2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

su böreği açmayı öğreneceğim şimdilik hedefim o ama uğraştırıcı çok başarılı olabilimriyim kararsızım

dedim ya yanlışım varsa düzelt ....sıksık emzir tosunu annesi neden saat tutuyorsun istedikçe ver saat genelde mamada tutulabiliyor Yusuf 4.5 saat dolmadan yemiyor mesela 4 saat dolunca ver almıyor sıpa ml de 2 aylık ölçüsüne düştü iyice azalttı mecburen kaşıkla yediriyorum yoksa biberonu tutacak emecekte ölme eşeğim ölme tutsada 4.5 satte 60 ml den fazla emmiyor kalanı kaşıkla bittiriyorum çok zorlanıyorım ama mecburen böyle ...

su böreği açmayı öğreneceğim şimdilik hedefim o ama uğraştırıcı çok başarılı olabilimriyim kararsızım

Ya annem bu hırsını kendıne bı step aletı alıp her gun su kadar bu kadar calısmaya hedeflesen.. ha bacım.. sıyırdın mı sen yaaa.. kılo verelım dıe neredeyse balkondan atacagıs kendımızı.. sımdıde su boregı acmayı ogrenecekmışşş.. fesssubhananalllaahhhh

Merhaba herkese..

Evriş'imin "zıpçıktı"sı olaraktan fotolarımızla konuya girmek istirem :) Bu arada, yanlışlıkla enterladığım mesajımı editlemek zorunda kaldım.. anlarsınız ya :) az girince böyle acemileşiyor işte insan..

Defne kızımızın son hallerini arz ederim..

Son düzenleme:

adascım hay allah yaa ama sadece kitaba baglı kalmak yanlıs olmus nasıl zaptettin peki 4 saat ac ise sayet çok fazla aglardı yani oyle aglasa sende anlardın aslında belkide az kilo alacagı vardı bu ay dert etme toparlarr onemli olan hasta olmasın gelisimde boy daha onemili imis bugun dr soledi kiloda onemli tabiki ama asıl boy mus sanırım yanlıs anlamadıysambaz alınan

ayy ilahi burcu ya koptum ruyanaa:))))

burcum hatırlamıyorum tam olculeri ama yani oylesine yazayım dedim çunku is basa dusunce dr tarif vieriyor bizim dr
berke kasık almazdı mesela biberonda yogurt mayaladgıımı hatırlıyroum ilik sute biraz yogurt katıp beze sarıp kalorifer oustune konuyor çok çok basit
ama olculeri ya buyuklerden ogrenebilirsin yada netten arastırabilirsin
sonuçta gunluk yapılcak 200 cc sut le yapıyordum ben normal inek sutu ile yapıyorduk 10 sene onceden bahsediyorum simdi ne onerilir bilmiyorum tabi henuz vermedi bizim dr

nurdancım uzme kendini herseyin basında yakalanması çok çok onemli ozellikle bobrekle ilgili konularda bu konuda çok hassasım ben oglumda 6 aylıkken ortaya çıkan hiper kalsiuri hastalıgı varyani vucutta kalsiyum fazla sı var ve bobrek tası yapıyor 6 aylıkken biz tesadjufen ogrenmesek 14 yaslarında diyalize bile girebilirmis yani haberimiz olmasaydı ama haberinin olması reflu hele ameliyatla duzelen birsey koruma için antibiyotik sart hatırlarsan kedici aysin arkadasımızında kızında var onlarda ilac kullanıyorlar basa gelen çekiliyor alah beterinden korusun arkadasım içini ferah tutmaya calıs

hayırlı olsun mucizemmm sunnet isinden yirttiniz yani erken yasta olmasıç ok avantaj ilerde iyiki olums diyceksin sende oglunda:)

ALLAH BAGIŞLASIN CANIM BENİM MERAK ETTİM ŞİMDİ EN ÇOK BEBEK KİMDE VAR ACABA
kaydirigubbakcemile3

hosgeldin nazar

benimde 10yasında bir oglum ve 4 aylıkbir kızım var, uç çocuklu hiç yoktu aramaızda sen ilksin
aslında iki çocuklu bileçok az birkaç kisi

bende yatağın yolunu tıutuyorum ...gece beni ne bekliyor bilemiyorum ...kocacığım gece nöbetinde bir yanımda melek kızım bir yanımda tosun oğlum ....huzurlu bir gece diliyorum hepinize ve kendime.....iyi geceler

