kendımı cıkolata yemekten alıkoyamıyorum bı turlu bırı bana dur demeli emrahta gobegıme takmıs durumda artık nezaman kuculcek dıyıp duruo ben zaten takıgım o benden takık :) bıtek gobegın var baska bısı yok dıo
he o dönmiyi di.bunu da ucuza bulmuşken alayım didim.fiyatını sölememdide demek is senginsiniz yeni dediğine göre eski dönenceside vardı aa doğru görmüştük onuda senginsiniz siz sengin sengin
peeeki evrim daha sengin sen milülülülülülü
ters takla mı? peh çok oldu onu geçeli.atmalar atlamalara başladık.ama artık ben de en malak fotolarını ekliyorum tikkkat edersen.ya sen gelsene Batman'a fazladan kalırım tayin istemem.hem nevanın marifetlerini yakından görürüsün.yılan turna tekniğiyle teper Berat'ıelif görüşmeyeli nevaya ters takla atmayı öğrettin mi
hani bu fotolarda nevanın öle bi duruşu yok gizli mesaj vermedin mi yoksam laelaelaelaelae
monolog +2 oldu
sevval hanımın halısı da kendisi de pek bi güselmiş.demişmiydim aynı anası diye.numunelik
şu kaşık maması ne oluyor ya bi an önce ek gıdaya başlamam gerek nasıl yapcamı bilmiyorum o kadar araştırıyorum bi karara varamadım
ek gidaya geciste drumun bana verdigi bilgilendirmeyi ozet geceyim. ek gıdaya 3 sekilde yavas yavas gecicez.
1- meyve puresı 2- sebze corbası 3- pirincli muhallebi
pirincli muhallebi olmasının sebebi pirincin glutensiz yani bebeklerde alerjiye sebep olabilen vede tahıllarda bulunan maddesiz vede alerjıye en az sebep olan madde olması
sebze corbası= genellikle ogle ogunu olcak patates havucla baslanıp zamanla diger sebzelerle karıstırılacak
meyve puresı : tatlı nıyetıne olacak ara ogun olarak gunde bır veye 2 kez
pirincli muhallebi 3 sekilde yapılabilir. 1- pirincli kasık maması - su ilave edilerek yapılır. nestle sutlu pirincli, milupa sutlu pirincli, bebelac sutlu pirincli. bu mamalarda inek sutu proteını var o sebeple cocuklara verılırken dıkkatli olmalı ve 1-2 kasıkla baslanmalı.
2- pirinc unuyla muhallebi ki ben bunu yapıorum- 1 bardak suya 3 kasık pirinc unu 10dk pisir ılındıktan sonra icine 6 olcek hazır mama yani devam maması konulur.hazır mama toz halde konuyo pirinc unlu muhallebiye karıstırılıo ala inek sutu konulmuyo
3- pirinc tozu anne sutu veya biberon maması ilave edilerek hazırlanır. ulker pirincli veya beechnut veya gerber rice cereal (usa), farleys pirincli (uk). genelikle 1 tatlı kasıgı toz 4-5 kasık anne sutu veya mamaya eklenerek hazırlanır.once 1-2 kasıkla gunde yarım kaseye kadar cıkıo .
nacizane ozetledim simdi kızımın pirinc unlu aksam ogununu yapmam lazım :)
Teşekkür ederim Dide'm benim.. Taşındık sonunda.. Bir ara hiç taşınamayacakmışız gibime geliyordu, zira çok uzamıştı bizim hikaye.. Çalışmak konusunda, kızım sayesinde hiç gözümde yok aslında çalışmak.. keşke diyorum şöyle 2 yaşına kadar izin verseler.. en azından 2 yaşındaki bir çocuk bakıcısının ona nasıl davrandığını anlatabilir. ama bizimkiler daha çok küçük.. benim iznim ocak ortasında bitiyor ama ben biraz daha uzatmak istiyorum. teklifi müdürüme sundum bakalım nasıl değerlendirecek. tabii, evden destek olmaya çalışırım dedim..yerim sizin gibi zıptıçıktıları ben.çok güzel maşallah tefneye..duru bir kız olacak
sonunda taşındın demek güle güle oturun.benim de içim ezildi,gözümün önüne geldi halleriniz.keşke çalışmak zorunda olmasaydım da hep ben baksaydım bebeğime hatta yalnız olmayı tercih ederim.başaırısın korkma annenden de iyi hem de annesisin defnenin herşeyisin.
henüz basılı bir kitabım yok,taş tabltlere yazıyorum uzun sürüyor,modası falan geçiyor tracyi bilmem ama benim nacizane fikrim yani neva da gözlemlediğim durum şudur.hem uykusu var uyumak istiyor hem oynamak istiyor.ya yeterince oyun dozu veriyorum yada uyaranın,sesin az olduğu daha sakin bir ortama götürüyorum ki bu da kendi odası oluyor genellikle.mesela komşya girdim 15 dk bakındı ortalığa büyük merakla dozunu aldı eve geldim kanepeye bıraktım anında sızdı maşallah.
