offf bıktım bu durumdan berat omzumda durmuyo huysuz
günde 2 defa kaka yapan bugün 4.
dün dr gittik kilo almamış idrar ve kaka tahlili istedi o poset takıldı berat 4 saat çiş yapmadı kaka yapmıcanı zaten biliyodum neyse acilden o posetlerden alıp geldik ctesi kaka ve çiş beklicem
dünden beri hapşuruyoruz burnunu kaşıyor ya bu da nerden çıktı kimsede birşey yok ..Iyı olur ınsallahh kuzum.. Allah sabır versın sana da.Neyse kı saglıgı sıhhatı yerınde,buna da sukur.
geçmiş olsunofff bıktım bu durumdan berat omzumda durmuyo huysuz
dün dr gittik kilo almamış idrar ve kaka tahlili istedi o poset takıldı berat 4 saat çiş yapmadı kaka yapmıcanı zaten biliyodum neyse acilden o posetlerden alıp geldik ctesi kaka ve çiş beklicem
ah deryam ya, yusufta mizmizlar gurubunda, ne zaman duzene giricek bu cocuklar..kolay gelsin..
Ben Teo nun yaygara basış şeklini ıkı gozumle gordum, resmen insanın eli ayağı boşalıyor.. Allah sabır versın sana cıgerımm.. ama ama ama çok sefımlı be yaff..
.
buarada Teoman'i tam 1 sene once 13 aralikta ogrenmistik, Paris'e fuara gelen gorumcemin yanina gittigimizde test yapmistik hepberaber..kader bu ki gorumcem yine pariste bir fuar icin ve biz yine onu gormeye gidiyoruz 13 aralik'ta teomanla..yil donumu gibi:))1 sene sonra hayatin sana ne suprizler getirecegini hic bilemiyorsun:))
evet ya gerçekten ..
sizin içinde ne güzel bak tekrar aynı tarih ozaman geleceğinin sinyalini veren hiper ördekin şimdi yanında olacak ..öperim ben o ördeki ve gamzelerini tabi izin veririse annesi...kaydirigubbakcemile3
Ayşin, katılıyorum eşine, ne işi var yatılı kadının evınızde yahu.. artık 1. derecedeki akarabaya bıle guven olmuyor.. kaldı ki yedi ced yabancı. Patlayana kadar sık dişini falla.. bak ben uyudugu zaman boş boş duvara bakıyorumm.. o kadar dipteyim.
ayşin allah aşkına gitti diye düşünme. bol su içtinmi bugün ne yedin onları düşün. bırak sütünün miktarını düşünme.
Seni yerimmmm ben Pervin.. anlıyo musun beni??
offf bıktım bu durumdan berat omzumda durmuyo huysuz
buaralar lotoya sardim zati hadi bakalim, cok hain planlarim var bi ciksa...
buarada Teoman'i tam 1 sene once 13 aralikta ogrenmistik, Paris'e fuara gelen gorumcemin yanina gittigimizde test yapmistik hepberaber..kader bu ki gorumcem yine pariste bir fuar icin ve biz yine onu gormeye gidiyoruz 13 aralik'ta teomanla..yil donumu gibi:))1 sene sonra hayatin sana ne suprizler getirecegini hic bilemiyorsun:))
Ben 1 hafta öncesine kadar 160-170 cc arası değişiyodu miktarlar sabah 9 dan akşam 7 ye kadar 4 biberon veriyoduk. Sonra ilerde hiç başedemem zaten sütümde azalıyo diye bunu 3 biberona indirdik 150 cc ye düşürdüm miktarıda ama dün 3 biberonla idare eden sıpa bugün 4 .biberonu isteyecek galiba sabahta emmemişti beni ona bağlıyorum. Saat aralıklarıda değişiyo . Evdeykende dün evdeydim mesela ne zaman isterse o zaman verdim saatede hiç dikkat etmedim.Aklıma takılan birşeyi sormak istiyorum arkadaşlar..
Ortalama emzirme süreniz ne kadar? Yani ben 4 saatte bir beslemeyi geçtim zaten, bari 3 saat olsun diye çalışıyorum. ama bizim kız 5 dk bilemedin 10 dkda (hatta 1o dk sürerse, iyi bari diyorum) bitiriyor emzirme işini.. doyuyor mu, yoksa sıkılıyor da emmiyor anlamış değilim.. zaten emerken kafasını geri çekip çekip arkasına, etrafına bakınmayı huy edindi.. bakalım nolcek..
