2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ebrus bak annesiz bakamama sendromu bende buyuk bir olay oldu hos bir tam gun annem olmadan baktım ama bunalıma girdim yanlız kalmaya alıskın degilimkıs gunu evde çok kotu hissettimkendimi simdi bakıcı isi ayarlandı ise donus tarihim netlesti son3 hafta falan annem sagolsun gelirim ben bir ay daha dedi yanlız kalmayacagım evde hiç yani cidden sendrom oldu kendimi bildim bileli çalısanbir insan oldum evde yanlız napılır ne edilir hiç bilemedim çok sıkıldım nedense birde bebegetekbasına bakma sorumlulugu yemek yiyememek yerimden kalkamamak malum bizimki benimle memede uyuyor saatlerce oturarak kaldıgım oluyor

Fotolara yorum yapan herkese teşekkür ederiz.. Evriş tiyzeye ayriyeten teşkür ederiz :)

Tracy teyzenin yolundan gidenlere :

Kitabı almıştım daha Defne 1 aylık bile değildi.. Ama oradaki çoğu yöntem bizim atalarımızdan alışılagelmiş yöntemlerle pek uyuşmadığından ve de ben devamlı yanımda bir aile büyüğümüzle kaldığımdan çoktaaan rafa kaldırmıştım kitabı.. Zaten ilk 3,5 ay yeterki ağlamasın, sussun diyerekten her türlü sallamaya, hoplatmaya maruz kalmıştı kızım. Bende de yok kitap böyle demiyor diyecek ne güç, ne de sabır vardı.. 4. ay kontrolümüzde doktora devamlı sallayarak uyuttuğumuzdan bahsettim. Bizim doktor da zaten Amerikan metotlarına yatkın, okuduklarını teoridekilere uygulatmaya çalışan bir tip olduğundan "aa sallamayın, kucağınıza almadan yattığı yerde uyumaya alıştırın" demişti.. Ben bu şekilde çok ağlayacağını, çok ağlamanın onun psikolojisine zarar vermesinden korktuğumu söyledim ama adam "elini tutun, ona dokunun, şarkılar mırıldanın o zaman bişi olmaz " dedi. Bu durum üzerine evde yalnız olmanın verdiği özgürlükle (sonuçta kimse bana karışamayacaktı ya), ben kızımı ayakta sallamadan uyutmaya çalıştım.. Yarım yamalak da olsa başarılı olduk.. Ama ben Tracy teyzenin anlattığını tıpa tıp uygulamıyorum.. mesela ağlamasının şiddetine göre, emzirme pozisyonunda kucağıma alıp sallamadan ninni söyleyerek sakinleştiriyorum, hatta biraz da uykuya dalar pozisyona gelmesini bekleyip yatağına öyle bırakıyorum. Yatağına bıraktığımda gözünü açıyor bir kere, ağlamaya hazırlanıyor ama benim telkinlerimle toparlıyor.. toparlayamayıp çığlığı bastığı da oluyor ya keratanın, idare ediyoruz işte..

epruuu maşallah defneye eviniz hayırlı olsunn

adaş kafama koca bi taş yedim sankimmm haftaya bi gün belirle geliyorummm salı hariç mucuk

Guzel annelerim site duzelmis hayirli ugurlu olsun, ve geyigin dibine vurulmus eski gunlerdeki gibi...
Gecmis olsun dilekleriniz icin tesekkur ederim herkese..

Pinky masallah bahriyeliye, bizdede vardi, seker bayramliigimizdi, cok cici oluyorlar..
Ebru fistigina masallah...
Efriimm findik fistik gibisin, Kuzyle cok tadlusunuz..
Burkom basaricaksin su sinavi, kizin ugur getiricek sana
Mucizem sunnet olmussunuz hayirli olsun..
Deryam hosgeldin, senide ozledim cok..

ya aslında yahonun uysal günleri aklıma geliyorda kucağıma alırdım hafif sallardım uykuya dalmadan yatağına yatırırdım kendi uykuya dalardı çocuk büyüdükçe kendi kendine uyuyabilme yeteneğini kaybetti resmen

ben de ne yapacağımı bilmiyordum,buldum.sabahları doktorum,öğleden sonra mehmet öz....tohtur olacam yakında alkisalkisalkis

kafam pek yerinde degil cok yoruldum bugun, unuttuklarim varsa affola..

ebrucum hayırlı olsun yeni eviniz yakınımıza geldin goruselim yahu ise baslamadan ben guya birileride bana gelecektiii yalancıııı yalancııı sana kimse inanmazzzzz ))))
Teşekkür ederim Esra'cım.. Aslında çok isterim ben de görüşmeyi, tüm günde evde yalnız olmak bana da koyuyor.. Kız bu yalancı kim oluyor anladım ben?

