Normalde sürekli 5-6 biberon hazır durur buzluğumda. Ama bu haftasonu bırak sağmayı, emzirmeyle yetiremedim de buzluktakileri eritmek zorunda kaldım. Çok emmek istedi nedense. Ondan böyle olduGÜNAYDIIIN ...
Cumartesi pazar sağamıyomusun burcu birde eğer okulda sağabilsen hiç sıkıntı çekmezsin. Allah kolaylık versin. çalışıyo olmanın kuzuları özlemenin dışındaki tek dezavantajı bu iş galiba.
mafoldumbenGünaydın..
Yapışık geçirdiğimiz hafta sonu tatilinin ardından, yavru kuşumu uyutup anneannesinin koynuna bırakıp işe geldim.. Yine beni bulamayınca akşama kadar annemin kollarını emecek, uyumayacak, huysuzlanacak ve akşam kapıdan girdiğimde dudaklarını büze büze ağlayacak..Oooofff oooofff :gitme:
Allah sabır versin güzelim. İlk zamanlar çok zor oluyor gerçekten. İnsan bulunduğu yeri yadırgıyor, hiçbir şeye kendini veremiyor. Ama alışılıyor. Ne yapacaksın, çalışıyorsak da onların geleceği için:gitme:nevama iltifatlarınıza teşekkür ederim.şu an işyerindeyim.bu gün ilk günüm kendimi çok tuttum ama evden çıkarken gözyaşlarıma mani olamadım.umarım alışırım.
Gece midem kötüydü. 11e kadar uyutmaya çalıştım, uyumayınca babasına bırakmıştım. Onlar da uyutamamışlar, bana sormadan dayamışlar biberonuhaydaa gecemi vermişler sen görmedinmi??
mami olmayacağı için yahyayı nasl yıkayacağım diye kara kara düşünüyorum
benkii yenidoğmuş zamanlarında tek başıma yıkardım ama şimdi mümkün değil zor tutuyorum mami su döküyor hatta üçüncü kişi olsa bile fena olmaz zaptedemiyorum bir ağlaması var karşı apartman duyuyor
Benim kuzu 4,5 aylık hala kesintisiz uyku yokece bugecede delıksız uyumadı3-4 kez kalktı agladı bakalım nezaman delıksız uyuycak hanı 4 aylık bebek uyuyabılıomus ya artık he bıde gece 12de uyudu hanfendı 11de yatırdım bucukta kalktı bıdaha 12de anca uyudu sonra asırayla uyandı bakalım yınede azımlıyım yat kalkta artık aglaması azaldı gıbı ıns alısıo zamanla
İnşallah bi daha böyle sıkışmazsın miden ne durumda şimdi?Normalde sürekli 5-6 biberon hazır durur buzluğumda. Ama bu haftasonu bırak sağmayı, emzirmeyle yetiremedim de buzluktakileri eritmek zorunda kaldım. Çok emmek istedi nedense. Ondan böyle oldu
Gece midem kötüydü. 11e kadar uyutmaya çalıştım, uyumayınca babasına bırakmıştım. Onlar da uyutamamışlar, bana sormadan dayamışlar biberonulmaz:
ayşinnn eşini ne güzel betimlemişsinnn
nerdeyse diyecektimki bu hatun benim mamiyi bi yerden tanıyormuuu
aynı durum bizdede söz konusu herkes yahoya küçük mami diyor kötükedihüso
Benim kuzu 4,5 aylık hala kesintisiz uyku yok
İnşallah bi daha böyle sıkışmazsın miden ne durumda şimdi?
Teşekkürler Taze Burcu'm.. Bizim kız da arada memede huysuzluk yapıyor. Aç olduğunu bildiğim halde emmek istemiyor. Özellikle geciktiysem resmen küsüyor bana. Çığlık çığlığa ağlıyor, hani açlık ağlamasının üstüne bir de memeye istediğinde kavuşamadığı için sinirden ağlaması tam tuz biber oluyor.. Böyle zamanlarda ayakta hoplatıp zıplatıp emzirmeye çalışsam da kar etmiyor bize.. Ben de emzirmekten vazgeçip tüm çabamı onu sakinleştirmeye veriyorum..DİDO, EBRU çok tatlı sizin bu sıpalar yaf! Hele o tokaya bayıldm :) Sanki saç var da :)))
Doruk da zaman zaman ayakta emmek istiyor. DÜn çok huysuzdu, kucağımda emmek istemedi, bugün de huysuzdu ama kuzu kuzu emdi. Ne iş anlamadım. "Aferin oğlum, maşallah sana" dedim. Ama ağız gelişimi konusunda ısrarlıyım, deliler gibi kaşınıyor. Ben de ellerimi iyice yıkayıp arada ağzına sokuyorum, mest oluyor sıpa. Şu jellerden alsam mı, diye düşünüyorum.
