2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

aaa bu benim tavuk suyu çorbam - hmmmmm kopyacı seniii naniknanik - ama ben sarımsak kullanmıyorum :)
afiyetle yiyin canım - kaklıp bende yapacam az sonra canım çekti :)

bebeklere su içirme konusu açılmış - ben şahsen ecenin doğumundan beri hep su veriyorum - 10 dk kaynatıp soğuttuktan sonra - her gün taze hazırlıyorum - hatta ilk aylarında içine birkaç kristal şeker bile atıyordum - hıçkırık sorunumuz var bizim - hala devam ediyor - suyu hep hıçkırık tuttuğunda veriyorum günde 10 cc yi geçmiyo - ek gıdaya başladığımda miktarı arttırıcam - yan bir etki olmadı bugüne kadar korkmayın bişey olmaz :1hug:

Evrişim saol canım benim çok güzel bilgiler paylaştığın için teşekürler

merhaba benim 4 aylık oğlum gündüz uyuduğunda en fazla bir saat uyuyor ama 2 saat sonra tekrar uykusu geliyor günde 4 kere uyutuyorum tam olarak uykusunu alamıyor niye acaba?sizinkiler gündüz ne kadar uyuyor?

gayet normal bir durum - sevinmelisin bence - ben kızımı biberonla besliyorum - her öğünden sonra 1 saat kadar uyuması için alıştırmaya çalışıyorum - şimdilik başarılıyız - 1 saat olmasa da uyuor biraz . Bence bu şekilde devam et çocukta sende dinlenmiş oluyorsunuz

mucize geçmiş olsun masajla çözülüyor canım ameliyata gerek kalmayacak inşallah..
esram kuzum evet epeydir karşılaşamıyoruz bende seni özledim ..görümce gidiyormuş gözün aydın olsun onuda alalh utnadırmasın gittiği yere yakıştırsın rabbim..yahoma nazar ettin be kuzu gece yatmadan sütlü pirinçli kaşık maması verebilirsin baya işe yarıyor ..bu arada sinemaya gitmişsin ne iyi etmişsin moralmen toparlıyor insanı değilmi..bugünde yine gezmelerde olacaksın iyi eğlenceler bizim adımızda eğlen ben eve tıkıldım kaldım iki çocuk kocacığımda işte oturup duruyorum kızcemde grip olmuş zati ..
baby geçmiş olsun umarım bişey çıkmaz iyi haberlerle gelir..

bişey paylaşmak istiyorum - Ecenin beşiği dayalı olduğu duvarda iki tane çıkartma var - çizgi kahramanı (hangileri sormayın isimlerini bilmiyorum) 2 gündür farkettim ki her uyandığında eğer gözüne görünmezsem onlara bakıp bakıp bişiler konuşuyo gülüyo onlara - çok şirin :)

evrim geçmiş olsun elini kesmişsin yardımana birisini çağırsan canım ya ..paylaşımın çok güzel kan olayı aynen dediği gibi kızım düştğünde biryerini kestiğinde kanını hiç göstermem yoksa daha çok korkup ağlıyor...
hımm dimek hepiciğiniz biliyormuşsunuz bu çorbayı ossun belkim bilmeyen vardır diye paylaşmak istedim.lezzeti çok güzel gerçekten....kızım iki tabak götürdü şimdi....

Son düzenleme:
[
merhaba benim 4 aylık oğlum gündüz uyuduğunda en fazla bir saat uyuyor ama 2 saat sonra tekrar uykusu geliyor günde 4 kere uyutuyorum tam olarak uykusunu alamıyor niye acaba?sizinkiler gündüz ne kadar uyuyor?

bizde mama sonrası az kestirip kalkıyoruz bazen nadir olarak 2 sat uyuyor öyle uyuduğu günde iki kere yatıyor gündüz sonra gece uykusuna kadar yatmıyor ..

Kuzy uyurken fırsat bu fırsat bebek gelısımı ıle ılgılı kıtapları ıncelıyorum.. kıtabın bırındekı önsöz bıle ınsana cok sey katıyor.. hemen sızınle paylasmak ıstedım.
Geçmiş olsun evrim. Paylaşım için de sağol

Evrisim gecmis olsun, bilgiler super..

Deryacim cora tarifini uyguluycam bu aksaa, sagol....

çok geçmiş olsun, paylaştığın bilgi de cok yararlı evrimcim. tv den nasıl uzak tutacağız artık bizde izlemeyeceğiz sanırım.

emrahta evde yatio kas gevsetici surduk bakalim[/QUOTE]

pervin size de cok geççmiş olsun...

az önce doktordan geldik. saçlarım dökülüyor diye ferro sanol'a başladım dedim doktora, günde iki kez içebilirsin dedi. saçları dökülen hanımlar sizde sorup başalayabilirsiniz hemen kesiyor dökülmeleri. bebeklere demirden bahsetmişsiniz devit'ten mi bahsediyosunuz ekstra bi demir ilacı vermediler oğluma henüz. ben acd3 kullanıyorum günde 10 damla.

