2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

göbik eritmet için süper bi yööntem buldum açıkılıyorum..: )
yatağa uzanıyoruz dizleri düküyoruz bebişi özenle dize yerleştirip
ellerinde tutuyoruz ve boynundan öpmeye uğraşıyoruz
sonuçta göbik alev alev yanıyor bebi çığlık çığlıga eğleniyor
eridimi hayır umutluyum en azından oğlum mutlu :)

iyi barim ozaman carefoura bakayim..
peki daha cahilce bi soru geliyor, suzdugnuz elmalar yesil elmami, kirmizi elmami, malum yesil biraz daha eski oluyor ya:))yesil elma eksime yaparmi didim bizim ordege, reflusu var ya..

kızlar selam
moralim bozuk
ece hanım emziğe çok alıştı artık meme başını iyi tutmuyor gögüs ucu koruyucuyla tutuyor biraz şu 6 ay Allah ın izniyle bi anne sütü yetseydi rahatlayacağım vallahi
moralim bozuk ama sütüm gitmesin diye kendimi avutuyorum dua edin bize ece memeden emsinnnnn

ben anlamıyorum.bebeğim 800 gram almış ve doktor acilen ek gıdaya geç dedi,elma suyu ve püresi,ev yoğurdu ve nar suyu veriyorum...

insallah yeniden adapte olur canim, sen uzme kendini..
selam kızlar.bizde ek gıdaya geçtik.ama bebişim kaka yapamıyor.

hayirli olsun, bence biraz zaman ver bagirsaklari alissin, yapar..

sırnaşık şey Ayy çok güldüm Nesrin, çok şeker anlatmışsın

iyi barim ozaman carefoura bakayim..
peki daha cahilce bi soru geliyor, suzdugnuz elmalar yesil elmami, kirmizi elmami, malum yesil biraz daha eski oluyor ya:))yesil elma eksime yaparmi didim bizim ordege, reflusu var ya..

Nurdancım, çok geçmiş olsun Teo'da da böbrek reflüsü çıktı anladığım kadarıyla. Deva' da aynı sorun var malesef. Reflünün derecesi belli mi?
Eğer doğru anladıysam ve böbrek reflüsü varsa elma suyu vermemek lazımmış, elma suyu yerine armut suyu vermemiz gerekiyormuş. Elma suyu kabız yaparmış çünkü. Bizim nefroloğumuz böyle söylemişti, ek besinlere geçince kabız olmamasına dikkat edin, elma suyu yerine armut suyu verin demişti. Reflüsü olan bebeklerin kesinlikle kabız olmaması, ıkınmaması lazım çünkü..

ne bileyim nurdancım ya çok ağlıyor bende çok üzülüyorum.hayırlısı artık....sizede geçmiş olsun.yeni okudum...

nurdancım bende cam rende kullannıyorum.doktor tüm mevsim meyvelerinden ver dedi muz hariç.elma olarakta sadece ekşi olmamasına dikkat ediyorum...

Ben 5 aydan evvel ek gıdaya geçmeyi düşünmüyorum diyordum,kilo alımında da sıkıntı olmadığından doktorumuz herhangi bir şey söylememişti.
Ama biz çoktan ek gıdaya geçmişiz bile !
Pazar sabahı kahvaltı masasında babam Deva'ya salatalık,domates yalatıyordu. Baba ne yapıyorsun verme onları dedim. Annem de babama demez mi ' annesi evde yokken verelim, ben hep o yokken veriyorum, görünce laf ediyor çünkü' diye ! Anne ciddi mi söylüyorsun şaka mı yapıyorsun dedim.
Demez mi, kızın damak tadını zenginleştirmeye çalışıyorum, ek gıdaya geçince bunları yadırgamasın diye ! Bu güne kadar elma suyu,armut suyu, salatalık suyu, domates suyu ve yoğurt vermiş kızıma. (Yani kendisi bu kadarını itiraf edebildi) Sadece ağzına biraz sürdüm o kadar , diyor ama korkarım ki, bunun daha fazlasını da yaptı..Geçenlerde markete giderken bana pirinç unu al demişti. Eski usül pirinç unu ile mama yapıp vermiş olmasıda mümkün.. İkaz ediyorum, sana da verdik ne oldu ne güzel büyüdün işte diyor yaa !
Ben de günlerdir benim kız niye kabız, ne yedimde kabız oldu diye kendimi yiyorum iyi mi !

