didonun verdiği linkten şöyle bir linke ulaştım.. üye mi olsak ne? toplucana? ne dersiniz, tam da inceleyemedim. Linki kaydedip müsait bir ara bakacağım...
ama en iyisi link vermeyeyim bir nevi foruma alternatif falandır... ismini söyleyeyim nokta com nokta tr sini siz koyun
nurturia
gözümüzde iltihap (sarı akıntı oluyor) doğduğumuzdan beri devam ediyor, muhtelif zamanlarda göz damlası şeklinde ilaçlar ve antibiyotikler kullandık ama düzelmedi. gözyaşı kanalımız da tıkalı sanırım. sünnetçi dr. u 2. kez gördüğünde gözünde hafif bir yaşlanma oldu bağırarak ciyaklamaktan onun haricinde hiç gözyaşı dökmedi henüz, ağlıyor ama gözyaşı çıkmıyor çıkamıyor... sizin bebişlerde gözyaşı var mı?
eğer düzelmezse ince bir nesne ile o kanalı açacaklarmış bir nevi ufak operasyon... inşallah kendiliğinden açılır, ama 1 yaşından önce çözülmesi gerekiyormuş bu sorunun olmazsa yaş 1 i bulmadan ameliyat
Canan, sütünü sağıp verdiğine göre Ece emmedi seni galiba. Bir ara bizimki de beni reddeder gibi olmuştu ama sonradan unuttu o huyunu. Şimdilerde ben de sağıp verme düşüncesindeyim, ne kadar içtiğini göreyim diye. Malum, geceleri memeden kesme çabasına girdim, bari gündüz ne içtiğinden emin olayım diyorum. Bir de şu 5dk emip bırakması beni kıllandırıyor..
.
canım ece 2.5 aylıkken bıraktı (1.5 aydır sağılmış süt veriyorum) - zaten son 2 hafta 5 er dakka emiyodu ağlıyodu - habercisiymiş bırakmanın - sonra birden bire reddetti -ilk zamanlar çok zorladım emmesi için sonra teslim oldum - şimdi sağıp veriyorum - gece emiyodu 1 haftadır onu da bıraktı - uyku sersemiyken emiyodu - şimdi gece tamamen uyanıyo pörtletiyo gözleri - e öyle olunca da reddediyo emmeyi - bende mama vermeye başladım geceleri çünkü hazırlaması daha kolay
uzun lafın kısası - belki zahmetli oluyo ama en azından nekadar içtiğini gördüğüm için içim çok rahat - rahat uyuyabiliyorum ( bir ara uykularım kaçmıştı sütüm azalmıştı emmek için zorlarken) - pazartesi de kontroldeyiz sabırsızlıkla bekliyorum nekadar aldığını öğrenmek için
evroşum biz de masaj yapıyoruz, hatta günde 5 defa bir damla 2 defa bir jel sürüp asitborikli, suyla da siliyoruz gözü 3 kere... hatta bazı sabahlar çapaktan tek gözü açamıyor yavru kuşbir uyanıyor tek gözü açık teki yapışık... çok üzülüyorum... hiç gözyaşı yok bizde 1 damla bile. dediğin ameliyatı ben de duydum. inşallah gerek kalmadan açılır...
Yok Evrimcim, eşim destek olmuyor derken Deva'nın bakımında hiç destek olmuyor demek istedim. Bakıcı işine dünden razı kendisi. Ne de olsa bakıcı olunca, biraz bebekle ilgilenir misin baskısından kurtulmuş olacak. 3,5 aylık bebeğimizin altını ilk kez bu sabaha karşı değiştirme şerefine erişti de kendisi.. kaydirigubbakcemile
Bakıcıyı sadece hayal ediyorum, bende istemiyorum evde sürekli yabancı birini.Kızımla geçireceğim vakitleri daha verimli hale nasıl getiririm'i düşünüyor ve kendi kendimi telkin ederek rahatlamaya çalışıyorum şimdilik.
Yok bugün doğru düzgün su içmemiştim, çünkü çok midem bulanıyor ve başım ağrıyor.
