Çağan'ın yüzünde ensesinde el parmak aralarında kızarıklıklar var
geçen ay drun verdiği kremi ensesine sürüyorum sadece yüzüne sürme demişti
parmaklarınıda emdiği için sürmüyorum
egzamadır diye 1 aydır domates yemiyorum egzamayı azdırırmış (yazın yaptıgım konserve domatesi)
1 hafta çikolata ve yumurtada yemedim geçmedi
varmı sizin bebişlerde kızarıklık ?
bugün doktora gittik
moralim çok bozuk yahya koskoca bir ay içinde sadece 200 gr almış şok oldum resmen doktor hemen ek besine geçiyoruz dedi..
elma suyu üzüm suyu bir hafta içir sonra elma püresine geç bir aya kadarda çorbalara başla dedi
kaşık mamasıda verebilrsn dedi
offf ne yapıcamı şaşırdım..
ağlama sebebide muhtemelen açlıktandır dedi
ve ben 3 gün boyunca bebeğimi 4 saatte bir emzirdim ve doktor bana kızdı hızlı büyüme sürceindeler niye böyle birşey yaptın dedi(
benden nacizane öneri uzun tutmayın emzirme saatlerini tamam kitap güzel bilgiler içeriyor kısmen ama bu 4 saatte bi emzirme işi ve yatır kaldır hiç bana uymadı
gece ne zaman uyanırsa emziricem gün içindede paso vericem
kafama tükürsünler benim(
yine soruyorum cam rende nirden bulunur, bi akil verin su cahile(
Ben 5 aydan evvel ek gıdaya geçmeyi düşünmüyorum diyordum,kilo alımında da sıkıntı olmadığından doktorumuz herhangi bir şey söylememişti.
Ama biz çoktan ek gıdaya geçmişiz bile !
Pazar sabahı kahvaltı masasında babam Deva'ya salatalık,domates yalatıyordu. Baba ne yapıyorsun verme onları dedim. Annem de babama demez mi ' annesi evde yokken verelim, ben hep o yokken veriyorum, görünce laf ediyor çünkü' diye ! Anne ciddi mi söylüyorsun şaka mı yapıyorsun dedim.
Demez mi, kızın damak tadını zenginleştirmeye çalışıyorum, ek gıdaya geçince bunları yadırgamasın diye ! Bu güne kadar elma suyu,armut suyu, salatalık suyu, domates suyu ve yoğurt vermiş kızıma. (Yani kendisi bu kadarını itiraf edebildi) Sadece ağzına biraz sürdüm o kadar , diyor ama korkarım ki, bunun daha fazlasını da yaptı..Geçenlerde markete giderken bana pirinç unu al demişti. Eski usül pirinç unu ile mama yapıp vermiş olmasıda mümkün.. İkaz ediyorum, sana da verdik ne oldu ne güzel büyüdün işte diyor yaa !
Ben de günlerdir benim kız niye kabız, ne yedimde kabız oldu diye kendimi yiyorum iyi mi !
jenny ece ye maşallah
kuziye de
Bugün Eceye mama sandalyesi aldık - Taze Burcumun ve Evrişimin tavsiyeleri üzere bizde Chicco Poly yi aldık - çok güzel bir ürün hakikaten kaliteli
Ece de beğendi içinde durmayı - koydum kıkır kıkır gülmeye başladı renklerini inceledi - sanırım keyfi yerinde gömüldü içine kaydirigubbakcemile3 - bizim kız gerçekten minyon tipli - ultrasonda bile bakarken kadın doğumcum öyle demişti - nasıl anlıyolarsa - haftaya 4 ayı bitiriyoruz ama hala küçücük tefecik bişeyiz :ecrin_bebek:
resimlerini de çektim kuzumun - görmemişin mama sandalyesi olmuş hemen paylaşmak istemiş zemuszemus
rüzgar arkadaşlarıyla doğumgününde
Ben ilk defa gülen fotoğrafını gördüm bu Kuzi yavrusunun, harika, çok mutlu görünüyor, hep mutlu olsun yüzü gülsün inşallah.Kuzı aglıyor mu, gülüyor mu, yasayan bi ınsan evladı mı dıye soran arkadaslara bı kac foto :)))
BENİ ÖZLEYEN VAR MI?
Regl oldum. Bayağı kırmızı! Enteresan...
