2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

mok nok mıçmak bunlar kardeşler aaaa sen geçmişi okumadınmı daha gaita dicektim vasgeçtm
benimki edepsz oldu galiba
:roflol:süper ya
mucize gadın ne sorucam sana hani sen bebiş doğduğunda göstermek görüşmek istemedğin birtakım insancıklar vardı ne yaptın başarılı olabildinmiii??

inşallah başarılı olmuşsundurda ben de umutlanırım

rosewind geçmiş olsun sana... benden gençsin sanırım... genç odası demişsin ya :) oradan çıkardım... bak yavrum benden sana abla tavsiyesi falan diye itici bir cümle kurmayacağım ama... yine neçizane söyleyeceklerimi unutma:

bu dünyada kimsenin seni anlamasını bekleme... insanlardan hiçbir şey bekleme.. o zaman rahat edersin. beklentilerini hep en düşük seviyede tut.. sen hoşgörülü ol.. anlamayana usturuplu biçimde kibarca açıkla ama anlamazlarsa da şaşma.. üzülme... anlamalarını bekleme... bu herkes için böyle.. sadece senin ailene has bir durum değil.

ya aslında yaradılanı sevmek lazım yaradandan ötürü.. (çok samimi olmasak da, yine de iyi geçinmeye çalışmak lazım) yanlış yapıyoruz, onunla görüşmem bununla görüşmem diyerek... daha da olgunlaşmamız lazım... hamız daha... ben hamım yani kendi adıma...

antibiyotik saatimiz yaklaşıyor, azıcık tadına baktım da berbat.. çocuk da zaten geri çıkarmaya çalışıyor hepsini..tek başımayım da... çok zor içirmek... bakalım bu sefer ne yaşayacağız.. :S

herkese tekrardan merhaba ...uzun zamandır yanlızca okumakla yetiniordum oda kızsa süreli bilgisayar açık kalıyordu ama ben bakımıyordum..yusuf bey yememe gibi bir problemee karşı karşıya bıraktı beni 8 saat aç kalıp bir lokma yediremedim sıpaya geceleride aynen mamayı reddetti çok sıkıntı çektim...üstüne gelen gidende bitmedi birde sitenin problemleri olunca uzaklştım otamatikmen ...Yusuf beyde yememe hala devam ediyor ve bende bunu kabullendinm doktoıra götürdük kan idrar temiz çıktı çok şükür mamayı değiştik birde vitamine başladık ...bu ayrı kaldığımız dönemde yusuf bey ayağımda sallarken birde kitap bitirdim Elif Şafak'ın AŞK isimli romanı tavsiye ederim oda olmasa kafayı yerdim her halde...arada kendiminde bazı sıkıntıları oldu çünkü neyse bizden bu kadar şimdilik ..sizlere gelince bakamadığım yada bakıp ta yazamadığım sıralarda yani o dönemden hatırladıklarım ve rahatsız olanlar vardı ama eminim şu anda iyi olmuştur hepsi ama yinede hepinize çok geçmiş olsun....
HEPİNİZİN GEÇMİŞ BAYRAMIDA KUTLU OLSUN

sakaleyn geçmiş olsun canım... bizimki de yemedi 1-2 gün.. çok canım sıkıldı bu çocuk niye yemiyor diye.. şükür sizin sonuçlar iyi çıkmış..

ben sordum bu ağustos gadınlarına ama bilemediler. neyse söyliyeyim yumurtanın sarısının devamını...
gitti pipinin yarısı... sünnet olduk yani...

pipi ucu tıkanmış meğer.. çi,ş yapamadı kaç gün. meshanede birikip böbreklere kaçarsa çok fena olacaktı. acilen sünnet olduk. antibiyotik veriyorum şimdi..

araştırmalarıma göre en iyisi doğduktan sonraki ilk 2 hafta (tercihen 2. hafta), olmadı ilk 6 aymış sünnet için... 2-6 yaş arası önermiyorlar acil bir durum olmadıkça.. ya da 6 yaştan sonra. bebekken daha çabuk iyileşirmiş.

merhabaaaaa,
uzun zamandır doğru dürüst giremiyorum,girsem de yazamadan çıkıyorum.bu süre zarfında tabi ki sizi çok özledim.umarım hepiniz bebeciklerinizle birlikte iyisinizdir.
ben her ne kadar oğlum için evde kalmayı tercih etmiş olsam da çok sıkıldım,resmen duvarlar üzerime gelmeye başlamıştı.asıl o günlerde girip sizinle dertleşmeliydim tabi ama moral açısından ciddi bir çöküntüdeydim.kilolarımı da sorun ediyorum ve takdir edersiniz ki kendisini beğenmeyen bir insan hiçbir şeyde huzur bulamıyor.eşimi de yıprattım bu süreçte.biraz ketum bir yapım var,sıkıntılarımı paylaşmıyorum.haliyle onu da mutsuz ettim bu sebebi belirsiz surat asıklığıyla.neyse,şimdi iyiyim,daha da iyi olacağım.
bu arada nihayet fotoğraf makinesi de aldım,elif'im yüklemeyi öğretmişti sağolsun,umarım unutmamışımdır.şimdi deniyorum.

