ne yanee bu zariflik zayıflıklamı alakalı yani nurdanıma tombuluma zarif derken zayıflığınımı kastediyodun :roflol:Su boregıne bu kadar hırsla sarılırsan bıras zor be baba.. ama Allah buyuk, bak umudunu kesmeyesin ha... bır gercek var kı sen benım gonlumde bambaşkasın..
puuu :mymeka:Sanmam.. sos veremem.
aa sen ona devam ediyomusun ben iki gün içtim öyle kaldı sositosositoŞu sırke bal olayı bende sankı mıde bulantısı yapıyor dostlar.. ozellıkle gece ıctıgım zaman, aralarda uyandıgımda cok cıddı bır mıde bulantısı cekıyorum.. bu duruma baglayayım mı?? yoksa tesaduf mu? sısde durumlar nedır?
sağol balımEsrakus gecmis olsun canim ya bi kontrole git istersen..
ne yani bütün gün hiçmi uyumadı akannehirya 3 saatir donusumluayak sallama nobeti yapiyoruz, ordek uyumuyor bi turlu, birde dertli dertli ninni soyluyor kendi kendine..siyiricam resmen, 9.30dan beri ayakta, gozlerini ortuyoruz ortuyle, onu kafasiyla siyirip cee der gibi guluyo sipa..
açıcam ama bu aralar olmaz yaho biraz büyüsün yada birileri bakması gerek mümkün değil uzun sürer72 de cakili kaldim(aman napiim..esra hadi su boregi acta yiyelim yavrum, ben sahsen bayilirim kendisine..
Merhaba hatun kişiler... :1ninca:
Bayramda denedim giremedim şöyle 3-5 sayfa okuyabildim. Esram üzülme kilo konusunda, ama ben şunu anlayamadım niye emzirme saatlerinin arasını açmaya çalışıyorsunuz? Bizimki emerken kafayı bi sağa bi sola çeviriyor 50 defa ya da tam bi fırt çekiyor sonra bir yaygara bir gerinme bir ağlama, süt yok diye düşünüp diğer memeyi veriyorum.. onda da aynı şeyi yapıyor... değişti huyu. bir garip oldu... :bbo:
Doktor didi ki demir ilacına başlayacağız... Ve ekledi:
çocuk ateşli falan olursa sakın demir ilacı vermeyin o dönemde kesin ilacı dedi. Antibiyotik kullkanırken falan kesecek miyiz diye sorduk. Hayır dedi kendileri, ateşi varsa keseceksiniz dedi ince ve tiz ses tonu ile. Dışarıda ise yağmur yağıyordu... Arz ederim...
Ha bu arada yaptııgm sıkı dıyetın mukafatını aldım.. 54 olmus kılom.. hareket yaptııgm ıcın bacaklarım da ıyıce sıkılasmıs.. bugun gıttım kendıme bı kot aldım Zara dan.. 2 kılom kaldı ıdeal kıloma ulasmak ıcın.. onu da halledecegım ınsallah.
Bugun Kuzey ı dadısına bıraktık Ozy ıle.. gıttık bı guzel sezon alısverısı yaptık.. gardolaplarımızı yenıledık.. tam da bayram sonrası magazalar ındırmıs fıyatları.. hoş, bıze denk geldı bı nevi..
kızlar size birkaç sorum olacak..
doğum sonrası bazı şikayetlerim var sizce doktora gimeliyim..
doğumdan beri sürekli öksürüyorum resmen kronik hale geldi bu öksürük şurupta içtim düzenli bir faydası olmadı özellikle geceleri çok ilginçtirki belli saatlerde öksürüyorum :uhm:
doğumdan beri baş ağrılarım çok sıklaştı hatta gebeliğim boyunca hiç başım ağrımadı diyebilirm birde ağrılar tek taraftan geliyor mesela sadece sağ taraf ağrıyor ve ağrısı sağ gözüme vuruyor yada başımın sol tarafı ağrıyorsa sol gözüme vuruyor ağrısı..
