2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

biz halen memeye yapışık halde yaşıyoruz..dr.umuz eğer bu durum seni çok rahatsız ediyorsa azar azar meyve sularından başlayabilirsin dedi..yok memnunum bu durumdan dersen 6.ayını bekle dedi..ben de bekliyorum 6.ayını..varsın yapışık yaşıyalım..çalışmıycam ne de olsa..hemen hemen hepimizin yaptığı gibi arada meyvelerden yalatıyorum ama..

canım geçmiş olsun..buna da şükür..tedavisi mümkün.

Son düzenleme:
bide hipp bio aldim pirinc unlu aksam ogunune katmak icin= burdaki eczaci 1 numara verdi 2 numara 6aylik icinmis alirsam hazmedemezmis. gece saat bası uyandı durdum emzırdım acaba gece pırınc unlu mama versemmı aksam ogunu olarak..belkıde doymuyo yada hızlı gelısım donemınde olabılır

Fakirim ya kendim çalıp kendim halay başı olabiliyorum :teytey: Lorke lorke lorke lorkeee

bence bizi seçipde buraya koydular aaaaa

kolay gelsin, bencede en iyisini yaparsın. özellikle buse için.

ilk okuduğumda çok kızdım sana gypsy kadını ama biraz düşününce azaldı . hızlı büyüme sürecinden dolayı süt yetmiyor sende üstüne süreyi uzatınca iyice acıktı demekki kuşum. moralini bozmada sütün etkilenmesin. ek gıdaya zaten geçilecek dönemdeyiz.

biz kilo olarak üst sınırdayız. doktorların görüşleri ise çok farklı. en son gittiğimiz doktor meyve suyu ve yoğurtla başlayın dedi. alışması için, karnını doyurmak için değil tattırmak için dedi. ama kilomuz itibariyle benim henüz başlayasım yok.

NURDAN ÇOK GEÇMİŞ OLSUN. ERKEN FARKETMEKDE SEVİNDİRİCİ. UMARIM ÇABUCAK İYİLEŞİR TEOMUZ.

oglumu begenen tiyzeleri çok saolun.. büyüdülçe güzelleşiyor bu sıpalar yahu.
agustos bebişlerinn hepsinde var bi hikmet hepsi ballı kaymak:)
Allah saglıklı ömurler versn hepsine inş..

defnedamla sağol canım. 2 sefer girdim KPSS'ye ama barajı geçememiştim şimdiye kadar. Benim branşım biyoloji ve baraj 92:sinifsinif:Bu sefer azimliyim ama. Kızım içina.s

nurdan çok geçmiş olsun canım erken teşhis olması sevindrici umarım kısa zamnda güzel gelişmelri bildirrsi bize..

Yoğurt mayalamayı öğrenemem gerekiyor. Sanırım elma suyu ve yoğurtla başlanıyor. EVRİM şu doktora ne zaman gidecekesiniz? Kesin bilgi alalım. Yoğurt nasıl mayalanır, bir bilen var mı?

Herkese selam. Cevap yazacağım çok mesaj var ama ilk önce sana yazayım canım. Gerçi cevaplar gelmiş ama ben de paylaşmak istedim tecrübemi. Sütü kaynatırken serçe parmağınla arada kontrol ediyorsun sıcaklığı çok yakmayacak ama hafifçe ısıracak parmağını. Sonra mayanı içine döküp kapağını kapatıyorsun. Sıcak bir evin varsa ince bir çarşaf vb.. ile tencereni sar, çok sıcak evde hiç sarmaya bilirsin. Ama ılık bir evse battaniyeyle sar. 4-5 saat beklesin. Eğer yoğurdunun üstünde su birikmesi olursa fazla sıcakta mayalandı demektir, bir daha ki sefere örtünü ya incelt ya da örtü kullanma. Deneme yanılma yoluyla en iyi mayayı tuturacaksın canım. Kolay gelsin.