evet hep aynı şey,,,biz sizi böyle büyüttük diyorlari

merhaba güzel anneler ve kuzucukları;

topiğe epeydir giremiyorum girsemde anca birkaç birşey okuyup yazamadan çıkmak zorunda kalıyorum....

kısaca bi geçmişe göz attım....

işe başlayanlar olmuş rabbim yardımcınız olsun ilk günler zor geliyor ama zamanla onada alışılıyor bi konuda kendinizi şanslı hissedin ben selin 50 günlükken işe başlamıştım benim için daha zordu....

resimler çekinilmiş bayıldım hepsine hepsi birbirinden güzel maşallah kuzularımıza ve annelerimize....

bebeklerin huysuzları var okuduğum kadarıyla aynı huysuzluklar bizdede mevcut allah sonumuzu hayır etsin.... uyumamak için diretiyor geceleri 2 saat dizde sallıyorum ağlıyor kucağma alıp ayağa kalkınca susuyor gezmek istiyor 10 kere yatağına uyudu diye götürüyorum daha yatağa yattığı gibi ağlıyor uyanıyor resmen oyun oynuyor benimle.......

ek besinlere başlayanlar yada başlamayı düşünenler var sanırım biz başlayalı 1 ay kadar oldu bakalım ayın 13. ünde kontorolümüz var gelişmeler nasıl olacak bilmiyorum inşallah bir işe yaramışlar ek besinler....

EVRıM kayınvalidene bayıldım valla ne kadar bakımlı bi kadın... acaba bizde o yaşa gelince böyle bakımlı olabilecekmiyiz... ben daha şimdiden saldım kendimi.

ELıF kaza yapmışsınız canım geçmiş olsun en azından size birşey olmamış rabbim korumuş verilmiş sadakanız varmış....

Bebeğini tek başına yıkama denemeleri olmuş tebrik ediyorum sizleri ne büyük bi cesaret ben beceremeyecekmişim gibi geliyor ki denemeye bile gözüm yemiyor.... ama herhalde insan mecbur olunca başka çare kalmıyor.....

ESRAKO kızını ayrı odaya yatırmışsın... günlerdir bizde bu konuyu düşünüyoruz ama onada cesaret edemiyorum.... selinin odasına taşındık kanepe tepesinde yatıyoruz resmen yatağımı özledim.....aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık.... ne selinin odasında yapabiliyorum rahat edemiyorum nede kendi yatak odamda yatsam rahat edemeyecekmişim gibime geliyor....

atladığım konular olursa kusura bakmayın kızlar.... sizlerle yeniden yazışmak güzel... özledim hepinizi....

geçmiş olsun diyen herkeslere çook teşekkür ederim.alıntı yptım ama zamanım yok.

esracım arayacağım seni er ya da geç
evrim kuzey herzamanki gibi nevi şahsına münhasır.öperim ony.babaanne tam bir fıstık.senin omzunu yalamış sıpa gözümden kaçmadı:)

NURıŞıM cam rende lazım olur diye tatilde realden aldım.züccaciyelerde de bulunuyor.sen nereden bulabilirsin orada bilmiyorum.

