2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

3k1m paylaşımın için terruk ederim..biz kan tahlili yaptırdık kullanmıyoruz ama herkeslerde duyunca acaba kullanmakmı gerek diye düşünmeye başlamıştım...

evet ben de duyunca dedim tamam, kullanmıyorum gerekmedikçe..

bizim aılar da ateş yapıyor, aşı olduğumuz gün ve o günlerin gecelerinde hep tetikteyim, çok kötü hissediyorum kendimi, korkuyorum ateşi ya çok çıkarsa diye... geçmiş olsun minik..

ben bu doğum sürecinde çok dr. gezdim ve hemen ilk diyenin dediğinin yapılmamasına karar verdim.. en az 2-3 dr. ile daha istişare etmek gerekiyor...

zaten ne demişler istişare eden mahrum kalmazmış...

biz sünnetten önce koldan kan verdik koca bi tüp, çok zor buldular damarını, çok ağladık ama 3-5 dakika içinde bitiyor her şey.. kan ter içinde kaldım ben tabi o arada kolunu tut bacağını tut, teselli etmeye çalış..

yani boşuna çocuğu enfeksiyona açık hale getireceğime kan tahlili yaptırırım daha iyi..

Selam, annemiz herşeyden önce kendisini üzecek,strese sokacak ortamlardan uzak durmalı.Tüm olumsuzluklardan hayatınızı arındırın lütfen.Burda eşlere de büyük görev düşüyor tabii ki!Yukarıda arkadaşların sıralamış oldukları gıdalar gerçekten işe yarıyor.Henüz bizzat tecrübe edemesem de doğum yapmış arkadaşlara yedirip içirdim,süt artışını gördük.Özellikle soğan,pırasa(çiğden yemeniz midenize rahatsızlık veriyorsa yada kokusu size rahatsızlık veriyorsa kavurup biraz ev salçası ilave edip üstüne çok az zeytin yağıyla protein kaynağı olabilecek bir yumurta kırarsanız sonuçtan memnun olursunuz ,hem sizin damağınız hem de bebeğinizin damağı tatlanır),yeşil fasülye,börülce;kompostolardan kayısı,üzüm,ayva,elma,vişne;bulgur artırıyor ancak bebekte gaza yol açıp sıkıntılı geceler yaşatabiliyor.Ayva çiğden de tüketilebilir sütü çok artırıyor ancak beraberinde ertesi gün size yaşatacağı bir kabızlık problemi var bunun için ayvanın yanında halk arasında döngel yada muşmula olarak bilinen meyveden yerseniz dengeleyecektir yada Trabzon hurması-Cennet hurması olabilir.Bu iki meyve çok tüketildiğinde tek başına ishal yapabiliyor.Nar ve özellikle hurma da artırır.Narı kabuklarından iyice arındırın ki yine kabızlık yaşamayın sadece taneleri.Hurma,içinde ihtiva ettiği vitamin B ,potasyum,kalsiyum,demir ,magnezyum,lif,mineral ,fenol yönünden zengindir.Kemik hastalıklarına iyi geliyor.Annemiz,hem hamileliğindeki hem de emzirme dönemindeki kalsiyum kaybından kaynaklanabilecek kemik rahatsızlıklarına da iyi gelecektir.İncir de faydalı,kurusu yaşı yada kaynatılarak kullanılacak suyu.Kimyon,hem gaz için hem de süt için kullanılabilir.Karpuz,kavun.Çörek otu,ısırgan otu güzel ancak ısırgan otunu belli aralıklarla tüketin lütfen.Okuduğum bir kaynakta 20 gün içip 10 gün kadar ara verilmesini tavsiye ediyordu bir uzman.Sütlü tatlılar,bal şerbeti,tahin helvası,dut pekmezi,yoğurt.Veee en önemlisi su,su yine su lütfen.4 de 3 ümüzün su olduğunu varsayarsak onsuz olmaz.Bu gıdaların hepsine ulaşamayabiliriz belki ancak şükür ki hepimizin evinde hala su var.Susadım,sanki siz de susadınız!Haydi afiyet olsun hepimize...Emzirdiğiniz evladınız,vatana millete,ailesine hayırlar getirsin.Sağlıcakla kalın.

alıntıdır

mucizem nasılsın
salifo nasıl sünnet yeri nasıl iyileşiyormu kolay?