Nurdan çok geçmiş olsun erken fark edilmesi çok iyi olmuş ....reflüye kafanı takma derim aynı durum kızımdada mevcuttu bizde 1 yaşına kadar ilaç kullandık birde tek seferde çok değil kısa aralıklarla az besledik birde beslenme sonrsı hemen yatırmıyorduk en az yarım saat kucağımızda tutuyorduk ..o zaman kusmasını önlüyorduk .. tekrar çok geçmiş olsun ilaç içirmek her nekadar moralimizi bozssada bazen mecburuz onların iyiliği içinse dert emye gerek yok öğle değilmi ...
Kadriye canım inşallah sorununuz kazasız belasız çözülür bebeklerini ihmal etme herşey yoluna girer ama çocukların psikolojisi hemen düzelmiyor...
rosewind ameliyat olmuştun sen değilmi çok geçmiş olsun inşallah rahat etmişsindir ....
Esra canını sıkma ek gıdya geçince toparlar ...
BENDEN SİZLERE TECRÜBELİ ANNE TAVSİYESİ BEBEKELRİNİZİ İÇ GÜDÜLERİNİZE DAYANARAK BÜYÜTÜN BIRAKIN ONLAR SİZİN YÖNLENDİRSİN ZAMANLA AĞLAMA ŞEKİLLERİNDEN NE İSTEDİĞİNİ AYIRT EDEBİLECEKSİNİZ ..SADECE BİRAZ DAHA SABIR VE ZAMAN TANIYIN KENDİNİZE ....
Kitaplardan bilgi ve tavsiye alın ama uygulama aşamasınıda biraz daha temkinli olun derim....Bilgi araştırma herzaman iyidir baezen stres altında olunca neye takıldığımızın farkına varamıyoruz o zaman dış etkenler destekçimiz ve yardımmcımız oluyor ve çıkış yolunu bulabiliyoruz işte bu durmda olduğunuzu hisettiğinizde bilgi çok faydalı olab,iliyor ...benim naçizane düşüncem budur....

teşekkürler canım ama bizim yemem sorunu 1 ayı bulcak neredeyse baya yıprattı kuzu ..
ooo maşallah sünnet olmuşsunuz ......alkisalkisalkisa.s.

of yanlız değilmişim canım ya bende kafayı yimek üzereykene kenarından döndüm ağlama krizleri stersli uzun günler geceler ben dışıma dökerim sıkıntımı ama anlayan yoktukine... geçti gitti...makinende hayırlı olsun ..kendini iyi hisettmende güzel boşverelim en iyisi değilmi ..dünya bize rağme değil de bizimle beraberce yaşasın o zaman hayat daha kolay oluyor ...hiç birşeyde taşınamayacak kadar ağır hale gelmiyor...kaydirigubbakcemile5

anlaşılmak güzel şeymiş bea,özlemişim kaydirigubbakcemile2

Sukur tızesı.. ıyıyız artık.. yırttık bunu da.. hoşgeldın aramıza.. canım cıgerım benım.

Eywallahh kuzum.. muck.

Bunu da atlatacaksınız.. ınanıyorum ben sana.

Anladım.. ıyıce yorulmussun sen :)))

Gledıgın nası bellı ama.. ne guzel bı renksın sen.

Gecmıs olsun.. var ıste herseyde bı hayır.. Allah yardımcın olsun.

Fotokopın bu yavru senınn, ıyı olmus makıneyı aldıgın.. ellerıne saglık.

Kılo konusunda burada bırımız farklı ısek bılmem ne olayım... gecıcı bır donem bu yavrum,kendıne ezıyet edınce duzelecek bısı olsa.. amenah ta.. bosuna esını ve kendını uzdugunle kalıyorsun..

Mehmet Akıf ıme.. Sevvalıme kocaman kocaman masallahlar... cok datlular..

Ha bu arada yaptııgm sıkı dıyetın mukafatını aldım.. 54 olmus kılom.. hareket yaptııgm ıcın bacaklarım da ıyıce sıkılasmıs.. bugun gıttım kendıme bı kot aldım Zara dan.. 2 kılom kaldı ıdeal kıloma ulasmak ıcın.. onu da halledecegım ınsallah.

Bugun Kuzey ı dadısına bıraktık Ozy ıle.. gıttık bı guzel sezon alısverısı yaptık.. gardolaplarımızı yenıledık.. tam da bayram sonrası magazalar ındırmıs fıyatları.. hoş, bıze denk geldı bı nevi..

Gelecek hafta sonu bı yerlere kacalım dıyoruz Ozy ıle.. ıkı gun bıle olsa tatıl bıze ıyı gelecek.. bakalım dusunuyoruz nereye gıdebılırz dıye..

Bu arada evın tasınması sozkonusu, gundemde.. Izmır dekı yenı akıllı evler var.. bugun gıttık baktık, begendık, ıcımıze sındı sayılır.. yılbasından sonra netlestırecegız.. yerlestırme konusunda yardım almam gerek yalnız.. ıyı bır dızayn olsun ıstıyorum.. bakalım.

Ha sız daha yazmayın.. bakın sıze daha ne masallar yazarım.. ınanamassınıss.. monolog dedıgın bole yapılır.. ıcınde heyecan adrenalın ıhtıras ask dalavere olması gerek.. kuru kuru ıkı pınçik sey yazılarak monolog olmaz datllularım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…