demek ondan mı huysuzlanıyodu acaba Nurdan? Teşhis edildiğine sevin, hiç üzülme! Ne güzel, erken teşhis edilmiş işte! Sen bizden daha iyi bilirsin önemini... Moralini bozma, kıyamam...
Ben 6 aylıkken işe başlayacağım için hiç değilse 1 aydır katı gıda alıyor olsun istiyorum Evrim. sistem oturtmak için. Malum, Doruk en çok 2.5 saat dayanabiliyor açlığa.
o neki diyorum sana sen gerisini anla birgün bi yakınımbenim siteye üye olduğumu öğrenmez inşallah.ben daha berbat durumlar yaşadım ve yaşıyorum ama anlatmaya dilim varmıyo çok şükür sütüm kesilmedi ama eşimle öok tartışıyoruz ve hç güvenmiyorm.ve ailemle alakalı.kızma sakın ama anlatamıyorum.kendi mutluluğunu bozma çocuklarımıza hissettirme sakın en azından bebişin çok iyi bir anneye sahip bunu düşün.ve onu bu iyi annenin sütünden mahrum etme kendine dikkat et lütfen a.s.selam kızlar uzunca bir süredir giremiyordum zaten sitede bakım vardı bir süre daha aranızda olamayacagım zannedersem çok büyük bir aile sorunum var halletmeye çalışıyoruz bütün kardeşler dua edin ne olur halledelim yoksa kardeşlerimden birsi allah korusun katil olacak bu gidişle sorun o kadar büyükki tam 4 kardeş ve ailelerimiz perişan halde elimiz kolumuz baglı avukatlarda soruna çare bulamıyor iş büyük miktarlarda para bulmaya kaldı sorunumuz ise kahrolasıca babam baba demeye dilim varmıyor olmaz olsun böyle insan annemi başka kadınla aldattıgı yetmiyor yıllarca birde bütün mal varlıgımızı kadının üzerine geçiriyor arkadaşlar o kadar bunaldımki sizlerle paylaşmak istedim yoksa deli olacagım üzüntüden sütüm kesildi kızımın dersleriyle ilgilenemiyorum burçin derseniz kendi halinde büyümeye çalışıyor bebegimin en güzel anlarının keyfini çıkaramıyorum burası dertlerimi dökecegim bir yer degil ama acımı tatlımı paylaştım yoksa deli olacagım kızlar kusura bakmayın
geçmiş olsun ya inşallah geçer en azından erken farkedildibugun pediatra gitttik asimizi olmaya ama moralim cok bozuldu(dun kalca ve sacrum usgleri cektirmeye gitmistik hastaneye tesadufen sacrum ve omurilige bakilirken kiz bobreklerde bi genislik farketti, idrar yolunun bobrege bagli kismi normalden genismis, reflu yani kacak olabilir dedi, enfeksiyon gecirdimi dedi, bizde hayir dedik,yinede pediatriniza not ediyorum ddi, bugun de doktoru kacak olabilecegini ve onem almamiz gerektigini soyledi, 1ay anibiyotik kullanicaz profilaktik amacli 1ay sonra yeniden usg cekilip bakilicak (nefrologa gidicez..doktor sansiniz varmis tesadufen teshis eedilmis yoksa onemli semptom verebilirdi dedi (yavrularimiz alaha emanet..
reflusu icinde ilac basadi, birsuru ilac icicek kucucuk bebk, aksam basladim vermeye hepsini, icim tuhaf oldu,ardarda bi suru ilac aldi(
Cogunuzda kendılıgınden katı yıyeceklere gecmek ıstedıgınızı duydum.. neye ıstınaden yapacaksınız bunu, meraktayım.. yanı olmalı mı, sart mı, yoksa sız mı boyle ıstıyorsunuz.. az kılo alan bebekler harıc, normal kılosunda olan bebekler ıcın su an ek gıdaya gecmek dogru mu?? dusuncelerınızı beklıyorum.
