E ne güzel işte ihtiyaç olmaması geçmek zorunda olan anneler bayılmıyo inan bu duruma.bugün dr a gittim eylülümü konntrol için ek gıdaya geçeyimmi die sordum 6 ay olmadan geçme diyo geç deilmi sizce
Hadi gözün aydın maşallah.SÜTÜM GERı GELDıkaydirigubbakcemile2
Formül veriyorum:
1- Dakka başı akıldan "benim sütüm bitmeyecek, bu geçci bir dönem" diye geçirilir. Mümkünse buna inanılır
2- Tansaştan alınan öölesine bir malt içeceği 2 gün birer şişe içilir. Çocuk gazdan kıvrım kıvrım kıvranır:sinifsinif:
3- Koca bir tencere irmik helvası yapılıp gidip gelip yenilir.
Bu sayede 3 günde sütler foşur fuşur olur. Arzederim
Sabah sabah ağlıyım mı yani yüreğine sağlık.Esracım köşe yazarlığımı hatırlattı bana sağolsun kaydirigubbakcemile5
Bir keresinde çocuğum olmadığı için anlayamayacağımı söylemişlerdi. ış yerindeki bir arkadaşım, bir gün daha izin almıştı, çünkü çocuğu hastaydı ve ben bunun adil olmadığını düşünmüştüm. Söylediği şeye alınmış ve o zaman ait olmadığım, hatta ait de olmak istediğim bir gruptan dışlanmış olduğum için gücenmiştim..
EN ZOR ŞEY ONU SEVMEK..
Gözün aydın canım iyi çıkan sonuç için.Geçmiş olsun hemdebugun kızımın kalca usgsı vardı,cok şükür iyi cıktı.malüm 1 aylıkken cekılende sag kalcada ufak bi sorun cıkmıstı neysekı o sorunda ortadan kalktı ama doktor demıstı küçük oldugu için yanlış ölcüm almıs olabiliriz die.
pazartesı gunude aşımız var,inşallah ates yapmaz.kızım bugun bıraz üşüttü sanırım kalca usg sı alınıken oda soguktu ve havalnadırma üflüyodu.söledım ama merkezı sistem bişe yapamayız dedı.ee bırazda fazla inceledı derken kızım üşüdü sanırım.geldıgımızden berıdır cok sık kusuyo.
Hiç sevmiyorum şu ek gıda işini 6 ay gelse şu memelerden süt ne olur sanki yaw.Bakalım biz napcez ak koyun kara koyun 17sinde belli olucak.selam herkese,
lafa ortasından dalıyorum,kusuruma bakmayın.umarım hepiniz çok iyisinizdir,geçmişi okuyamadım.
bugün doktor kontrolümüz vardı.doktorumuz ilçeden gittiğimiz için "her ay gelmenize gerek yok,2 ayda bir gelin." demişti.geçen ay sağlık ocağında ebemiz kilomuzu beğenmeyip mamaya ya da ek gıdaya başlamamız gerektiğini söylemişti ama ben ona güvenmediğim için pek oralı olmamıştım.bugün gördük ki kilo alımı hala yavaş;muhallebi,yoğurt ve meyve suyu/püresinden oluşan bir listeyle eve döndük.Allah'a şükür ki başka problemimiz yok.tüm yavrularımızın doktordan iyi haberlerle dönmesi dileğiyle...
Sağol canım açıklaman için.Memeyi temelli bırakmasına üzüldümcanım 3 saatte bir veriyorum bazen 3.5 saati buluyo 120 cc her halükarda içiyor bazen 140 bazen 160 ama 120 nin altına asla inmiyo
bu arada 1 haftadır gece emmelerimiz de bitti - yani emzirme dönemini kapatmış bulunuyorum - ilk bir kaç gece zorladım aç uyuttum geri ama 2 gecedir uyumuyo mama vermeye başladım gece - daha kolay oluyo hazırlaması termosa sıcak su hazırlıyorum - kendi sütümü kalkıp ısıtmak zor geldi
kısmet bukadarmış...
akşam 8 gibi yatmak için hazırlığımızı yapıyoruz - banyo - akşam sütü - uyutmak derken 9 u buluyor bazen 9.30 - işte o saatten sonra 4-5 saat sonra uyanıyo içiyo yine 120 cc bir doz uyuo ve 3-4 saatte bir uyanıyo - sabah 8 gibi kalkıyoruz
Bu delikanlı olmuş maşallah.
işte buda oğlumun '' yakışıklı bakışları
Çok geçmiş olsun. ınşallah o minik operasyona bile gerek kalmaz.gözümüzde iltihap (sarı akıntı oluyor) doğduğumuzdan beri devam ediyor, muhtelif zamanlarda göz damlası şeklinde ilaçlar ve antibiyotikler kullandık ama düzelmedi. gözyaşı kanalımız da tıkalı sanırım. sünnetçi dr. u 2. kez gördüğünde gözünde hafif bir yaşlanma oldu bağırarak ciyaklamaktan onun haricinde hiç gözyaşı dökmedi henüz, ağlıyor ama gözyaşı çıkmıyor çıkamıyor... sizin bebişlerde gözyaşı var mı?