Az önce minoset aldım, ve şimdi de still tea içiyorum. Ofisteki yardımcımız geldi ' süt çayı ' yaptım sana dedi. Still tea nin adı süt çayı kaydirigubbakcemile3
Rahatlamaya çalışıyorum, çok gerginim..
evrimm bisde yatılı bakıcı ayrı temızlıkcı ayrı emzırırken kucagıma verıcı ayrı altını temızleyıcı ayrı kırlı bezlerı atıcı ayrı sısden zengınıs bıs :)
esra adet olduktan sonra 1 2 kilo veriliyomuş taze burcuya bundan bahsetmiştim
nehirin gözleri renkli ama koyu bide rengi belli değil mavi yeşil değişiyo
meyve suları çerez niyetine gelir bebelere
esra sana dr demiş başla diye bence hiç düşünme başla pirinçlki muhallebiden
bide bende nehiri senin dediğin yöntemle ölçüyorum drdekinden daha ağır basıyoo
evriş derya gerçekten pekmez mi veriyonuz kendiniz mi içiyosunuz anlamadım???
Esracım köşe yazarlığımı hatırlattı bana sağolsun kaydirigubbakcemile5
Bir keresinde çocuğum olmadığı için anlayamayacağımı söylemişlerdi. İş yerindeki bir arkadaşım, birEN ZOR ŞEY ONU SEVMEK..
işte buda oğlumun '' yakışıklı bakışları
emme arasını açmanın da belki bilimsel bir dayanağı vardır ama 4 saat çok gibi gözüküyor... yazılarda 4 saat lafı geçmiş... bazı konularda bilim bilim diye ısrar etme taraftarı değilim, bana hissi kablel vuku daha iyi gözüküyorsünnet eden doktorumuz bir krem verdi sürmek için süresini bana bıraktı, annelik içgüdüsüyle ne kadar süreceğinize siz karar verin dedi :)
gözümüzde iltihap (sarı akıntı oluyor) doğduğumuzdan beri devam ediyor, muhtelif zamanlarda göz damlası şeklinde ilaçlar ve antibiyotikler kullandık ama düzelmedi. gözyaşı kanalımız da tıkalı sanırım. sünnetçi dr. u 2. kez gördüğünde gözünde hafif bir yaşlanma oldu bağırarak ciyaklamaktan onun haricinde hiç gözyaşı dökmedi henüz, ağlıyor ama gözyaşı çıkmıyor çıkamıyor... sizin bebişlerde gözyaşı var mı?
eğer düzelmezse ince bir nesne ile o kanalı açacaklarmış bir nevi ufak operasyon... inşallah kendiliğinden açılır, ama 1 yaşından önce çözülmesi gerekiyormuş bu sorunun olmazsa yaş 1 i bulmadan ameliyat
evroşum biz de masaj yapıyoruz, hatta günde 5 defa bir damla 2 defa bir jel sürüp asitborikli, suyla da siliyoruz gözü 3 kere... hatta bazı sabahlar çapaktan tek gözü açamıyor yavru kuşbir uyanıyor tek gözü açık teki yapışık... çok üzülüyorum... hiç gözyaşı yok bizde 1 damla bile. dediğin ameliyatı ben de duydum. inşallah gerek kalmadan açılır...
mucizem geçmiş olsun mu denir bilmem ki göz yaşları için - umarım öyle ameliyat felan gerektirmeden düzelir canım - aslında şimdi düşünüyorum da ecenin de göz yaşlarını geçen gün ilkdefa gördüm ilk ve son - fazla ağlayan bir bebek değil ondan mı acaba - tedirgin olmalımıyım şimdi teredütte kaldım :uhm:
inşallah canım çok geçmiş olsun sizinkide farklı versiyonu sanırım inş masajla açılır
Kıyamam, anladım sorununu.. haklısın o zaman, ne dıyeyım.. tek basına bu iş çok zor.
Abowwww, senın gıbı senginini de görmedim.. kafamçokkarıştı
gercekten verıyorum kuzu.. dırek Kuzy e bır cay kasıgı pekmezi, sulandırarak verıyorum.Pekmezle oksurugunu kestım,sımdı de tekrar burun akıntısı baslamıstı içe dogru,onun ıcın vermeye basladım.