Cogunuzda kendılıgınden katı yıyeceklere gecmek ıstedıgınızı duydum.. neye ıstınaden yapacaksınız bunu, meraktayım.. yanı olmalı mı, sart mı, yoksa sız mı boyle ıstıyorsunuz.. az kılo alan bebekler harıc, normal kılosunda olan bebekler ıcın su an ek gıdaya gecmek dogru mu?? dusuncelerınızı beklıyorum.
canım gecmıs olsun ama bozma moralını,kızlarında dedıgı gıbı erken teşhis cok önemlı,bunu en ıyı sen bılırsın.teo cok daha iyi olcak işallahbugun pediatra gitttik asimizi olmaya ama moralim cok bozuldu(dun kalca ve sacrum usgleri cektirmeye gitmistik hastaneye tesadufen sacrum ve omurilige bakilirken kiz bobreklerde bi genislik farketti, idrar yolunun bobrege bagli kismi normalden genismis, reflu yani kacak olabilir dedi, enfeksiyon gecirdimi dedi, bizde hayir dedik,yinede pediatriniza not ediyorum ddi, bugun de doktoru kacak olabilecegini ve onem almamiz gerektigini soyledi, 1ay anibiyotik kullanicaz profilaktik amacli 1ay sonra yeniden usg cekilip bakilicak (nefrologa gidicez..doktor sansiniz varmis tesadufen teshis eedilmis yoksa onemli semptom verebilirdi dedi (yavrularimiz alaha emanet..
reflusu icinde ilac basadi, birsuru ilac icicek kucucuk bebk, aksam basladim vermeye hepsini, icim tuhaf oldu,ardarda bi suru ilac aldi(
bugun pediatra gitttik asimizi olmaya ama moralim cok bozuldu(dun kalca ve sacrum usgleri cektirmeye gitmistik hastaneye tesadufen sacrum ve omurilige bakilirken kiz bobreklerde bi genislik farketti, idrar yolunun bobrege bagli kismi normalden genismis, reflu yani kacak olabilir dedi, enfeksiyon gecirdimi dedi, bizde hayir dedik,yinede pediatriniza not ediyorum ddi, bugun de doktoru kacak olabilecegini ve onem almamiz gerektigini soyledi, 1ay anibiyotik kullanicaz profilaktik amacli 1ay sonra yeniden usg cekilip bakilicak (nefrologa gidicez..doktor sansiniz varmis tesadufen teshis eedilmis yoksa onemli semptom verebilirdi dedi (yavrularimiz alaha emanet..
bugun ilk meyve suyumuzu ıctık :) kucuk bır elmanın yarısını rendeledım 5-6 cay kasıgı elma suyu ıcırdım cok sevdı zaten ıhlamuru kasıkla ıcmeye alısık oldugundan sorun olmadı. bıde ıkındıde vercem bakalım nasıl olcak
Ben geldim o sınıra dün gece. Biraz sarstımda maalesef " ne istiyosun ne ne " diye kuzumu sanki yavrum dile gelip söyleyecek ne olduğunu anlayamadım akşam 7 den gece 12:30 a kadar ağlayıp durdu dudaklarını büze büze en son yatarak emziriyim dedim kaptı memeyi yavrum acıkmış meğerse ama kucağımda vermiştim almamıştı. Çok vicdanım sızlıyo böyle sinirlenince özür üstüne özür diliyorum ama nafilefakat şöle bı bakıyorum tek huzursuzluk bızde yok,bebeklerın genelınde bı huysuzluk hortlamış sanıyorum.yınede cıldırma raddesıne gelmedım ama bazı geceler uykuya gecıste cok zorluyor bızı.12lere kadar uykuyla cebelleşiyor
Kaka daha hoş geliyo kulağa hoş bi olay olmamasına rağmen :)doruk'ta birkaç defa daha oldu ama önemsemedim. bakmasam görmem, bir de başka bir rahatsızlığı da yok çok şüükür. Her kakayı yakından incelemek zorunda oluşum biraz kötü :sinifsinif:
Pardon GAİTA mı demeliydim Hatıracım :)))
Sanada Kuziyede çok geçmiş olsun bende deneyim pekmezi hangisi farkedermiki keçi boynuzu yada üzüm filan yanlış bi şey yapmıyım Allah muhafazaHayır ola cıgerım... ınsallah o gunler de nasıp olur.. basımın ustunde yerınız var daıma.