Dün gece ilk defa emzirmedim Defne'yi. Bu gece emmelerini alışkanlık haline getirmiş olduğuna kanaat getirip uyandığında uyutmaya çalıştım sadece. Lakin uyandığında emzirsem eminim daha az yorulurdum ama ilerisini düşünerek denemeye karar verdim.
saat 10 gibi sağıyorum ben 150 cc bazen 170 oluyor. Öğlen emzrmeye gidiyorum emerse 3,5 yada 4 gibi sağıyorum yine 150 cc bide 6 gibi sağmaya çalışyıorum ondada ne çıkarsa bahtıma ama günlük genelde 450 cc çıkartmaya çabalıyorum.İlk başladığım zamanlarda 2 aylıkken oğlum daha çok sağıyodum tabi hey gidi günler hey:gitme:işyerinde süt sağan anneler sabah 9 dan 5 e kadar kaç cc süt sağabiliyorsunuz
bebekler kiloları * 150 cc süt içerlermiş günde
İnşallah bi düzen tutturabilirsin ama bencede arayı çok uzun tutma bazı geceler uykudan uyandığımda buzdolapında yatasım geliyo nasıl kazınıyo midem anlatamam ve artık kuzular tok olduklarında almıyolar sanki memeyi yani benim bıcırık öyle yapıyo aç oluncada sıkıyosa verme. Şu treysi teyzeye fazla uymayın yahu.Pervin'cim, yatmadan önce Tracy teyzeyi okudum. Önceden farketmediğim bir detayı farkettim, "uyku öğünü" dediği şeyi ben yatmadan önce emzirmeli gibi algılamışım. Meğerse o öğün en geç gece 23te olmalıymış. Daha sonraya kalırsa bir işe yaramıyormuş. Bense genelde yatmadan önce emzirir öyle yatardım ki, Defne'yi tutabildiği kadar tutsun. Ama benim yatma saatim akşam 11i geçiyor çoğunlukla. Neyse.. Akşam 23te emzirdim. Saat 2:30da kalktı, gittim emzirmeden uyuttum. Uyutma yöntemim de şu, sakinse yattığı yerde pşş pşşş sesi ile poposuna veya sırtına pat patlıyorum. eğer bunun işe yaramayacağını görürsem ( gözlerinde hiçbir bayılma ifadesi olmazsa) o zaman emzirme pozisyonunda kucağıma alıyorum, gene pşş-pat'la (ağzında illa ki emziği olacak) uyumasını bekliyorum. Bu pozisyonda yattığı yerden daha kolay uykuya dalıyor. Bu şekilde daldıktan sonra yerine bıraktım ama bir 5 dk sonra gene mızırdandı, kalktım aynı yöntemle yine dalmasını bekledim. Yani emzirsem daha kısa süre ayakta kalırdım muhakkak ama tracy çeldi aklımı bir kere :) Sabaha karşı 5:30da yine uyandı. Yine emzirmeden aynı şekilde uyuttum. Yarım saat sürdü. Bu sefer biraz gazı da vardı. Tekrar uyandığında saat 7 olmuştu, zaten sabah uyanma saatidir diye aldım, emzirdim. Güne başladık böyle.. Bu şekilde devam edeceğim. Dayanabilirsem 1 hafta deneyeceğim. Bakalım ne olacak..
Ya evet, ben de en çok ona yanıyorum. Hem sütün yağlı kısmını almadan bırakmış oluyor. Bu şekilde emmesi gaz sancısını da tetiklermiş. Bir de süt üretimini kötü etkileyecek diye korkuyorum. Sağmak lazım, onu da ben ihmal ediyorum ne yazıkki..
Herkes ayrı telden çalıyo bu konudada anlaşılan.az once peediatrini arayip sordum 4.5 aydan itibaren basla dedi ek gidaya..ama muzla basla dedi??sonra elma yada armut ekle dedi..iyide muz yapismazmi?? sebze ve yogurt muhallebi icin erken dedi??kafam cok karisti..
Saat kaç olmuş ama Ayşin 2. sağma işlemini uygulaman gerek o saatlerde canınıda sıkma süt sağarken kuzularımızı düşünme olumlu etkiliyomuş sende öyle yap.Meltemcim, benim işe giriş çıkış saatlerim düzenli değil bu yüzden saat aralığı yok ama genelde günde 2 yada 3 defa sağabiliyorum. Geçen hafta sonuna kadar, her sağımda iki göğsümden yaklaşık 100 er cc süt çıkıyordu, 3 defa sağınca akşam elimde 600 cc süt ile gidiyordum eve.