Sayende yıne cıva olduk..
masallah kara kuzuyaa..
senin kablel vuku nu yerim benn :)
bunun tek çözümünün göz masajı oldugunu bılıyorum, gunde 5-6 kere yaparsan, amelıyata kalmadan göz kanallarını açarsınıs.. baslarda bızdede olmustu.. o masajla sorunu halletık.. doktorumuz anlatmıstı bıse uzun uzun..
evet bence de mecburiyet yoksa sağmamalı.sağma ile bebeğin emmesindeki süt miktarı farklılaşıyor.sağarken bebeğin emme hareketini taklit ediyorum .bir de önsüt sonsüt birbirine karıştığından su veriyorum 1 kaç kaşık.bu ara zemzem var evde onu veriyorum.Arkadaşlar muhakkak siz de araştırıyorsunuz ama mesela son alıntıda ebruskanın yazdığı yazıda gördüm,
bence bebeğin yanındaysanız her ne için olursa olsun içtiği cc yi öğrenmek için vs... sütü biberonla vermeyin.. eğer mecbur değilsenişz yapmayın bunu.. çünkü ön süt arka süt muhabbeti var... önce gelen süt susuzluğunu gideriyor ardından gelen de besinli kısmı ve doyurucu kısmı.. yani üretimden dağıtımına kadar anne memesi ve bebek ağızı birer mucize :)
araya gereksiz plastikleri sokmayın derim... tabi yine de bebeği için en iyisini annesi bilir.. benimki kendi fikrim..
4 saat çok ütopik.4 saatte 1 araöğün bir yemek yenir.emme arasını açmanın da belki bilimsel bir dayanağı vardır ama 4 saat çok gibi gözüküyor... yazılarda 4 saat lafı geçmiş... bazı konularda bilim bilim diye ısrar etme taraftarı değilim, bana hissi kablel vuku daha iyi gözüküyorsünnet eden doktorumuz bir krem verdi sürmek için süresini bana bıraktı, annelik içgüdüsüyle ne kadar süreceğinize siz karar verin dedi :)
başladım ya.sağol canım.didom işe başlamışsın, Allah kolaylık versin...
ha bir de petrol kuyum var yuvarlanıp gidiyorum.sağolasın evroşum, didolara mı taşınacaksınız
dido oralarda ağadır, 1-2 dönüm tarla ayarlasın size gitmeden :))
sen de iyisin inşallah...
ben de biliyom onudidonun verdiği linkten şöyle bir linke ulaştım.. üye mi olsak ne? toplucana? ne dersiniz, tam da inceleyemedim. Linki kaydedip müsait bir ara bakacağım...
ama en iyisi link vermeyeyim bir nevi foruma alternatif falandır... ismini söyleyeyim nokta com nokta tr sini siz koyun
nurturia
geçmiş olsun canım görümcemin oğlu da oldu o operasyonu basit bir müdaheleymiş.gözümüzde iltihap (sarı akıntı oluyor) doğduğumuzdan beri devam ediyor, muhtelif zamanlarda göz damlası şeklinde ilaçlar ve antibiyotikler kullandık ama düzelmedi. gözyaşı kanalımız da tıkalı sanırım. sünnetçi dr. u 2. kez gördüğünde gözünde hafif bir yaşlanma oldu bağırarak ciyaklamaktan onun haricinde hiç gözyaşı dökmedi henüz, ağlıyor ama gözyaşı çıkmıyor çıkamıyor... sizin bebişlerde gözyaşı var mı?
kuzu, masajı dogru yapıyorsanıs gercekten gerek kalmayacaktır.. biz kıyamayıp bole hafıf hafıf bastırıyorduk,doktor bızm gozumuzde denedı.. sızın yaptınız yuzunden sınek kovmak gıbı, bı foka yaramas demıstı..bı yaptı adam resmen gozumden yaş gelmıstı.. bızde bagırta bagırta yapmıstık..
Esracım köşe yazarlığımı hatırlattı bana sağolsun kaydirigubbakcemile5
Bir keresinde çocuğum olmadığı için anlayamayacağımı söylemişlerdi. İş yerindeki bir arkadaşım, bir gün daha izin almıştı, çünkü çocuğu hastaydı ve ben bunun adil olmadığını düşünmüştüm. Söylediği şeye alınmış ve o zaman ait olmadığım, hatta ait de olmak istediğim bir gruptan dışlanmış olduğum için gücenmiştim..
