Her zaman.. bırbırımızın cocuklugunu bılırıs Mami ile.. dostlugumus ayrı :))
mutfak bulaşık dolu gitmek istemedim muhabbet olur diye ama kimse birşey yazmıyor doğru dürüst yavaş yavaş uzuyorum mutfağa doğru
delikafadulden aman dikkat et çevresndeki herkes obez tehlikesi ile karşı karşıya adamda var bi hikmet şişkoluğu bulaşıcı resmen kaydirigubbakcemile3
ya iyide kitabı üç gün uyguladım sadece hatta kitabı arefe günü aldım bayramda okumaya başladım yani kitapla alakalı olamaz tamamen ben aptallığımdan..ben yahoyu hiçbi zaman sık emzirmezdim yani 3-4 saatte bi emzirirdm önceleri yetiyodu bu durum demekki mide byünce yetmemeye başladı ve böyle bi durum yaşadım şimdi iki saati bile buldurmuyorum..
ama o kitabı hala ısrarla tavsiye ederim gerçekten güzel bilgiler var
su böreği açmayı öğreneceğim şimdilik hedefim o ama uğraştırıcı çok başarılı olabilimriyim kararsızım
bugün doktora gittik
moralim çok bozuk yahya koskoca bir ay içinde sadece 200 gr almış şok oldum resmen doktor hemen ek besine geçiyoruz dedi..
elma suyu üzüm suyu bir hafta içir sonra elma püresine geç bir aya kadarda çorbalara başla dedi
kaşık mamasıda verebilrsn dedi
offf ne yapıcamı şaşırdım..
ağlama sebebide muhtemelen açlıktandır dedi
ve ben 3 gün boyunca bebeğimi 4 saatte bir emzirdim ve doktor bana kızdı hızlı büyüme sürceindeler niye böyle birşey yaptın dedi(
benden nacizane öneri uzun tutmayın emzirme saatlerini tamam kitap güzel bilgiler içeriyor kısmen ama bu 4 saatte bi emzirme işi ve yatır kaldır hiç bana uymadı
gece ne zaman uyanırsa emziricem gün içindede paso vericem
kafama tükürsünler benim(
Bozma moralini güzelim be. En azından Yahoo'nun ağlamalarının sebebini öğrenmiş oldun. Ek gıdaya geçmeye zaten ne kaldı şurada adaşımın dediği gibi. Yalnız kitapta bu hızlı büyüme dönemlerinden bahsediliyordu zaten. Sanırım kaçırmışsın o kısmı. Ben birkaç gün Buse'yi 3-3,5 saatte bir emzirdim ama son günlerde yine gazla boğuşuyoruz, 1,5-2 saatte bir emmek istiyor. Kasmıyorum ben de. Onun huzuru önemli.
Bu arada rüyamda seni gördüm kaydirigubbakcemile3. Tam bir açık toto durumuydu. Üstü açık arabamla (!) Bağdat caddesinde dolanırken yanımdan bir otobüs dolusu bebek geçiyor. "Bu ne ya?" diye bakınırken şoför gözüme ilişiyor: Senkaydirigubbakcemile3Meğer kendi işini kurmuşsun. Gece ağlayan bebekleri böyle gezdire gezdire uyutuyormuşsun. "Vay be, süper fikir" diyorum. Akşam haberlere çıkıyorsun. Etrafımdakiler abuk sabuk yorumlar yapıyorlar. Ben de diyorum o benim arkadaşım. Girişimciliğine hayranım. Zaten çok da akıllı hatundur diyorum. Nasıl?delikafadulden
Birisi gece sık uyanmaktan mı bahsetti? Dün gece neredeyse saat başı uyandı Doruk yaa.. Sanırım biraz gazı vardı, termoforu koydum 2 saat uyudu kesintisiz.
Yoğurt mayalamayı öğrenemem gerekiyor. Sanırım elma suyu ve yoğurtla başlanıyor. EVRİM şu doktora ne zaman gidecekesiniz? Kesin bilgi alalım. Yoğurt nasıl mayalanır, bir bilen var mı?
bugun pediatra gitttik asimizi olmaya ama moralim cok bozuldu(dun kalca ve sacrum usgleri cektirmeye gitmistik hastaneye tesadufen sacrum ve omurilige bakilirken kiz bobreklerde bi genislik farketti, idrar yolunun bobrege bagli kismi normalden genismis, reflu yani kacak olabilir dedi, enfeksiyon gecirdimi dedi, bizde hayir dedik,yinede pediatriniza not ediyorum ddi, bugun de doktoru kacak olabilecegini ve onem almamiz gerektigini soyledi, 1ay anibiyotik kullanicaz profilaktik amacli 1ay sonra yeniden usg cekilip bakilicak (nefrologa gidicez..doktor sansiniz varmis tesadufen teshis eedilmis yoksa onemli semptom verebilirdi dedi (yavrularimiz alaha emanet..
reflusu icinde ilac basadi, birsuru ilac icicek kucucuk bebk, aksam basladim vermeye hepsini, icim tuhaf oldu,ardarda bi suru ilac aldi(
sakaleyn geçmiş olsun canım... bizimki de yemedi 1-2 gün.. çok canım sıkıldı bu çocuk niye yemiyor diye.. şükür sizin sonuçlar iyi çıkmış..
ben sordum bu ağustos gadınlarına ama bilemediler. neyse söyliyeyim yumurtanın sarısının devamını...
gitti pipinin yarısı... sünnet olduk yani...
pipi ucu tıkanmış meğer.. çi,ş yapamadı kaç gün. meshanede birikip böbreklere kaçarsa çok fena olacaktı. acilen sünnet olduk. antibiyotik veriyorum şimdi..
araştırmalarıma göre en iyisi doğduktan sonraki ilk 2 hafta (tercihen 2. hafta), olmadı ilk 6 aymış sünnet için... 2-6 yaş arası önermiyorlar acil bir durum olmadıkça.. ya da 6 yaştan sonra. bebekken daha çabuk iyileşirmiş.
ALLAH BAGIŞLASIN CANIM BENİM MERAK ETTİM ŞİMDİ EN ÇOK BEBEK KİMDE VAR ACABA
kaydirigubbakcemile3
vereliniortakkaydirigubbakcemile3Ya annem bu hırsını kendıne bı step aletı alıp her gun su kadar bu kadar calısmaya hedeflesen.. ha bacım.. sıyırdın mı sen yaaa.. kılo verelım dıe neredeyse balkondan atacagıs kendımızı.. sımdıde su boregı acmayı ogrenecekmışşş.. fesssubhananalllaahhhh
Merhaba herkese..
Evriş'imin "zıpçıktı"sı olaraktan fotolarımızla konuya girmek istirem :) Bu arada, yanlışlıkla enterladığım mesajımı editlemek zorunda kaldım.. anlarsınız ya :) az girince böyle acemileşiyor işte insan..
Defne kızımızın son hallerini arz ederim..
ESRAKO sağol bebeem :)
EVRİM aradım seni ama tilifonun kapalıydı. Yarıldık burada gülmekten. Deli gadın. Çok özledim seni.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?