Doruk paşa maşallah sana çok tatlısın, çok yakışıklısın kuzum, nazar değmesin sana
Çocuğun namı teee diğer topiclerden duyulmuş vallahi, sırf Doruk' u görmeye geliyorlar kaydirigubbakcemile3
Önemli birşey çıkmamasına çok sevindim vallahi. Bebeğin makatında çatlak niye olurmuş ki acep, kabızlık falan varmıydı?
:))) teşekkür ederiz teyzesi :) Ben Doruk'la Deva'yı çok benzetiyorum. Birbirlerinin kız - erkek versiyonu gibiler bence :9
Yok canım, çok şükür kabızlık yaşamadık şimdiye kadarolurmuş öyle. Silerken hoyrat davranmış olabilir miym diye düşündüm. Islak mendilini değiştirdim, ondan olmuş olabilir mi dedim ama, onur bunlarla ilgisi yoktur diyor. Doktor da bişi demedi. Bebeklerde sık görülürmüş.
ayy kıyamam aysin yaaa bizimkide boyle olacakmı çok meraktayım nasıl karsılayacak beni ben nasıl evden çıkacagım sayılı gunler kaldı surda ocak a az var
valla bende kirmizilardan eser yok..aynen senin gibi bende kizima ne saklabanliklar ne soytariliklar yapiyorum bir görsen..BENİ ÖZLEYEN VAR MI?
Regl oldum. Bayağı kırmızı! Enteresan...
Doruk birkaç gündür geceleri çok sık uyanıyor diye, rahatça uyusn / uyuyayım diye, gece öğünü olarak mama vermeye karar vermiştim. Ülker Hero Baby aldım, 2 gece 30 ar ml verdim. Sonuç pek farklı olmadığı gibi, kakasındaki kan miktarı arttı. Salak kafam! Yarın çocuk hastanesine götürüyoruz Doruk'u! Bu kakada kan mevzuu (kan çok değil aslında ama) kafamı bozuyor. Evrim'in doktoru aradım, inek sütüne alerji olabilir, fissür olabilir, atlamayın, dedi.
Yaklaşık yarım elmayı cam rendeden geçirdim, bezden süzdüm, çay kaşığı ile verdim Doruk'a! Sonuç başarılı. Şapır şupur içti.Çok eğlenceliydi, her tarafı battı :) Şapşalım benim :)
Doruk'a kafamı sallayarak tiz bir tonda konuşunca kahkahalar atıyor. Kafamı sallamama (sağa sola, yukarı aşağı) çok gülüyor, deneyin derim.
bizim hanim eglenir,annenin göbekleri erir iyi hosta benim kizimda hop bir güzel annesinin agzina kusar..göbik eritmet için süper bi yööntem buldum açıkılıyorum..: )
yatağa uzanıyoruz dizleri düküyoruz bebişi özenle dize yerleştirip
ellerinde tutuyoruz ve boynundan öpmeye uğraşıyoruz
sonuçta göbik alev alev yanıyor bebi çığlık çığlıga eğleniyor
eridimi hayır umutluyum en azından oğlum mutlu :)
insallah düzelir canim..benim kizimda ac olmadigi sürece kesinlikle emmiyor..zamanla emme sikliklari azaliyor..kızlar selam
moralim bozuk
ece hanım emziğe çok alıştı artık meme başını iyi tutmuyor gögüs ucu koruyucuyla tutuyor biraz şu 6 ay Allah ın izniyle bi anne sütü yetseydi rahatlayacağım vallahi
moralim bozuk ama sütüm gitmesin diye kendimi avutuyorum dua edin bize ece memeden emsinnnnn
ayni durum bende de var malesef..yaptiginda kati yapmiyor ama iki gün yapmayip ücüncü gün yaptigi oluyor..sizce normalmi bu..selam kızlar.bizde ek gıdaya geçtik.ama bebişim kaka yapamıyor.
valla benimkininde kilosu iyi ama doktor bana da gec dedi.. kati gidaya gecisi kolaylastirsin diyeymis..ben anlamıyorum.bebeğim 800 gram almış ve doktor acilen ek gıdaya geç dedi,elma suyu ve püresi,ev yoğurdu ve nar suyu veriyorum...
ben de olmak istedim ama burada cok yan etkileri oldugu icin vazgectim..Kızlar domuz gribi aşısı olmaya karar verdim olan var mı? Belki daha önce konuşulmuştur ama geçmişte rastlamadım.
ya o evrisin sakasi degilmiydi???tekrar hamile kalan arkadaşımız mı var??????????????????????????
ay cok tatli bir bebek gercekten..insallah bir an evvel düzelir..bence annesi cok nazarlaniyor beyefendi..baksana kizlarin gözbebegi..Bugün hastanede, dedesinin omzunda
Bir bebek hemşiresi var ya adı neydi Ayşe öner miydi...O der ki bebeklerin kulaklarına yıkanırken su kaçmazmış, sakın korkmayın. Yan yatırıp bardakla döksen bile bişey olmazmış..Gerçi ne zamana kadar bilmiyorum. E bizimkiler bebeklikten çıkıyorlar artık..