Ama bu hafta hem çok yorgun ve uykusuzum hemde çok gerginim, galiba bunların etkisiyle sütüm inanılmaz azaldı. Dün 2 defa sağdım 3 saat arayla toplam 250 c süt çıktı :sinifsinif: Bu yüzden hafta başından beri yeniden mama takviyesi yapmaya başladım kuzuma.. Çok üzgünüm..
Bugünkü ilk sağımı da şimdi yapıcam bakalım ne çıkacak..
Oh deymeyin esranın keyfine yahoyada maşallah üzmemiş hiç annesini.bu haftam ne çabuk geçti anneme iyiki gittim çok iyi geldi
ablamla sinemaya gittim 'Abim' filmine tavsiye ederim güzel duygusal komik bir filmdi..aylar sonra bir sosyallik yapmak yahoyu düşünmeden 2.5 saat geçirdim kendimi filme kaptırıp..aynı akşamda oğlumu aldım oliviumu gezdim iki saat o geceden beri güzel uyuyor ağlamıyor çıldırtmıyor gelirkende ablamı getirdim işime gücümede bakıyorum yahyada huysuz değil geçen hafta ile kıyaslıyorumda muhteşem bir hafta geçirdim bakalım yahya ne kadar gidecek böyle sanki eski günlerine döndüü Allahım nazar değmesinn maşallahhh ama umudum yok benim yinede akannehir
banada kivi ananas portakal verme dedi(
Bende 4 yaşıma kadar emmişim :))HAtta annem anlatıyo okul eve yakındı tenefüslerde gelirsin emerim diye planlar yapıyomuşum 3 sene sonranın hazırlığını yapıyomuşum :))yalancı meme sevdamda vardı çok yiğenim ben 6 yaşındayken doğmuştu o emmemişti yalancı memeyi ona alınanları alıyodum hemen, bakkal amca gelin giderken boynuna emzik takıcam senin diye takılırdı. İnşallah oğlum bana çekmez bu konuda.Meltem, bu gece emmeleri alışkanlığa dönüşüyormuş. Hatta ben 2 yaşıma kadar geceleri hep süt içmek istemişim de annem anca o zaman canına tak edip gece beslemeyi kesmiş. O zamandan sonra geceleri uyanmamışım. Bizim doktorumuz da gece emmesi şart değil demişti. Ona güvendim, deniyorum.
Ben de daha öncede bir kere denedim, sonra emzirmek kolayıma geldi. Ama artık karar verdim, heleki Esrako'nun anlattığı 18 aylık çocuğu okuduktan sonra kesin kararlıyım. En azından 1 hafta düzeni bozmadan deneyeceğim. Zaten hep aynı saatlerde kalkması alışkanlık olduğunu gösteriyor. Defne akşam 7-8 arası uyuduğu için sabah 7de benim kaldırmam gerekmedi. Hatta bazen sabahın 6sında kalkıyorSen de bir dene bakalım, sıpalar mı galip gelecek biz mi.. hihoyyyt
Bende böyle düşünüyorum maalesef umarım yanılıyoruzdur.Ben hiç ironi gibi gelmiyor bunlar Esracım.
Aşıya karşıyım, ailemden kimsenin yaptırması taraftarı değilim. Domuz gribi aşısına hiç güvenmiyorum, daha evvel de yazmıştım kısa ve uzun vadeli hiç bir sonucu bilinmeyen bir aşı bu.
Ayrıca benim bu hastalıkla ilgili de şüphelerim var,her gün televizyonlarda domuz gribinden şu kadar kişi öldü deniyor, bu ölenlerden herhangi birini tanıyan var mı aramızda? Ya da şunun yakını domuz gribinden ölmüş denilen? Neden kimlikleri açıklanmıyor ölenlerin? Ya da neden istatistiki hiç bir bilgi yok elimizde? Ölenler hangi yaş grubunda, nasıl başlıyor hastalık nasıl gelişiyor, nasıl ölüme sebebiyet veriyor, bunları hep teorik bilgi olarak biliyoruz. Hiç şahit olduk mu?
Farkettiniz mi bilmem, domuz aşısı Türkiyeye gelmeden önce, bir çok ünlü enfeksiyon uzmanı doktorlar, hastanelerin enfeksiyon bölüm başkanları falan televizyonlara çıkıp, ' ne ile karşı karşıya olduğumuzu bilmiyoruz, aşı buna çözüm olmaz vs ' açıklamaları yaptılar. Ama aşı Türkiyeye geldikten sonra bu doktorların bir çoğu sağlık bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütünün (who) baskılarıyla aşı gereklidir, aşı olmazsa ölümler artacak vs diye herkesi telaşlandırdılar. Ve benim dikkatimi çeken bir başka konda şu; aşılar Tükiyeye gelmeden evvel Türkiyede bir kişi bile ölmemişti. Ama aşılar Türkiyeye geldi, ertesi günden itibaren ölüm haberleri yayınlanmaya başladı.
