2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

didonun verdiği linkten şöyle bir linke ulaştım.. üye mi olsak ne? toplucana? ne dersiniz, tam da inceleyemedim. Linki kaydedip müsait bir ara bakacağım...

ama en iyisi link vermeyeyim bir nevi foruma alternatif falandır... ismini söyleyeyim nokta com nokta tr sini siz koyun

nurturia

gözümüzde iltihap (sarı akıntı oluyor) doğduğumuzdan beri devam ediyor, muhtelif zamanlarda göz damlası şeklinde ilaçlar ve antibiyotikler kullandık ama düzelmedi. gözyaşı kanalımız da tıkalı sanırım. sünnetçi dr. u 2. kez gördüğünde gözünde hafif bir yaşlanma oldu bağırarak ciyaklamaktan onun haricinde hiç gözyaşı dökmedi henüz, ağlıyor ama gözyaşı çıkmıyor çıkamıyor... sizin bebişlerde gözyaşı var mı?

eğer düzelmezse ince bir nesne ile o kanalı açacaklarmış bir nevi ufak operasyon... inşallah kendiliğinden açılır, ama 1 yaşından önce çözülmesi gerekiyormuş bu sorunun olmazsa yaş 1 i bulmadan ameliyat

önemli önemli önemli

bebeklerin demir ilacı açlıkla tokluk arası verilmeliymiş, eğer ayarlayamıyorsanız açken verecekmişsiniz... süt ve demirin etkileşimini hamilelikten biliyoruz zaten... aynı mantık bebişlerin demir ilacı için de geçerli... aman aklınızda olsun...

ben bi taraftan onu inceliyorum
katı gıdaya geçiş sonrasıda gaz sancısı oluyomuş malesef
çocuk sabaha kadar uyuduğu halde uyanıyormuş bizimkini düşünemiyorum
:çok üzgünüm:

mucizem bizde sadece ağladığında oluyor yaş ,ama dediğin sorunu biliyorum,görümcemin kızının sağ gözünün önünde mutlaka bir damla yaş oluyordu geç götürdüler dra masaj verdi önce açılmayınca ameliyat oldu yarım saat sürmedi 1 tel yardımıyla kanalı açmışlar geç olduğu için kanaldan açılmayınca dr burun deliğindende girerek açmış şimdi sorun bitti ama erken teşhisle çoğu 1 yasına gelmeden masajla açılıyomuş

canım ece 2.5 aylıkken bıraktı (1.5 aydır sağılmış süt veriyorum) - zaten son 2 hafta 5 er dakka emiyodu ağlıyodu - habercisiymiş bırakmanın - sonra birden bire reddetti -ilk zamanlar çok zorladım emmesi için sonra teslim oldum - şimdi sağıp veriyorum - gece emiyodu 1 haftadır onu da bıraktı - uyku sersemiyken emiyodu - şimdi gece tamamen uyanıyo pörtletiyo gözleri - e öyle olunca da reddediyo emmeyi - bende mama vermeye başladım geceleri çünkü hazırlaması daha kolay
uzun lafın kısası - belki zahmetli oluyo ama en azından nekadar içtiğini gördüğüm için içim çok rahat - rahat uyuyabiliyorum ( bir ara uykularım kaçmıştı sütüm azalmıştı emmek için zorlarken) - pazartesi de kontroldeyiz sabırsızlıkla bekliyorum nekadar aldığını öğrenmek için

evroşum biz de masaj yapıyoruz, hatta günde 5 defa bir damla 2 defa bir jel sürüp asitborikli, suyla da siliyoruz gözü 3 kere... hatta bazı sabahlar çapaktan tek gözü açamıyor yavru kuş bir uyanıyor tek gözü açık teki yapışık... çok üzülüyorum... hiç gözyaşı yok bizde 1 damla bile. dediğin ameliyatı ben de duydum. inşallah gerek kalmadan açılır...

kolay gelsin jenny, sağmakla uğraşmak daha zor ama senin yavru kuş memeyi reddedince sana da başka çıkar yol bırakmamış desene... hayırlı haberlerle gel dr. dan inşallah.

mucizem geçmiş olsun mu denir bilmem ki göz yaşları için - umarım öyle ameliyat felan gerektirmeden düzelir canım - aslında şimdi düşünüyorum da ecenin de göz yaşlarını geçen gün ilkdefa gördüm ilk ve son - fazla ağlayan bir bebek değil ondan mı acaba - tedirgin olmalımıyım şimdi teredütte kaldım :uhm:

inşallah canım çok geçmiş olsun sizinkide farklı versiyonu sanırım inş masajla açılır