25 günde 300 gr almışız. doktor meyve suyuna değil de mamaya başlayalım dedi. geçen hafta en fazla 5 dk emmişti. dedim başlamak istemiyorum 10 gün daha emzir ondan sonra tekrar gelin dedi. kafam cok karıştı ek gıda meyve suyu falan verme sakın önce mamayla başlayacağız dedi. ben mama vermek hiç istemiyorum oğluma. hemen herkes ek gıdaya geçti inşallah bu 10 günde iyi kilo aldırabilirmde en azından 1 ay daha sütle idare edebiliriz. bugün tam 120 günümüz. 1 ay daha devam etsek cok iyi olacak..

Evrisim gecmis olsun, bilgiler super..

Deryacim cora tarifini uyguluycam bu aksaa, sagol....

evrimcim gecmis olsun canim cok uzuldum ins simdi iisindir

emrahta evde yatio kas gevsetici surduk bakalim

Tesekkur ederım cıgerlerım.. babannemıızn bugun dersı var aksama kadar.. o yuzden gelemez.. babamız aksam gelecek o zamana kadar ıdare edecegım.. buna da sukur neyse ki.. dunku kadar kotu degıl..

Tekrar gecmıs olsun Pervinim..

Deryam.. sen bızden tecrubelısın,ben sasırdım mesela, kan gostermeme olayını ben ılk kez okudum.. sırf bunun ıcın kırmızı renklı bı pecete alıp evde bulunudracagım.. yasadıkca ogrenıyoruss ıste.. umarım gerek kalmas hıc bır zaman.. ama cocuk ıste, düşe kalka..

Bu 7/24 sevgı yumagı halımıs ne saman sona erecek acaba,merak edıyorum.. habıre kucak, habıre evı dolanalım ıstıyor.. Allahımmmmmmmm sana gelıyorumm dıyorum bazen.Napcas bole??

Bır de farkettım, tv a daha cok bakıyor artık.. bu konuda da foku yedık sanırım, resmen ızlıyor adam..

evrim ecede her firsatta tv izlio bi spor mac haber izleyisi varki koparsin/ bazende oyun halisindan tersten bakio baktigi heryere yastik koyuyorum engellemeye calisiorum ama bisekilde bakio encokta babasinin kucaginda babasinin onu sakinlstirme yolu heen kucak ve tvye baktirmak/

offf bayılırım irmik helvasına..yapan olsa da yesem..şimdi hemen ama

bu konu kafamda büyüyo da büyüyo..bi atlatsaydık biz de..

inşallaH ameliyata gerek kalmaz kuzucuk..

saçlarım sapır sapır elimde kalmaya başladı, yanlardan da bir güzel açıldı.. keltoi olma yolunda hızla ilerliyorum... arz ederim...

tv da bi dr.vardı geçenlerde..doğumdan sonra dökülme 4 ayı geçiyosa bi dr a başvurun diyordu..

geçen hafta aynı cümleyi kuran ben, bu hafta kafamın açısını tutturabilirsem duvara güneşten ışık yansıtıp yavrumu oyalıyorum -tatlicadiarzu-

şekerci mi baban senin?

bi zararı olmaz..zaten doğumdan sonra 3 ay kullanılmalıymış

Biri sormuştu ama kimdi?? sağlık ocağından bize kızıma ferro sanol verdiler bende doktora danışmadım ama kullanıyorum günde 4 damla bütün bebişler kullanıyor mu??

4 ayı tamamlayınca başlıycam..yani pzt..bizim dr.ferrum verdi..arttıra arttıra ver dedi..kabız yapabilirmiş çünkü...günde 7 damla..1-2 damladan başlıycam önce sonra artacak..

ben de yaparım sık sık..sirke koyarım 1 kaşık..tabi büyüklere

hiç uyumuyor ...ahhhhhh

aynen..

abartısız hiç uyumuyor gündüzleri..sadece memede dalıyo gibi oluyo..yatırıyorum hemen kalkıyo..ve hep kucakta olmak istiyor...kucağıma almazsam katıla katıla ağlıyor..çok alıştı kucağa..
yemek yiyemiyorum..kahvaltı yapamıyorum..az önce tek elle 1 tabak yemek koydum önüme..zar zor yiyebildim..mutfaktan tek elle alıp ağzıma atabildiğim yiyecek olursa benden iyisi yok..perişan vaziyetteyim anlıycağınız..
tüm bunları tek elle yazdım gene..okuyorum ama aktif olamıyorum malesef

bızde de kucak ve ev gezmesı.. e hadı bıras oynayın dıyorum.. nadır oluyor genelde, aslında onu da anlıyorum, yorucu bır ıs temposu var, butun konusmaktan ve kosturmaktan halı kalmıyor.. yıne de sukredıyorum, en azından ılgılenıyor.

ilk ıkı ay yataktan cıkamadıgımı bılıyorum yaa.. resmen yatak odasında yasıyordum.. su mama sandalyesını aldım alalı, mutfakta onu koyup ıkı lokma yıyebılıyorum.. adam, annem ya, gozunun onunde olucam hep sıpanın.

Mucize, Pervin ve Evrim hepinize geçmiş olsun. Allah bizi de evlatlarımızı da saklasın:Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…