Sizce de tuhaf değil mi?
ben yaptım devam mamasıyla yaptım 130 gr küçük kavanoza 1 çay kaşığı yoğurtla çok güzel tuttu ama sıpa yemedi tadınıada baj-ktım çok lezzetliydi hepsi boşa gitti....Merhabalar,
Aranızda yoğurt yapan var mı? Hangi sütü kullanıyorsunuz? Bir de kaç kaşıkla başladınız? Nasıl arttırdınız? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
inanırım biz yaptırmadık...Merhabalar,
Az önce okuduğum bir komplo teorisi. Buyrun okuyun :ecrin_bebek:
Finlandiya eski Sağlık Bakanı Dr. Rauni Kilde’den domuz gribi hakkında çor cesur açıklama. Domuz gribi aşısının bir aldatmaca olduğunu itirafa eden Dr. Kilde, “Bu aşı ile mümkün olduğunca dünya nüfusunun çoğu öldürülmek isteniyor” dedi.Bu düşüncenin eski ABD Başkanlarından Henry Kissinger’e ait olduğunu söyleyen Dr. Kilde, 14-15 Mayıs 2009 tarihinde yapılan Bilderberg toplantısında bu kararın alındığını belirtti.Dr. Kilde, bir televizyona yaptığı açıklamasında, “ABD, hiçbir maddi kayıp yaşamadan hatta milyarlarca dolar kazanarak dünya nüfusunu üçte iki oranında azaltmayı hedeflemektedir” diye konuştu.Dünya Sağlık Örgütü’ne domuz gribinin ölümcül bir salgın olduğu yönünde beyanda bulunması için baskı yaptıklarını belirten Rauni Kilde, “Böylece aşıyı tercihli değil zorunlu yapmak istiyorlardı. Özellikle hamile kadınların ve çocukların ilk önce aşı ile zorunlu tutulması gelecek nesilleri hedeflediğini göstermektedir” açıklamasında bulundu.Finlandiya hükümetinin sınıflandırmayı kabul etmediğini ve hastalığın derecesini normal hastalık olarak gösterdiğini ifade eden Kilde sözlerini şöyle sürdürdü; “Hiç kimse aşının bir yıl, beş yıl ya da 20 yıl sonra ne gibi etkilerinin olacağını bilmiyor: Mutlak kısırlık mı? Kanser mi? Ya da ölümcül herhangi bir hastalık mı?” Dr. Rauni Kilde, “Amerikan yönetimi ileride bundan dolayı doğacak herhangi bir sıkıntıdan dolayı ilaç şirketlerine bir sorumluluk yüklenmemesi için şimdiden önlemini aldı ve onları tüm sorumluluklardan muaf tuttu. Bu bile işin ciddiyetini göstermeye yeter” dedi.
Yusuf bey de sanırım onun huzursuzluğunda ...hatira dis olayindan suphelenmiyor degilim, cunku neyi bulsa disini kasiyoroyuncak kendi eli biberonun agzi, o da huzursuzluk yapar, cunku kasinip hemen dis cikmiyor, 1-2 ay once basliyor kasinmasi, ee 5. aydan itibarende cikmaya basliyor disler, normalde 6 ama bazi cocuklar 1 ay erken cikarabiliyor..bence topikteki bebiklerin genel huysuzlugu bundanda olabilir...
maşallah topiğine[/URL][/IMG]
Allah yardımcın olsun....herkeslere gunaydinn.
berbat ve sinir krizi doklu bir gecenin ardindan, sabahin korunde ise geldim, burda hava hala karanlik(
babay ben kitabi artik takmiyorum bi tek easyi taktim, onun disinda hadi bakalim gecenin korunde ciyak ciyak aglayan biseyi ss-patla sustur, dahada arttiriyor volumu, ac ve 150 lik biberonu yalayip yutuyor, sonra dedim gun ici ogunlerini arttirayim her ogunu 30 cc daha arttirdim yine ac yine ac..neredeyse 1 lt iciyor, yuh artik..4 saatte gecmek imkansiz zaten, ben bile 4 saat acliga dayanamiyorum, o nasil dayansin??