hızlıbuyume süreini bizde yaşıyorus sanırım bi kaç gecedir saat başı kalkıp emmek istiyordu oglum ve huzursuzdu. sürekli bi aglama halindeydi..konyada bayram ziyaretimizin biride cocuk doktoruna oldu. doktor hanım gundebir öğün gece yatmadan önce yada öğle arasında mama önerdi. bana göre sütümde aalma yok sütaşlarım aynı pofudukhalide hiç solma emaresi yok ve sütümde var ama bebiş ve midesi buyudugu için yetersiz geleblir dedi.
henuz 3 aylık olduugumuz için bberron maması kullanmak zorundayız ama ben biberon kullanmıcam meme bırakmarisi olmasın diye.
ve ilk denememiz dun akşam yaptık

3 aylık bir ebebgeg 6 ölçek ve 180 ml suyla hazırlanıyormuş ben bunun yarısını yaptım ama MAkif sadece yarısını yedi kaşıkla beslediğim için epey zor olduama ilk denemeye görebaşarılı.
ve gece sadece 1 defa kalktı eski düzeninde oldugu gibi...

her gece ceyrek lçü yapıp vermeyi düşünüyorum.
umarım zaraı yokdur. çok endişeliyim mama konusunda
hero baby 1 aldık sizler ne marka mama kullanıyorsunuz.

Çok geçmiş olsun canım. İnşallah sorunsuz atlatırsınız bu süreci.

Allah yardımcınız olsun. İlahi adalet kimsenin hakkını kimsede bırakmaz. Allah sabır versin sana ve kardeşlerine.

Üzülme canım. Zaten ek besin dönemine yaklaştık. Doktor 4 aydan sonra yavaş yavaş yoğurtla başlayabilirsin dedi. Bizimki de 2-2,5 saatte bir emiyor. Kitapta dün 4 saat olması gerektiğini okuyunca şok oldum ve saat aralarını açmaya başlayacaktım. Dediğin gibi çok da zorlamamak lazım. 3 saatte bire çıkarıp bir süre öyle devam edicem bakalım.

Dün kabus bir gece yaşadık. Akşam Didar çok huzursuzdu. Uykusu olduğu halde uyuyamadı. Kısa süreli oyalanmaların ardından ağlıyordu. Sonra tıkanmaya başladı. Nefes alamamaya, sanki boğazına birşey kaçmış gibi zor yutkunmaya başladı. Ne yapacağımızı şaşırdık. Allah korusun kızım elden gidiyor sandım. Kaynanam, kayınpederim onun sesine geldiler, onlar da panik oldu. Hemen hastaneye gitmek için kızı bir battaniyeye sarıp evden fırladık, daha kapıdan çıkar çıkmaz bizimki rahatladı. Nefes darlığı 3-4 dakka içinde geçti ve arabada uykuya daldı. AĞLAMAKTAN KATILMA denen şey buymuş. Kayın pederim söylüyor. Ödüm koptu kızlar. İnşallah bir daha yaşamayız. Uzun lafın kısası birkaç gündür huzursuzluk ve uykuya dalmada zorluk bizde de var.

kakalr kıvamlastımı cıvıkmı hala.. ecenınkı kıvamlı cıkıo artık bebiklikten cıkıolarmı ne

Yok canım hala cıvık, pütürlü, hardal rengi. :sinifsinif:

bı aylıkken benım sütüm gittimişti bı gece.bız milupa aptamıl almıstık.ozamankı ayına göre 60ml yapılıyodu sevval sadece cegregını içiyodu.zaten koca kutudan sadece 3 kereyaptık.Allah a şükür sütüm gerı geldı.dahada mama kullanmadık.bakalım haftaya kontrolumuz var,sanırım 500grdan az almıssa bızım doktorda önerebilir.

bayramlıklarıyla yakuşuklu oglum....
Gemilerde talim mi var m. akif yerim senii maşallah
Saatler bizdede böyle ayarlı ama ben 7 de çıkıyorum işten 4 biberon içmiş oluyo benim bıcırığım aslında kayınvalidem ayarlayabilse 3 biberon yeterde bu konuda becerüksüz