Kuzı oksuruodu, sımdı artık daha ıyı.. annesının yuzune oksure oksure annesını hasta ettı o da ayrı bı durum :) pekmezı 4 gun ıcırdım, bır cay kasıgı pekmezı, cok az sulandırdım,içirdim gunde 2 kere, arkasından da ıhlamur ıcırdım.. toparladım cok sukur. Insanın basına gelmeden ne yapacagını bılemıyor.. ılacsız atlattık ya.. daha da bısı ıstemem. Benım de burnum tıkanıktı... burun spreyı ıle yasadım bı sure.. bır de bende her sabah bı kasık pekmez ıctım.. sabah aksam da bıberıye cayı tukettım. Bıberıye soguk algınlıgı ve grıp ıcın bırebır bı bagısıklık sıstemı guclendırıcı.. artı yag yakıcı :)
Gecen ateslendım 2 gun.. Ozy bana calpol dan ıkı kasık ıcırdı.. hakaten benım de atesım dustu.. en zararsız o ılactı.. evımden hayatta eksık etmem daha da. Bır de Kuzı ye hastalıgının basında ıkı gece ıcırdım, rahat uyusun, atese maruz kalmasın dıye.
Sıte ha duzeldı ha duzelecek,uzun zamandır da gırılemıyor ya.. kırk yılda bır gırıp yazan bazı zıpçıktılar sımdı baslayacak !!
Selammmm kızlarrrrrrrrrrrrrrrrr, naberrr??? bu benım cocugumun fotosu, cok tatlıyız dı mı?, sız ne haldesınız cok da organımda degıl, fotograflarımıza yorum yapıp yapmamanızda organımda degıl, malum bır daha anca yıne kendımı tatmın etmek ıcın gırerım, sütüm çok bol, cocugum şişecek neredeyse, bollugundan nereme süreceğimi sasırdım.. yas pasta ıcın krem santı yapmaya karar verdım, halıyle anlamıssınızdır çok ta yaglı sütüm!! çocuvum aksam 8 dedı mı kendılgıınden yataga gıdıp uyuyor, kocamla ben bırbırımızle ılgılenmekten helak oluyoruz.. oyle ıste.. ne halınız varsa gorun.. tekrar gorusun ceye kadar.
Bu yazdıgımı hatırlarsınız bugun yarın...
kaydirigubbakcemile3Agustos 2009 annelerı ıcın El - Fatihaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Doktor sitesi diye bi site var orda süreyya bey diye bi dr var çok rağbet var kendisine o yazmış yürüteci yaratabileceği kazalar yüzünden pek tavsişye etmiyomuş birde bebekler parmak uçlarında yürümeye mi en alışıyormuş bende düşünüyorum almayı bıcırığım artık meyilli oturtmak bile kesmiyo bildiğin oturmak istiyo çocuk napıcam bilmemhayı
oyun halınızın markası ne bende almak istiyorum .bide yürüteç hakkında ne düşünüyosunz erkek çocuğuna zararlıymış dilar
Üzülme canım benim. her istediğinde versen memeyi belki düzene girer dediğin gibi ve inşallah ek gıdayada gerek kalmaz bi dene baktın huysuzluğu devam ediyo başlarsın mecburen.bugün doktora gittik
moralim çok bozuk yahya koskoca bir ay içinde sadece 200 gr almış şok oldum resmen doktor hemen ek besine geçiyoruz dedi..
elma suyu üzüm suyu bir hafta içir sonra elma püresine geç bir aya kadarda çorbalara başla dedi
kaşık mamasıda verebilrsn dedi
offf ne yapıcamı şaşırdım..