Kıyamam, anladım sorununu.. haklısın o zaman, ne dıyeyım.. tek basına bu iş çok zor.

evrimm bisde yatılı bakıcı ayrı temızlıkcı ayrı emzırırken kucagıma verıcı ayrı altını temızleyıcı ayrı kırlı bezlerı atıcı ayrı sısden zengınıs bıs :)

Abowwww, senın gıbı senginini de görmedim.. kafamçokkarıştı

gercekten verıyorum kuzu.. dırek Kuzy e bır cay kasıgı pekmezi, sulandırarak verıyorum.Pekmezle oksurugunu kestım,sımdı de tekrar burun akıntısı baslamıstı içe dogru,onun ıcın vermeye basladım.

Sayende yıne cıva olduk..

işte buda oğlumun '' yakışıklı bakışları

masallah kara kuzuyaa..

senin kablel vuku nu yerim benn :)

bunun tek çözümünün göz masajı oldugunu bılıyorum, gunde 5-6 kere yaparsan, amelıyata kalmadan göz kanallarını açarsınıs.. baslarda bızdede olmustu.. o masajla sorunu halletık.. doktorumuz anlatmıstı bıse uzun uzun..

kuzu, masajı dogru yapıyorsanıs gercekten gerek kalmayacaktır.. biz kıyamayıp bole hafıf hafıf bastırıyorduk,doktor bızm gozumuzde denedı.. sızın yaptınız yuzunden sınek kovmak gıbı, bı foka yaramas demıstı..bı yaptı adam resmen gozumden yaş gelmıstı.. bızde bagırta bagırta yapmıstık..

sağolasın jennym... tedirgin olma bence istersen hafiften göz yaşı deliğinin olduğu bölgeye masaj yap evriş ve evroş da demiş...
bizimki ağlamaktan katılsa da gözyaşı yok ...

inşallah canım çok geçmiş olsun sizinkide farklı versiyonu sanırım inş masajla açılır

inşallah evroşum sağolasın..

ye evrişim ye, süt olsun kablel vukum sana :)

ben de göz dr. una götürdüm, damla jel ve masaj önerdi... çok yaptık ama henüz geçmedi.. masaja devam ediyorum hatta damlaları da ara verip tekrar kullanmaya başlıyorum... ama masajın da bir tekniği var bilmeden yapmamak lazım. Kulak temizlemne çubuğuyla ama çok dikkatlice ya da serçe parmakla göz küresi ile altındaki kemiğin gözyaşı hi,zasından arasına hafifçe bastırıyorum birkaç kez... bilmem bu nasıl bir tarif oldu... :S

evet bence de mecburiyet yoksa sağmamalı.sağma ile bebeğin emmesindeki süt miktarı farklılaşıyor.sağarken bebeğin emme hareketini taklit ediyorum .bir de önsüt sonsüt birbirine karıştığından su veriyorum 1 kaç kaşık.bu ara zemzem var evde onu veriyorum.
4 saat çok ütopik.4 saatte 1 araöğün bir yemek yenir.
didom işe başlamışsın, Allah kolaylık versin...
başladım ya.sağol canım.
sağolasın evroşum, didolara mı taşınacaksınız
dido oralarda ağadır, 1-2 dönüm tarla ayarlasın size gitmeden :))

sen de iyisin inşallah...
ha bir de petrol kuyum var yuvarlanıp gidiyorum.
ben de biliyom onu
geçmiş olsun canım görümcemin oğlu da oldu o operasyonu basit bir müdaheleymiş.

:))
iyi oldu evrişim söylediğin başta ben de gerektiği gibi yapıyordum ama sonra sanırım serdim yelkenleri, hafifçe yapmaya başladım. kuzy bağırdıysa salifoda bağırsın o zaman :)) gidiym bi bağırtayım bir ara.. Şeniz

ağlayarak okudum yazını emeğine yüreğine sağlık.kaybetme korkusu evet benide tüketiyor.dudak büzşü,ağlaması,hapşırması,öksürmesi mahvediyor.ona ninni söylerken eşlik etmek için ağzının aldığı şekil,saatlerce uykusuz hatta günlerce biriken uykusuzluğun verdiği sinirle yataktan ani kalkış ve onun bir gülümsemesiyle silinen öfke....can demiyorum adına CANDAN ÖTE YAVRUM....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…