çok şeker be bu maşallah
bizdede aynı diş çıkaryomuş tabi 2 ay sürermişhatira dis olayindan suphelenmiyor degilim, cunku neyi bulsa disini kasiyoroyuncak kendi eli biberonun agzi, o da huzursuzluk yapar, cunku kasinip hemen dis cikmiyor, 1-2 ay once basliyor kasinmasi, ee 5. aydan itibarende cikmaya basliyor disler, normalde 6 ama bazi cocuklar 1 ay erken cikarabiliyor..bence topikteki bebiklerin genel huysuzlugu bundanda olabilir...
ay burda daha tatlı yrim ben onu yaf[/URL][/IMG]
peki elma püresi nasıl verliyo .bz sengnz herşey var ama accık beceriksizmdeseerni ecosu babaya benzetiolar bana sadece kus agzi ve cenesi benzio buarada nehirde cok tatli masallah..
rosewınd bir kucuk patates bır orta havucu hasladım 1 tatlı kasıgı pırınc robottan gecırdım pure oldu blendirim yokta ayıptır soylemesı sebze corbası yerıne sebze puresı oldu :)
ben emzrme süresi tutmuyorum dakika başı emiyo ve doymuyo bu üzden ek besine geççemKıskandım pukett'i valla.. Bugüne bugün hamileliğimden beri yazmaktayım, arada 2-3 defa da kaybolmuşluğum da vardır, kimsecikler beni merak etmedi yaff.. :çok üzgünüm: nazar etmiyim, azcık çalışayım da beni de ösleyenler olsun barii.... :teselli:
Bizde de var aynı durum.. Ya süt azalıp ilk emmeye başladığı zamanki gibi gelmediğinde yapıyor ya da muzurluğu tuttuğunda.. ben asıl dişleri çıktıktan sonra emzirmekten tırsıyorum... ısırıyorlarmış vallaa... akannehir o zamana kadar emmeyi bırakmasın da, ısırmasına da alışırız gari..
ya tam muzur veletler gibi değil mi? üzülme canım, Defne de yapıyor bunu. hatta ağlamasının yalandan olduğu, hani "canım sıkılıyor uleeen, azcık daha eğlendirin beni" ağlaması olduğu da o kadar bariz belli oluyor ki.. bak sen sıpaya diyorum, 4 ayda nasıl da şebek etti bizi..
Aklıma takılan birşeyi sormak istiyorum arkadaşlar..
Ortalama emzirme süreniz ne kadar? Yani ben 4 saatte bir beslemeyi geçtim zaten, bari 3 saat olsun diye çalışıyorum. ama bizim kız 5 dk bilemedin 10 dkda (hatta 1o dk sürerse, iyi bari diyorum) bitiriyor emzirme işini.. doyuyor mu, yoksa sıkılıyor da emmiyor anlamış değilim.. zaten emerken kafasını geri çekip çekip arkasına, etrafına bakınmayı huy edindi.. bakalım nolcek..
Dün gece ilk defa emzirmedim Defne'yi. Bu gece emmelerini alışkanlık haline getirmiş olduğuna kanaat getirip uyandığında uyutmaya çalıştım sadece. Lakin uyandığında emzirsem eminim daha az yorulurdum ama ilerisini düşünerek denemeye karar verdim.
sinamaya nasıl gittn esra ben de istiyorm kocem bunalmş durumda dabu haftam ne çabuk geçti anneme iyiki gittim çok iyi geldi
ablamla sinemaya gittim 'Abim' filmine tavsiye ederim güzel duygusal komik bir filmdi..aylar sonra bir sosyallik yapmak yahoyu düşünmeden 2.5 saat geçirdim kendimi filme kaptırıp..aynı akşamda oğlumu aldım oliviumu gezdim iki saat o geceden beri güzel uyuyor ağlamıyor çıldırtmıyor gelirkende ablamı getirdim işime gücümede bakıyorum yahyada huysuz değil geçen hafta ile kıyaslıyorumda muhteşem bir hafta geçirdim bakalım yahya ne kadar gidecek böyle sanki eski günlerine döndüü Allahım nazar değmesinn maşallahhh ama umudum yok benim yinede akannehir
geçmiş olsun inş. bişey çıkmazofff bıktım bu durumdan berat omzumda durmuyo huysuz
grip değil dimiamanın bu sıpa üstüste 6 7 kere hapşırıyor hiç abartısız 8- 9 daha devam ediyor 10 oldu 11 - 12- 13 -hala devam ediyoe 14 -15 16 gelmek üzere ya 16 yı esnemeye bağladı durdu ..mızıkalnmamızda var ..
kızlar nehire yorumlarınız için teşşekürler
zor yazıyorurum hem emiyo hem tepiniyo millet 4 saaten bahsediyo ben bugün 2 saat arayla meme verdim die seviniyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?