Cogunuzda kendılıgınden katı yıyeceklere gecmek ıstedıgınızı duydum.. neye ıstınaden yapacaksınız bunu, meraktayım.. yanı olmalı mı, sart mı, yoksa sız mı boyle ıstıyorsunuz.. az kılo alan bebekler harıc, normal kılosunda olan bebekler ıcın su an ek gıdaya gecmek dogru mu?? dusuncelerınızı beklıyorum.
bugun pediatra gitttik asimizi olmaya ama moralim cok bozuldu(dun kalca ve sacrum usgleri cektirmeye gitmistik hastaneye tesadufen sacrum ve omurilige bakilirken kiz bobreklerde bi genislik farketti, idrar yolunun bobrege bagli kismi bebk, aksam basladim vermeye hepsini, icim tuhaf oldu,ardarda bi suru ilac aldi (
Fakirim ya kendim çalıp kendim halay başı olabiliyorum :teytey: Lorke lorke lorke lorkeee
Selam herkese
- Sitenin sapıtmış olması
- Gaz sancılarımızın yeniden hortlaması
- Allah'ın cezası müdürümün yine sinirlerimi zıplatmış olması sonucu KPSS'yi kazanmayı ciddi ciddi düşünmeye başlamam ve günlerdir kitaplara gömülmem
sebepleriyle ortalarda yoktum, pek sık da olamayacağım. Sevgiler saygılar
bugün doktora gittik
moralim çok bozuk yahya koskoca bir ay içinde sadece 200 gr almış şok oldum resmen doktor hemen ek besine geçiyoruz dedi..
elma suyu üzüm suyu bir hafta içir sonra elma püresine geç bir aya kadarda çorbalara başla dedi
kaşık mamasıda verebilrsn dedi
offf ne yapıcamı şaşırdım..
ağlama sebebide muhtemelen açlıktandır dedi
ve ben 3 gün boyunca bebeğimi 4 saatte bir emzirdim ve doktor bana kızdı hızlı büyüme sürceindeler niye böyle birşey yaptın dedi(
benden nacizane öneri uzun tutmayın emzirme saatlerini tamam kitap güzel bilgiler içeriyor kısmen ama bu 4 saatte bi emzirme işi ve yatır kaldır hiç bana uymadı
gece ne zaman uyanırsa emziricem gün içindede paso vericem
kafama tükürsünler benim(
Cogunuzda kendılıgınden katı yıyeceklere gecmek ıstedıgınızı duydum.. neye ıstınaden yapacaksınız bunu, meraktayım.. yanı olmalı mı, sart mı, yoksa sız mı boyle ıstıyorsunuz.. az kılo alan bebekler harıc, normal kılosunda olan bebekler ıcın su an ek gıdaya gecmek dogru mu?? dusuncelerınızı beklıyorum.
Yoğurt mayalamayı öğrenemem gerekiyor. Sanırım elma suyu ve yoğurtla başlanıyor. EVRİM şu doktora ne zaman gidecekesiniz? Kesin bilgi alalım. Yoğurt nasıl mayalanır, bir bilen var mı?
bugun pediatra gitttik asimizi olmaya ama moralim cok bozuldu(dun kalca ve sacrum usgleri cektirmeye gitmistik hastaneye tesadufen sacrum ve omurilige bakilirken kiz bobreklerde bi genislik farketti, idrar yolunun bobrege bagli kismi normalden genismis, reflu yani kacak olabilir dedi, enfeksiyon gecirdimi dedi, bizde hayir dedik,yinede pediatriniza not ediyorum ddi, bugun de doktoru kacak olabilecegini ve onem almamiz gerektigini soyledi, 1ay anibiyotik kullanicaz profilaktik amacli 1ay sonra yeniden usg cekilip bakilicak (nefrologa gidicez..doktor sansiniz varmis tesadufen teshis eedilmis yoksa onemli semptom verebilirdi dedi (yavrularimiz alaha emanet..