evrimm çok guzelsiniz ana ogull

minik kelebelek sizede massalah resmi gordum eklenti yaptım ama uçtu her zamanki gibiii
melekcim sizede kocaman massallahh

elif hosgeldinnn

Anneme buradan bir daha sevgilerimi yolluyorum. 4-5 gündür 8 de uyuttuğum çocuğu "aaaa bunda uyuyacak göz mü var ayol" nidalarıyla 11 e kadar uyanık tutmayı başardı. Tracynin "yat kalk" ı anneminkinin yanında fısss diye sönüverdi. Zira annem, ayağında sallarken Doruk'u "aaaaa uyanık bu" diyerek ses etmeyen çocuğu kaldırmak suretiyle manyak etti. Gene kim uyuttu, tabii ki ben! Ama ekstradan 3 saat ve baş ağrıları eşliğinde! Annem de gelip koklaşmış oldu torunuyla.

vereliniortakkaydirigubbakcemile3

ESRAKO sağol bebeem :)

EVRıM aradım seni ama tilifonun kapalıydı. Yarıldık burada gülmekten. Deli gadın. Çok özledim seni.

bugun dr kontrolumuz vardı

kilo alımı boy vs normal karma asımızı olduk simdilik ates yok uyuyor su an bakmaya korkuyorum uyanır diye birazdan uyanır bakacagım

onun haricinde kakamız hep sulu bizim hiç katı gibi olmadı o yuzden meyva suyuna armut degil elma ile baslayacagız malum armut yumusatıyor bagırsakları

yarın 30 cc sonraki gunler yavasca artacak 100 cc yi asla geçmeyecek
elmayı yıkayıp kabukları ile kaynar suya sokacakmısım bir dakika kadar sonra kabugunu soyup çekirdegini çıkarıp katı meyva sıkacagında suyunu sıkacakmısım cam rende falan demedi ben oglumdada cam rende kullanmadım bundada meyava sıkaccagı ile devam yani

baska ek gıda vermedi

oturtmayı sordum 90 derece oturtmayın destekli olsun omurgasi için iyi degil henuz dedi

salyalar o bicim akıyor normal dedi

bu ara kakasında saclarını yuttugunu goruyorum onluk hep islak saclarhep dokuluyor ve hep agzının etrafından sac topluyorum yinede yutuyor birsey olmaz dedi

meyava suyunu sabah 10 gibi dedi ogleden sonrayı bulmasın dedi neden dedim acıkladı o an cebim caldı adama soramadım utandım:)
nedeni çok muhim degil sabahtan vericem sonuçta

odasına geçirebilrmiyiz dedim hala kustugunu yutma bogulma tehlikesi varmı dedim 5 aydan even odanızdan ayırmayın hala o tehlike var bir ay sonra ayırabilirsiniz dedi bizimki sepete sıgmaz oldu bir ay sonra tamam yarım karıs kaldı ayaklarının dibinde zor sıgıyor kollarını iki yana acmak istiyor yer yok
o yuzden istemistim bir ay daha dayanacak artık

sadece karma asımızı olduk onumuzdeki ay pnemokok olcakmıs tekrar

aklıma gelenler simdilik bunlar

bu arada artık erken uyutmayı alıstırdım gibi tamamen
8 den sonra sessizlik saglayıp sessizce emziriyorum ve genelde diyim bazen sasmalar oluyor 11 i nadir buluyoruz artık erken yatıyor 9 gibi ortalama boyle olunca sabah 7 de uyanıyor tabi gece de 3-4 saattebir uyanıyor ama artık oglene kadar memeyle birlikte uyuma faslımız bitti ama olsun duzen onemli aksam erken saatte uyuması onun saglıgı için onemli

ve de annem bizde iken onu uyutup aksam iki hava almaya falan çıkabiliyoruz ilk uyuyusunda 3 saat en azınan uyuyor dun 2,5 saat sonra uyanmıs annem aradı kostur kostur eve geldik uykusu bolundu uyanık kalınca daha çok ugrastık uyutmaya ama iki hava almak insana super geliyor

Hay masallahhh Defneme.. ne gusel olmus, ellerine saglık annesi

ESRAKO sağol bebeem :)

EVRİM aradım seni ama tilifonun kapalıydı. Yarıldık burada gülmekten. Deli gadın. Çok özledim seni.