Seçil rüzgar çok şeker olmuş maşallah.sana benzetmişler ben de katılıyorum.erkekler anaya,kızlar babaya.
sibel hoşgeldin.

ben kaçıyorum arkadaşlar

normalde emekleyene kadar sigmasi gerekiyor bu salincaga, sonrasi allah kerim, simdilik gunu kurtaralimda..:hulya:

Esarako suyunu sen nasil cikardin, herkes cam rende mi kullaniyor??

cam rende alcam ben de..züccaciyelerde olması lazım..sizin oralarda hipermarket vardır..orda bulunur kanımca

Ay buarada az once yazicaktim unuttum Secil ben Ruzgari Buseye benzettim; malum bizim topikte bebikler birbirine benziyor..

Burcu da benzetmişti

BENİ ÖZLEYEN VAR MI?

Doruk'a kafamı sallayarak tiz bir tonda konuşunca kahkahalar atıyor. Kafamı sallamama (sağa sola, yukarı aşağı) çok gülüyor, deneyin derim.

ben ben ben..
ben de kafamı aşağı yukarı sallayarak çığlık çığlağa şeklinde seviyorum..ortalık yıkılıyor..eşim garip garip bakıyo suratıma..kadın delirdi bakışı atıyo bana.

ben anlamıyorum.bebeğim 800 gram almış ve doktor acilen ek gıdaya geç dedi,elma suyu ve püresi,ev yoğurdu ve nar suyu veriyorum...

iyi de almış aslında..her dr.un düşüncesi farklı bence

bu da iyiymiş.:))
anne olunca bişey diyemiyoruz..kayınvalide yapsa kıyametler kopardı.

benimde gözümden kaçmadı valla..şapkası da çok güzelmiş o da gözümden kaçmadı..babane tam bi fıstık o da gözümden kaçmadı..kuzi gülebiliyomuş o da gözümden kaçmadı.:))

Herkese merhabalar
Dün Ecenin mevlütünü okuttuk - çok güzel geçti herşeyi istediğim gibi gelişti
Hadi geçmiş olsun fıstıkta çok tatlı olmuş elbisesi çok yakışmış maşallah
Son 2 yıkamamızda filesiz yıkadık öyle daha çok hoşuna gitti.
Bu arada bunalımın doruklarında ...kendime geldim nihayet :sm_cool:
Canım sen mutlu ,huzurlu olacaksın ki kuzuna faydan olsun. Kendini iyi hissediyosan sorun yok.

Zamanla ruh halinde değişecek elbet daha iyi olacaksın. KAza içinde çok geçmiş olsun Allahtan içinde değilmişsiniz.

Sütüm 1 sene yetsede mamaya hiç gerek kalmadan yemeklere geçsek keşke

rüzgar arkadaşlarıyla doğumgününde

Çok sevimli maşallah fotolarından gördüğüm üzre aynı sen ve evet bende Nurdana katılıyorum Buseye benzettim
yeni fotolarimiz, sicak sicak..
Bu hakkaten sevimli portakallı ördek maşallah.
cam rende nerede bulunur??
Yanıtlar verilmiş:)

Kuzı aglıyor mu, gülüyor mu, yasayan bi ınsan evladı mı dıye soran arkadaslara bı kac foto :)))
Maşallah Kuziye çok sefimli çook

Ben şimdi diyanete telefon açtım sordum Caizmiş :))

Doruk'a geçmiş olsun inşallah olumsuz şeyler duymazsınız dr dan.Bende şu elma rendele işine gireyim bi.Afiyet olsun zıpıra
Umarım geçici bi durumdur eski haline döner.

Bende bunu bi haftadır yapıyorum ama göbeğimin yanması dikkatimi çekmedi bide koltukaltlarından tutup kendim yatar vaziyetteyken uçtu uçtu yapıyorum
Sonuç: kollarım çok ağrıyor :))
selam kızlar.bizde ek gıdaya geçtik.ama bebişim kaka yapamıyor.
Normal bi durum bu bildiğim kadarıyla. Bu drlardaki ek gıda sevdası ne yaa. 800 gr azmıymış bu ay için.