reflusu icinde ilac basadi, birsuru ilac icicek kucucuk bebk, aksam basladim vermeye hepsini, icim tuhaf oldu,ardarda bi suru ilac aldi(
selam kızlar uzunca bir süredir giremiyordum zaten sitede bakım vardı bir süre daha aranızda olamayacagım zannedersem çok büyük bir aile sorunum var halletmeye çalışıyoruz bütün kardeşler dua edin ne olur halledelim yoksa kardeşlerimden birsi allah korusun katil olacak bu gidişle sorun o kadar büyükki tam 4 kardeş ve ailelerimiz perişan halde elimiz kolumuz baglı avukatlarda soruna çare bulamıyor iş büyük miktarlarda para bulmaya kaldı sorunumuz ise kahrolasıca babam baba demeye dilim varmıyor olmaz olsun böyle insan annemi başka kadınla aldattıgı yetmiyor yıllarca birde bütün mal varlıgımızı kadının üzerine geçiriyor arkadaşlar o kadar bunaldımki sizlerle paylaşmak istedim yoksa deli olacagım üzüntüden sütüm kesildi kızımın dersleriyle ilgilenemiyorum burçin derseniz kendi halinde büyümeye çalışıyor bebegimin en güzel anlarının keyfini çıkaramıyorum burası dertlerimi dökecegim bir yer degil ama acımı tatlımı paylaştım yoksa deli olacagım kızlar kusura bakmayın
bugün doktora gittik
moralim çok bozuk yahya koskoca bir ay içinde sadece 200 gr almış şok oldum resmen doktor hemen ek besine geçiyoruz dedi..
elma suyu üzüm suyu bir hafta içir sonra elma püresine geç bir aya kadarda çorbalara başla dedi
kaşık mamasıda verebilrsn dedi
offf ne yapıcamı şaşırdım..
ağlama sebebide muhtemelen açlıktandır dedi
ve ben 3 gün boyunca bebeğimi 4 saatte bir emzirdim ve doktor bana kızdı hızlı büyüme sürceindeler niye böyle birşey yaptın dedi(
benden nacizane öneri uzun tutmayın emzirme saatlerini tamam kitap güzel bilgiler içeriyor kısmen ama bu 4 saatte bi emzirme işi ve yatır kaldır hiç bana uymadı
gece ne zaman uyanırsa emziricem gün içindede paso vericem
kafama tükürsünler benim(
fakat şöle bı bakıyorum tek huzursuzluk bızde yok,bebeklerın genelınde bı huysuzluk hortlamış sanıyorum.yınede cıldırma raddesıne gelmedım ama bazı geceler uykuya gecıste cok zorluyor bızı.12lere kadar uykuyla cebelleşiyor
kakalr kıvamlastımı cıvıkmı hala.. ecenınkı kıvamlı cıkıo artık bebiklikten cıkıolarmı ne
hızlıbuyume süreini bizde yaşıyorus sanırım bi kaç gecedir saat başı kalkıp emmek istiyordu oglum ve huzursuzdu. sürekli bi aglama halindeydi..konyada bayram ziyaretimizin biride cocuk doktoruna oldu. doktor hanım gundebir öğün gece yatmadan önce yada öğle arasında mama önerdi. bana göre sütümde aalma yok sütaşlarım aynı pofudukhalide hiç solma emaresi yok ve sütümde var ama bebiş ve midesi buyudugu için yetersiz geleblir dedi.
henuz 3 aylık olduugumuz için bberron maması kullanmak zorundayız ama ben biberon kullanmıcam meme bırakmarisi olmasın diye.
ve ilk denememiz dun akşam yaptık
3 aylık bir ebebgeg 6 ölçek ve 180 ml suyla hazırlanıyormuş ben bunun yarısını yaptım ama MAkif sadece yarısını yedi kaşıkla beslediğim için epey zor olduama ilk denemeye görebaşarılı.
ve gece sadece 1 defa kalktı eski düzeninde oldugu gibi...
her gece ceyrek lçü yapıp vermeyi düşünüyorum.
umarım zaraı yokdur. çok endişeliyim mama konusunda
hero baby 1 aldık sizler ne marka mama kullanıyorsunuz.
Gemilerde talim mi var m. akif yerim senii maşallahbayramlıklarıyla yakuşuklu oglum....