BABY verdiğin bilgiler ve linkler için çok teşekürler, çoğu soruma cevap buldum. a.s.
Sabah kalktığımda baş ağrısından çıldırıyordum. Parol falan kesmeyecekti, mecburen dolorex içtim. Kahvaltıdan sonra hafiflemeseydi babama iğne yaptırtacaktım. o derece kötüydü, neden bilmem...
Hah işte tam bizim kız! istediği an memeyi veremediysem kesinlikle almıyor cadı. Bir keresinde arabada uyandı, acıkmıştı. Eve 5 dk var diye emzirmedim. Sen misin emzirmeyen deyip evde resmen kan kusturdu bana..Çağan da bazen memeyi bırakıp elini emiyoe deli ediyor beni
bazende aç oldugu halede sinirden almıyor memeyi kasıyor vücudunu
çok artist istediği anda olacak olmayınca bana ne almam diyor sanki
Olan sana olmuş Burcu. Buse'cik uyuyabilmiş mi peki o son sütü içtikten sonra ?Bu saatte neden buradayım?CADIARZUHmmm... Çok akıllı kocamla kaynanamın dolaptaki son sütümü uyumuyor diye Buse'ye içirmeleri sonucu süt pompalamak için mi? Yok daha nelerklava: klava: klava:
Canım Dido'm.. Hadi hayırlı olsun işe geri dönüşün.. Bu yazdıklarını okumak bile beni ağlattı..nevama iltifatlarınıza teşekkür ederim.şu an işyerindeyim.bu gün ilk günüm kendimi çok tuttum ama evden çıkarken gözyaşlarıma mani olamadım.umarım alışırım.
Esra'cım, doktora sordun mu hiç bu değişimi? Bir rahatsızlığı mı var acaba? Belki de diş hazırlıklarına başlamıştır vücudu, o huzursuzluk veriyor olabilir mi? Çocuğa nazarımız mı değdi acep?berbat bir gece geçirdik yine ağlama nöbetleri vs ne olacak bilmiyorum senağlama
Nurdan'cım benim kız da sallanmadan durmuyordu.. Hem de battaniye arasında.. ayakta sallamayı sallamaktan saymıyordum bile. birkaç gün sonra annem gittiğimde nasıl tek başıma zaptedicem diye korkuyordum. hatta annemle babam tek başınayken battaniyede sallama teknikleri üzerine evde keşif bile yapmışlardı. babam en son koşu bandının kolları arasına battaniye bağlanabilir mi acaba diye kafasında projeler yaratıyordu.. neyse.. bizim doktorun söylediklerini biraz ciddiye alıp yalnız kaldığımda uygulamaya başladım. Biliyorum sen çalışıyorsun ama yine de belki bir fikir verir diye anlatıyorum bunları. en azından aklına yatarsa bir haftasonu deneyebilirsin. Doktor sallamadan yattığı yerde uyutun demişti bana. Ben de manidar bir gülüşle "ne mümkün tohtor bey, apartman başımıza toplanır" demiştim. O da bırakın evdekiler ve komşularınız biraz rahatsız olsun.. siz onu sallamadan uyutun, bir süre sonra unutur sallanmayı dedi. Ağlarken ona şarkılar ninnliler söyleyin, ellerini tutun, başını okşayın dedi. Yani ona yanında olduğumuzu temas ederek hissettirecekmişiz. ilk başlarda dayanması gerçekten çok zordu.. katıla katıla ağlarken bile sabırla yumuşak ses tonuyla konuştum, çok dayanamadığım yerlerde kucağıma aldım ama sallamadım. derken zamanla azaldı ağlamaları. yine ağlıyor uyku öncesinde ama yeri göğü parçalayacak şiddette değil.. arada yine şiddeti artırdığı zamanlar oluyor, "dandini dandini dastana" ninnisine çok alıştı, onu söyler söylemez susuyor.. Belki bu anlattıklarımın benzerini denemişsindir. sen gene de kendi çocuğuna neyin yarayacağını benden daha iyi bilirsin ama ne bileyim yine de paylaşmak istedim.. yoksa derdim tracy veya başka bir yöntemde ısrarcı davranmak değil..cnm caresizlik insana herseyi denetiiyor, orda tracey teyzeye de halt yemek dusuyor ne yazikki...teo baya alisti ayaga, hatta artik kendi ee ee sini kendi yapiyor, biliyor uyuyacagini..napalim, bu saatten sonra biraz zor olucak yat/kalk..
