- 13 Eylül 2009
- 1.784
- 77
- 163
- 38
mok nok mıçmak bunlar kardeşler aaaa sen geçmişi okumadınmı daha gaita dicektim vasgeçtmmok ne zaman nok oldu, bırakmaya gelmiyor sizi hemen jargon değiştiriyorsunuz peeh
anne anlar kimden zarar gelebilir.. naçizne tavsiyem vermeyin sevmediğiniz insanların kucağına... bizimki de benim gerildiğim bir ortamdaysa suratsız oluyor...:1ninca:
benimki edepsz oldu galibabenım kızımda uzaktan pişt yapanlara sırıtıyo gulucukler saçıyo ama nezmankı bırı kucagına alıyo (tanımadıgı bırıyse) basıyo cıglıgı.resmen yüz tanıyo yane.
bu kusma olayı bızdede var ama daha kımsenın kucagındayken mıçmadı zemuszemus
:roflol:süper yagüzelmiişşş önce kusmak sonra mıçmakkk......
valla en cadı benimki sanırım saç yoluyo direk ilk tuttuğu yer
oyuncak noel baba aldık müzikli falan ilk tuttuğu yer sakalları noel baba yılbaşını göremeden sakalsız kalıcak
mucize gadın ne sorucam sana hani sen bebiş doğduğunda göstermek görüşmek istemedğin birtakım insancıklar vardı ne yaptın başarılı olabildinmiii??
maşallah mert efeye..
antibiyotik girşimi krizle sonuçlandı... elveda kk...
teşekkürler canım ama bizim yemem sorunu 1 ayı bulcak neredeyse baya yıprattı kuzu ..sakaleyn geçmiş olsun canım... bizimki de yemedi 1-2 gün.. çok canım sıkıldı bu çocuk niye yemiyor diye.. şükür sizin sonuçlar iyi çıkmış..
ben sordum bu ağustos gadınlarına ama bilemediler. neyse söyliyeyim yumurtanın sarısının devamını...
gitti pipinin yarısı... sünnet olduk yani...
pipi ucu tıkanmış meğer.. çi,ş yapamadı kaç gün. meshanede birikip böbreklere kaçarsa çok fena olacaktı. acilen sünnet olduk. antibiyotik veriyorum şimdi..
araştırmalarıma göre en iyisi doğduktan sonraki ilk 2 hafta (tercihen 2. hafta), olmadı ilk 6 aymış sünnet için... 2-6 yaş arası önermiyorlar acil bir durum olmadıkça.. ya da 6 yaştan sonra. bebekken daha çabuk iyileşirmiş.
merhabaaaaa,
uzun zamandır doğru dürüst giremiyorum,girsem de yazamadan çıkıyorum.bu süre zarfında tabi ki sizi çok özledim.umarım hepiniz bebeciklerinizle birlikte iyisinizdir.
ben her ne kadar oğlum için evde kalmayı tercih etmiş olsam da çok sıkıldım,resmen duvarlar üzerime gelmeye başlamıştı.asıl o günlerde girip sizinle dertleşmeliydim tabi ama moral açısından ciddi bir çöküntüdeydim.kilolarımı da sorun ediyorum ve takdir edersiniz ki kendisini beğenmeyen bir insan hiçbir şeyde huzur bulamıyor.eşimi de yıprattım bu süreçte.biraz ketum bir yapım var,sıkıntılarımı paylaşmıyorum.haliyle onu da mutsuz ettim bu sebebi belirsiz surat asıklığıyla.neyse,şimdi iyiyim,daha da iyi olacağım.
bu arada nihayet fotoğraf makinesi de aldım,elif'im yüklemeyi öğretmişti sağolsun,umarım unutmamışımdır.şimdi deniyorum.
of yanlız değilmişim canım ya bende kafayı yimek üzereykene kenarından döndüm ağlama krizleri stersli uzun günler geceler ben dışıma dökerim sıkıntımı ama anlayan yoktukine... geçti gitti...makinende hayırlı olsun ..kendini iyi hisettmende güzel boşverelim en iyisi değilmi ..dünya bize rağme değil de bizimle beraberce yaşasın o zaman hayat daha kolay oluyor ...hiç birşeyde taşınamayacak kadar ağır hale gelmiyor...kaydirigubbakcemile5
gunaydinnn
elif hosgeldin ya cok ozledim gercekten gerci bende pek takilamadim ama neyse artik evimdeyim bisekilde duzen kurmaya calisiyorum...