Yafrum.. jarşı bıtıyordu onun, ötüp durdu cıddıye almamıstım,sanırım kapanmıs :) hayırdır niye yardım sisi.. bende senı osledım furcum.. en kısa zamanda koklasalım.

Esrakom, saol cıgerım..

merak edene, etmeyene... benden kısa özet...

bayramdan önceki hafta evimi taşıdım.. Avrupalı değilem artık.. Taşralı olduk gari.. Anadolu yakasına terfi ettik. Taşınma zor iş, heleki bebelerle hepten zor.. O taşınma günü kendimi pek bir sefil hissettim.. yavrumu da gariban.. öyleki, boş evde kamyonun eşyaları getimesini beklerken ayakta emzirmem mi desem, yoksa duvarları tın tın öten eşyasız bir odada yavrucağın oto koltuğunda uyumasına mı yansam.. içim per per perişan oldu.. ama çok şükür kazasız belasız atlattık durumu.. en çok Defne'nin hasta olmasından korktum, bir de evi yabancılamasından.. ikisi de olmadı çok şükür.. Taşınma sonrasında benim için değişen pek birşey olmadı.. gene dört duvar, gene dört duvar :))) en büyük değişiklik annemi azat etmem oldu.. artık kızımla başbaşayım evde..bu yalnız bakamama olayının bir sendroma dönüşmesinden korktum. artık kızım da eskiye nazaran daha uysal olduğu için tek başına bakmam lazım diyerekten kendime göre radikal bir atılım yaptım.
Kızım da bana epey alıştı ki, akşamları sıpa babasını bile yabancılar hale geldi :))) ben bu duruma çok güldüm, şayet sabahları gülücüklerle işe yolladığı babasını akşam yabancılaması bence gülünecek bir durumdu..

Bizde durumlar böyle.. Geçmişi okumaya çalıştım.. Hastalanan bebişlere çok geçmiş olsun.. Hepsi turp gibi olmuşlardır inşallah..

oğluma maşallah diyen teyzeler,kemirmekle karışık öptük hepinizi salyalı salyalı Şeniz
esram,mami hakkaten tirbiyesizmiş,kınadım kendüsünü
satırlarıma burada son verirken kuzey'e ve defne'ye kocaman bir maşallah diyor,bu saatte aşağıda 12 kişinin varlığını görmekten duyduğum sevinci de sizlerle paylaşıyorum. opuyorumnanaktan

su meshur kitaba gelince

sanırım ben yazdım ebru aylar evel yazmıstı dikkat etmemisiz ilk alanlardan biriyim ve hemen okudum amabana biraz utopik geldi biraz mantıklı biraz gaddarca katı geldi bazı bolumleri ve hiç birini uygulamamaya karar verdim
rutin olayı en guzeli tamam olmalı ama 4 saat herkeste olmaz hele anne sutu alınca nekadar içtigini bilmeden 4 saat ac tutmaya içim el vermedi kaldıkı duzen diye bos yere aglatmak istemiyorum , sonuçta ise gidene kadar sık sık emzirmeye karar verdim ne zaman isterse tadını çıkarsın memenin son bir ay dan az kaldı çunku

yat kalk yontemindende caydım cnku rutin olmadan o zor e hep ben bakmıycam rutin yapsam bakıcı devam ettirbilcekmi bilmem
yada anneme falan bıraktgımda ne olacak anneanneler anlamazki yat kalktan ayaga koycaklar o yuzden oyle yada boyle buyuyorlar 4 aylık olud bile yasındansonra hersey daha kolay diyeerkten emzirerek uyutmaya devam
ha arada çıldırıyorum benden baskasaı uyutamıyor beziyorum yorgun oldugum oluyor oglumla ilgilenmek istedigim oluyor falan filan ama napalım bu da bu model çıktı diyorum:) oglumu hep babası ayagında sallar uyuturdu ben isyapaken aksamları bu da bana yapısık ne yapalım diyorum kasmıyorum kitaplara baglı kalmak istemiyorum, bir memeyi bekletip uzun sure emzirmessem mesela onu emzirdikten sonra en fazla 2 saat arayı acıyorum biliyorumki ac degil ama onun harici ne emiyor bilmedikten sonra uygulamayın sizde arkadaslar nacizane tavsiye

ebrucum hayırlı olsun yeni eviniz yakınımıza geldin goruselim yahu ise baslamadan ben guya birileride bana gelecektiii yalancıııı yalancııı sana kimse inanmazzzzz ))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…