ağlama sebebide muhtemelen açlıktandır dedi
ve ben 3 gün boyunca bebeğimi 4 saatte bir emzirdim ve doktor bana kızdı hızlı büyüme sürceindeler niye böyle birşey yaptın dedi(
benden nacizane öneri uzun tutmayın emzirme saatlerini tamam kitap güzel bilgiler içeriyor kısmen ama bu 4 saatte bi emzirme işi ve yatır kaldır hiç bana uymadı
gece ne zaman uyanırsa emziricem gün içindede paso vericem
kafama tükürsünler benim(
Hangi balgam söktürücüyü verdi ?kızlar hepinize iyi geceler burda birileri olmasına çok sevindim oğlumun ateşi 37.8 bugün doktora gittik öksürüyordu boğazları kızarmış biraz dedi balgam söktürücü verdi fitil yaptı orda 4 saatte bir fitil yapabilirsin dedi eğer fitille düşmezse bi ilaç yazıyorum onu verirsin dedi eve geldikten sonra ekrar fitil yaptım ama 37 nin üzerinde hep şurubun içinde 6 ay ve üzeri bebekler için dio sizce ne yapmalıyım dr kontrole gittiğimiz dr ayını falan blio yanlışmı verdi acaba
bi akıl verin lutfen
Hayır olsun :))Bu arada rüyamda seni gördüm kaydirigubbakcemile3. Tam bir açık toto durumuydu. Üstü açık arabamla (!) Bağdat caddesinde dolanırken yanımdan bir otobüs dolusu bebek geçiyor. "Bu ne ya?" diye bakınırken şoför gözüme ilişiyor: Senkaydirigubbakcemile3Meğer kendi işini kurmuşsun. Gece ağlayan bebekleri böyle gezdire gezdire uyutuyormuşsun. "Vay be, süper fikir" diyorum. Akşam haberlere çıkıyorsun. Etrafımdakiler abuk sabuk yorumlar yapıyorlar. Ben de diyorum o benim arkadaşım. Girişimciliğine hayranım. Zaten çok da akıllı hatundur diyorum. Nasıl?delikafadulden
Pervin sende bi dene her defasında emzirmeyi 1 hafta sonra tarttır belki gerek kalmaz ek gıdaya ha. Çünkü huysuzluk edip bazen almıyolar memeyi aç olsalarda bizde anlam veremiyoruz sıkıntılarına yada az önce emdi bıraktı aç değildir diyoruz ama randimanlı emmiyo demekki yavrular.drdan geld'm ece 300 gr almis bizde ek gidaya geciyoruz.. ben 3 saatte bır emziriorum bazen 2 saatte bır. daha 4 saate gecmedim gecememde..dun gece sabaha kadar agladı durdu saat bası uyandı saat bası emzırmedım ama yıne emzırerek daldırdım yıne uyandı kurulu gıbı sureklı uyandı durdu... yat kalkta benı dun cok zorladı ama 2 gecedır 9da uyutmayı basardım. bugunde arabada surekli aglayan cocuk kendı kendıne uyudu uyku saatı gelınce. yanı bıseylerı duzenledım ama gecem kotuydu... bugunde 2 ası oldu pnomokok ve karma.
simdi ek gıdaya gecis surecını arastıırıyorum yarın baslıycam ası oldugu zaman baslamayın dio cunku
Birisi gece sık uyanmaktan mı bahsetti? Dün gece neredeyse saat başı uyandı Doruk yaa.. Sanırım biraz gazı vardı, termoforu koydum 2 saat uyudu kesintisiz.
Yoğurt mayalamayı öğrenemem gerekiyor. Sanırım elma suyu ve yoğurtla başlanıyor. EVRİM şu doktora ne zaman gidecekesiniz? Kesin bilgi alalım. Yoğurt nasıl mayalanır, bir bilen var mı?