Geçen gece, kızımı kaybetme düşüncesiyle gözlerimden akan yaşlarımı saklamaya çalışıp, kızımı uyutmak için sallarken, bunu düşündüm.
Şimdi anlıyorum ki arkadaşım beni yargılamak için söylememişti. Sadece gerçeği söylüyordu. Çocuğu olmayan insanların,anne babaların hissettiklerini anlamaları mümkün değil. Ben şimdi anlıyorum, ama bazen kendimi hala o gruba ait hissetmiyorum.
Bir insanı bu kadar sevmek çok korkutucu..
Aynı şekilde, bu benim daha önce hiç gerçek anlamda yapmadığım bir şey..
Her zaman nasıl bir şey olacağını -saf, koşulsuz, sonsuz- düşünmedim değil, yaşamımda her zaman sevgi vardı. Ancak gerçekler böyle değil. İlişkiler her zaman yürümüyor ve yeterli zaman ve yeterli hayal kırıklığından sonra, belki de farkında olmadan kendinizi tamamen vermek yerine bir parçanızı vermek gerektiğini öğreniyorsunuz..
Sonra bu küçük insanı yaratıyor ve dünyaya getiriyorsunuz. Belki sadece ilk birkaç gün biraz mesafe koyabiliyorsunuz. Ne de olsa daha yeni tanışıyorsunuz. Ama yavaş yavaş, kalbinizden var olduğunu unuttuğunuz parçaları vermeye başlıyorsunuz, ta ki bir gün ona bir şey olursa yaşayamayacağınızı fark edinceye kadar.
Ve anlıyorsunuz..
Bu sadece onu kaybetme korkusu da değil.. Gözlerinizin önünde değiştiğini izlemek,hızla büyümesinin zamanı yavaşlatmayacağını anlamak..
Daha dün çekilen resimlerin sizi ağlatabileceğini ve özlem duyacağınızı bilmek..
Minik uyku tulumunun, onun yaşamının en şiirsel dönemini temsil ettiğini ve bir daha asla o günlere dönemeyeceğinizi bilmek..
Bu,ateşi olduğu için, nerede hata yaptığınızı merak ederek, gecenin bir yarısında doktoru aramaktır..
Ne zaman hapşırsa, karnı ağrısa ve ağladığında sebebi bilmediğinizde, suçluluk hissetmektir..
Onu uykusuz gecelerde sıkıca tutmak,sarılmaktır, çünkü bu bazen tek yapabildiğiniz şeydir..
Beşiğinde nefes alıp almadığından emin olmak için her beş dakikada bir kalkıp kontrol etmektir..
Bedeli ne olursa olsun onu korumak ve bunun hiçbir zaman yeterli olmayacağını bilmektir..
Çok kısa zaman içinde, kapıdan çıkıp gideceğini ve sizin, onu yaşamın zalimliklerinden, kendinizi bile koruyamadığınız acılarından ve hüzünlerinden korumak için orada olamayacağınızı bilmektir..
Her surat asışını, her iç çekişini, yüzünün önünde parmaklarınıza nasıl hayranlıkla baktığını,size bakıp gülümsediğinde yüzündeki ifadeyi ve uyumak için omzunuza kıvrılışını ezberlemeye çalışmaktır..
Bu ,tatlı bir acıyla, bu anların, yanağına konan kar taneleri kadar hızlı geçip gideceğini bilmektir..
Yaşamınızda ilk defa kendinizi önemsemediğinizi,onun sağlığından ve mutluluğundan daha önemli hiçbir şey olmadığını bilmektir..
BU, onun yaşamını ve mutluluğunu garanti edebilecek olsanız, onu bir daha hiç görmemek ve tutmamak uğruna, kendi yaşamınızı verebileceğinizi bilmektir..
Nihayet, gerçek sevginin anlamını bilmek ve sizden alınacağından korkmaktır..
Bir çok kere kendi çocuğuma sahip olmanın, yapabileceğim en zor şey olduğunu söylemiştim. Şimdi yanıldığımı anlıyorum.
EN ZOR ŞEY ONU SEVMEK..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?