2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

:) çok da ümmükleme cocugumu.. ama sımdı bıraz bagırması, ılerısı ıcın daha ıyı olacak tabı kı de.

Saçlar bende de sapır sapır.. saçların eskısı gıbı olması ıcın rahımde plesenta olması gerekıyor.. nası yapsak kı?

Allah kolaylık versin Canan. Ama neyseki durumu sütün kesilmeden halletmişsin. İnşallah pazartesi günkü kontrolünüzde seni mutlu edecek haberler alırsın.

Siz göz masajından bahsederken benim yaptığım bir masaj geldi aklıma onu paylaşayım. Göz masajıyla alakası yok :) Özellikle Defne gaz sancısı gibi huysuzluk ağlaması çektiğinde yapıyorum, hemen işe yarıyor. Ellerime biraz bebe yağı sürüp ayaklarına topuktan parmak uçlarına doğru çekerek masaj yapıyorum, ilaç gibi ağlamasını kesiyor. Hatta sonrasında gaz çıkardığına bile şahit oldum.

Sevgili Dide'cim ve Mucize'm; sütü sağıp verme görüşüme katılmamışsınız. Çocuk emerken durduğu yerde sütü sağıp vermek benim de tercih edeceğim birşey değil. hatta süt sağmaktan pek hazetmediğimi bile söyleyebilirim, sıkılıyorum öyle yarım saat boyunca beklerken. Ne de olsa emzirmedeki ten teması yok yavrucakla, emzirmenin verdiği haz ayrı. Ama Defne çok kısa süre emip bıraktığı için hem sütümün kesilmesinden korkuyorum hem de onun yeteri kadar beslenememesinden. sağıp vermek bana yol gösterici olacak.. bir öğün tam sağıp, takip eden öğünde de emzirdikten sonra sağınca ne kadar emdiğine dair fikir edineceğimi düşünüyorum.

ümmüğüne çökmedim henüz, gece gece dedim cırlamasın sabaha çökerim :)

nasıl yani mafoldumben e bıraksalardı bari doğum sırasında içimizde :hulya:

Siz bu zemzem konusunda ciddi misini?

ne bilem dido veriyo nevanın maşallahı var :) 1-2 çay kaşığı versek olma mı?

işte o yüzden dedim ya ebruskam, her anne bebğinin ihtiyaçlarını daha iyi bilir ve onun için en iyisini yapar. benim söylediğim zorunluluk olmaması durumunda sağmadan verilmesinin hem bebeğin susuzluğunu alacağı hem de en doğru beslenme sırası ile bebeğin sütü alacağıydı. a.s.

benim saçlarda berbat durumda evde heryer saç oluyor her gün ev süpürmek gerkiyor

aynen her yer saç... salifo kendini kafamdan görebiliyor artık... alkisalkisalkis

:1ninca:

benim saçlarda berbat durumda evde heryer saç oluyor her gün ev süpürmek gerkiyor

aynıyım bende - duşa giresim yok aklıma düşecek saçlar gelince - eskiden sadece kız kardeşim gelince sağda solda saç görünüyodu şikayet ediyodum - belli oldu Dileğin eve geldiği diye - şimdi yer gök saç bıktım bıktım

yoğurdu hafta başında mayalayıp 7 adet küçük kavanoza koyup 1 hafta boyunca sırayla her bir kavanozu yedirsek olar mı? yoksa günlük mü olmak zorunda? ya da 2-3 günlük olar mı? olabiler mi? bu
üçünü istiyorum :)) hayat bilgisinde ürperinin kardeşi ruhi böyle derdi de oradan aklıma geldi bu üçünü istiyorum lafı :))

iyi geceler evroş..

bugün yağmur vardı sezaryen dikişin olduğu 2 uç sızladı bir ara... saydım sızlamaları.. ortalama 3 saniye ara ile 8-9 kez sızladı...

Benim de saçlarım epeydir dökülüyor. Halbuse ne güzel gürleşmişti hamileyken. Eskilerin bir inanışı varmış, duydunuz bilmem: "bebek anneyi tanımaya başlayınca anneni saçları dökülürmüş". annem bunu ilk söylediğinde çok gülmüştüm. Hamileyken de midem yandığı zaman bebek saçlanıyordur diyenlere ısrarla ve inatla bunun onunla alakalı olmadığını anlatmaya çalışırdım, ne diye nefesimi tüketiyorsam.. "he" de geç işte..

Bende de şakak kısımlarında kafa derisi gözükmeye başladı, çok fena bu dökülme mevzuu, ne zaman durur acep? :1ninca:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…