Şu küvet süngeri iyiymiş. Ben de su doldurup yıkamak istiyorum ama Ruzy çok hareketli, filesiz yapamıyoruz..Ha bide büyük gelişme var artık banyoda ağlamıyor ya da çok az ağlıyor..
geçmiş olsun diyen herkeslere çook teşekkür ederim.alıntı yptım ama zamanım yok.
esracım arayacağım seni er ya da geç
evrim kuzey herzamanki gibi nevi şahsına münhasır.öperim ony.babaanne tam bir fıstık.senin omzunu yalamış sıpa gözümden kaçmadı:)
NURİŞİM cam rende lazım olur diye tatilde realden aldım.züccaciyelerde de bulunuyor.sen nereden bulabilirsin orada bilmiyorum.
Seçil rüzgar çok şeker olmuş maşallah.sana benzetmişler ben de katılıyorum.erkekler anaya,kızlar babaya.
sibel hoşgeldin.
ben kaçıyorum arkadaşlar
acuk geçmişe bakalım kuzinin datlu resimlerin bakayım...
ECE, RÜZGAR, KUZEY, TEO, hepinize maşallah çok güzeller canlarım benim.
Jenny mama sandalyeniz hayırlı olsun, güle güle kullanın. Evriş chiccodan komisyon almalısın, çünkü ben de senin referansına güvenip internetten chicco poly alacağım bu ay. Safari modeli hoşuma gitti. Jenny kaça aldınız?
Ben hala küvette, fileyle ve kayınvalidemle yıkıyorum. Bir kez tek yıkamaya cesaret ettim onda da başını yıkarken burnuna su kaçtı, çığlık çığlığa ağlamaya başlayınca apar topar küvetten çıkarmıştım. Şimdi cesaret edemiyorum. Kayınvalidem de belinden rahatsız fizik tedaviye başladı. Kendim becermem lazım artık. tek başıma filede yıkamıcam havlu serip üstüne koymayı denicem bakalım.
Gypsy, aynı küvette nasıl yıkanıyorsunuz ben anlamıyorum. Evriş de mi beraber yıkanmış yanlış anlamadıysam. Islak vücut elinizden balık gibi kayıp gitmiyor mu?:1shok:
calismaktan nefret ediyorum, bu gerizekali seften nefret ediyorum, gunduz sinir sistemim altust oluyor, eve gitmeyi iple cekiyorum; oglum tum negatifligimi aliyor..
kuzey in resimleri bulamadım alıntılardan gördüğüm kadarıyla çok sevimli bu bey anneside ne güzel sevgiyle bakmış canım benim
Deva'nın uyku tulumu ve kahkaha atan ineği opuyorumnanaktan
Pembe pembe oyun halısı
Bu da gülen Deva zemuszemus
kuzy ve teoya maşallah kuzynin babaannesine de maşallah ne hoş ne sevimli kadın yahu anlattıklarınla fiziği gerçekten örtüşüyor. yüzüne yansımış güzelliği.
Sütüme bir haller oldu. İncelemedeyimCADIARZU
Haftasonu sütümü yetiremedim de biberonları çözdüm diye yazmıştım. O zamandan beri Buse sürekli doymama sinyalleri veriyor. Yalnız benim mi sütüm azaldı, yoksa o mu daha fazla ister oldu orasını çözemedim henüz. Dün gece çok moralim bozuldu ben bu çocuğa yetemiyorum diye:gitme:Umarım bu bir geçiş dönemidir ve bir an önce biter. Her ihtimale karşı bir kutu mama aldım bakalım. Kullanmak zorunda kalmayayım diye dua ediyorum:Saruboceq:
efrim maşallah kuzy ve babaanneye
o babanneyse ben nası anneyim ya masallah nasıl bakımlı öle
Kuzey çok yakışıklı genlerinden kaynaklanıyor belli babaanne güzel, anne güzel.. Yalnız dikkatimden kaçmadı bir gün bile şikayet etmedin demek ki kayınvaliden iyi insan ne mutlu sana...
