kızlar kızım grip olmşu sabhatan beri dopingili besliyorum..böyle grip yokladığında yaptığım bir çorbam var bebekelrimizede çok faydalı aynı zamnda..
tavuklu işkenbe çorbası diye geçiyor
1 tane tavuk göğsü veya 2 tane tavuk baget bir tencerede sade suyla tuz atmadan haşlanır.
onlar kaynarken kenarda bir kaba yoğurt isteğe göre kaç kaışık koyarsanız biz bol kıvamlı seviyoruz 4 yemek kaşığı koyuyorum un 1yemek kaşığı ve yumurta sarısıyla terbiye yapılır ..
etler piştikten sonra sudan kenra alınır ve azcuk soğuyunca küçük küçük parça halinde didilir ..
tavuk suyuna kaç adet istiyorsanız sarımsak eklenir..
daha sonra hazırladığımız terbiyeye azcuk tavuk suyundan eklenir ve yavaşça içine katılırı didiklediğimiz tavuk parçalarıda içine atılır isteğe göre yine 1 avuç tel veya arpa şehriyede eklenir .kaynayıncaya kadar karıştırılır kaynadıktan sonra tuz eklenir ..servis yaprkende limon sıkılıp afiyetle yenir ..
çok vitaminli güzel lezzetli bir çorba ..bebeklerimize özellikle kışın hastalıktan korumak için çok faydalı kızımda bol bol yapardım çokda severek yerdi...
Kuzy uyurken fırsat bu fırsat bebek gelısımı ıle ılgılı kıtapları ıncelıyorum.. kıtabın bırındekı önsöz bıle ınsana cok sey katıyor.. hemen sızınle paylasmak ıstedım.
Bir ölümden söz edecekseniz "Büyükannen uyuyor" demeyin,gerçeği söyleyin. Çocuğunuzu korumaya çalışmak amacıyla yaptığınız bu açıklama, uykudan korkmasına neden olabilir. İster inanın ister inanmayın,çocuklar ölüm kavramını küçük yaşlardan itibaren kavrayabilirler. Aslında bunu anlamaları, boşanma kavramını anlamalarından çok daha kolay bile olabilir.
Dayak çocuğun yapılması istenmeyen davranışı yapmasını engellemez. Sadece yakalanmadan yapması gerektiğini öğretir.
Walt Disney "Eğitim ve eğlence birbirine düşman değildir" derken haklıydı.
Erkenden başlayarak dili bir eğlence haline getirirseniz, çocuğunuz sözcük sevgisini yaşamı boyunca koruyacaktır. Tıpkı torununuzun torunu gibi!Çocuğunuz bir yeri kanayarak hıçkırıklar içinde yanınıza gelirse, kanı kırmızı temiz bir bezle temizleyin. Böylece kan lekelerini gizleyebilirsiniz.
Televizyon programlan çocuklarınıza öğrenmesini istemediğiniz şeyler öğretir.Bu görünen sorunun yanında, beş yaşına kadar olan çocukların gelişimini desekteye uğratır. Üstelik bu dönem, kendi kendilerini eğlendirme konusunda ustalaşabilecekleri tek dönemdir. Ancak televizyon karşısında çok fazla zaman geçirirlerse, bunu asla öğrenemeyeceklerdir. Bunu kendi kendilerine yapabilecek potansiyele, beceriye ve zekaya sahip olduklarının farkına bile varmayacak,başkalarının kendilerini eğlendirmesini bekleyerek büyüyeceklerdir.
merhaba benim 4 aylık oğlum gündüz uyuduğunda en fazla bir saat uyuyor ama 2 saat sonra tekrar uykusu geliyor günde 4 kere uyutuyorum tam olarak uykusunu alamıyor niye acaba?sizinkiler gündüz ne kadar uyuyor?
merhaba benim 4 aylık oğlum gündüz uyuduğunda en fazla bir saat uyuyor ama 2 saat sonra tekrar uykusu geliyor günde 4 kere uyutuyorum tam olarak uykusunu alamıyor niye acaba?sizinkiler gündüz ne kadar uyuyor?
Bu arada berbat elimi kestim, bas parmagının arka etli kısmını, bıcak sıkı uçurdu.. öle böle değil.. dirseğime kadar korkunc sızı çektim aksam.. kanını zor durdurdum.. yenı aldıgım bıcagın marıfetı.. hayatımda ılk kez mutfakta elımı kestım desem yalan olmaz.. Ozgur de Ankara da bugun.. Kuzy ı kaldırmak oturtmak acayıp ızdıraplı gecıyor..
Geçmiş olsun evrim. Paylaşım için de sağolKuzy uyurken fırsat bu fırsat bebek gelısımı ıle ılgılı kıtapları ıncelıyorum.. kıtabın bırındekı önsöz bıle ınsana cok sey katıyor.. hemen sızınle paylasmak ıstedım.
Bu arada berbat elimi kestim, bas parmagının arka etli kısmını, bıcak sıkı uçurdu.. öle böle değil.. dirseğime kadar korkunc sızı çektim aksam.. kanını zor durdurdum.. yenı aldıgım bıcagın marıfetı.. hayatımda ılk kez mutfakta elımı kestım desem yalan olmaz.. Ozgur de Ankara da bugun.. Kuzy ı kaldırmak oturtmak acayıp ızdıraplı gecıyor..
evrim geçmiş olsun elini kesmişsin yardımana birisini çağırsan canım ya ..paylaşımın çok güzel kan olayı aynen dediği gibi kızım düştğünde biryerini kestiğinde kanını hiç göstermem yoksa daha çok korkup ağlıyor...
hımm dimek hepiciğiniz biliyormuşsunuz bu çorbayı ossun belkim bilmeyen vardır diye paylaşmak istedim.lezzeti çok güzel gerçekten....kızım iki tabak götürdü şimdi....