evrisim cankusum napıosun kuzy nasıl hersey yolundamı
kadrıye allah yardımcınız olsun
kızlar belkı yardımcı olur ek gıdaya gecısımısz için bı kac öneri öğrendım paylasayım hemen
_bebekler ilk pütürlü gıdalara basladıklarında refleks olarak öğürürlermiş,bu bogulacagı anlamına gelmezmıs asla
_o öğürdüğünde bizde dıkkatını dagıtmak için ellerımızı havaya kaldırıp "aa bakk baakk şurda kuş" var vs bagırıp onun dıkkatını dagıtmaya calısmak veye güldürüp yutkunmasını saglamak cok yanlısmıs bebegımız bunu oyun olarak algılarmıs bu aylarda ve ileriki aylarda bunu bıze karsı kullanırlarmış
_yada zorla yedırmeye calısmak özellıkle agzını sıkıp acmak ve yemegı tıkmak en buyuk yanlısmıs.buseferde beyındekı bı mekanızma devreye gırıp bunun kötü bişe oldugunu anlarmıs ve cocuklugu boyunca cok zor yemek yermıs
_en güzel yöntemse yemegı hazırlayıp önce bebegımızle oyun oynamakmış(3-5 dakka kadar).onu güldürmek falan.sonra kasıgın ucuyla agzına degdırıp cekıcekmısiz,önce yalanıcakmıs sonra tekrar konuscakmısız ve busefer bıraz daha fazla verıcekmısız agzına.hatta ilk 3 seferde sadece dudagına degdırıp cekmek en ıyı yöntemmıs.yavas yavas artıtrarak corba veya meyve püresi neyse öle vermelıymısız
belkı cogunuz bılıyodunuz ama paylaşıyım dedim.bilginize arz ederimm.................
elifim gelmiş tekrardan hoşgelmiş
iki gündür sabahları çeyrek elmayı rendeleyip suyunu sıkıyorum içiyor kaşıkla suratını büzüştürerek ama bunun yanı sıra paso emzriyorum sanki huysuzluğu azaldı gibi pztsiden itibarende elma püresi vereceğim bakalım??kaşık mama vermemeye karar verdim şimdilik 10 gün bekliyeceğim bakalım kilo durumuna göre hareket edeceğim..
tüm bebişlere geçmiş olsun
mehmet akif ve şevvale maşallah
Doktor didi ki demir ilacına başlayacağız... Ve ekledi:
çocuk ateşli falan olursa sakın demir ilacı vermeyin o dönemde kesin ilacı dedi. Antibiyotik kullkanırken falan kesecek miyiz diye sorduk. Hayır dedi kendileri, ateşi varsa keseceksiniz dedi ince ve tiz ses tonu ile. Dışarıda ise yağmur yağıyordu... Arz ederim...
ya aslında yaradılanı sevmek lazım yaradandan ötürü.. (çok samimi olmasak da, yine de iyi geçinmeye çalışmak lazım) yanlış yapıyoruz, onunla görüşmem bununla görüşmem diyerek... daha da olgunlaşmamız lazım... hamız daha... ben hamım yani kendi adıma...
sakaleyn geçmiş olsun canım... bizimki de yemedi 1-2 gün.. çok canım sıkıldı bu çocuk niye yemiyor diye.. şükür sizin sonuçlar iyi çıkmış..
ben sordum bu ağustos gadınlarına ama bilemediler. neyse söyliyeyim yumurtanın sarısının devamını...
gitti pipinin yarısı... sünnet olduk yani...
pipi ucu tıkanmış meğer.. çi,ş yapamadı kaç gün. meshanede birikip böbreklere kaçarsa çok fena olacaktı. acilen sünnet olduk. antibiyotik veriyorum şimdi..
araştırmalarıma göre en iyisi doğduktan sonraki ilk 2 hafta (tercihen 2. hafta), olmadı ilk 6 aymış sünnet için... 2-6 yaş arası önermiyorlar acil bir durum olmadıkça.. ya da 6 yaştan sonra. bebekken daha çabuk iyileşirmiş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?