Teşekkürler a.s.
bence bizi seçipde buraya koydular aaaaa

İyi bi şey mi dedin kötü bi şey mi opuyorumnanaktan :sinifsinif: kafamçokkarıştı

defnedamla sağol canım. 2 sefer girdim KPSS'ye ama barajı geçememiştim şimdiye kadar. Benim branşım biyoloji ve baraj 92:sinifsinif:Bu sefer azimliyim ama. Kızım içina.s
Sizde atanan kişi sayısıda azdı galiba Allah kolaylık versin

merhaba kızlar
bayramı yaptık geldik ama site bozuk giriyorum geçmiş okuyum alıntı yapıyım falan yok hata veriyo hersey gidiyo
hasta olan kuzulara geçmiş olsun diyorum
ek besin konusunda bizim dr da 4. aydan itibaren öneriyorum çünkü daha sonra yutması zor oluyor dedi.birde mutlaka anne geçmeli ek besine dedi ben subatta baslıyacagım için işe iyice alışmış olmasını istiyorum ek besine
ama sorun şu ki ek besine nasıl geçecegimi bilmiyorum elma suyumu yoğurt mu araştırma yapıyorum ama hepsinde kafam iyice karısıyor
kilo alımıda pek iyi değil berat ın zaten

bayramlıklarıyla yakuşuklu oglum....

[/URL][/IMG]

herkeşler oyuncagının resmini koyuyor buyrun
buda benim oyuncak ayıcıgım...
çok seviyoruz bu haliyle oglumu..
yumuşaçık pofuduk bi kumaşı var uyku tulumu olarak kullanıyoruz..

[/URL][/IMG]
maşallah pinky oğlun yakıyor ortalığı bu ağustos bebeklerinde bi şirinlik var almış başını gidiyo

hayırlı olsun inşallah geçersin. ben okuyamadım çok içimde kaldı.inşallah yinede okumaya çalışcam

Dün kabus bir gece yaşadık. Akşam Didar çok huzursuzdu. Uykusu olduğu halde uyuyamadı. Kısa süreli oyalanmaların ardından ağlıyordu. Sonra tıkanmaya başladı. Nefes alamamaya, sanki boğazına birşey kaçmış gibi zor yutkunmaya başladı. Ne yapacağımızı şaşırdık. Allah korusun kızım elden gidiyor sandım. Kaynanam, kayınpederim onun sesine geldiler, onlar da panik oldu. Hemen hastaneye gitmek için kızı bir battaniyeye sarıp evden fırladık, daha kapıdan çıkar çıkmaz bizimki rahatladı. Nefes darlığı 3-4 dakka içinde geçti ve arabada uykuya daldı. AĞLAMAKTAN KATILMA denen şey buymuş. Kayın pederim söylüyor. Ödüm koptu kızlar. İnşallah bir daha yaşamayız. Uzun lafın kısası birkaç gündür huzursuzluk ve uykuya dalmada zorluk bizde de var.

geçmiş olsun ya çok korkutucu bi durum eminim eliniz ayağinıza dolaşmıştır.
rabbim korusun tüm bebişleri .

DıDEEE hoşgeldin öslettin kendini
bişey sorcam sana cevap verirsen sevinirim biz doğuya tayin isteyeceğizde batmanda bu illerden biri orda öğretmenlere daha doğrusu asker eşi olan öğretmenlere nasıl bakıyorlar biraz bilgiverir misin

tahmın edebılıyorum ne derece panık oldugunuzu.zor bişe şu katılma işi.yegenımden bılıyom.daha nefes kontrollerı tam olmadıgı için aglarken veya cok fazla güldüklerınde oluyo.işte herdakka dıkkat etmemız lasım,gözümün önünden ayıramıyorum ki bazen tükürüğünde bıle boğulcak gıbı oluyo.inşallah Didar da tekrarlamaz birdaha

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…