başımıza.
Kaka daha hoş geliyo kulağa hoş bi olay olmamasına rağmen :)

Sanada Kuziyede çok geçmiş olsun bende deneyim pekmezi hangisi farkedermiki keçi boynuzu yada üzüm filan yanlış bi şey yapmıyım Allah muhafaza

Agustos 2009 annelerı ıcın El - Fatihaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
kaydirigubbakcemile3
hayı
oyun halınızın markası ne bende almak istiyorum .bide yürüteç hakkında ne düşünüyosunz erkek çocuğuna zararlıymış dilar
Doktor sitesi diye bi site var orda süreyya bey diye bi dr var çok rağbet var kendisine o yazmış yürüteci yaratabileceği kazalar yüzünden pek tavsişye etmiyomuş birde bebekler parmak uçlarında yürümeye mi en alışıyormuş bende düşünüyorum almayı bıcırığım artık meyilli oturtmak bile kesmiyo bildiğin oturmak istiyo çocuk napıcam bilmem

Üzülme canım benim. her istediğinde versen memeyi belki düzene girer dediğin gibi ve inşallah ek gıdayada gerek kalmaz bi dene baktın huysuzluğu devam ediyo başlarsın mecburen.

Hangi balgam söktürücüyü verdi ?

Hayır olsun :))
Pervin sende bi dene her defasında emzirmeyi 1 hafta sonra tarttır belki gerek kalmaz ek gıdaya ha. Çünkü huysuzluk edip bazen almıyolar memeyi aç olsalarda bizde anlam veremiyoruz sıkıntılarına yada az önce emdi bıraktı aç değildir diyoruz ama randimanlı emmiyo demekki yavrular.
Anacımda böyle mayalar Kaynattığın sütü ılımaya bırakıyosun hangi parmak farkedermi bilemem ama illa serçeeyi batırırlar yakmayacak durumdaysa yoğurdu koyarlar sütün içine kenarından kenarından ağzını kpatıyomuydu annnem hatırlamıyorum ama üzerini sofra bezleriyle filan 2 kat kapatırdı.
Allah yardımcınız olsun kazasız belasız atlatırsınız inşallah.
Herkesin dediği gibi Allahtan erkenden teşhis edilmiş. Belki kuzunun huzursuzluğuda bundan dı yavrumm kıyamam inşallah ilaçlar işe yarar en kısa zamanda Allahın izniyle atlatırsınız.
Dr kilo alımı iyi devam ederse 6. aydan önce ek gıdalara başlamazsın demişti amma aşağıda petrikin de dediği aklıma yatıyor amaç alıştırmak ilerde zorluk yaşamıyalım diye
4. ayımızı doldurduktan sonra meyve sularından azar azar tattırmayı düşümüyorum
2-3 .çay kaşığı kadar
amacım ek gıdaya geçişi kolaylaştırmak , farklı tatlara alışsın diye

tadı kalmamış buraların.tracy gavuruna uydunuz böyle olduk

Aslında hep senin yüzünden sen gittin ben bittim laelaelaelaelae Özledik. Neva nasıl yediğin içtiğin senin olsun neler yaptınız anlat bakalım

EK GIDA KONUSUNDA

Bir aksilik olmazsa tam olarak geçişi 5,5-6 ay gibi düşünüyorum ben. Ama öyle hoop diye geçiş olmaz kanımca. Bu aralar yediğim meyvelerden yalatıyorum Buse'ye. Bayıla bayıla yalıyorzemuszemusMaksat tatlara alışsın. Bir de karışık bitki çayı içiyor arada.

Pinkym maşallah yakışıklı denizciye

kızlar belkı yardımcı olur ek gıdaya gecısımısz için bı kac öneri öğrendım paylasayım hemen

_bebekler ilk pütürlü gıdalara basladıklarında refleks olarak öğürürlermiş,bu bogulacagı anlamına gelmezmıs asla
_o öğürdüğünde bizde dıkkatını dagıtmak için ellerımızı havaya kaldırıp "aa bakk baakk şurda kuş" var vs bagırıp onun dıkkatını dagıtmaya calısmak veye güldürüp yutkunmasını saglamak cok yanlısmıs bebegımız bunu oyun olarak algılarmıs bu aylarda ve ileriki aylarda bunu bıze karsı kullanırlarmış
_yada zorla yedırmeye calısmak özellıkle agzını sıkıp acmak ve yemegı tıkmak en buyuk yanlısmıs.buseferde beyındekı bı mekanızma devreye gırıp bunun kötü bişe oldugunu anlarmıs ve cocuklugu boyunca cok zor yemek yermıs
_en güzel yöntemse yemegı hazırlayıp önce bebegımızle oyun oynamakmış(3-5 dakka kadar).onu güldürmek falan.sonra kasıgın ucuyla agzına degdırıp cekıcekmısiz,önce yalanıcakmıs sonra tekrar konuscakmısız ve busefer bıraz daha fazla verıcekmısız agzına.hatta ilk 3 seferde sadece dudagına degdırıp cekmek en ıyı yöntemmıs.yavas yavas artıtrarak corba veya meyve püresi neyse öle vermelıymısız

belkı cogunuz bılıyodunuz ama paylaşıyım dedim.bilginize arz ederimm.................

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…