Evrisim gecmis olsun, bilgiler super..
Deryacim cora tarifini uyguluycam bu aksaa, sagol....
evrimcim gecmis olsun canim cok uzuldum ins simdi iisindir
emrahta evde yatio kas gevsetici surduk bakalim
SÜTÜM GERİ GELDİkaydirigubbakcemile2
Formül veriyorum:
1- Dakka başı akıldan "benim sütüm bitmeyecek, bu geçci bir dönem" diye geçirilir. Mümkünse buna inanılır
2- Tansaştan alınan öölesine bir malt içeceği 2 gün birer şişe içilir. Çocuk gazdan kıvrım kıvrım kıvranır:sinifsinif:
3- Koca bir tencere irmik helvası yapılıp gidip gelip yenilir.
Bu sayede 3 günde sütler foşur fuşur olur. Arzederim
İyi akşamlar ağustos kadınları :))
sünnetimizi tebrik eden etmeyen herkese teşekkürler, darısı hayırlısıyla erkek bebişlerimizin başına :))
hala iyileşme sürecindeyiz, banyo yaptırırken, bezlerken, kucağımıza alırken dikkat ediyoruz.
gözümüzde iltihap (sarı akıntı oluyor) doğduğumuzdan beri devam ediyor, muhtelif zamanlarda göz damlası şeklinde ilaçlar ve antibiyotikler kullandık ama düzelmedi. gözyaşı kanalımız da tıkalı sanırım. sünnetçi dr. u 2. kez gördüğünde gözünde hafif bir yaşlanma oldu bağırarak ciyaklamaktan onun haricinde hiç gözyaşı dökmedi henüz, ağlıyor ama gözyaşı çıkmıyor çıkamıyor... sizin bebişlerde gözyaşı var mı?
eğer düzelmezse ince bir nesne ile o kanalı açacaklarmış bir nevi ufak operasyon... inşallah kendiliğinden açılır, ama 1 yaşından önce çözülmesi gerekiyormuş bu sorunun olmazsa yaş 1 i bulmadan ameliyat
saçlarım sapır sapır elimde kalmaya başladı, yanlardan da bir güzel açıldı.. keltoi olma yolunda hızla ilerliyorum... arz ederim...
geçen hafta aynı cümleyi kuran ben, bu hafta kafamın açısını tutturabilirsem duvara güneşten ışık yansıtıp yavrumu oyalıyorum -tatlicadiarzu-
arkadaşlar hepinize iyi geceler..
geçmişe göz atmaya çalışıyorum, herkes saç dökülmesinden şikayetçi. bende ferro sanol'u bırakınca döküldüğünü farkederek tekrar başladım ve saçlar dökülmüyor artık. ama emzirdiğim için acaba zararı varmıdır diye düşünmeden edemedim. pazartesi oğlumu doktoruna götürünce soracağım. belki demir eksikliğinden kaynaklanıyordur emzirme sürecinde diye düşünüyorum.
Biri sormuştu ama kimdi?? sağlık ocağından bize kızıma ferro sanol verdiler bende doktora danışmadım ama kullanıyorum günde 4 damla bütün bebişler kullanıyor mu??
kızlar kızım grip olmşu sabhatan beri dopingili besliyorum..böyle grip yokladığında yaptığım bir çorbam var bebekelrimizede çok faydalı aynı zamnda..
tavuklu işkenbe çorbası diye geçiyor
1 tane tavuk göğsü veya
çok vitaminli güzel lezzetli bir çorba ..bebeklerimize özellikle kışın hastalıktan korumak için çok faydalı kızımda bol bol yapardım çokda severek yerdi...
Bu 7/24 sevgı yumagı halımıs ne saman sona erecek acaba,merak edıyorum.. habıre kucak, habıre evı dolanalım ıstıyor.. Allahımmmmmmmm sana gelıyorumm dıyorum bazen.Napcas bole??
Bır de farkettım, tv a daha cok bakıyor artık.. bu konuda da foku yedık sanırım, resmen ızlıyor adam..
evrim ecede her firsatta tv izlio bi spor mac haber izleyisi varki koparsin/ bazende oyun halisindan tersten bakio baktigi heryere yastik koyuyorum engellemeye calisiorum ama bisekilde bakio encokta babasinin kucaginda babasinin onu sakinlstirme yolu heen kucak ve tvye baktirmak/
abartısız hiç uyumuyor gündüzleri..sadece memede dalıyo gibi oluyo..yatırıyorum hemen kalkıyo..ve hep kucakta olmak istiyor...kucağıma almazsam katıla katıla ağlıyor..çok alıştı kucağa..
yemek yiyemiyorum..kahvaltı yapamıyorum..az önce tek elle 1 tabak yemek koydum önüme..zar zor yiyebildim..mutfaktan tek elle alıp ağzıma atabildiğim yiyecek olursa benden iyisi yok..perişan vaziyetteyim anlıycağınız..
tüm bunları tek elle yazdım gene..okuyorum ama aktif olamıyorum malesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?