2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Normalde sürekli 5-6 biberon hazır durur buzluğumda. Ama bu haftasonu bırak sağmayı, emzirmeyle yetiremedim de buzluktakileri eritmek zorunda kaldım. Çok emmek istedi nedense. Ondan böyle oldu
mafoldumben
nevama iltifatlarınıza teşekkür ederim.şu an işyerindeyim.bu gün ilk günüm kendimi çok tuttum ama evden çıkarken gözyaşlarıma mani olamadım.umarım alışırım.
Allah sabır versin güzelim. İlk zamanlar çok zor oluyor gerçekten. İnsan bulunduğu yeri yadırgıyor, hiçbir şeye kendini veremiyor. Ama alışılıyor. Ne yapacaksın, çalışıyorsak da onların geleceği için:gitme:
haydaa gecemi vermişler sen görmedinmi??
Gece midem kötüydü. 11e kadar uyutmaya çalıştım, uyumayınca babasına bırakmıştım. Onlar da uyutamamışlar, bana sormadan dayamışlar biberonulmaz:

Yıkama filen var mı? Şu hamak gibi gerilenlerden. Ben çok rahat ediyorum onunla. Bir de önce ayaklarını sokup banyo boyunca da aralarda suya vuruyorum. Cup cup sesleri hoşuna gidiyor

seda teşekkürler...

esraa şimdi daha kolay yıkarsın. artık herşey ilgisini çekiyor ya daha eğlenceli . sallama işine başlamasaydın iyiydi ama annede kalmak süper çözüm bencede.

Pişik sorunu olan var mı? Durup dururken aklıma geldi, maşallah kızımın uzunca bir süredir pişiği yok. 1 aylıkken bir pişik olmuştu, hametan,bepanten ve türevleri işe yaramamış mecburen kortizonlu kremler kullanmaya başlamıştım. Trosyd, Travacort kullandım ama bunlarla bile çok zor iyileşmişti..
O zamandan beridir hiç bir pişik kremini kullanmıyorum, tv de bir çocuk doktorundan duymuştum, her alt değişiminde popişi silip, iyice kurutup zeytinyağı sürüyorum. Maşallah hiç pişik olmuyor bu şekilde. Bilgilerinize sunasım geldi.

Benim kuzu 4,5 aylık hala kesintisiz uyku yok
İnşallah bi daha böyle sıkışmazsın miden ne durumda şimdi?

ayşinnn eşini ne güzel betimlemişsinnn
nerdeyse diyecektimki bu hatun benim mamiyi bi yerden tanıyormuuu
aynı durum bizdede söz konusu herkes yahoya küçük mami diyor kötükedihüso

Esra bu anlattıklarım daha hiç bişey değil.. Buzdağının görünen yüzü diyebiliriz.. Çok dertliyim bundan çooook :tomato:

Önceden başkalarında bu tür şeyleri duyunca ' aaa ne kadar ayıp, olmaz öyle şey, o da babasıysa yapması - yardım etmesi lazım, yaptır bir şekilde, sorumluluk alsın ' falan derdim. Şimdi aynısı benim başıma geldi, adamın gözü televizyondan, totosu bilgisayardan ayrılmıyor ay çıldırıciiimm