birde çok fazla bel-sırt ağrısı var önümde koca bir göbek varken bu kadar bel ağrısı çekmezdim ama şimdi sürekli var..
sizce bunlar doğumla alakalı olabilirmi??
aynı durum bizde de mevcut..çözemedim bi türlü niye yapıyor..her zaman yapmıyo ama..süt az geliyo diye mi yapıo dedim sağdım sütü yeterince var..yalancı meme olarak mı kullanmak istiyor dedim gene sağdım boş memeyi verdim yok gene yapıyor..neden neden acaba yaa..çözebilen varsa yardım istiyorum..
.
Sataşma var hakim bey dutun bu gadını laelaelaelaelaeHa sız daha yazmayın.. bakın sıze daha ne masallar yazarım.. ınanamassınıss.. monolog dedıgın bole yapılır.. ıcınde heyecan adrenalın ıhtıras ask dalavere olması gerek.. kuru kuru ıkı pınçik sey yazılarak monolog olmaz datllularım..
Maşallah size
Hoşgeldin. Maşallah sanada 27 yaşında 3 çocuk annesiymişsin. 29 yaşındayım 1 tanesiyle baş edemiyorum Allah kolaylık versinherkese slm lar bayanlar ben daha yeni okudum bu siteyi bende agustos annesiyim benide aranıza alırsanız çok sevinirim
Kıyamam Doruka.Bizim bıcırığada sağlık ocağı dru diş çıkarıyo olabilir demiş hatunların saldırısından korktuğumdan yazamamıştım naniknanik bende akşam eve gidince baktım kuzumun diş yerlerine evet beyazlaşmalar var bunlar belirtimi bilmiyorum tabi ama ellerimi yıkayıp yine saldırılardan korktuğumdan yıkama kısmını iyice vurguluyorum işaret parmağımı diş yerlerinde gezdirince yavrum keyiften şarkı söylemeye başladı resmen bu aralar huysuzlandığında yapıyorum bunu her dafasında çok hoşuna gidiyo ama inşallah diş çıkarmaz şimdiden salya filanda yok bol tükürük o kadar.Doruk deliler gibi elini emiyor. Ağzını açtım baktım, köpek dişlerinin olması gereken yerler (alt çenede) bembeyaz. Yavrum sabahtan beri helak oldu. Sabahtan beri miyavlayıp duruyo.
Maşallah güzel bakışlı Eceye.bu arada artık erken uyutmayı alıstırdım gibi tamamen
8 den sonra sessizlik saglayıp sessizce emziriyorum ve genelde diyim bazen sasmalar oluyor 11 i nadir buluyoruz artık erken yatıyor 9 gibi ortalama boyle olunca sabah 7 de uyanıyor tabi gece de 3-4 saattebir uyanıyor ama artık oglene kadar memeyle birlikte uyuma faslımız bitti ama olsun duzen onemli aksam erken saatte uyuması onun saglıgı için onemli
ve de annem bizde iken onu uyutup aksam iki hava almaya falan çıkabiliyoruz ilk uyuyusunda 3 saat en azınan uyuyor dun 2,5 saat sonra uyanmıs annem aradı kostur kostur eve geldik uykusu bolundu uyanık kalınca daha çok ugrastık uyutmaya ama iki hava almak insana super geliyor
Güle güle otur .merak edene, etmeyene... benden kısa özet...
bayramdan önceki hafta evimi taşıdım.. Avrupalı değilem artık.. Taşralı olduk gari.. Anadolu yakasına terfi ettik.
