2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

buarada bizi seven teyzelerimize teşk.ederz
annesi fotoğ eklemeyi öğrendi sonunda daha çoook çewceksiniz onu dimi

elma puresını yarın yapıcam rendenın ınce kısmıyla rendeleyıp elmanın suyundan koyup vercem bırazda catalla ezerım olur bıter

SÜTÜM GERİ GELDİkaydirigubbakcemile2
Formül veriyorum:
1- Dakka başı akıldan "benim sütüm bitmeyecek, bu geçci bir dönem" diye geçirilir. Mümkünse buna inanılır
2- Tansaştan alınan öölesine bir malt içeceği 2 gün birer şişe içilir. Çocuk gazdan kıvrım kıvrım kıvranır:sinifsinif:
3- Koca bir tencere irmik helvası yapılıp gidip gelip yenilir.

Bu sayede 3 günde sütler foşur fuşur olur. Arzederim

merhaba ben daha bugün kaydoldum gerçekten çok güzel bir site.benim 11 ağustos doğumlu yani bugün tam dört aylık.bugün doktora gittik doktor 6 aydan önce ek gıda verdirmiyor maşallah kilosu çok iyi.ben de bir an evvel alışsın istiyorum siz ne dersiniz çok mu geç olur?

Buse de sapıttı:gitme:
Haftasonundan beri önce süt azlığı sonra malt içeceğinin yaptığı gaz yüzünden kuzumun düzeni tümden şaştı. Dün 1'de yattı ve sabah 5'te kalktıakannehirBen de okuakannehirla gittim:sinifsinif:Süründüm bütün gün. En kısa zamanda düzen tutturmalıyım. En önemlisi, erken yatmalı bu çocukklava:

yannıss degılsın sütüm gıdı gıdına yetıyor mafoldumben zaten hiç foşur foşur sütüm olmadı mesela bır gögüs pedı dahı kullanmadım ama şevvalın ihtiyacı kadarı vardı hep.şimdiyse 3 dakkaya göğsüm foss gibinn iniyor.inşallah artar sütümde ek gıdaya gecısı 1 ay daha uzatırıs
canım herseyın temız cııkmasına sevındım.dünde şevvalin kakasında cok az mıktarda vardı,bugun kalca usgsı için gidince doktora girip sordum,ıkınma varsa kan cok az mıktarda ve çizgi şeklındeyse makattakı çatlaktandır dedı.miktarı artarsa rengı kırmızı olursa kaka tahlılı dedı.bı gecen ay olmustu bide şimdi.gercekten 2 gun yapamadı kakasını ve cok ıkındı,hoş kakamız katımı hayır ama osururken bıle yavrum zorlanıyor cogu kez.krem verdı doktor.makatına sür dedı.
kızlar herkes ek gıdaya geçti mi?? sadece anne sütü ya da mama veren yok mu ?
ben sadece anne sütü verıyorum ama kızıma kıtı kıtına yetıyor şu sıralar.geçici bi durum olmasını umuyorum
ecos oyun halısında ama tekmele kısmına daha ayagı pek yetısmıo arada hasbel kader carpıyo:)

babasıyla ask yasıolar bayram sabahı:)

maşşalah ecoşa.cok tatlı,hele o kafasındakı tokasını yirimmm

geçmiş olsun lalcim.valla darılan darılsın elletme kımseye.ben sölüyorum hatta işi şakaya vurdum dezenfekte olup dokunun cocuga diyom :1closedeyes:
çoookkkk sevinçliyimm kızlar ilk sizle paylaşıyorummm
kızım huggies finalisti secildi haftaya istanbula cekimlere gidiyoruzzzz....
hehe süperr,artiziiimizzz olcak he topikteeee kaydirigubbakcemile2
2 gundur yesil kaka yapio anlamadim gitti sabah kahverengi olan kaka ogleden sonra yeserdi bugnde yeil ve sulu / kacgundur macumsuydu motorumu bozdu acep
ek gıda verıyonyaaa,ondan olabılır.ama ondan degılsede illa bişe arama,zaman zman oluyo.bizim doktor normal kabul edıyo.bbekte ekstra bı huzursuzluk aglama nöbetı veya ayaklarını süreklı karnına cekme durumu yoksa.
Sütüm artsın dıye sapıklar gııb bulgur pılavı yer oldum.. rezeneye abandım.. bakalım sonucu ne olacak.
yarın bende bulgur pilavı ve pırasaya dadanmayı düşünüyorum mafoldumben sütümde bi azalma var veya azalma yok kızım fazla cekıyor yada mide buyudu anca yetıyor.10gun öncesine kadar bi göğsümü 3 kez falan emzırıp diğerine gecıyodum dibindekı sütü emsin die,gercı ozaman bıle 3kez bıtaraftan emerken öbürü akmazdı şakır şakır.ama şimdi bi birini öbür sefere öbürünü emziriyom.hatta bazen bı emmede 2 göğsü birden.inşallah artar sütümüz
Ha bu arada kuzey; "acaba heryöne çekiştirsem meme ucun benimle gelir mi anne" denemesi yapıyor bugunlerde.. benden ilk şamarını yıyecek az kaldı.. gögus uclarım acıyor artık yaf!!
aynı durum bızdede mevcut.mahvedıyor meme ucumu bazen