Anacımda böyle mayalar Kaynattığın sütü ılımaya bırakıyosun hangi parmak farkedermi bilemem ama illa serçeeyi batırırlar yakmayacak durumdaysa yoğurdu koyarlar sütün içine kenarından kenarından ağzını kpatıyomuydu annnem hatırlamıyorum ama üzerini sofra bezleriyle filan 2 kat kapatırdı.ben hep yogurtmayalıyorum zaten.teyzemden alıyorum sütü ,annemın öğrettıgı sekılde aktarıyım şeker:hulya: sütü ısıtıyon ılıktan bıraz sıcak olcak.böle serce parmagını süte degdırdıgınde ısıya dayanacak şekılde diyim işte.sonra ocagı kapatıp yogurt mayanı eklıyon.mesela 2.5 kılo süte yarım caybardagı yogurt.artık yarım litre sütede 2 seker kasıgı yater galıba.işte o yogurdu azıcık ılık sütle açıyon boza kıvamına gelınce süte eklıyon.agzı sıkı kapanan kap olursa daha iyi,tubberwer gibi.işte agzını kapatıyon,kabın üstünüde mutfak havlusuyla iyice sarıyon 2.5 yada 3 saate yogurt hazır.ama tabı benım ilk 3-5 denemem fiyaskoydu :kedi
Allah yardımcınız olsun kazasız belasız atlatırsınız inşallah.selam kızlar uzunca bir süredir giremiyordum zaten sitede bakım vardı bir süre daha aranızda olamayacagım zannedersem çok büyük bir aile sorunum var halletmeye çalışıyoruz bütün kardeşler dua edin ne olur halledelim yoksa kardeşlerimden birsi allah korusun katil olacak bu gidişle sorun o kadar büyükki tam 4 kardeş ve ailelerimiz perişan halde elimiz kolumuz baglı avukatlarda soruna çare bulamıyor iş büyük miktarlarda para bulmaya kaldı sorunumuz ise kahrolasıca babam baba demeye dilim varmıyor olmaz olsun böyle insan annemi başka kadınla aldattıgı yetmiyor yıllarca birde bütün mal varlıgımızı kadının üzerine geçiriyor arkadaşlar o kadar bunaldımki sizlerle paylaşmak istedim yoksa deli olacagım üzüntüden sütüm kesildi kızımın dersleriyle ilgilenemiyorum burçin derseniz kendi halinde büyümeye çalışıyor bebegimin en güzel anlarının keyfini çıkaramıyorum burası dertlerimi dökecegim bir yer degil ama acımı tatlımı paylaştım yoksa deli olacagım kızlar kusura bakmayın
Herkesin dediği gibi Allahtan erkenden teşhis edilmiş. Belki kuzunun huzursuzluğuda bundan dı yavrumm kıyamam inşallah ilaçlar işe yarar en kısa zamanda Allahın izniyle atlatırsınız.bugun pediatra gitttik asimizi olmaya ama moralim cok bozuldu(dun kalca ve sacrum usgleri cektirmeye gitmistik hastaneye tesadufen sacrum ve omurilige bakilirken kiz bobreklerde bi genislik farketti, idrar yolunun bobrege bagli kismi normalden genismis, reflu yani kacak olabilir dedi, enfeksiyon gecirdimi dedi, bizde hayir dedik,yinede pediatriniza not ediyorum ddi, bugun de doktoru kacak olabilecegini ve onem almamiz gerektigini soyledi, 1ay anibiyotik kullanicaz profilaktik amacli 1ay sonra yeniden usg cekilip bakilicak (nefrologa gidicez..doktor sansiniz varmis tesadufen teshis eedilmis yoksa onemli semptom verebilirdi dedi (yavrularimiz alaha emanet..
Dr kilo alımı iyi devam ederse 6. aydan önce ek gıdalara başlamazsın demişti amma aşağıda petrikin de dediği aklıma yatıyor amaç alıştırmak ilerde zorluk yaşamıyalım diyeCogunuzda kendılıgınden katı yıyeceklere gecmek ıstedıgınızı duydum.. neye ıstınaden yapacaksınız bunu, meraktayım.. yanı olmalı mı, sart mı, yoksa sız mı boyle ıstıyorsunuz.. az kılo alan bebekler harıc, normal kılosunda olan bebekler ıcın su an ek gıdaya gecmek dogru mu?? dusuncelerınızı beklıyorum.
4. ayımızı doldurduktan sonra meyve sularından azar azar tattırmayı düşümüyorum
2-3 .çay kaşığı kadar
amacım ek gıdaya geçişi kolaylaştırmak , farklı tatlara alışsın diye
tadı kalmamış buraların.tracy gavuruna uydunuz böyle olduk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?