Teşekkürler Taze Burcu'm.. Bizim kız da arada memede huysuzluk yapıyor. Aç olduğunu bildiğim halde emmek istemiyor. Özellikle geciktiysem resmen küsüyor bana. Çığlık çığlığa ağlıyor, hani açlık ağlamasının üstüne bir de memeye istediğinde kavuşamadığı için sinirden ağlaması tam tuz biber oluyor.. Böyle zamanlarda ayakta hoplatıp zıplatıp emzirmeye çalışsam da kar etmiyor bize.. Ben de emzirmekten vazgeçip tüm çabamı onu sakinleştirmeye veriyorum..
Çağan da bazen memeyi bırakıp elini emiyoe deli ediyor beni
bazende aç oldugu halede sinirden almıyor memeyi kasıyor vücudunu
çok artist istediği anda olacak olmayınca bana ne almam diyor sanki
Hah işte tam bizim kız! istediği an memeyi veremediysem kesinlikle almıyor cadı. Bir keresinde arabada uyandı, acıkmıştı. Eve 5 dk var diye emzirmedim. Sen misin emzirmeyen deyip evde resmen kan kusturdu bana..
Bu saatte neden buradayım?CADIARZUHmmm... Çok akıllı kocamla kaynanamın dolaptaki son sütümü uyumuyor diye Buse'ye içirmeleri sonucu süt pompalamak için mi? Yok daha nelerklava:klava:klava:
Olan sana olmuş Burcu. Buse'cik uyuyabilmiş mi peki o son sütü içtikten sonra ?

nevama iltifatlarınıza teşekkür ederim.şu an işyerindeyim.bu gün ilk günüm kendimi çok tuttum ama evden çıkarken gözyaşlarıma mani olamadım.umarım alışırım.
Canım Dido'm.. Hadi hayırlı olsun işe geri dönüşün.. Bu yazdıklarını okumak bile beni ağlattı..

berbat bir gece geçirdik yine ağlama nöbetleri vs ne olacak bilmiyorum senağlama
Esra'cım, doktora sordun mu hiç bu değişimi? Bir rahatsızlığı mı var acaba? Belki de diş hazırlıklarına başlamıştır vücudu, o huzursuzluk veriyor olabilir mi? Çocuğa nazarımız mı değdi acep?

cnm caresizlik insana herseyi denetiiyor, orda tracey teyzeye de halt yemek dusuyor ne yazikki...teo baya alisti ayaga, hatta artik kendi ee ee sini kendi yapiyor, biliyor uyuyacagini..napalim, bu saatten sonra biraz zor olucak yat/kalk..
Nurdan'cım benim kız da sallanmadan durmuyordu.. Hem de battaniye arasında.. ayakta sallamayı sallamaktan saymıyordum bile. birkaç gün sonra annem gittiğimde nasıl tek başıma zaptedicem diye korkuyordum. hatta annemle babam tek başınayken battaniyede sallama teknikleri üzerine evde keşif bile yapmışlardı. babam en son koşu bandının kolları arasına battaniye bağlanabilir mi acaba diye kafasında projeler yaratıyordu.. neyse.. bizim doktorun söylediklerini biraz ciddiye alıp yalnız kaldığımda uygulamaya başladım. Biliyorum sen çalışıyorsun ama yine de belki bir fikir verir diye anlatıyorum bunları. en azından aklına yatarsa bir haftasonu deneyebilirsin. Doktor sallamadan yattığı yerde uyutun demişti bana. Ben de manidar bir gülüşle "ne mümkün tohtor bey, apartman başımıza toplanır" demiştim. O da bırakın evdekiler ve komşularınız biraz rahatsız olsun.. siz onu sallamadan uyutun, bir süre sonra unutur sallanmayı dedi. Ağlarken ona şarkılar ninnliler söyleyin, ellerini tutun, başını okşayın dedi. Yani ona yanında olduğumuzu temas ederek hissettirecekmişiz. ilk başlarda dayanması gerçekten çok zordu.. katıla katıla ağlarken bile sabırla yumuşak ses tonuyla konuştum, çok dayanamadığım yerlerde kucağıma aldım ama sallamadım. derken zamanla azaldı ağlamaları. yine ağlıyor uyku öncesinde ama yeri göğü parçalayacak şiddette değil.. arada yine şiddeti artırdığı zamanlar oluyor, "dandini dandini dastana" ninnisine çok alıştı, onu söyler söylemez susuyor.. Belki bu anlattıklarımın benzerini denemişsindir. sen gene de kendi çocuğuna neyin yarayacağını benden daha iyi bilirsin ama ne bileyim yine de paylaşmak istedim.. yoksa derdim tracy veya başka bir yöntemde ısrarcı davranmak değil..

