2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

şu kaşık maması ne oluyor ya bi an önce ek gıdaya başlamam gerek nasıl yapcamı bilmiyorum o kadar araştırıyorum bi karara varamadım

dide demek is senginsiniz yeni dediğine göre eski dönenceside vardı aa doğru görmüştük onuda senginsiniz siz sengin sengin

peeeki evrim daha sengin sen milülülülülülü

elif görüşmeyeli nevaya ters takla atmayı öğrettin mi
hani bu fotolarda nevanın öle bi duruşu yok gizli mesaj vermedin mi yoksam laelaelaelaelae

şincik fotolardan başlıyım
keops sankı oğlusunu ilk kezmı gördüm nee,maşşlah kocaman adammış bu bey.
evrim oğlşunla pek bi hoş cıkmıssınız maşşalah size
epruşka kızın cok tatlı kocaman olmus,o kocaman bakan göslerı yerım ben(yannıs ne tuhaf yererını yiyorus bu bebıklerın::)) )
nave nın bu bakısları hiç degısmıycekk,cin gibi maşşlah
hmm başka varmıydıkıneee? okadar yazısmıssınızkı dünden berı yazacaklarımıda unuttum.malum bu sitede alıntı yapmak cogu kez hüsranla sonuclandıgından girmiyorum alıntı olayınaaaa:umursamaz:

buarada kızıma maşşalah dıyen herkeze tekrardan tesekkurlerımı sunarım

neyse kızlar ben kacar.belkkı 1 hafta falan gıremem pc işyerıne gıdebılır. kuzuların öpüyom hepsini.iyi aksamlar kızlar

neva hanımın dönencesı hayırlı olsun

offf off çiko deme zaten,nutellayla tarıfı imkansız bı aşk yaşıyoruz mafoldumben hadı dıyorum çiko yemıyım,pudıng yada sütlü tatlı yapıyom anacım bitirene kadar dolabın içinde yatıuyom sankı akannehir benım koçişte her seferınde elımde çiko gördüğünde kızıyla konusarak "kızım bu annenın göbeğinin nie gitmediğine canlı olarak şahıt oluyos" dio :mymeka:

dide demek is senginsiniz yeni dediğine göre eski dönenceside vardı aa doğru görmüştük onuda senginsiniz siz sengin sengin

peeeki evrim daha sengin sen milülülülülülü
he o dönmiyi di.bunu da ucuza bulmuşken alayım didim.fiyatını sölemem
elif görüşmeyeli nevaya ters takla atmayı öğrettin mi
hani bu fotolarda nevanın öle bi duruşu yok gizli mesaj vermedin mi yoksam laelaelaelaelae
ters takla mı? peh çok oldu onu geçeli.atmalar atlamalara başladık.ama artık ben de en malak fotolarını ekliyorum tikkkat edersen.ya sen gelsene Batman'a fazladan kalırım tayin istemem.hem nevanın marifetlerini yakından görürüsün.yılan turna tekniğiyle teper Berat'ı

bravooo

bugun kızımla gesmeye gıttık yanı arkadaslarla toplanmıstık,maşşalh kızım cok usluydu,hem guzekl uyudu uyanıncada kendını sevdırdı gulucukler sactı.ama kızımı şşimdi derinden bı dezenfekte zamanı.banyo yapım barı kızımı

sevval hanımın halısı da kendisi de pek bi güselmiş.demişmiydim aynı anası diye.numunelik

ama yınede Allah tan biss kocamlann birbirimizi cok sefiyosda sorun olmuyııı pek göbek falan.ıhhm efrim ne derdi,cok düşüyos birbirimizee,hiç inmiyoss,hep üst üstte yasamaktan bi hal olduk.napalım gözü kör bi aşk yaşıyos işte kaydirigubbakcemile2

sevval hanımın halısı da kendisi de pek bi güselmiş.demişmiydim aynı anası diye.numunelik

evet evet sen cok benzetıyon bisi.cok mutlu oluyom.ablamlar falan hep hakanın kopyası diolar.ama artık yavastan bana benzetenlerde buyuk bı artış var.hele bugun arkadaslar hepten bana benzettiler zemuszemus

şu kaşık maması ne oluyor ya bi an önce ek gıdaya başlamam gerek nasıl yapcamı bilmiyorum o kadar araştırıyorum bi karara varamadım

ek gidaya geciste drumun bana verdigi bilgilendirmeyi ozet geceyim. ek gıdaya 3 sekilde yavas yavas gecicez.

1- meyve puresı 2- sebze corbası 3- pirincli muhallebi

pirincli muhallebi olmasının sebebi pirincin glutensiz yani bebeklerde alerjiye sebep olabilen vede tahıllarda bulunan maddesiz vede alerjıye en az sebep olan madde olması

sebze corbası= genellikle ogle ogunu olcak patates havucla baslanıp zamanla diger sebzelerle karıstırılacak

meyve puresı : tatlı nıyetıne olacak ara ogun olarak gunde bır veye 2 kez

pirincli muhallebi 3 sekilde yapılabilir. 1- pirincli kasık maması - su ilave edilerek yapılır. nestle sutlu pirincli, milupa sutlu pirincli, bebelac sutlu pirincli. bu mamalarda inek sutu proteını var o sebeple cocuklara verılırken dıkkatli olmalı ve 1-2 kasıkla baslanmalı.