Doruk birkaç gündür geceleri çok sık uyanıyor diye, rahatça uyusn / uyuyayım diye, gece öğünü olarak mama vermeye karar vermiştim. Ülker Hero Baby aldım, 2 gece 30 ar ml verdim. Sonuç pek farklı olmadığı gibi, kakasındaki kan miktarı arttı. Salak kafam! Yarın çocuk hastanesine götürüyoruz Doruk'u! Bu kakada kan mevzuu (kan çok değil aslında ama) kafamı bozuyor. Evrim'in doktoru aradım, inek sütüne alerji olabilir, fissür olabilir, atlamayın, dedi.
Bugün Eceye mama sandalyesi aldık - Taze Burcumun ve Evrişimin tavsiyeleri üzere bizde Chicco Poly yi aldık - çok güzel bir ürün hakikaten kaliteli
Ece de beğendi içinde durmayı - koydum kıkır kıkır gülmeye başladı renklerini inceledi - sanırım keyfi yerinde gömüldü içine kaydirigubbakcemile3 - bizim kız gerçekten minyon tipli - ultrasonda bile bakarken kadın doğumcum öyle demişti - nasıl anlıyolarsa - haftaya 4 ayı bitiriyoruz ama hala küçücük tefecik bişeyiz :ecrin_bebek:
resimlerini de çektim kuzumun - görmemişin mama sandalyesi olmuş hemen paylaşmak istemiş zemuszemus
maşallah alıntısız hatırlama rekoru bu heralde kafamçokkarıştıvereliniortakSite arızalı olduğu zaman bir sürü alıntı yapıp bir ton şey yazmıştım gidince çok kızdımklava:
Esra cnm ne oldu yahyama bu olumsuz yönde değişimi neden ki?? Ama aslında bütün bebklerde bir huysuzluktur almış başını gidiyor anladığım kadarıyla...Ek gıdaya başlamanız onaylanmadı daha sanırım bende emzirme sürelerinin arasını açmaya çalışacaktım ama vazgeçtim... Bu arada tiiirbiyesiz mami yaptığı espiriye bak benim yerime seni kesseler deseydin..:) Ne oldu gitti rejim değil mi ???:)Baklavadan sonra rejim mi kalır:)
Kadriye senin yaşadıklarını tam olarak bilemiyorum ama az çok anladığım kadarıyla bizde ben küçükkken aynı şeyleri yaşadık ve bundan çok etkilendik tüm yaşamım üzerinde olumsuz etkileri oldu keşke bana hissettirmeselerdi...Cnm zor bir durum biliyorum ama çocuklarına yaşadığın stresi hissettirmemeye çalış...
Pervin sonunda dönmüşsün yuvana tatil iyi geçti umarım..Sanırım taşınmayı düşünüyorsun zor olur bebişle ya Allah kolaylık versin.. Eşinde senin göbişe laf atıyorsa birşey demiyorum yani kendimi camdan aşağı atmam lazım :sinifsinif:
Elif işe başladın bugün sanırım umarım günün iyi geçmiştir.. Nevanın fotosu her zmanki gibi çok tatlı çıkmış.. Dönence hayırlı olsun.. Olmayan saçındaki tokasuda pek tatlı...
Nurdan teoya çok geçmiş olsun erken teşhisle bu hastalığında üstesinden geleceksiniz..
Evrim sen ve kuzey çok tatlısınız ... Fotodan göründüğü kadarıla çok fit görünüyorsun.:) Ayrıca yazdığın inandırıcı cümleler içinde en çok heyecanlandıran kilo verme konusu(bende içiyorum bende niye işe yaramadı dedim ) ve hamilelik konusu oldu ki bu konu hala aydınlatılmadı bende sazan gibi atlardım yani.. Ütopik cümlelerin heyecanlandırıyor ama yalancı çoban hikayesine dönmesin bu iş a.s.
Nevin damadım çok tatlı çıkmış makineniz hayırlı olsun ...
Seerni verdiğin bilgiler için teşekkürler bu yoğurt olayı pastörize sütten oluyor mu?? Annem ve eşim diretiyor doğal süt olmalıymış onların besin değeri yokmuş falan filan gel anlat işte :sm_confused:
Taşınan kimdi ya fisfisfis hayırlı olsun yeni yuvasında mutlu huzurlu yıllar geçirsin inş.
Canan jenny nerelerdesin kız??? Bakıyorum msn ve facebook tan buralara vakit kalmıyorlmaz:
Benim koca bebek acıkmış doyurup devam edeceğim.. bunları tek tek yazsam monolog kraliçesi olurdum yaaa zemuszemus
:uhm::CüvCüv:bugun doktora gıttım; bana dedı kı, su an tam yumurtlama donemındesın.. bu gece calıs, ıkı hafta sonra hamılesın, o kadar dıyorum sana dedı, rahım duvarlarının da kalınlıgı cok uygun.. dedım ıkı hafta sonra gorusurus :)
içim cız etti resmen..