Sende hoşgeldin inşallah alması gereken kiloyu alır yavrun.merhaba arkadaşlar
bende ağustos annelerindenim
hep okuyorum sizleri ama bi türlü yazamıyorum
şuan kendimi ödüllendirmek için 15 dk sitede dolaşmaya karar verdim
geçen ay kontrolümüzde bizimde gelişimiz de biraz gerileme vardı. dr bu ayda böl olursa ek gıdaya geçicez dedi. bekelım inş. kilo almışızdır.gerçi benim büuyük kızım da 3,5aylık başlamıştı ek gıdaya ama hayırlısı sağlıklı olsunlarda napalım
Topikte birkaç kişinin 2. çocuğu ama 3 çocuk kimsede yoktu şimdiye kadar. Rekor sende yani. Hay maşallah. 30 yaşındayım ve bu ilk bebeğim.ALLAH BAGIŞLASIN CANIM BENİM MERAK ETTİM ŞİMDİ EN ÇOK BEBEK KİMDE VAR ACABA
kaydirigubbakcemile3
Ya kızma ama, komikmiş hakkaten:kedi:kestiğimiz kurbanda doğru dürüst yağ yoktu mami diyor seni kessek daha çok yağ çıkar tirbiyesiz
Şu şaşkın halleri mest ediyor beni. Maşallah Defne kıza. Kocaman olmuş görmeyeliMerhaba herkese..
Defne kızımızın son hallerini arz ederim..
akannehirakannehirakannehirAnneme buradan bir daha sevgilerimi yolluyorum. 4-5 gündür 8 de uyuttuğum çocuğu "aaaa bunda uyuyacak göz mü var ayol" nidalarıyla 11 e kadar uyanık tutmayı başardı. Tracynin "yat kalk" ı anneminkinin yanında fısss diye sönüverdi. Zira annem, ayağında sallarken Doruk'u "aaaaa uyanık bu" diyerek ses etmeyen çocuğu kaldırmak suretiyle manyak etti. Gene kim uyuttu, tabii ki ben! Ama ekstradan 3 saat ve baş ağrıları eşliğinde! Annem de gelip koklaşmış oldu torunuyla.
Hayırlı uğurlu olsun. Güle güle oturun yeni evinizde, sağlıkla, huzurlamerak edene, etmeyene... benden kısa özet...
bayramdan önceki hafta evimi taşıdım.. Avrupalı değilem artık.. Taşralı olduk gari.. Anadolu yakasına terfi ettik. Taşınma zor iş, heleki bebelerle hepten zor.. O taşınma günü kendimi pek bir sefil hissettim.. yavrumu da gariban.. öyleki, boş evde kamyonun eşyaları getimesini beklerken ayakta emzirmem mi desem, yoksa duvarları tın tın öten eşyasız bir odada yavrucağın oto koltuğunda uyumasına mı yansam.. içim per per perişan oldu.. ama çok şükür kazasız belasız atlattık durumu.. en çok Defne'nin hasta olmasından korktum, bir de evi yabancılamasından.. ikisi de olmadı çok şükür.. Taşınma sonrasında benim için değişen pek birşey olmadı.. gene dört duvar, gene dört duvar :))) en büyük değişiklik annemi azat etmem oldu.. artık kızımla başbaşayım evde..bu yalnız bakamama olayının bir sendroma dönüşmesinden korktum. artık kızım da eskiye nazaran daha uysal olduğu için tek başına bakmam lazım diyerekten kendime göre radikal bir atılım yaptım.
Kızım da bana epey alıştı ki, akşamları sıpa babasını bile yabancılar hale geldi :))) ben bu duruma çok güldüm, şayet sabahları gülücüklerle işe yolladığı babasını akşam yabancılaması bence gülünecek bir durumdu..
Bizde durumlar böyle.. Geçmişi okumaya çalıştım.. Hastalanan bebişlere çok geçmiş olsun.. Hepsi turp gibi olmuşlardır inşallah..