Yeni adetimiz, akşam eve geldiğim andan itibaren meme emmesi, meme bulamıyorsa dudaklarımı emmesi. Çok özlüyor demek ki yavrum benim..
İçim parçalandı bugün kapıdan girip kucağıma alınca hemen aranmaya başladı, yanağından öperken dudaklarımı emmeye başladı cork cork diye.. :sinifsinif:
ESRAKO
O sazanlık olayını hatırlamıyorum ama çok güldüm :) ayrıca beni özlemene sevindim -tatlicadiarzu-
Doruk artık biberon da alıyor çok şükür. Kaşığa da alışsın istiyorum. O nedenle kaşıkla verdim. Sonuç gayet başarılı. Metal çay kaşığı ile içiyor.
Elma bağırsak hareketlerini düzenler. İshale de, kabıza da iyi gelir. Çift yönlü çalışan bir meyvedir. Aynı su gibi. İshalde de, kabızda da bolca tüketmek gerekir. Armut vermeyeyim o zamn ben. Zaten niyetim yok şimdilik. Doruk da anası gibi elmacı olsun isterim. Kış mevsimini en çok doyasıya güzel elma yemek için severim desem? Bana deli muamelesi yapmazsınız değil mi? Elma yerken neredeyse şey olacak gibi olurum =) Çok severim elmayı çoookkkk... inleye inleye yerim :)
Yaa Ece'de gayet meme düşkünü bir bebik, Deva gibi.. İnşallah yapmaz böyle, insan bir tuhaf oluyor, her akşam eve gelince sabaha kadar istifa etme planları yapıyorum ama sabah paşa paşa kalkıp işe gitmek zorunda kalıyorum..
Bu çok zor gerçekten, annemle saat başı konuşuyorum ve kızımın herşeyini ondan dinliyorum. Halbuki ilkleri yaşayacağı bu dönemde ben de hep yanında olmak istiyorum. Annem Deva ile bana nazar boncuklarından birer bileklik yapmış. Devanın bileğine de taktım , bende taktım. Dün sabah bileğindeki değişik şeyi farkedip, kolunu kaldırıp kaldırıp ona bakıyormuş, sesler çıkarıyormuş, bileğini ağzına sokmaya çalışıyormuş. Annem bunları anlatırken ben bunları göremediğim için çok üzülüyorum gerçekten.. Akşam işten eve tam 1 saat 15 dakikada geldim, Devayı o kadar özledim ki, artık bir ara arabayı trafikte bırakıp yürüyerek hatta koşarak eve gidesim geldi..
Fazla duygusal oldum galiba bu aralar :sinifsinif:
kızlar selam
moralim bozuk
ece hanım emziğe çok alıştı artık meme başını iyi tutmuyor gögüs ucu koruyucuyla tutuyor biraz şu 6 ay Allah ın izniyle bi anne sütü yetseydi rahatlayacağım vallahi
moralim bozuk ama sütüm gitmesin diye kendimi avutuyorum dua edin bize ece memeden emsinnnnn
sırnaşık şey Ayy çok güldüm Nesrin, çok şeker anlatmışsın
opuyorumnanaktan
kaydirigubbakcemile3Ben şimdi diyanete telefon açtım sordum Caizmiş :))
Bende bunu bi haftadır yapıyorum ama göbeğimin yanması dikkatimi çekmedi bide koltukaltlarından tutup kendim yatar vaziyetteyken uçtu uçtu yapıyorum
Sonuç: kollarım çok ağrıyor :)).
hani bepanten o dışı mavi olanmıece de de egzama çıktı bepanten ve excipial verdi doktor günde 3 defa sürüyorum hamileyken bende de egzama çıkmıştı
güle güle kullansın Eceş
Kızlar domuz gribi aşısı olmaya karar verdim olan var mı? Belki daha önce konuşulmuştur ama geçmişte rastlamadım.
aidaa ben bebeğe zarar olur diye hiç düşünmedim ama dün haberlerde gördüm hamileler için olanı çıkmış emziren annelerede ondan yapıyorladır belki.
