2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

bana sac demeyın hamıleykenkı o guzelım saclarım supurge copune dondu..heye sac halbuse hıc dokulmezdı ozamanlar. bende dun dalınle yıkadım yumusak olsun dıe işe yaramıs parlıo :)

zemzem vars averın bısey olmaz 2 damla su vermekle..şimdi ek gıda verınce anladımki cok kasmaya gerek yok cokcok goturuyo ne versem. gerci hamileyken olan beslenmeylde alakalı olabilir ben cok elma suyu armut suyu ıcıodum son aylarda .patatesli havuclu yemekler cok yapıodum tadlar tanıdık gelırmıs cocuklara

2 lafın belını daha kırayım barı.. mucizem gelmıs ama ben yoktum gece sadece okuyabıldım zaten sızı okurken ezelın kılıt sahnesını kacırdım cok komık oldu bekle bekle seyret sonra nete gır dal sonra bak dayı kalkmıs hadı bana eyvallah demiş emraha dedim neydı hıkaye guluo cok komık oldu neyse netten seyredicem tekrar

GÜNAYDIN !

bugün dr a gittim eylülümü konntrol için ek gıdaya geçeyimmi die sordum 6 ay olmadan geçme diyo geç deilmi sizce
E ne güzel işte ihtiyaç olmaması geçmek zorunda olan anneler bayılmıyo inan bu duruma.
Hadi gözün aydın maşallah.

Sabah sabah ağlıyım mı yani yüreğine sağlık.

Gözün aydın canım iyi çıkan sonuç için.Geçmiş olsun hemde
Hiç sevmiyorum şu ek gıda işini 6 ay gelse şu memelerden süt ne olur sanki yaw.Bakalım biz napcez ak koyun kara koyun 17sinde belli olucak.
Sağol canım açıklaman için.Memeyi temelli bırakmasına üzüldüm(Sağlık olsun.

işte buda oğlumun '' yakışıklı bakışları
Bu delikanlı olmuş maşallah.

Çok geçmiş olsun. ınşallah o minik operasyona bile gerek kalmaz.

Biri sormuştu ama kimdi?? sağlık ocağından bize kızıma ferro sanol verdiler bende doktora danışmadım ama kullanıyorum günde 4 damla bütün bebişler kullanıyor mu??
9 damla diye hatırlıyorum ben

Pervin çok geçmiş olsun. ıyi haberlerle gelirler inşallah.

valla ben ciddiyim evrişim ek gıdaya başladığım için zaten su vermem gerekiyor zemzemi tercih ederim

Yanı verılen zemzem ıcerıgınden cok cok emınsınızdır ınsallah.. bebege verılen suyun bıle asla damacana su olmaması gerektıgı, sadece şişe suyu verılmesı gerektıgını bılıyorum ben.. o da damacanaların sureklı devırdaimden gectıgı ıcın, bu sirkülede kesinlikle bebeklerın ıcmemesı gereken duruma maruz kalıyorlar.. işin özü damacanalar bıle saglıksız.. Kuzy nın pekmezını sulandırmak ıcın ona ayrı su aldım, onu kullanıyorum hep.. su an verilmemesi taraftarıyım ben bebeklere.. nacızane.

geçen hafta aynı cümleyi kuran ben, bu hafta kafamın açısını tutturabilirsem duvara güneşten ışık yansıtıp yavrumu oyalıyorum -tatlicadiarzu-

o gece saati.. bu hayal gücü.. gel öpüjem seni acılan şakaklarından..

iyi geceler evroş..

bugün yağmur vardı sezaryen dikişin olduğu 2 uç sızladı bir ara... saydım sızlamaları.. ortalama 3 saniye ara ile 8-9 kez sızladı...