iyileşiyor esracım sağolasın... 15 gün oldu.. iyiyiz şimdi şükür..

sen de düşünüyordun değil mi ? araştırdım 6 aylıktan önce daha kolaymış.. aklında olsun..

istişare kadar güzel birşey yok

evet...

ya yetişemiyorum muhabbetlere.. kızlar kusuruma bakmayın... seviyorum hepinizi...

sırtım belim ağrıyor, salifo kustu üst değişcem.. öperim şakaklarınızdan

evet bende ocak ayında düşünüyorum inşallah
git hemen bizleri bırakıp mafoldumben
kendi adıma söyliyeyim bende seni seviyorum

pervin ne güzel olmuş paylaşımın öperim seni
ama şu eşlere düşen görev kısmını biraz zor uygularım gerisi kolay

kızlar birşey soracağım doktor bana supravit şurup verdi günde bir ölçek onu kullanınca deviti verme dedi birde ferro sanol sabah 7 akşam 7 damla çok değilmi acaba sizin doktorlar verdimi bunlardan?

günde 9 damla dedi hemşire ama? mucizenin yazısını okudum az önce kafam karıştı

yuh diyorum yaa, komşu çocuğu olsa özler insan!

biraz çabuk değil mi pervin? ne bileyim, bi vücudun toparlansaydı! Bi dünya kalsiyum kaybediyoruz mesela... çok cesur gördüm seni.

bende acıyla uyandıgımda allahım baska yapmam dıodum... esra yarın yaho takar hatunu koluna tın kalırsın oyle.. bı kız gerek sana kaydirigubbakcemile3

bana bana? zemuszemus

Ben bu yöntemi bir yerden hatırlıyorum ama..CADIARZU

Ben bu mesajı nasıl anladım? Pervin batık tırnğını videoya çekip koyacakkafamçokkarıştıAllah'ım aklıma mukayet olakannehir

evet Semih sağolsun =) Valla kilo ile ilgili takık olmak istemediğim için (Doruk için) hiç düşünmemiştim. Ama sevgilin yolunu lök diye söyleyince mecburen öğrenmiş oldum :) gene de çok ölçmüyorum. Sağlığı yerinde mi, ona bakıyorum. haftada - 10 günde bir ölçüyorum.

sut yapan gıdaları yazmıslar

teşekkürler, hemen bir ayva götürdüm.

istişare kadar güzel birşey yok

yaa ben de bayılırım. bu mesajı tek başına okuyunca çok komik oldu. :))))

2. çocukla ilgili; ben Doruk hareketlendikten sonra vereceğim kararımı. Şimdilik yaparım diyorum ama, bebeği hareketlendikten sonra fikrini değiştiren, yapmaktan vazgeçen birkaç arkadaşım var, mantıklı!

Konuyu Toplam 8 Kullanıcı okuyor. (2 Kayıtlı kullanıcı ve 6 Misafir)
tazefasulye, sakaleynmaster+

6 misafir??? oha desem ayıp mıdır?

Bugün aşıya gittik. Allahtan çabuk sakinleşen bir oğlum var. Canım benim, aşıdan hemen sonra kulağına eğildim "geçti annecim" dedim, sesimi duyunca ağlama perdesi 1-2 ton aşağı indi. Dokundum, biraz daha indi. Nasıl bir şey bu yaa...

Son düzenleme:
Bugün Evrim'de bir browni yedim, yemin ederim hala tadı damağımda yaaa! Yani bir browni bu kadar mı lezzetli yapılır arkadaş? Onur'a yapıcam ondan Evrim, tarifini versene. 3 yımırta, 1 çb sıvı yağ bunları biliyom. Başka?

Ayyyy, Esraaaa! Kızım sen nasıl mıncıklamadan duruyon bu sıpayı? Bende olsa yanakları sarkıtmıştım şimdiden! Maşallah Yahoo ya.. Bu arada ben de bugün Doruk'u senin yöntemin benzeri bi şekilde uyuttum. Sonradan okudum burayı. Gayet başarılı!

Yahu arkadaş, saat bu saat olunca noluyor anlamıyorum! Gene bir takım tatlılar - pastalar kol kola girmiş halay çekiyorlar gözümün önünde. Halbüse ben bugün yeteri kadar aldım karbonhidratımı! Nedir bu? Bilen varsa beri gelsin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…