işte benim oğluşum furkan.sonunda yapabildim
maşşalah furkana
offf offff gece uykularımız bızımded mahvoldu.yetmezmıs gıbı bırde gece uykusuna gecıs saatımız 12.5u buluyormafoldumben saat 11de uyutmaya baslıyoruz 12.5a kadar sonra 1.5a kadar 2kez uyanıyo.sonra 3gibi emmeye uyanıyo Allahtan sonrakı emme saatı 7.5da falan oluyo.tekrar 9..5da sonra uyanıyo 11.5da bı yarım saat 45dakkalık sekerleme öğlen 1.5da öğle uykusu ortalama 1.5 saat sonra aksam 8e kadar 2 kez daha sekerleme ve gece uykusu savaşı başlıyor bizim içinakannehir.oysa negüzel engec 11de yatıyodu gece uykuna ve sabaha kadar 2kez uyanıyodu oda emmek için
ahh teo ahhhhhhhhh,inşallah kreş yarar oğluşuna ve rarht edersın kısa sürede
oyy maşşalah kızçene cok tatlı

valla aşı gereklımı degılmı hala emın degılım.sonucda biz belkı yanlıs düşünebılırız ama bı doktor laborant yada prof kendını ailesinide tehlıkeye atmaz gıbıme gelıyor.sonucda herkezın gözü önünde aşı oldular.ama dedıgım gıbı bende emın degılım sonucda denenmemıs yenı birşey.ama ailelerın isimlerının acıklanması etık olarak dogru degıl ondan yayınlanmıyordur.ama ablamın yakın arkadasının eltısı öldü hemde pat die.grip olmus 2gun sonra sabah fenalasmıs ve ölmüş. 24 yasında.fakat o kronık akcıger hastasıymıstı ve grip daha basındayken akcıgerını sarmıs.eee öle yanı.Allah hepiizi korusun fakat bu gribin laborotuvarlarda hazırlanmıs olduguda bı gercek bence.biyolajık silah yada ilaç fırmalarının zengın olmasıda dıyebılırz

elma puresını yarın yapıcam rendenın ınce kısmıyla rendeleyıp elmanın suyundan koyup vercem bırazda catalla ezerım olur bıter
bende bugün veriyim çocuk resmen aç ve sütümle doymuyo
bugun emzırmeden uyutmayı baska odada denıycem yoksa emrah delırır
ben şanslıyım eşim kulağindan rahatsız furkan nekadar ağlasada duymuyo
bugün dr a gittim eylülümü konntrol için ek gıdaya geçeyimmi die sordum 6 ay olmadan geçme diyo geç deilmi sizce
ya bebişin nasıl aç olduğunu insan az çok farkediyor.furkan ağlaya ağlaya ve her 10dk bir meme istiyo bz yemek yerken ağlıyo sonra yemeklere atılıyo
ağzına yaklaştırınca ağznı açıyo kuzum
kilosu da gerilemeye başladı.sendede böle şeyler oluyomu
neeee helvamı aah aah bahsetmeyin şöle şeylerden ya
yok daha fazla dayanamicam kesin yapmam lazm bugüncokacimcoook

nazar için dediğim senin içinde geçerli.annelik iç güdüsü bende hep doğru çıkar.bence azar azar başlanmalı.furkan şu an daha başlamadım ek besine die ağlayarak uyudu .artık memeyi çıkarmıyo ağzından çünkü doymuyo yavrum

Esracım köşe yazarlığımı hatırlattı bana sağolsun kaydirigubbakcemile5

Bir keresinde çocuğum olmadığı için anlayamayacağımı söylemişlerdi. İş yerindeki bir arkadaşım, bir gün daha izin almıştı, çünkü çocuğu hastaydı ve ben bunun adil olmadığını düşünmüştüm. Söylediği şeye alınmış ve o zaman ait olmadığım, hatta ait de olmak istediğim bir gruptan dışlanmış olduğum için gücenmiştim..

