2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

bisdede torununa asik annane sendromu var..ben cocukkken bunlari yapsam bana bagiriri kizardi, teomana giki cikmiyor, yoruldum off ble demiyor, varsa yoksa oo...

Yani bunu bekliyordum zaten, çok şaşırmıyorum buna. Zaten annem eskiden aşırı despot bi kadındı. Zamanla yumuşadı. Ben çocukluğumda da ergenliğimde de çok çektim annemden de, babamdan da. Şimdi şimdi diyorlar "abartmışız" diye.

Torunlara tabii ki daha fazla ilgi gösterilir. Zaten evlattan daha çok sevilirmiş torun, eyvallah. Ama bu biraz "daha fazla"yı aştı. "Varsa yoksa.." oldu dediğin gibi. Eeee, benim bir annem vardı, noldu ona?

Allahım sütüm çoğalsın mamaya gerek kalmasınnn :Saruboceq:
amin amin inşaalh canım ya stres yapmayın ne olur buraya kadar getşrşnş zdevamıda gelir rahat olun....
nurdan yüzünün fotosnu çektim sence bu nedir alerjimi? (

vay yavrum benim alerji bu esra içindeki bir maddeye alerjik reaksiyon gösteriyor teni verme bence birdaha ..yemek sonrası hemen geçiyormu krem filan sürsen acır sızlar ..içim tuhaf oldu maşallah yahoma ya ne kadar tattlı bu sıpa benim içinde mıncıkla kız yirim ben onu....

esracım tontoş yaho ya ne olmuş öle kıyamam ya...geçmiş olsun. mamayı değişitristersen ..kuzenim Millupayıönerdi bide. beblacıönermedi hiçdaha tatlı oldugu için.

GÜLıZ ek gıdayı sormuşsun. Ben şimdilik sadece yarım elma püresi ve yoğurt veriyorum. Elma püresini yarım olmasına rağmen bitiremiyor, ama üstüne emmek istiyor mesela. Yoğurdu ise henüz sevmedi.

Yaa ben bu yoğurt meselesini napçam? Süzme yoğurt tattırdım, şapır şupur yedi. Mayaladığım yoğurda pek yanaşmıyor, hatta bugün yemedi. Ben de ekşi yoğurt severim, paket yoğurdu ağzıma sürmem! Yiyemem, midem bulanır. Ama Doruk günlük yemek zorunda! Yoğurdumu nasıl ekşitebilirm?

tazem burcuuuuuuuuuuuuuum

ayyy dorukun kovadaki resmini şimdi görebildim nihayet. ya aman ya rabbim nasıl bi hayranlıgım var bu sıpaya bilemezsin..

Allah sizi ne etsin ya.....fikre bak...

Tazecim üzülme sakın - kötü bişey değil ki annenin yaptığı - sadece senin tuhafına gidiyo :) annemler istanbuşdan bize gelince kapıdan giriyolar ecenin etrafını sarıyolar öğüyolar kokluyolar - geçiyo biraz zaman annem diyo - ben seni öpmeyi unuttum galiba - derler ki insan torunun daha çok severmiş - doğru sanırım kendini kaybediyolar bebeği görünce - biraz büyüsün yürümeye konuşmaya başlasın sanırım yatışır herşey :)

biz 2. dos rotayi olduk canim, uzulme alir ecos kilo, sagligi yerindeyse muhim degil..

paris gezisi donus maceramiz kabustu,3 saat oldum dirildim resmen, arabada durmadan aglayan bi bebek...cok soguktu hava pek bi yer gezemedik, araba ilede gezemedik noel oncesi cok trafik vardi, 1 km mesafeti 1 saatte aliyorsun..velhasil bisi anlamadik pek..

oy oy ama dedi sana evrim otur oturduğun yerde diye :) neyse size tecrübe olmuş :) Teocum neden ağladı ki - üşüdü kesin yavrucuk - hasta olmaz inşallah - şu kış bi geçsin de valla ben şahsen atıcam kendimi sokaklara - daha kışı başı ama hapis hayatından feci sıkıldım
size de macera oldu olsun :)

burcu yatar, zaten her tarafı ağrıyor (niyeyse artık!!!) öptüm hepinisi

tazem burcuuuuuuuuuuuuuum

ayyy dorukun kovadaki resmini şimdi görebildim nihayet. ya aman ya rabbim nasıl bi hayranlıgım var bu sıpaya bilemezsin..