Ayakta sallayarak hemen uyuyor mu Esra? yoksa uzun uğraşlar sonunda mı uyuyor? eğer ayağında da çok uğraşıyorsan bence çok zorlama derim..bu ayakta sallama yöntemi ne kadar dayanr bilmiyorumm
Amaniinnnn.. Zordur bilirim.. benim işim yılbaşı/yılsonu gibi durumlardan etkilenmezdi, yaşamadım ama arkadaşlarımdan bilirim.. Allah kolaylık versin her ikinize de..babamız yıl sonu nedeni ile mesaiye kalmaya başlıyor bugünden itibaren ocak ayına kadar gece 12 de gelecek bunalımdayım :bbo:
Ama zaten yenidoğduğunda daha az hareketli olduklarından daha kolaydır.. Hiç tek başıma yıkamadım ama büyüdükçe ağırlaşmaları ve hareketlenmelerinden ötürü tek başına yıkamak daha da zor olsa gerek. Şimdi daha oturamıyorlar da, tam ara dönem.. hem hareketliler hem de popo üstünde duramıyorlar. tek başına yıkayabilen varsa ayakta alkışlarım.mami olmayacağı için yahyayı nasl yıkayacağım diye kara kara düşünüyorum
benkii yenidoğmuş zamanlarında tek başıma yıkardım ama şimdi mümkün değil zor tutuyorum mami su döküyor hatta üçüncü kişi olsa bile fena olmaz zaptedemiyorum bir ağlaması var karşı apartman duyuyor
esra kolay gelsin canim, bilirim yalniiizzz ve uzuuunn geceleri...cok zor bi basina..
Unutmadan çift çizgi olayını yemezler Evrim bacım.Eğer sende çift çıktıysa bende de 3 çıktı derim var mı arttıran laelaelaelaelae
Günaydın..
Yapışık geçirdiğimiz hafta sonu tatilinin ardından, yavru kuşumu uyutup anneannesinin koynuna bırakıp işe geldim.. Yine beni bulamayınca akşama kadar annemin kollarını emecek, uyumayacak, huysuzlanacak ve akşam kapıdan girdiğimde dudaklarını büze büze ağlayacak..Oooofff oooofff :gitme:
nevama iltifatlarınıza teşekkür ederim.şu an işyerindeyim.bu gün ilk günüm kendimi çok tuttum ama evden çıkarken gözyaşlarıma mani olamadım.umarım alışırım.
babamız yıl sonu nedeni ile mesaiye kalmaya başlıyor bugünden itibaren ocak ayına kadar gece 12 de gelecek bunalımdayım :bbo:
evriş nerdesin??
yazdıklarına çok güldüm dün bide herkes atladıya nası kilo verdin diye kaydirigubbakcemile3
ama fotorafında gerçekten kilo vermiş gözüküyosun kuzi de çok tatlı ama o fotoğrafta ben daha çok sana baktım saçlar yapılmış kilo verilmiş daha ne olsun?