hmm keyifle okudum bende denicem içinde oturacak yeri olan küvetlerden almadıgıma pişmanım sünger alayım bariiBen son 2-3 haftadır, Deva'nın küvetinin içine sünger koyuyorum. Küvet süngerleri var, baş kısımları yüksekçe. Küvete suyu dolduruyorum kulaklarını geçmeyecek şekilde, süngerin üzerine de Deva'yı yatırıyorum. Odanın içini de baya ısıtıyorum üşümesin diye. Suyun içinde bir süre debeleniyor, çok hoşuna gidiyor, çığlıklar atıyor kuzum. Sonra kafasını biraz daha yükseltip vücudunun ön kısmını yıkıyorum, sonra çevirip sırtını popişini bacaklarını yıkıyorum. En son da kafasını şampuanlayıp duruluyorum. Tabi yanımda mutlaka eşim ya da annem oluyor, birisinin su dökmesi lazım. Maşallah Deva su kuşu gibi, bayılıyor banyo yapmaya, suda kalma süresi arttıkça daha da keyif almaya başladı. Yüzdür Ecoşu bak nasıl hoşuna gidecek opuyorumnanaktan
Deva'nın uyku tulumu ve kahkaha atan ineği opuyorumnanaktan
Bu da gülen Deva zemuszemus
Bazen Çağan'da çok emmek istiyor yetmiyor sütüm özellikle akşamlarıSütüme bir haller oldu. İncelemedeyimCADIARZU
Haftasonu sütümü yetiremedim de biberonları çözdüm diye yazmıştım. O zamandan beri Buse sürekli doymama sinyalleri veriyor. Yalnız benim mi sütüm azaldı, yoksa o mu daha fazla ister oldu orasını çözemedim henüz. Dün gece çok moralim bozuldu ben bu çocuğa yetemiyorum diye:gitme:Umarım bu bir geçiş dönemidir ve bir an önce biter. Her ihtimale karşı bir kutu mama aldım bakalım. Kullanmak zorunda kalmayayım diye dua ediyorum:Saruboceq:
Maşallah Berat'a
geçmiş olsun Taze sorunsuz atlatırsınız inş.ÇOCUK HASTALIKLARI HASTANESİNE GİTTİK
Doruk'un makatında çatlak varmış. Kanama bu nedenle oluyormuş. Muhtemelen gazı varmış gibi bağırarak uyanması da bu yüzden. Uykusunda gaz çıkarırken canı yanıyor olabilir. (kakada) Gizli kan tahlili istedi doktor. Bütün gün hastane civarında Doruk'un kaka yapmasını bekledik. Yapmadı sıpa! Normalde olsa 2 defa yapardı. Oturduğumuz semtte bir polikliniğe sorduk, orada yapılıyormuş. Akşam eve geldikten sonra yaptı, Onur bezi koştura koştura götürdü. Yarım saati geçmemesi gerekiyormuş. Neyse, gizli kan falan yokmuş, rahatladık bayağı. Tedavisi bepanten ve anestol. Bİr de popoyu yıkamaya karar verdim, ıslak mendillerle silmeyeceğim bir süre. .
evet Sarmaşık Çağan da akordiyon sanıyor meme ucunu çekiyorda çekiyornasilsiniz kizlar..öncelikle bütün bebislerimiz harika..haftasonu kismetse bende yeni fotolardan ekleyecegim..bu arada benim kizim bu günlerde cok huysuz..uykusu var uyuyamiyor..sürekli agliyor,elini isiriyor,ayrica emzirdigimde mememi isirip kopartacakmis gibi saga sola cekip duruyor..sizlerde de varmi böyle sorunlar..acaba dis etlerimi kasiniyor..görünürde birsey yok ama..
afiyet bal seker olsun..neyse bende kizima yedireyim ama önce ben yiyeyim bol bol..birazda ben seeeyettirim bakim..
Bitirdin beni be kadın.. istifa et.. buyusun Deva.. devam et. Boyle de yasanmaz ki.. tekrar ıs bulabılırsın ama Deva tekrar bebek olamaz.. durumunuz musaıt ıse.. musaıt bıle degıl, tek bır maasla gemının dumenı donmeye yetıyorsa.. et arkadasım..
Sahsen, calısmıyorum, ha calıssam emın ol daha sahane yasayacagız.. ama su an yeterı kadar yasamak adına Kuzey ın bu zamanını kacırmak ıstemıyorum.. o yuzden her cıkan yenı seyı hemen gıdıp alamıyorum belkı, ya da eskısı gıbı zırt pırt bı yerlere kacamıyoruz,ama Kuzey ın sanıyesını dahı kacırmamak sanırım hersseye bedel kı.. sımdıye kadar ıcıme oturan bısı olmadı.Ama herkesın duzenı ayrı bılıyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?