Ece seni biraz daha zorluyor anlaşılan.. Ben de zaten cesaret edemesem öyle atılmazdım ama bizimki - maşallah diyeyim- son zamanlardaki hal ve tavırlarıyla bana cesaret verdi.. Arada su kaçırdığı oluyor tabii.. mesela geçen gün öğlen 2.30dan akşam 7ye kadar mütemadiyen ağladı, uyuttum 15 dk sonra ağlayarak gene ağladı.. derken saatler boyunca kollarımda ben de helak oldum resmen.. mutlaka bir sıkıntısı vardı yavrunun ama ben de çok daraldım.. tek dileğim böyle zamanların üst üste gelmemesi.. yoksa imdat çığlığını basarım elbet :)

efrimm ayrıcana tebrik ediyorum normal kilona 2 kilo kalması nedemekk massallahhh azmine hayranım ben ise baslamayı bekliyorum kendimi duzgun bir diyete sokmak için hamile iken gittigim diyetisyen edevam edeceğim zaten ama simdilik bu ay kabasını kendim alayım diyorum biraz dikkat ederek bu ay birkaç kilo versem sonra ise baslayınca uykusuzluky orgunluk falan derken giderler insallah
bensenin yuzde 50 fazlanım muhaha:) gulerim aglanacak halime kilo 83 :)

kızlar size birkaç sorum olacak..
doğum sonrası bazı şikayetlerim var sizce doktora gimeliyim..
doğumdan beri sürekli öksürüyorum resmen kronik hale geldi bu öksürük şurupta içtim düzenli bir faydası olmadı özellikle geceleri çok ilginçtirki belli saatlerde öksürüyorum :uhm:
doğumdan beri baş ağrılarım çok sıklaştı hatta gebeliğim boyunca hiç başım ağrımadı diyebilirm birde ağrılar tek taraftan geliyor mesela sadece sağ taraf ağrıyor ve ağrısı sağ gözüme vuruyor yada başımın sol tarafı ağrıyorsa sol gözüme vuruyor ağrısı..
birde çok fazla bel-sırt ağrısı var önümde koca bir göbek varken bu kadar bel ağrısı çekmezdim ama şimdi sürekli var..
sizce bunlar doğumla alakalı olabilirmi??

ya adaşım üzümlü kekim
bu kadın sizi kekliyo :roflol:

epruuu maşallah defneye eviniz hayırlı olsunn

adaş kafama koca bi taş yedim sankimmm haftaya bi gün belirle geliyorummm salı hariç mucuk
Yaaa ben de gelmek istiyorum ben de !!!

birde uykuya dalmadan ağlama sendromumuz var o zaman uykusu geldiğini anlıyorum artık mafoldumben

Gypsy'm bizimki de illaki ağlayarak uyuyor.. Daha ağlamadan uyuduğuna şahit olmadım.. Tracy'nin bu konuya yaklaşımına katılıyorum ama.. Uykusu var, ama uykuya dalamadığı için huzursuz olduğundan ağlıyorlarmış.. Hatta Defne bazen kafasını sağa sola çevirip duruyor o uykuya dalma çabalarında.. Ben de bunu biz büyüklerin yatakta bir sağa bir sola dönmemize benzetiyorum.. Bir şeyi farkettim, ağlarken ninni söyleyince susuyor.. sanırım buna alıştırdım onu :)

ay bende diyetisyene gittimmmm ama adam dedi kan tahlili olmadan size program veremem salı tahlil vs yaptırıcağım öyle gideceğim tekrardan alkisalkisalkis

merhaba arkadaşlar
bende ağustos annelerindenim
hep okuyorum sizleri ama bi türlü yazamıyorum
şuan kendimi ödüllendirmek için 15 dk sitede dolaşmaya karar verdim
geçen ay kontrolümüzde bizimde gelişimiz de biraz gerileme vardı. dr bu ayda böl olursa ek gıdaya geçicez dedi. bekelım inş. kilo almışızdır.gerçi benim büuyük kızım da 3,5aylık başlamıştı ek gıdaya ama hayırlısı sağlıklı olsunlarda napalım

Artık kılom 50.. cıkmaz 60 a :)) bu da guzel.. Saol Esrakommm.. opuyorum nanaklarından.

Yafrum Esramm, bende baş agrısı aynı anlattıgın sekılde mevcut.. artı vucudumdan atamadıgım bı mıkrop var sureklı nüksedio ve burnumu tıkıyor o var.. bır de bel agrım aynen mevcut.. ama oksuruk??? o konuda bısı dıyemeyecegım.. ha bır de lanet olası tırnak batmaları.. bezdım bezdım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…