ben kolumda beratla gene geldim
Herkese merhabalar
Dün Ecenin mevlütünü okuttuk - çok güzel geçti herşeyi istediğim gibi gelişti
Ama okadar yorgunum ki - mevlüt öncesi ve sonrası insanı mahfediyor üstümden tren geçmiş gibi hissediyorum
neyseki geçti bitti üstümden bir ağırlık kalktı içim rahat - şimdi kışı atlattık mı artık büyümüş olacaz opuyorumnanaktan
Umarım herkes iyidir sıkıntı yoktur - bizim cadıdan fırsat bulursam akşam yemeyi yiyip geçmişi okuyacam birikmiş biraz girmeyeli
yıkadım yıkadımmm süperdiii çok az ağladııı acayip zevkliymiş bütün annelere şiddetle tavsiye ederim birlikte yıkanın tenleriniz değsin bi sarılıyo öyle güzelkiii
sordum canım onun tek dediği açlıktandır oldu ama son günlerde meme manyağı yaptım bu seferde gaz derdi başladı sanırım zinco veriyorum düzenliEsra'cım, doktora sordun mu hiç bu değişimi? Bir rahatsızlığı mı var acaba? Belki de diş hazırlıklarına başlamıştır vücudu, o huzursuzluk veriyor olabilir mi? Çocuğa nazarımız mı değdi acep?
Ayakta sallayarak hemen uyuyor mu Esra? yoksa uzun uğraşlar sonunda mı uyuyor? eğer ayağında da çok uğraşıyorsan bence çok zorlama derim..
.
dimi kuzum çok tirbiyesiz benim kocam onu kesseydik bütün apartmana yetecek kadar yağ çıkardıda neysee kendine bakmaz zemuszemusEsra cnm ne oldu yahyama bu olumsuz yönde değişimi neden ki?? Ama aslında bütün bebklerde bir huysuzluktur almış başını gidiyor anladığım kadarıyla...Ek gıdaya başlamanız onaylanmadı daha sanırım bende emzirme sürelerinin arasını açmaya çalışacaktım ama vazgeçtim... Bu arada tiiirbiyesiz mami yaptığı espiriye bak benim yerime seni kesseler deseydin..:) Ne oldu gitti rejim değil mi ???:)Baklavadan sonra rejim mi kalır:)
Teşekkürler Taze Burcu'm.. Bizim kız da arada memede huysuzluk yapıyor. Aç olduğunu bildiğim halde emmek istemiyor. Özellikle geciktiysem resmen küsüyor bana. Çığlık çığlığa ağlıyor, hani açlık ağlamasının üstüne bir de memeye istediğinde kavuşamadığı için sinirden ağlaması tam tuz biber oluyor.. Böyle zamanlarda ayakta hoplatıp zıplatıp emzirmeye çalışsam da kar etmiyor bize.. Ben de emzirmekten vazgeçip tüm çabamı onu sakinleştirmeye veriyorum..
Hah işte tam bizim kız! istediği an memeyi veremediysem kesinlikle almıyor cadı. Bir keresinde arabada uyandı, acıkmıştı. Eve 5 dk var diye emzirmedim. Sen misin emzirmeyen deyip evde resmen kan kusturdu bana..
Olan sana olmuş Burcu. Buse'cik uyuyabilmiş mi peki o son sütü içtikten sonra ?
.
burkom burcum file bendede var ama maalesef bir işe yaramıyor nedenmi çünkü yahya asla durmuyor bahsettiğim basit el ayak hareketlenmesi değil resmen tekmeleme ve küveti devirme modunda
bildiğiniz gibi değil benim oğlum sapıttı banyoda yıkarkende iki bacağımın arasına sıkıştırdım öyle yıkadım
potansiyel hiperaktif mafoldumben
bebeleri yıkama konusu biraz kişiye özel - aslında daha ilk günlerden nasıl alışırsan öyle gidiyo
mesela ecenin göbeği 8. gün düştü yıkadık annemle hemen ve annem ertesi gün gitti istnbula - sonraki 3 gün kaynanamı çağırıyodum alt katta oturuyo- gel eceyi yıkayalım soydum diyodum - geliyodumyarım saat 40 dk sonra - baktım başa çıkılımıyo böyle gözümü kararttım tek başıma yıkamaya başladım her gün ki ozamanlar başını bile tutamıyodu kedi yavrusu gibi bükülüyodu avucumda - hala tek başıma yıkıyorum - annem misafirliğe geldiğinde bile ben yıkıyorum o seyrediyo laelaelaelaelae
ama ben şu banyoda sarılı şekilde yıkanmayı çok merak ettim ya çok hoş geliyo kulağa öyle sarmaş dolaş - Esram ağlamıyo mu Yahoo bebik ? kulağına gözüne burnuna su kaçmıyo mu :)
Hala küvette yıkayan arkadaşlara sormak istiyorum - hala file kullanıyomusunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?