Vah vaah, senin için büyük bir şok olmuştur tahmin edebiliyorum. Bizde 3 aydır var ve ben hala alışamadım:1no2:birde uykuya dalmadan ağlama sendromumuz var o zaman uykusu geldiğini anlıyorum artık mafoldumben
Diğerlerini bilmem ama, baş ağrısı ihmale gelmez bence. Bende doğumdan tek kalan eklem ağrıları. Onlar da bir 6 ay kadar sürebilirmiş, o yüzden takmıyorumkızlar size birkaç sorum olacak..
doğum sonrası bazı şikayetlerim var sizce doktora gimeliyim..
doğumdan beri sürekli öksürüyorum resmen kronik hale geldi bu öksürük şurupta içtim düzenli bir faydası olmadı özellikle geceleri çok ilginçtirki belli saatlerde öksürüyorum :uhm:
doğumdan beri baş ağrılarım çok sıklaştı hatta gebeliğim boyunca hiç başım ağrımadı diyebilirm birde ağrılar tek taraftan geliyor mesela sadece sağ taraf ağrıyor ve ağrısı sağ gözüme vuruyor yada başımın sol tarafı ağrıyorsa sol gözüme vuruyor ağrısı..
birde çok fazla bel-sırt ağrısı var önümde koca bir göbek varken bu kadar bel ağrısı çekmezdim ama şimdi sürekli var..
sizce bunlar doğumla alakalı olabilirmi??
Aaa öyle deme, o tantuniye büyük bir zevkle sarılışındaki zerafet hala gözümün önündeopuyorumnanaktanbigün banada zarif diyen biri çıkarmı acaba ahh ahhhh delikafadulden
Bebek telsizin var mı? Yoksa almanı tavsiye ederim. Bende chicconunki var ve odada en ufak bir ses çıktığında çalışıyor alet. Allah korusun, tehlikeli bir durum olursa illa ki hırıltılar falan duyulur. Telsizin olursa farkedersin ama diğer odadan telsiz olmadan duyulmaz öyle bir ses.Kızlar aranızda geceleri bebeği odasında yatıran var mı? Ben 3 gün öncesine kadar sepetinde bizimle aynı odada yatıyordum ama artık sepete sığmamaya başladı.. Bir de sepetteki yatağı öyle profesyonel bir yatak değil.. Yastık gibi pamuktan doldurma yatak.. Kızım da artık büyüdüğü için kafasını, poposunu koyduğu yerlerde çukurluklar oluşuyor. Bu durum bana hiç sağlıklı gelmediğinden ben 3 gecedir odasında yatırıyorum.. Geceleri sesini duyuyorum, o konuda bir endişem yok ama Esrako'nun doktoru önermemiş diye içime kurt düştü şimdii.. ??
Sirke ve balın yanyana olduğunu düşünmek bile benim midemi bulandırıyorkafamçokkarıştıŞu sırke bal olayı bende sankı mıde bulantısı yapıyor dostlar.. ozellıkle gece ıctıgım zaman, aralarda uyandıgımda cok cıddı bır mıde bulantısı cekıyorum.. bu duruma baglayayım mı?? yoksa tesaduf mu? sısde durumlar nedır?
Nurdan geçmiş olsun Teoya..ben de bazen reflüden şüphelenmiyor değilim..gülerken aniden ağlamaya başlaması, sürekli kusması beni düşündürüyor...
bu arada bahsetmemiştim..3 aylık kalça usg çektirmiştik..ruzy çok hareketliydi zor bela çekti kadın..4mm lik bir problem var gibi görünüyor dedi ama emin olmam için tekrar bakmalıyız dedi..e malum bende de kalçaçıkığı geçmişi olduğundan iyice inandım..ertesigün tekrar detaylıca baktı..bişey çıkmadı ama tedbir olarak çift beze devam..6 aylık olunca tekrar bakılacaak..ama bir üniversite hastanesine gitsem mi bilemiyorum..
bizim gazı olduğunda yapıyor..gazını çıkarıp tekrar veriyorum alıyor..bir de karnı toksa ve emerek uyumak istiyorsa süt gelince kızınca yapıyor ama sen sağıp boşaltmışsın zaten..bilemedim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?