Geçen gece, kızımı kaybetme düşüncesiyle gözlerimden akan yaşlarımı saklamaya çalışıp, kızımı uyutmak için sallarken, bunu düşündüm.

Şimdi anlıyorum ki arkadaşım beni yargılamak için söylememişti. Sadece gerçeği söylüyordu. Çocuğu olmayan insanların,anne babaların hissettiklerini anlamaları mümkün değil. Ben şimdi anlıyorum, ama bazen kendimi hala o gruba ait hissetmiyorum.

Bir insanı bu kadar sevmek çok korkutucu..

Aynı şekilde, bu benim daha önce hiç gerçek anlamda yapmadığım bir şey..

Her zaman nasıl bir şey olacağını -saf, koşulsuz, sonsuz- düşünmedim değil, yaşamımda her zaman sevgi vardı. Ancak gerçekler böyle değil. İlişkiler her zaman yürümüyor ve yeterli zaman ve yeterli hayal kırıklığından sonra, belki de farkında olmadan kendinizi tamamen vermek yerine bir parçanızı vermek gerektiğini öğreniyorsunuz..

Sonra bu küçük insanı yaratıyor ve dünyaya getiriyorsunuz. Belki sadece ilk birkaç gün biraz mesafe koyabiliyorsunuz. Ne de olsa daha yeni tanışıyorsunuz. Ama yavaş yavaş, kalbinizden var olduğunu unuttuğunuz parçaları vermeye başlıyorsunuz, ta ki bir gün ona bir şey olursa yaşayamayacağınızı fark edinceye kadar.

Ve anlıyorsunuz..

Bu sadece onu kaybetme korkusu da değil.. Gözlerinizin önünde değiştiğini izlemek,hızla büyümesinin zamanı yavaşlatmayacağını anlamak..

Daha dün çekilen resimlerin sizi ağlatabileceğini ve özlem duyacağınızı bilmek..

Minik uyku tulumunun, onun yaşamının en şiirsel dönemini temsil ettiğini ve bir daha asla o günlere dönemeyeceğinizi bilmek..

Bu,ateşi olduğu için, nerede hata yaptığınızı merak ederek, gecenin bir yarısında doktoru aramaktır..

Ne zaman hapşırsa, karnı ağrısa ve ağladığında sebebi bilmediğinizde, suçluluk hissetmektir..
Onu uykusuz gecelerde sıkıca tutmak,sarılmaktır, çünkü bu bazen tek yapabildiğiniz şeydir..

Beşiğinde nefes alıp almadığından emin olmak için her beş dakikada bir kalkıp kontrol etmektir..

Bedeli ne olursa olsun onu korumak ve bunun hiçbir zaman yeterli olmayacağını bilmektir..

Çok kısa zaman içinde, kapıdan çıkıp gideceğini ve sizin, onu yaşamın zalimliklerinden, kendinizi bile koruyamadığınız acılarından ve hüzünlerinden korumak için orada olamayacağınızı bilmektir..

Her surat asışını, her iç çekişini, yüzünün önünde parmaklarınıza nasıl hayranlıkla baktığını,size bakıp gülümsediğinde yüzündeki ifadeyi ve uyumak için omzunuza kıvrılışını ezberlemeye çalışmaktır..

Bu ,tatlı bir acıyla, bu anların, yanağına konan kar taneleri kadar hızlı geçip gideceğini bilmektir..

Yaşamınızda ilk defa kendinizi önemsemediğinizi,onun sağlığından ve mutluluğundan daha önemli hiçbir şey olmadığını bilmektir..

BU, onun yaşamını ve mutluluğunu garanti edebilecek olsanız, onu bir daha hiç görmemek ve tutmamak uğruna, kendi yaşamınızı verebileceğinizi bilmektir..

Nihayet, gerçek sevginin anlamını bilmek ve sizden alınacağından korkmaktır..

Bir çok kere kendi çocuğuma sahip olmanın, yapabileceğim en zor şey olduğunu söylemiştim. Şimdi yanıldığımı anlıyorum.