2- pirinc unuyla muhallebi ki ben bunu yapıorum- 1 bardak suya 3 kasık pirinc unu 10dk pisir ılındıktan sonra icine 6 olcek hazır mama yani devam maması konulur.hazır mama toz halde konuyo pirinc unlu muhallebiye karıstırılıo ala inek sutu konulmuyo

3- pirinc tozu anne sutu veya biberon maması ilave edilerek hazırlanır. ulker pirincli veya beechnut veya gerber rice cereal (usa), farleys pirincli (uk). genelikle 1 tatlı kasıgı toz 4-5 kasık anne sutu veya mamaya eklenerek hazırlanır.once 1-2 kasıkla gunde yarım kaseye kadar cıkıo .

nacizane ozetledim simdi kızımın pirinc unlu aksam ogununu yapmam lazım :)

bu konuları uzun uzun araştırıp planlar yapmaktayım taaa hamileyken başladım.çok iyi oluyor böyle paylaşımlar.kzımı ek gıdaya 6.aydan sonra geçirmeyi düşnüyorum herşey ylunda giderse ve senelik iznimden kullanacağım o sırada.

Teşekkür ederim Dide'm benim.. Taşındık sonunda.. Bir ara hiç taşınamayacakmışız gibime geliyordu, zira çok uzamıştı bizim hikaye.. Çalışmak konusunda, kızım sayesinde hiç gözümde yok aslında çalışmak.. keşke diyorum şöyle 2 yaşına kadar izin verseler.. en azından 2 yaşındaki bir çocuk bakıcısının ona nasıl davrandığını anlatabilir. ama bizimkiler daha çok küçük.. benim iznim ocak ortasında bitiyor ama ben biraz daha uzatmak istiyorum. teklifi müdürüme sundum bakalım nasıl değerlendirecek. tabii, evden destek olmaya çalışırım dedim..
tracy çılgınlığına gelirsek.. yavrucum biz senin kıvamına gelebilmek için bir tracy gacısının aklına uyduk.. yazaydın bir kitap, kimse tracy mracy tanımazdı aramızda, bilesin :) (bu arada bu kadıncağız 5 sene önce hakkın rahmetine kavuşmuş).. uyku öncesinde uyaran dozunu tam yükleme mantığını çok tuttum, akıllı kadınsın valla.. biz bilmiyoruz bu işin psikolojik altyapısını tatlım, ancak kitaplarla adam olmaya çalışıyoruz işte..

Al bakıyorum , çekde sende kurtul bende der gibi Neva yerim onu parça pinçikde edebilirim.
Maşallah Neva'mıza.. Cin gibi gerçekten.. Allah nazarlardan saklasın.. tokasını da yirim onun..

dide , ece oyleki neye alısırsa ve hoslanırsa dıretıo savasıo benle . ve parmagında oynatmaya calısıyo 62.5 cmlik boyuyla . bılmem anlatabıldımmı ondan su uyku kousunda ben onla savasıorum
Pervin'cim, benim Defne'nin de bazen damarı tuttu mu tutuyor. mesela bugün beni nasıl oynattı bilemezsin.. uyku sinyalleri veriyor, gözünü ovuşturup mızıldanıyor, uykusu geldi diyorum. kucağıma alıp yatağına götüresiye kadar gözlerini kapatıp kendisini uykuya hazırlar gibi davranıyor. yatağına bırakıyorum, 5. saniyede gözlerini açıp bana gülücükler veriyor, agular yapıyor.. iyi mi :)) kızar mısın sever misin.. savaşma konusunda hep bir tereddüt içindeyim. annem çocukla inatlaşılmaz, o zaman ona da inat etmesini öğretirsin der. ama bu görüş 4 aylık veletler için de geçerli midir bilmiyorum. nereye kadar onların suyuna gitmeli - yani bu işin zorlama sınırları nereye kadar olmalı - nerede gidişata dur deyip ipleri ele almalı.. gerçekten bu konuda bocalıyorum..

minik'im Defne kızım iltifatlarınıza teşekkür eder.. bizim topiğin tüm kuzuları birbirinden tatlı maşallah :)

Son düzenleme:

he ya ne güsel olurdu şimdi hakana batmanı öne yaz diyorum malum o nereye ben oraya ne olduda diyo arkadaşım var diyorum kkdan mı deyip gülüyo ama ne güsel olur senle tanışmak

nevada marifetlerini berat ı döve döve öğreti kanımca delikafadulden

çok teşekkürler babbyyim ilaç gibisin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…