Bu arada, ayakta sallamak kucakta gezinerek uyutma alışkanlığından çok daha iyi. Ben ayakta sallamayalım bari derken kucağımda gezdirirdim sussun diye.. Bir ara ayakta sallamaya alışmasın diye farkında olmadan buna alıştırdığımı düşündüm ve başıma geleceklerden korkup ağlamasına rağmen sallamadan uyutma yöntemini denedim :)))
bu ayakta sallama yöntemi ne kadar dayanr bilmiyorumm
Ayakta sallayarak hemen uyuyor mu Esra? yoksa uzun uğraşlar sonunda mı uyuyor? eğer ayağında da çok uğraşıyorsan bence çok zorlama derim..

babamız yıl sonu nedeni ile mesaiye kalmaya başlıyor bugünden itibaren ocak ayına kadar gece 12 de gelecek bunalımdayım :bbo:
Amaniinnnn.. Zordur bilirim.. benim işim yılbaşı/yılsonu gibi durumlardan etkilenmezdi, yaşamadım ama arkadaşlarımdan bilirim.. Allah kolaylık versin her ikinize de..

Ama zaten yenidoğduğunda daha az hareketli olduklarından daha kolaydır.. Hiç tek başıma yıkamadım ama büyüdükçe ağırlaşmaları ve hareketlenmelerinden ötürü tek başına yıkamak daha da zor olsa gerek. Şimdi daha oturamıyorlar da, tam ara dönem.. hem hareketliler hem de popo üstünde duramıyorlar. tek başına yıkayabilen varsa ayakta alkışlarım.

yıkadım yıkadımmm süperdiii çok az ağladııı acayip zevkliymiş bütün annelere şiddetle tavsiye ederim birlikte yıkanın tenleriniz değsin bi sarılıyo öyle güzelkiii

Herkese merhabalar
Dün Ecenin mevlütünü okuttuk - çok güzel geçti herşeyi istediğim gibi gelişti
Ama okadar yorgunum ki - mevlüt öncesi ve sonrası insanı mahfediyor üstümden tren geçmiş gibi hissediyorum
neyseki geçti bitti üstümden bir ağırlık kalktı içim rahat - şimdi kışı atlattık mı artık büyümüş olacaz opuyorumnanaktan

Umarım herkes iyidir sıkıntı yoktur - bizim cadıdan fırsat bulursam akşam yemeyi yiyip geçmişi okuyacam birikmiş biraz girmeyeli

