2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

sağol burcu teyzesi elimden geldigi kadar bakmaya çalışıyorum birde saçları uzasa pek bir güzel olacak buarada içinizde kız bebeklerine küpe taktıran oldumu acaba?
ben taktırmayı düşünüyorum ablasınında küçük taktırmıştım sonradan zor oluyor

üfff ya kırk yılın başı burçin annemdeyken gireyim dedim eşim geldi yarın şehir dışına kaçıcaz bunaldık artık havada kötü ama en azından evde olmaktan iyidir herkesi öptüm güzel anneler ve bebişler opuyorumnanaktan

Ben taktırmak isterim ama daha çok küçük değiller mi:1shok:

sagol meltemcim nasılsın diye sormussun bir evelki mesajında iyiyim ise baslamayı bekliyorum hem sabırsızlanıyüorum nasıl olcak falan hem heyecanlı hem sevincli hem huzunluyum karma karısık duygular içindeyim yani birde bakıcı ece yi bırakıp kacarsa kourkusu icindeyim ayrıca:)

pervin pureyi nasıl yiyor bogazına takılıyormu ben hiç pure vermedim dr ne derse onu yapıyorum su an için suyunu soyledi ondan pure vermedim ama merak ediyorum ne yapar kasıkla birsey verince diye
tam olarak nasıl hazırlıyosun diycektim bu alıntıyı yaptıgımda sonraki mesajlarında gordum ince kısımda rendeliyormussun suyunu katıyormussun yeteri kadar putursuz oluyormu malum daha çcok kuçuk bizim bebekler

kesinlikle katılıyorumyetiskinler için bile ust limit yemek ogunleri arasında 4 saat hep beslenme uzmanları en çok 4 saat derler ki u3 saatte bir ara ogun alınması tarafatrı ilken uzmanlar yetiskinler için minik bebekler için 4 saati bekletmek bana biraz sacma geliyor asla uygulamayı dusunmuyorum ss pat yontemi bizded sokmuyor
ben vazgeçtim tracy cılgınlıgından

ya bisi sorcam sizdede oldumu, benim bu tuyler jet hiziyla cikmaya ve gur cikmaya basladi, bu hormonlar dhada aktif oldu mu demek?? inanamadim gecen gun..

bendede bu ara azaldı yani yine hormon etkisi sanıyorum herkeste farklı oluoyr heralde

3 yemek kasigi kadar seze puresi pesinden banyo pesinden emzirme pesinden uyku bakalim nekadar surcek
ya yiyormu pervin sebze puresini nerde oturup yediriyorsun ana kucagındamı mama sandalyesindemi agzını acıyormu kasık gelince dilini çikarıyorsa kasgıa hala emme refleksi var kasıga hazır degil vs diye yazılar okudum ece ne yapıyor kasıkla birsey verincetam anlatsana

oyy massallah benim ece nin gibi cenesi aynı çıkık insanın tutup sıkası geliyor dimi:)=

hatta dun yine elma kemirttim, resmen dis cikicak yerleriyle oymaya calisti, ferahlatti heralde..
birde o dis kasima oyuncaklarini biraz buzdolabinda bekletip verin agrisini alir diyorlar..

valla çocuklu tum aürkadaslarımla ortak kararmız hiçbir çocuk o dis kasıyıcılarını ısırymıyor gidiyor eline geçen herhagni bir nesneyi isiriyor olur olmaz temzi pis eline geçen ama o dis kasım aparatlarını isirmiyorlar tecrube ile sabittir ama her çocukta zfarklıdır tabiki belki teo ısırır bir dene yinede

az once peediatrini arayip sordum 4.5 aydan itibaren basla dedi ek gidaya..ama muzla basla dedi??sonra elma yada armut ekle dedi..iyide muz yapismazmi?? sebze ve yogurt muhallebi icin erken dedi??kafam cok karisti..

muz direk kabız yapmazmı ya benim dr sordu kakası nasıl diye bol sulu dedik o zaman armut degil elma verin dedi mesela bize belki muz diyebilirdiu s u gibi ece nin kakası hep çunku

ayşin sen ne düşünüyosun paylaştığın yazı hakkında??ben inanmak istemiyorum böyle şeylere..hatta bende aşı olmayı düşünüyorum ama aşı yok diyorlar burada..