Maşallah Neva'mıza.. Cin gibi gerçekten.. Allah nazarlardan saklasın.. tokasını da yirim onun..Al bakıyorum , çekde sende kurtul bende der gibi Neva yerim onu parça pinçikde edebilirim.
Pervin'cim, benim Defne'nin de bazen damarı tuttu mu tutuyor. mesela bugün beni nasıl oynattı bilemezsin.. uyku sinyalleri veriyor, gözünü ovuşturup mızıldanıyor, uykusu geldi diyorum. kucağıma alıp yatağına götüresiye kadar gözlerini kapatıp kendisini uykuya hazırlar gibi davranıyor. yatağına bırakıyorum, 5. saniyede gözlerini açıp bana gülücükler veriyor, agular yapıyor.. iyi mi :)) kızar mısın sever misin.. savaşma konusunda hep bir tereddüt içindeyim. annem çocukla inatlaşılmaz, o zaman ona da inat etmesini öğretirsin der. ama bu görüş 4 aylık veletler için de geçerli midir bilmiyorum. nereye kadar onların suyuna gitmeli - yani bu işin zorlama sınırları nereye kadar olmalı - nerede gidişata dur deyip ipleri ele almalı.. gerçekten bu konuda bocalıyorum..dide , ece oyleki neye alısırsa ve hoslanırsa dıretıo savasıo benle . ve parmagında oynatmaya calısıyo 62.5 cmlik boyuyla . bılmem anlatabıldımmı ondan su uyku kousunda ben onla savasıorum
he o dönmiyi di.bunu da ucuza bulmuşken alayım didim.fiyatını sölemem
ters takla mı? peh çok oldu onu geçeli.atmalar atlamalara başladık.ama artık ben de en malak fotolarını ekliyorum tikkkat edersen.ya sen gelsene Batman'a fazladan kalırım tayin istemem.hem nevanın marifetlerini yakından görürüsün.yılan turna tekniğiyle teper Berat'ı
bravooo
ek gidaya geciste drumun bana verdigi bilgilendirmeyi ozet geceyim. ek gıdaya 3 sekilde yavas yavas gecicez.
1- meyve puresı 2- sebze corbası 3- pirincli muhallebi
pirincli muhallebi olmasının sebebi pirincin glutensiz yani bebeklerde alerjiye sebep olabilen vede tahıllarda bulunan maddesiz vede alerjıye en az sebep olan madde olması
sebze corbası= genellikle ogle ogunu olcak patates havucla baslanıp zamanla diger sebzelerle karıstırılacak
meyve puresı : tatlı nıyetıne olacak ara ogun olarak gunde bır veye 2 kez
pirincli muhallebi 3 sekilde yapılabilir. 1- pirincli kasık maması - su ilave edilerek yapılır. nestle sutlu pirincli, milupa sutlu pirincli, bebelac sutlu pirincli. bu mamalarda inek sutu proteını var o sebeple cocuklara verılırken dıkkatli olmalı ve 1-2 kasıkla baslanmalı.
2- pirinc unuyla muhallebi ki ben bunu yapıorum- 1 bardak suya 3 kasık pirinc unu 10dk pisir ılındıktan sonra icine 6 olcek hazır mama yani devam maması konulur.hazır mama toz halde konuyo pirinc unlu muhallebiye karıstırılıo ala inek sutu konulmuyo
3- pirinc tozu anne sutu veya biberon maması ilave edilerek hazırlanır. ulker pirincli veya beechnut veya gerber rice cereal (usa), farleys pirincli (uk). genelikle 1 tatlı kasıgı toz 4-5 kasık anne sutu veya mamaya eklenerek hazırlanır.once 1-2 kasıkla gunde yarım kaseye kadar cıkıo .
nacizane ozetledim simdi kızımın pirinc unlu aksam ogununu yapmam lazım :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?