Site arızalı olduğu zaman bir sürü alıntı yapıp bir ton şey yazmıştım gidince çok kızdım klava:
Esra cnm ne oldu yahyama bu olumsuz yönde değişimi neden ki?? Ama aslında bütün bebklerde bir huysuzluktur almış başını gidiyor anladığım kadarıyla...Ek gıdaya başlamanız onaylanmadı daha sanırım bende emzirme sürelerinin arasını açmaya çalışacaktım ama vazgeçtim... Bu arada tiiirbiyesiz mami yaptığı espiriye bak benim yerime seni kesseler deseydin..:) Ne oldu gitti rejim değil mi ???:)Baklavadan sonra rejim mi kalır:)
Kadriye senin yaşadıklarını tam olarak bilemiyorum ama az çok anladığım kadarıyla bizde ben küçükkken aynı şeyleri yaşadık ve bundan çok etkilendik tüm yaşamım üzerinde olumsuz etkileri oldu keşke bana hissettirmeselerdi...Cnm zor bir durum biliyorum ama çocuklarına yaşadığın stresi hissettirmemeye çalış...
Pervin sonunda dönmüşsün yuvana tatil iyi geçti umarım..Sanırım taşınmayı düşünüyorsun zor olur bebişle ya Allah kolaylık versin.. Eşinde senin göbişe laf atıyorsa birşey demiyorum yani kendimi camdan aşağı atmam lazım :sinifsinif:
Elif işe başladın bugün sanırım umarım günün iyi geçmiştir.. Nevanın fotosu her zmanki gibi çok tatlı çıkmış.. Dönence hayırlı olsun.. Olmayan saçındaki tokasuda pek tatlı...
Nurdan teoya çok geçmiş olsun erken teşhisle bu hastalığında üstesinden geleceksiniz..
Evrim sen ve kuzey çok tatlısınız ... Fotodan göründüğü kadarıla çok fit görünüyorsun.:) Ayrıca yazdığın inandırıcı cümleler içinde en çok heyecanlandıran kilo verme konusu(bende içiyorum bende niye işe yaramadı dedim ) ve hamilelik konusu oldu ki bu konu hala aydınlatılmadı bende sazan gibi atlardım yani.. Ütopik cümlelerin heyecanlandırıyor ama yalancı çoban hikayesine dönmesin bu iş a.s.
Nevin damadım çok tatlı çıkmış makineniz hayırlı olsun ...
Seerni verdiğin bilgiler için teşekkürler bu yoğurt olayı pastörize sütten oluyor mu?? Annem ve eşim diretiyor doğal süt olmalıymış onların besin değeri yokmuş falan filan gel anlat işte :sm_confused:
Taşınan kimdi ya fisfisfis hayırlı olsun yeni yuvasında mutlu huzurlu yıllar geçirsin inş.
Canan jenny nerelerdesin kız??? Bakıyorum msn ve facebook tan buralara vakit kalmıyor lmaz:
Benim koca bebek acıkmış doyurup devam edeceğim.. bunları tek tek yazsam monolog kraliçesi olurdum yaaa zemuszemus

Unutmadan çift çizgi olayını yemezler Evrim bacım.Eğer sende çift çıktıysa bende de 3 çıktı derim var mı arttıran laelaelaelaelae

bugun doktora gıttım; bana dedı kı, su an tam yumurtlama donemındesın.. bu gece calıs, ıkı hafta sonra hamılesın, o kadar dıyorum sana dedı, rahım duvarlarının da kalınlıgı cok uygun.. dedım ıkı hafta sonra gorusurus :)

içim cız etti resmen..

Bı tane daha.. kıyamam ben sızlere yaa.. Allah sabır versın, yardımcınız olsun..

babamız yıl sonu nedeni ile mesaiye kalmaya başlıyor bugünden itibaren ocak ayına kadar gece 12 de gelecek bunalımdayım :bbo:

Amaninnnn akannehir Allahtan ki sayılı gün..

Saol yafrum.. o senın gusellıgın, saclarımı kestırdım, halıyle fön de cekılmıstı.. ınsana benzemısken fotograflayayım dedım :) kılo dersen kımse sende o kadar kılo yok dese de matematıksel olarak 10m kılo fazlalıgım var :)

ben kolumda beratla gene geldim

kaydirigubbakcemile3

Haydin gecmiş olsun.. darısı basımıza da bakalım nası yapacagım.. kara kara dusunuyorum.

yıkadım yıkadımmm süperdiii çok az ağladııı acayip zevkliymiş bütün annelere şiddetle tavsiye ederim birlikte yıkanın tenleriniz değsin bi sarılıyo öyle güzelkiii

Dün de bız oyle yıkandık, hemen yıkayıp cıkarayım dıye.. kıyamam yaa.. hakaten dedıgın gıbı nası sarılıyor.. bır de ıkı gundur Kuzey cıglık atmaya basladı.. çok komık sesler cıkarıyor yaf.. cok guluyorumm :)))