EN ZOR ŞEY ONU SEVMEK..

bugun kızımın kalca usgsı vardı,cok şükür iyi cıktı.malüm 1 aylıkken cekılende sag kalcada ufak bi sorun cıkmıstı neysekı o sorunda ortadan kalktı ama doktor demıstı küçük oldugu için yanlış ölcüm almıs olabiliriz die.
pazartesı gunude aşımız var,inşallah ates yapmaz.kızım bugun bıraz üşüttü sanırım kalca usg sı alınıken oda soguktu ve havalnadırma üflüyodu.söledım ama merkezı sistem bişe yapamayız dedı.ee bırazda fazla inceledı derken kızım üşüdü sanırım.geldıgımızden berıdır cok sık kusuyo.

süper sütünün gelmıs olmasına cıııkk sevındım.benımkıde gitmedı ama kıtı kıtına tam yetıyor.bende yarın bulgur pilavı ve pırasaya saldırmayı düşünüyorum.ve tahın helvasına

hoşgeldın canım.ben sütüm yettıgınce şimdilik düşünmöüyorum ekgıdaya baslama işini.doktorumuzda kılosu iyi dedı gerek görmedı.bakalım zaman ne göstercek.ama arada meyvelerden tattırıyorum

canım bence pazatesiye kadar iyileşmesi lazm aşıyla birlikte daha kötü olur sıcak çay içirebilirsn.furkan da geçen öle oldu üstüne bide grip olmuştu.

kedici napmışsın öle.bazen sorulunca anlatamıyorm ama gerçekten anne olmak çok faklı.bir gün onun seni anlamayacağinı bile bile
her hareketinde ona bir adım daha bağlanmak akla uymasada kalbe uyuyor

Esracım köşe yazarlığımı hatırlattı bana sağolsun kaydirigubbakcemile5

[B....................................................................

canım ellerıne yüreğine saglık.kucagımda kızımla noktası virgülüne okuyamasamda ana fıkrı;; herzaman içimi titreten şeyyy.karşılıksız sevgı,sonsuz fedakarlık,tarifi olmayan bir aşk,hiçbir şekılde bıtmeyen bağlılık ve eşi benzeri olmayan bır tat bir mutluluk............
pekii sonuçç CANDAN BIR PARÇA
,EVLAT.................

canım bence pazatesiye kadar iyileşmesi lazm aşıyla birlikte daha kötü olur sıcak çay içirebilirsn.furkan da geçen öle oldu üstüne bide grip olmuştu.

inşallah grip falan olmaz.tabı olurda kusması falan devam ederse aşı yaptırmam iyileşmesını beklerım.yavrumya içim gitti zaten üşüdü die.neyse sıcak tutuyorum şimdilik,bişe olmıycak inşallah,yanı öle temenni ediyorum :Saruboceq:

selam herkese,
lafa ortasından dalıyorum,kusuruma bakmayın.umarım hepiniz çok iyisinizdir,geçmişi okuyamadım.
bugün doktor kontrolümüz vardı.doktorumuz ilçeden gittiğimiz için "her ay gelmenize gerek yok,2 ayda bir gelin." demişti.geçen ay sağlık ocağında ebemiz kilomuzu beğenmeyip mamaya ya da ek gıdaya başlamamız gerektiğini söylemişti ama ben ona güvenmediğim için pek oralı olmamıştım.bugün gördük ki kilo alımı hala yavaş;muhallebi,yoğurt ve meyve suyu/püresinden oluşan bir listeyle eve döndük.Allah'a şükür ki başka problemimiz yok.tüm yavrularımızın doktordan iyi haberlerle dönmesi dileğiyle...

Canan bi defada kaç cc veriyosun akşam kaçta yatıyo bıcırığın o vakite kadar kaç defa veriyosun süt?

canım 3 saatte bir veriyorum bazen 3.5 saati buluyo 120 cc her halükarda içiyor bazen 140 bazen 160 ama 120 nin altına asla inmiyo
bu arada 1 haftadır gece emmelerimiz de bitti - yani emzirme dönemini kapatmış bulunuyorum - ilk bir kaç gece zorladım aç uyuttum geri ama 2 gecedir uyumuyo mama vermeye başladım gece - daha kolay oluyo hazırlaması termosa sıcak su hazırlıyorum - kendi sütümü kalkıp ısıtmak zor geldi
kısmet bukadarmış...
akşam 8 gibi yatmak için hazırlığımızı yapıyoruz - banyo - akşam sütü - uyutmak derken 9 u buluyor bazen 9.30 - işte o saatten sonra 4-5 saat sonra uyanıyo içiyo yine 120 cc bir doz uyuo ve 3-4 saatte bir uyanıyo - sabah 8 gibi kalkıyoruz

ay çok şeker - ısırabilirmiyim opuyorumnanaktan

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…