Bı tane daha.. kıyamam ben sızlere yaa.. Allah sabır versın, yardımcınız olsun..
Amaninnnn akannehir Allahtan ki sayılı gün..
Saol yafrum.. o senın gusellıgın, saclarımı kestırdım, halıyle fön de cekılmıstı.. ınsana benzemısken fotograflayayım dedım :) kılo dersen kımse sende o kadar kılo yok dese de matematıksel olarak 10m kılo fazlalıgım var :)
kaydirigubbakcemile3
Haydin gecmiş olsun.. darısı basımıza da bakalım nası yapacagım.. kara kara dusunuyorum.
yavru kuş çabuk geçer çabuk :teselli:evrimmim çok zevkli değilmi kuzum birlikte yıkanmak artık öyle yıkayacağım oğlumu zaten başka alternatfim yok ben yalnııızzımmm ben yalnızııımm yalnıızııımmm
gezdin diye heralde kendini suçlamayacaksın değilmi zira sadece anne değil insansın yerimsenibenTebrik ediyorum ben tek başına yıkamaya hayatta cesarete demem bizde file ile yaptırıyoruz ama annem ve ben bile zor yıkıyoruz..
Yeni gelen arkadaşlar hoşgeldiniz..
Canan gözünüz aydın bak ben yazmadan yazmışsın bile :)
Bu arada bunalımın doruklarında eşimle tartışmışken haftasonu düğün vardı oraya gittik yakın arkadaşlarla... Oradan çıkışta bara falan gittik gece 4 e kadar kurtlarımı döktüm alkollü içki açılışını yaptık :kedi: annem kızıma baktı bir gece boyunca mama verdim şimdi kınanacağımdan eminim herkes işe gitmek için bile bırakamazken ve mamaya emdiği sürece karşıyken ben sırf eğlenmek için bıraktım ama ruh sağlığım elden gidiyordu buzlarıda erittik dans falan güzel ortamdı arkadaşlarla olunca... kendime geldim nihayet :sm_cool:
bende kendim yıkıyorum filede kullanmadım hiç çekmeceyi bekliyor ama bugünlerde kullanmayı düşünüyorum kuzuyu tutmakta zorlanıyorum belim çok ağrıyor..bebeleri yıkama konusu biraz kişiye özel - aslında daha ilk günlerden nasıl alışırsan öyle gidiyo
mesela ecenin göbeği 8. gün düştü yıkadık annemle hemen ve annem ertesi gün gitti istnbula - sonraki 3 gün kaynanamı çağırıyodum alt katta oturuyo- gel eceyi yıkayalım soydum diyodum - geliyodumyarım saat 40 dk sonra - baktım başa çıkılımıyo böyle gözümü kararttım tek başıma yıkamaya başladım her gün ki ozamanlar başını bile tutamıyodu kedi yavrusu gibi bükülüyodu avucumda - hala tek başıma yıkıyorum - annem misafirliğe geldiğinde bile ben yıkıyorum o seyrediyo laelaelaelaelae
ama ben şu banyoda sarılı şekilde yıkanmayı çok merak ettim ya çok hoş geliyo kulağa öyle sarmaş dolaş - Esram ağlamıyo mu Yahoo bebik ? kulağına gözüne burnuna su kaçmıyo mu :)
Hala küvette yıkayan arkadaşlara sormak istiyorum - hala file kullanıyomusunuz?
maşallah
mami 2010' a damgasını vuracakmış demek.esracım söyle de iyi vursun bari slinmesin.tüm ağırlığıyla otursun üstüne..
Arkadaşlar üzüntüme ortak oldunuz çok teşekkür ederim vaktim kısıtlı tek tek alıntı yaamayacağım BURKO gerçekten insan kendini bulunduğu ortama yabancı hissediyor.uzun zamandır çalıştığım,düzenini tertibini oturtmak için emek harcadığım o yerdekendimi yabancı,yapayalnız,itilmiş hissettim.sanki ben yoktum.sanki insanlar içimden gelip geçiyorlardı.saat 3 de çıkıp uçarak geldim eve sanki.bilmem anlattım mı polisin biri park halindeki arabamıza çarptı çok hasar var 1 ayda anca çıkarmış.öyle olmasa öğlen de eve gelebilirdim.Neyse ki önceden buzluğa süt atmıştım biraz da sabah sağıp bırakmıştım.İşyerinde de sağdım getirdim.ilk gün iyi geçti yani.daha iyi olacağını düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?