valla adasım bu yazı bana utopik geliyor inanmak istemiyorum daha dogrusu oglana ası yaptırdıgım için diyim ama yaptırmasaydımda inanmazdımn bu tarz yazılara bir ara danone yogurtlar içinde aynı soylenti mailler çıkmıstı yok turk neslini tuketmek içni vs diye sacma geliyor o kadar basıtmı

gunde iki meyva gaz yapabilir belki neden bol bol vermek istiyorsun ki kilo içinse meyva suları çok kilo yaparmı bilmiyorum asıl oglen verilen çorba yada muhallebilerkilo yapar ama geçen ay az aldı diye panik yapma adasım belki bu ay toparlar fazla kiloluda olmasın sonra
bu arada osekil bizde hep annemle tartılıyoruz ece bir 6,5 kilo cıkıyor bir 6,7 bir 7,2 yani çok degisken asıl kilosu ise 6,670 yani çok guvenme otartılara o sekli olcum hatalı oluyor

bizdede vardı 3,5 ay devam etti artık bu geçmeyecek operasyon kaçınılmaz falan diye dusunurken birkaç kez masaj yaptım gozumu kararktıp korkuyordumn elimi gozunun oraların asokup bastırmaya falan hırt hırt bi iki kere elime birseyler geldi go z pınarının orda gozu yaslı iken aglama sonras falan daha rahat yaptım elin kayıyor o zaman çunku yoksa kıpkırmızı oluyodu gozu birkaç haftaıdır yok inanamıyoruz aliecek capak yok oldu falan sevinc icindeyiz sizdede oyle olur umarım
temizlemek içinse saf su ile siliyorduk biz dr soylemisti

bence olmaz gunluk yapılması gerekiyor kaldıkı çok basit bir islem gunluk yapma lafı insana uzun is gibi geliyor am apratik birse kilde azıcık ysutten yapınca zor degil gunluk yap bence

ilahı ya bizde aynı odada uyurken gece hapsurmam glinc hemen yorganın içine kafamnı sokuyordum uyanmıyordu bu seklide :) ama artık bizim odada degil gece rahatız. )

bende ara sıra zemzem suyu içiyorum bebişime

kuzum hijyeninden eminmisin zemzemin korkarım ben olsam vermeye yada kaynatıyormusuuz zemzem kaynatılırmı onuda bilmiyorum ya soruyorum iste

kesinlikle katılıyorum dusunmekten daha çok strese giriyor insan yani kaçınılmaz bazı urunler ne yapacagız herseyi evdenmi yapacagızz
mumkun mubu degil tabiki

83 kgda yapıştım kaldım nasıl vereceğim bilmiyorum şu tahlilleri yaptrsaydımda gitseydim diyetisyene
hehe aynıyız yine adasım :) 83 bende ama bugunden itibaren diyete balıyroum sıkı sıkı bayram oncesi 82,5 a inmistim bir haftada 1 kilo vermisytim bayram tatlıları ile 84 vurdum tekrar inmeye basladım asla bozmiycam esas onemlisi aksam yemekten sonara meyvamı yiycem gece yarılarına kadar oturup atıstırıyordum onu asla yapmıycam

herkes demiremi basladi.bıze dr bısı demedı. evrım demır damlasının yerınemı pekmez verıosun

bizim dr 6 aylıkken kan tahlili yapacakmıs ondan snra demir verilcekmis

geçmis olsun arkadasım
vala el açok pis acıyor bazne diyorum koca kesikle ameliyat oluyorz bu kadar acımıyor minicik yer ne bicim acıyor dimi

arkadaslar tracy cılgınlıgı surup gidiyon anlaslan bu konuda birkaç fikir yazmak istiyorum nacizane

once bir sorum olhcak kavramıs olanınız varsa ben okudum okudum kitabı ama anlayamadım
simdi gunduz çok besleyip doyurmakla gece acıkması arasındaki baglantıyı anlayamadım
dr un soyledigi ve bilimsel olarak mantıgıma yatan sey bir insanın midesi 4yada 5 saatte bosalır ki bebegin en çok bu kaar dayanır
gun izçinde kazanla yemek yese bile 5 saat sonra bosalcaksa gunduz çok yedirmenin gece uykusuna etkisi nedir???? hani kilo alımı adına dense anlıycam ama gece uyanıyorsu gunduz iyi besleyin mantıgını anlayanınız varmı ??? cidden anlamadım bu mantgıı çok merak ediyorum

onun harici bebekler 6 aylık olmadan tum gece kesintisiz uyku hayal olur ve pek mumkun degil diye biliyroum istisnalar haricinde tabiki
6 aylık olmadı daha bebeklerimiz gece kalkmaları için biraz daha sabır diyorum ondan sonra yol yontem izçlemek yararlı diye dusunuyorum
ece uyandıgıda gece hızla cokur cokur emiyor anlıyormuki ac ve emiyor
buna net emin olmak zor ben olsam gece uyanınca emzirmeden uyutmaya calısmaya cekinirdim
ama tabi herkes bebegini kendi iyi bilir iki dakika emip yine uyukluyorsa demekki çok acıkmamıs ama su da olamazmı biaz karnını doyurup doyurdugunu hissedip uyku agır bastıgı için tekrar uyukluyor da olabilir bun udusununcede yapılan yanlıs gibi geliyor yoksa herkes gece kesintisiz uyumak ister, ama biraz daha beklenmelimi acaba ?

yinede ebru ve pervin uyguladıgınız yontemleri ve sonuçlarını merakla bekliyorum umarım olumlu olur bizlerede onculuk yapmıs olursunuz

aferin kuzeyime benim ayırma gözünün önünden ananı akıllı bıdık

:)) cok sevgı ve selamlarımı gonderıyorum sana bacım.. cok selamlar.. çok hörmetler hatta.