Saatler bizdede böyle ayarlı ama ben 7 de çıkıyorum işten 4 biberon içmiş oluyo benim bıcırığım aslında kayınvalidem ayarlayabilse 3 biberon yeterde bu konuda becerüksüzKıyamam kuzuma:gitme:Geçmiş olsun hayatım. Ama herkesin dediği gibi, şükret ki erken farkedilmiş. Gerekenler yapıldıktan sonra ilerlemeden atlatacaktır benim güçlü damadım. Bozma moralini
İŞE BAŞLAMA KONUSUNDA
Malum, aranızda en erken işe başlayanlardan biriyim ve çok şükür şu ana kadar beslenme açısından bir sorun yaşamadık. Nasıl yaptığıma gelince, özellikle öğretmen arkadaşlara öneririm:
Sabah kalkar kalkmaz emziriyorum (6.30-7.00), gazını çıkarıp altını değiştirip biraz oyun falan oynayarak 1-1,5 saat geçiriyoruz brlikte. Sonra sabah uykusuna geçiyor. O ara ben okula gidiyorum. Derslerimi 2 saat kadar ders (3-4 ders oluyor yani), sonra 1,5 saat ara şeklinde ayarlattım. Örneğin 9'da okula gidip 12.30-13.00 gibi eve geliyorum. Evdekiler 11.00 gibi sütünü içiriyorlar (120-140 cc). Yani 2 saatten fazla aç kalmıyor. Sonra ben gelip emziriyorum, öğleden sonra bir kere daha süt veriyorlar ben okuldayken. Akşam en geç 5'te eve geliyorum zaten. Böyle böyle idare ettik şimdiye kadar. Arada uzun uyuduğu ve mesela ben gelene kadar hiç süt içmediği zamanlar oluyor. ANCAK UYKUSU UZUN OLDUĞU ZAMAN 3-3,5 saat aç kalabiliyor. Uyanık kaldıysa dayanamıyor o kadar saat. İlk ayında ben izindeydim, 1300 gram aldı. İkinci ay işe yeni başlamıştım 600 gram kadar aldı. Son ay 800 gram civarı almış çok şükür
Teşekkürler a.s.kızlar belkı yardımcı olur ek gıdaya gecısımısz için bı kac öneri öğrendım paylasayım hemen
_bebekler ilk pütürlü gıdalara basladıklarında refleks olarak öğürürlermiş,bu bogulacagı anlamına gelmezmıs asla
_o öğürdüğünde bizde dıkkatını dagıtmak için ellerımızı havaya kaldırıp "aa bakk baakk şurda kuş" var vs bagırıp onun dıkkatını dagıtmaya calısmak veye güldürüp yutkunmasını saglamak cok yanlısmıs bebegımız bunu oyun olarak algılarmıs bu aylarda ve ileriki aylarda bunu bıze karsı kullanırlarmış
_yada zorla yedırmeye calısmak özellıkle agzını sıkıp acmak ve yemegı tıkmak en buyuk yanlısmıs.buseferde beyındekı bı mekanızma devreye gırıp bunun kötü bişe oldugunu anlarmıs ve cocuklugu boyunca cok zor yemek yermıs
_en güzel yöntemse yemegı hazırlayıp önce bebegımızle oyun oynamakmış(3-5 dakka kadar).onu güldürmek falan.sonra kasıgın ucuyla agzına degdırıp cekıcekmısiz,önce yalanıcakmıs sonra tekrar konuscakmısız ve busefer bıraz daha fazla verıcekmısız agzına.hatta ilk 3 seferde sadece dudagına degdırıp cekmek en ıyı yöntemmıs.yavas yavas artıtrarak corba veya meyve püresi neyse öle vermelıymısız
belkı cogunuz bılıyodunuz ama paylaşıyım dedim.bilginize arz ederimm.................
bence bizi seçipde buraya koydular aaaaa
Sizde atanan kişi sayısıda azdı galiba Allah kolaylık versindefnedamla sağol canım. 2 sefer girdim KPSS'ye ama barajı geçememiştim şimdiye kadar. Benim branşım biyoloji ve baraj 92:sinifsinif:Bu sefer azimliyim ama. Kızım içina.s
bayramlıklarıyla yakuşuklu oglum....
[/URL][/IMG]
maşallah pinky oğlun yakıyor ortalığı bu ağustos bebeklerinde bi şirinlik var almış başını gidiyoherkeşler oyuncagının resmini koyuyor buyrun
buda benim oyuncak ayıcıgım...
çok seviyoruz bu haliyle oglumu..
yumuşaçık pofuduk bi kumaşı var uyku tulumu olarak kullanıyoruz..
[/URL][/IMG]
defnedamla sağol canım. 2 sefer girdim KPSS'ye ama barajı geçememiştim şimdiye kadar. Benim branşım biyoloji ve baraj 92:sinifsinif:Bu sefer azimliyim ama. Kızım içina.s
Dün kabus bir gece yaşadık. Akşam Didar çok huzursuzdu. Uykusu olduğu halde uyuyamadı. Kısa süreli oyalanmaların ardından ağlıyordu. Sonra tıkanmaya başladı. Nefes alamamaya, sanki boğazına birşey kaçmış gibi zor yutkunmaya başladı. Ne yapacağımızı şaşırdık. Allah korusun kızım elden gidiyor sandım. Kaynanam, kayınpederim onun sesine geldiler, onlar da panik oldu. Hemen hastaneye gitmek için kızı bir battaniyeye sarıp evden fırladık, daha kapıdan çıkar çıkmaz bizimki rahatladı. Nefes darlığı 3-4 dakka içinde geçti ve arabada uykuya daldı. AĞLAMAKTAN KATILMA denen şey buymuş. Kayın pederim söylüyor. Ödüm koptu kızlar. İnşallah bir daha yaşamayız. Uzun lafın kısası birkaç gündür huzursuzluk ve uykuya dalmada zorluk bizde de var. :
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?