sordum canım onun tek dediği açlıktandır oldu ama son günlerde meme manyağı yaptım bu seferde gaz derdi başladı sanırım zinco veriyorum düzenli
birde iki kez salladım ayağımda direk uyudu eğer hemen uyursa sallayacağım vallahi çok ağlarsa zaten sallamam amacım en az ağlayacak şekilde uyumasını sağlamak
dimi kuzum çok tirbiyesiz benim kocam onu kesseydik bütün apartmana yetecek kadar yağ çıkardıda neysee kendine bakmaz zemuszemus
rejimmi kalır kurban bayramında ahh ahh
2010 a damgasını vuracakmış ocakta spora başlıyomuş falan göreceğizzz

evrimmim çok zevkli değilmi kuzum birlikte yıkanmak artık öyle yıkayacağım oğlumu zaten başka alternatfim yok ben yalnııızzımmm ben yalnızııımm yalnıızııımmm

burkom burcum file bendede var ama maalesef bir işe yaramıyor nedenmi çünkü yahya asla durmuyor bahsettiğim basit el ayak hareketlenmesi değil resmen tekmeleme ve küveti devirme modunda
bildiğiniz gibi değil benim oğlum sapıttı banyoda yıkarkende iki bacağımın arasına sıkıştırdım öyle yıkadım
potansiyel hiperaktif mafoldumben

Amanın Buse'nin ruh ikizi varmış:1shok:Ayynen öyle boğuşuyoruz biz de meme gecikti mi. Ben oturduğum yerde memelerimi höplete höplete zıplıyorum, o zaman memeyi havada yakalıyor cadıkaydirigubbakcemile3

Gece 12yi geçiyormuş, uyumuş emince

Tebrik ediyorum ben tek başına yıkamaya hayatta cesarete demem bizde file ile yaptırıyoruz ama annem ve ben bile zor yıkıyoruz..
Yeni gelen arkadaşlar hoşgeldiniz..
Canan gözünüz aydın bak ben yazmadan yazmışsın bile :)
Bu arada bunalımın doruklarında eşimle tartışmışken haftasonu düğün vardı oraya gittik yakın arkadaşlarla... Oradan çıkışta bara falan gittik gece 4 e kadar kurtlarımı döktüm alkollü içki açılışını yaptık :kedi: annem kızıma baktı bir gece boyunca mama verdim şimdi kınanacağımdan eminim herkes işe gitmek için bile bırakamazken ve mamaya emdiği sürece karşıyken ben sırf eğlenmek için bıraktım ama ruh sağlığım elden gidiyordu buzlarıda erittik dans falan güzel ortamdı arkadaşlarla olunca... kendime geldim nihayet :sm_cool:

bebeleri yıkama konusu biraz kişiye özel - aslında daha ilk günlerden nasıl alışırsan öyle gidiyo
mesela ecenin göbeği 8. gün düştü yıkadık annemle hemen ve annem ertesi gün gitti istnbula - sonraki 3 gün kaynanamı çağırıyodum alt katta oturuyo- gel eceyi yıkayalım soydum diyodum - geliyodumyarım saat 40 dk sonra - baktım başa çıkılımıyo böyle gözümü kararttım tek başıma yıkamaya başladım her gün ki ozamanlar başını bile tutamıyodu kedi yavrusu gibi bükülüyodu avucumda - hala tek başıma yıkıyorum - annem misafirliğe geldiğinde bile ben yıkıyorum o seyrediyo laelaelaelaelae
ama ben şu banyoda sarılı şekilde yıkanmayı çok merak ettim ya çok hoş geliyo kulağa öyle sarmaş dolaş - Esram ağlamıyo mu Yahoo bebik ? kulağına gözüne burnuna su kaçmıyo mu :)

Hala küvette yıkayan arkadaşlara sormak istiyorum - hala file kullanıyomusunuz?

Biz file kullanıyoruz yerimseniben
Haftasonu eğlencemin bana eksileride oldu en geç gece 11 de uyuyan kızım dün gece 1 e kadar maymun etti beni :umursamaz: ve bu gecede aynısı olursa işim zor ben uyku saatini 9 a çekmeyi planlıyorum ama nasıl yaparım bilmiyorum :sinifsinif:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…