Bizde de babannesi bu hale getırdı.. Kuzy ı her kucagıma aldıkca kendısını hasretle anıyorum.. kendısı de bılır anış seklımı.. nası oyalanacak bu cocuklar bı bılsem.. kac tane oyuncak var ama benım enerjıme baglı oynamak,neyse ki geçici dönem..

aylarr hatta yıl sonra dun gece tekrar gece gezmesine gittim:)
soyle ki tabi bastan sonra bir gece geçirmedim

ibo is arkadasları ile bir yemek duzenlenmis ona katıldı eve 15 dk mesafete bir restorantta muzikli fasıllı falan is çıkısı gitti onlar saat 7 de orda oldular bende binbir dualarla 21,30 da ece yi uyuttum yarım saat giyindim suslendim botlarım kapancakmı falan heyecan içinde denemelerimi yaptım kapandı çok sukur:))) ve eceyi son kez yoklayıp 22 de çıktım evden saat 1 e kadar eglendik kalkıp hoppidi hoppidi oynadım bile:)) ki pek sevmem israr ettiler bir an kendimi eski hayatımda hissetmek için en çok kalktım desem gulermisiniz bilmiyorum:))) bir kadeh sarap içtim hamile iken bir kadeh arada bi bisey olmaz demisti dr um emzirirken farklımıdır bilmem ama içtim , guzeldiii hemde çokkkk ahh ahh hayat sokaklarda diyor ya okan bayulgun aynen dogru insanlar sokaklarda arkadas grubu ordan çıkıp iskembeciye falan gitti yok kahve içmeye tabi biz kuzu kuzu yemek sonrası donduk ama bunada sukur tabi, ama insan garip hissediyor biz evlerde bebeklerle yasayıp gidiyoruz millet sokaklarda gibi hissettim.)

Rosewınd arkadasım, tesekkur ederım.. ole dedıgın gıbı.. kestın mı tam keseceksın.. bana da bu yaksırdı zaten.. :))

Burcin e de masallahh, kocaman olmus, cok guzellesmiş..

Furkom, arada maillerine bak bi annem ya.. ayrıca ben 18 yasında deldirdim kulagımı.. zor olmadı, sıkıntı cekmedım.. bekle bence de :))

Esrakocum, aynen ole arkadasım, sankı butun cıgerım orada hala.. o kadar canımı acıtıyor..

Son düzenleme:
Ferro sanol ile ilgili kullanıyormusunuz diye sormuştum. Bize Sağlık ocağından 9 damla ver demişlerdi. Bugün dr u aradık. 9 çok dedi. 3 damla ile başlayın 1 ay sonra 5 e çıkarsınız dedi. Ayrıca Kabızlık yaparsa vermeyin dedi.

hayır kullanmıyorum ben..

Birde ben çarşmaba günü bir kaşıkla elme püresine başladım. DR umuz dili ile iterse suyunu verirsin demişti. Zeynebim itmedi, bir güzel yedi. Şimdi yaklaşık yarım elmayı cam rendeden geçirip verdim, yavaş yavaş yiyor hepsini. Çay kaşığını ağzına yaklaştırıyorum, kendisi dili ile çekiyor. Bazen dayanamayıp kaşığı ağzına ittiriveriyor. :)

Evriş aslında bende vermek istemiyorum şimdi. kakası siyah oluyor resmen. Geleek ay kontrolde konuşuruz ona göre devam ederiz artık.

]

selam kızlar burçin büyümüşmü teyzeleri uzun zamandır resim ekliyemiyordum perşembe günü banyodan sonra çektim resimleri ama anca yükledim küçük hanım izin vermiyorki
maşallah burçine one güzellik maşallah büyümüş büyümüş senin kızlar afet zaten başka söze ne gerek kadriye...

gez gez bu kadar sıkıntıdan sonra iyi gelir inşallah sorunlarınızda hallolmuştur..

kadriye maşallah kuzuna.demiri sağlok ocağından verdier.ben de bir gün veriyorsam 2 gün vermiyrum.tadı ve kokusu kötü.

evrim ben öpüjem sen de öpüjeksin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…