eğer düzelmezse ince bir nesne ile o kanalı açacaklarmış bir nevi ufak operasyon... inşallah kendiliğinden açılır, ama 1 yaşından önce çözülmesi gerekiyormuş bu sorunun olmazsa yaş 1 i bulmadan ameliyat
9 damla diye hatırlıyorum benBiri sormuştu ama kimdi?? sağlık ocağından bize kızıma ferro sanol verdiler bende doktora danışmadım ama kullanıyorum günde 4 damla bütün bebişler kullanıyor mu??
valla ben ciddiyim evrişim ek gıdaya başladığım için zaten su vermem gerekiyor zemzemi tercih ederim
geçen hafta aynı cümleyi kuran ben, bu hafta kafamın açısını tutturabilirsem duvara güneşten ışık yansıtıp yavrumu oyalıyorum -tatlicadiarzu-
iyi geceler evroş..
bugün yağmur vardı sezaryen dikişin olduğu 2 uç sızladı bir ara... saydım sızlamaları.. ortalama 3 saniye ara ile 8-9 kez sızladı...
Terruk ederim :) Aynı şey bugün bana da oldu ne tesadüf :) Gündüz uykusu daha hafif olduğundan koşaraktan evin en uzak köşesine gidip, rahatça öksürdükten sonra geri dönmüştüm delikafadulden
emrahi bi arkadasimiz dra goturdu bakalim ne olcak
herkes demiremi basladi.bıze dr bısı demedı. evrım demır damlasının yerınemı pekmez verıosun
görümcem kocaya gidiyor pazar günü erkek tarafının ailesi gelecek tanışmaya yaza kadar düğün var hemen zayıflamalıyım
ben 81 e inmeyi başardım ne büyük marifet değil mi? kaydirigubbakcemile383 kgda yapıştım kaldım nasıl vereceğim bilmiyorum şu tahlilleri yaptrsaydımda gitseydim diyetisyene
sen var ya sen kaydirigubbakcemile3facebookta ayça kkaa grubu açmış :))
haberin varmı özlemmm
bencede dikkatli olmalısın bence bu aralar ortalık çok karışır... :1no2:dtp kapatıldı inşallah bir pislik yapmazlar aslında kalabalık yerlere girmek doğru değil bu aralar kanımcaa
çok geçmiş olsun inş. durum çok kötü değildir ..emrahi bi arkadasimiz dra goturdu bakalim ne olcak
çook geçmiş olsun kayınvalidenden yardım istesen doktora gitmedin mi??Bu arada berbat elimi kestim, bas parmagının arka etli kısmını, bıcak sıkı uçurdu.. öle böle değil.. dirseğime kadar korkunc sızı çektim aksam.. kanını zor durdurdum.. yenı aldıgım bıcagın marıfetı.. hayatımda ılk kez mutfakta elımı kestım desem yalan olmaz.. Ozgur de Ankara da bugun.. Kuzy ı kaldırmak oturtmak acayıp ızdıraplı gecıyor..
ŞARZ ne ki:uhm:elifff telefonumun şarzı bitti şarzım annemlerde kalmış telefonun arka kapağını çıkaramadım hattı çıkarıp başka tele takmak için uzun lafın kısası sana dönemedim kısmet olmadı bi türlü konuşmak mami gelsin takacak hattımı başka tele off karmançorman oldu ama :bbo:
Kendisine bırakırsak 11 gibi uyuyor. Ben inat edersem 9 gibi yattığı oluyor ama zorluyor bayağımonologsavar seniŞeniz
sapıtan sapıtana.kaçta yatıyor? benimki 3 gündür 2-3 arasında uyuyor.
AYŞıN yazına bayıldım çok burkuldu içim yazma bir daha böyle şeyler kuzum:1no2:
Esrako aylar önce yazmıştı berbat birşey diye. Ben de o beklentiyle içtim. O zaman o kadar da berbat gelmedikaydirigubbakcemile3Meyveli soda gibi birazSüper! Gözünaydın! Yanlız o malt içeceğinden ben bir kere denedim, 2. yudumdan sonra içemeyeceğimi anlayıp dökmüştüm ki, nimete değer veren bir insanım kolay kolay herşeyi dökmem. ama bu malt içeceği zımbırtısı resmen midemi bulandırmıştı.
Tracy'ye uymalı mı uymamalı mı tartışmaları bir kenara, bence de kadının öğrettiği en güzel şey EASY düzeni.
Sinema mı? O ne? yenir mi?akannehirbu gezenti esra sinemaya mı gitmiş, vay hain vay...
:) çok da ümmükleme cocugumu.. ama sımdı bıraz bagırması, ılerısı ıcın daha ıyı olacak tabı kı de.
Saçlar bende de sapır sapır.. saçların eskısı gıbı olması ıcın rahımde plesenta olması gerekıyor.. nası yapsak kı?
merhaba benim 4 aylık oğlum gündüz uyuduğunda en fazla bir saat uyuyor ama 2 saat sonra tekrar uykusu geliyor günde 4 kere uyutuyorum tam olarak uykusunu alamıyor niye acaba?sizinkiler gündüz ne kadar uyuyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?