Teknik diye buna derım ben kaydirigubbakcemile3

Terruk ederim :) Aynı şey bugün bana da oldu ne tesadüf :) Gündüz uykusu daha hafif olduğundan koşaraktan evin en uzak köşesine gidip, rahatça öksürdükten sonra geri dönmüştüm delikafadulden

Herkes te durum aynı imiş meğersem kaydirigubbakcemile3

emrahi bi arkadasimiz dra goturdu bakalim ne olcak

Çok çok gecmıs olsun Pervınım.. sanırım üşüttü.. sıkı üşütmüş gibime geliyor bana.

herkes demiremi basladi.bıze dr bısı demedı. evrım demır damlasının yerınemı pekmez verıosun

Ya bu demır damla olarak verılıyordu bebeklere.. saglık ocakları tarafından, ama benım pekmez vermemdekı amaç,Kuzy nın nezlı,grıp olmasını engellemek için.. her sabah emzırdıkten sonra verıyorum bır cay kasıgı,sulandırarak.

Bu arada berbat elimi kestim, bas parmagının arka etli kısmını, bıcak sıkı uçurdu.. öle böle değil.. dirseğime kadar korkunc sızı çektim aksam.. kanını zor durdurdum.. yenı aldıgım bıcagın marıfetı.. hayatımda ılk kez mutfakta elımı kestım desem yalan olmaz.. Ozgur de Ankara da bugun.. Kuzy ı kaldırmak oturtmak acayıp ızdıraplı gecıyor..

görümcem kocaya gidiyor pazar günü erkek tarafının ailesi gelecek tanışmaya yaza kadar düğün var hemen zayıflamalıyım

gözünaydın kurtuluyorsun zemuszemus
83 kgda yapıştım kaldım nasıl vereceğim bilmiyorum şu tahlilleri yaptrsaydımda gitseydim diyetisyene
ben 81 e inmeyi başardım ne büyük marifet değil mi? kaydirigubbakcemile3
facebookta ayça kkaa grubu açmış :))
haberin varmı özlemmm
sen var ya sen kaydirigubbakcemile3
dtp kapatıldı inşallah bir pislik yapmazlar aslında kalabalık yerlere girmek doğru değil bu aralar kanımcaa
bencede dikkatli olmalısın bence bu aralar ortalık çok karışır... :1no2:
emrahi bi arkadasimiz dra goturdu bakalim ne olcak
çok geçmiş olsun inş. durum çok kötü değildir ..

çook geçmiş olsun kayınvalidenden yardım istesen doktora gitmedin mi??
ben demir damlasını günde 4 damla veriyorum öyle dediler....

kızlar kızım grip olmşu sabhatan beri dopingili besliyorum..böyle grip yokladığında yaptığım bir çorbam var bebekelrimizede çok faydalı aynı zamnda..
tavuklu işkenbe çorbası diye geçiyor
1 tane tavuk göğsü veya 2 tane tavuk baget bir tencerede sade suyla tuz atmadan haşlanır.
onlar kaynarken kenarda bir kaba yoğurt isteğe göre kaç kaışık koyarsanız biz bol kıvamlı seviyoruz 4 yemek kaşığı koyuyorum un 1yemek kaşığı ve yumurta sarısıyla terbiye yapılır ..
etler piştikten sonra sudan kenra alınır ve azcuk soğuyunca küçük küçük parça halinde didilir ..
tavuk suyuna kaç adet istiyorsanız sarımsak eklenir..
daha sonra hazırladığımız terbiyeye azcuk tavuk suyundan eklenir ve yavaşça içine katılırı didiklediğimiz tavuk parçalarıda içine atılır isteğe göre yine 1 avuç tel veya arpa şehriyede eklenir .kaynayıncaya kadar karıştırılır kaynadıktan sonra tuz eklenir ..servis yaprkende limon sıkılıp afiyetle yenir ..
çok vitaminli güzel lezzetli bir çorba ..bebeklerimize özellikle kışın hastalıktan korumak için çok faydalı kızımda bol bol yapardım çokda severek yerdi...

Son düzenleme:
merhaba arkadaşaar çalışanlara iyi dinlenmeler ve hepimize iyi hafta sonları diliyorum...opuyorumnanaktan

ŞARZ ne ki:uhm:
monologsavar seniŞeniz

sapıtan sapıtana.kaçta yatıyor? benimki 3 gündür 2-3 arasında uyuyor.