Ah eskiler ah. Kakasından anlamadın mı diycektim ki kabız olmuş Devacık. Aslında elma filan yalatması çok kötü bi durum değil ama inşallah mama yapıp vermemiştir. Sen vermemiştir diye düşün sıkma canını daha fazla.

Son düzenleme:
insallah yeniden adapte olur canim, sen uzme kendini..

hayirli olsun, bence biraz zaman ver bagirsaklari alissin, yapar..

inşallah canım tekrar düzelir

doğrudur inanırım ek gıdalar bayağı çeşitliymiş

napalım işte,brbirimizin üstüne düşmeden yaşıyamuyoruz.malüm benım sütümde cokk banyo yaptırıyorum sütümle kızımı,hatta artarsa bizde bi süt banyosu yapısyos zemuszemus.su kullanmıyoruz hiç.yoksa siz hala suylkamı yıkıyonus cocuguakannehir

yerimseniben hmm onu görmedım.zaten bız tekmele oyna alcaktık kalmaıs buna denk geldık hemöde ucuz geldı baya diğerlerıne göre aldık işte.o rüzgar gülü gibi bişe var ona tekmeledıkce müzik calıyo,şevvalde bayılıyo
berbat bir gece geçirdik yine ağlama nöbetleri vs ne olacak bilmiyorum senağlama
off off uzun bı zamandan sonra şevvalde gece ilk defa bu kadar sık uyandı akannehir tok olmasına ragmen sabaha kadar 5 kez falan kalktı kii zten 12.5tu uyudugunda.zor bela uyuttumn aglıyo resmen uyumıycak cebelleşiyo yaa
nevama iltifatlarınıza teşekkür ederim.şu an işyerindeyim.bu gün ilk günüm kendimi çok tuttum ama evden çıkarken gözyaşlarıma mani olamadım.umarım alışırım.
oyy kıyamam siseee yaaaa deme ölee,Allah yardımcınız olsun iş yerınızdekı saatler su gibi aksın inşallah
şu delıksız uyumama sorunu bizdede basladı ve gece uykuya gecemıyo bı türlü,ayagıma aldıgım an çığlığı basıyo.gezecek etraf görecek gecenın 12sinde.babası pes ettı yattı horul horul uyudu,kaldık kızımlan başbaşa.neysekı 12.5 da uyudu ama ben uyd8ummu onu bılmıyom.8.5a kadar 5kez uyandı.neyın nesı bılemedım
yıkadım yıkadımmm süperdiii çok az ağladııı acayip zevkliymiş bütün annelere şiddetle tavsiye ederim birlikte yıkanın tenleriniz değsin bi sarılıyo öyle güzelkiii
ayy ben hiç denemedım öyle,rahat oluyo diosun yane
Ecüşün mevlüt resimleri

yerım ben bu fıstıgı,cok tatlı olsuz ecemize kocaman bı maşşalah
rüzgar arkadaşlarıyla doğumgününde

ruzy baksen buyumuste dogum gunlerıne katılmaya baslamıs.maşşalah oğlusuna
yeni fotolarimiz, sicak sicak..

ayy yıycem ben bu teo yu yaaa,gamzelere bak hele
a gülünce siması cok degısık geldı maşşalah kuzy e, yannıs babanenız cok hoş.şeker gibin gözüküyo burdan
tüh yınemı kan var kakasında.inşallah öenmlkı bişe degıldır burcucum,en sık rastlanan durum süt protegınıne karsı alerjıymıs.inşallah senın yedıklerınle alakalı önemsız bı durumdur.sıkma canını

nası yaa,800gr alan bebege acılen ek gıdayamı gec dedı.şevval gecen ay 700gr almıstı ,cok iyi böyle gıderse 6 ayına kadar gecmessın ek gıdaya dedı.enaz 500gr alıyolarsa ek gıda mönermıyo doktorlar ama hepsı farklı farklı anancım.bırı bırıne tutmuyokı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…