AYŞıN yazına bayıldım çok burkuldu içim yazma bir daha böyle şeyler kuzum:1no2:
Kendisine bırakırsak 11 gibi uyuyor. Ben inat edersem 9 gibi yattığı oluyor ama zorluyor bayağı
Esrako aylar önce yazmıştı berbat birşey diye. Ben de o beklentiyle içtim. O zaman o kadar da berbat gelmedikaydirigubbakcemile3Meyveli soda gibi biraz
bu gezenti esra sinemaya mı gitmiş, vay hain vay...
Sinema mı? O ne? yenir mi?akannehir

Vah vaah! Sen Taze'ye sor da anlatsın yavrum. Tümden unutmuşsun anlaşılan:teselli:

Kuzy uyurken fırsat bu fırsat bebek gelısımı ıle ılgılı kıtapları ıncelıyorum.. kıtabın bırındekı önsöz bıle ınsana cok sey katıyor.. hemen sızınle paylasmak ıstedım.

Bir ölümden söz edecekseniz "Büyükannen uyuyor" demeyin,gerçeği söyleyin. Çocuğunuzu korumaya çalışmak amacıyla yaptığınız bu açıklama, uykudan korkmasına neden olabilir. ıster inanın ister inanmayın,çocuklar ölüm kavramını küçük yaşlardan itibaren kavrayabilirler. Aslında bunu anlamaları, boşanma kavramını anlamalarından çok daha kolay bile olabilir.

Dayak çocuğun yapılması istenmeyen davranışı yapmasını engellemez. Sadece yakalanmadan yapması gerektiğini öğretir.

Walt Disney "Eğitim ve eğlence birbirine düşman değildir" derken haklıydı.
Erkenden başlayarak dili bir eğlence haline getirirseniz, çocuğunuz sözcük sevgisini yaşamı boyunca koruyacaktır. Tıpkı torununuzun torunu gibi!Çocuğunuz bir yeri kanayarak hıçkırıklar içinde yanınıza gelirse, kanı kırmızı temiz bir bezle temizleyin. Böylece kan lekelerini gizleyebilirsiniz.

Televizyon programlan çocuklarınıza öğrenmesini istemediğiniz şeyler öğretir.Bu görünen sorunun yanında, beş yaşına kadar olan çocukların gelişimini desekteye uğratır. Üstelik bu dönem, kendi kendilerini eğlendirme konusunda ustalaşabilecekleri tek dönemdir. Ancak televizyon karşısında çok fazla zaman geçirirlerse, bunu asla öğrenemeyeceklerdir. Bunu kendi kendilerine yapabilecek potansiyele, beceriye ve zekaya sahip olduklarının farkına bile varmayacak,başkalarının kendilerini eğlendirmesini bekleyerek büyüyeceklerdir.

merhaba benim 4 aylık oğlum gündüz uyuduğunda en fazla bir saat uyuyor ama 2 saat sonra tekrar uykusu geliyor günde 4 kere uyutuyorum tam olarak uykusunu alamıyor niye acaba?sizinkiler gündüz ne kadar uyuyor?

denızyıldızı tesekkur ederım arkadasım..

Deryam, evımde her hafta muhakkak pısırdıgım corbamı tasvir etmişsin.. arada ısıne erıste ya da bır avuc mantı da atarım ben.. degısıklık olsun dıye.. buyuk corbası oldugu ıcın benım yaptııgm, oncesınde sogan da kavururum, bır kasık da sırke koyarım.. gercekten cok mefıstırn

merhaba benim 4 aylık oğlum gündüz uyuduğunda en fazla bir saat uyuyor ama 2 saat sonra tekrar uykusu geliyor günde 4 kere uyutuyorum tam olarak uykusunu alamıyor niye acaba?sizinkiler gündüz ne kadar uyuyor?

genelde bır cok bebek boyledır gunduz vakti.. bızde de boyle.uykusunu alamamak degıl, daha yası cok kucuk oldugu ıcın cabuk yorulmasından kaynaklanıyor dıye bılıyorum.. kısa kısa uyuyarak enerjı topluyor bı nevi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…