Allah sizi ne etsin ya.....fikre bak...

delikafadulden sağol bebeeem! orcinal fikir di mi? dene bak, sıpanın çok hoşuna gidecek =)

ESRAAA cokk tatli ya yerim ben onu yer yer yahom benim tatliskommm isirasim geldi walla///

eceninde yuzu oyle oldu kasikta yapio olabilir porselen kasik almak gerek

kızlar günaydın
çok kötü durumdayım
iş ev ece üçgeninde halsiz düşüyorum ayrıca moralim de bozuk
ben 1 aralık ta işe başladım 5 aralıkta muayenemiz vardı ve 4. ay ece 650 gram aldı ki normaldi 6600 olmuştu ben işe başladığım için gün içinde biberon alıyor diye dün kontrole götürdük beslenmesini test etmek amacıyla sonuç kötü 9 günde 70 gram almış sadece ve ben işteyeyken 375 cc anne sütü +120 cc de mama ya başlıyoruz mamanın markası hipp 1

ben o kadar özverili davranıyorum ama yine de sonuç mama
çalışan bayanlar için bence 2. çocuk hayalden ibaret olur sadece

insan kendini suçlu hissediyor işe başlayınca önceden ece nin karnını doyurabiliyordum şimdi doyuramıyorum diye üzülüyorum
ve ece 4 ay 11 gün sadece anne sütüyle beslenmiş oldu ben 6 ay anne sütü yetsin diye hep dua ediyordum kısmet değilmiş :)

çok duygusallaştım dün marketten mama alırken nerdeyse ağlıyordum

canancımcım ben 15 ekimde yaptırmıştım rotariks olandan yani iki doz olan, ikinci dozu bugün 15 aralıkta yaptırıcam. arada tam iki ay olacak demişti doktorumuz. eceye maşallah önemli olan sağlıklı olması

bizdede aynı... hayatım. ömrüm. herşeyim . 24 saat bizimle annem sadece denizi görüyor gözleri. hep bizimle olduğu için bende kırmamaya daha çok özen gösteriyorum. aslında sadece annem değil bende epey yumuşadım. anne tarihe karıştı oldu artık anneanne.

benimde mama fobim var ama o kadarda korkmamak lazım. aramızda ne çok bebek var mamayla beslenen. hepside sağlıklı çok şükür. 4 ay 11 gün de epey zaman. hiç olmayabilirdide. üzme kendini. sağlığı yerinde olsun

mama fobisi olan biriydim ama artik ece geceleri aglayarak uyandiginda ve sabaha kadar saat basi kalktiginda doymayan cocuguma eziyet ettigimi dusundum dr ek gida dedi dolayisiyla artik geceler daha rahat gecio/ fasulyeko bizde hipp 1 bio kullaniyoruz cok sevecek dert etme

her uyku seronimimiz aglaz zirlak gecio ben anlamiorum sonucta uyuyomu uyuyo ama niye boyle oluyo bilmiyorum dun cok gazi vardi karni agriyodu azcik ayagima koyayim dedim hemen sustu hala ayakta sallanmak istio hala mucadele halinde iide sallayim sorun deil ama arsiz benim kizim her dalamadiginda sallanmak istiycek sabahlara kadar sallatacak olan bana olcak off sastim kaldim

arabada istedigi gibi duramadi, ziplayamadi, kuduramadi diye agladi, uykusu geldi, ayakta sallanmak istedi, sikildi dar alanda paslasmalardan bizim ordek:))yoksa gezerken giki cikmadi..ama bi daha uzak mesafeye gitmem,cok zor bebikle, hele kis gunu..

canim niye bu kadar uzuluyorsun, bunada sukur et bence, 4.5 ay cok iyi bir zaman anne sutu icin, zaten artik cogu bebek 4-6 ay arasi ek gidaya basliyor, yada mama takviyesine bu kotu bisi degilki, onemli olan bebeginin doymasi ve saglikli gelisimi, mama kotu bisiden yapilmiyorki, icerigi anne sutune cok yakin artik, evet birebir onun gibi degil ama zaten ek gidaya basliycak ve almasi gerekenleri alicak..o zaman mamayla beslenen tum cocuklarin gelisim bozulugu olmasi gerekir kotu bisi olsa..bence uzulup eceyide uzme..sende mamaya baslayinca onun karni doyup guzel uyuyunca sende rahatliycaksin....

bugun sebze puresine brokoli katicam bakalim napcak

afiyet bal seker olsun eceye..dun mamasini hazirlayana kadar basti yine yaygarayi, su kaynatmistim, sogumasini beklerken, agliyordu, bi dilim elmayi yalttim, bizimki yalamak yerine resmen somurdu, hatta biraz parmagimla ezdirip verdim, yaladi yuttu, 15 gunu beklemiycem sanirim, bu hafta sonu basliycam meyve puresiyle..

çok sağol canım ya
çevreden pozitif tepki alınca insan rahatlıyor vallahi
Allah razı olsun

biz de 2. dozu yaptırdık 1 ay arayla oldu rotarix i

canım tüm ece ler iştahsız sanırım
bu arada memnunsun sanırım hipp den ben de bio sunu aldım
hangi marka biberon kullanıyorsunuz
bir de kaç cc mama veriyorsun doktor bize 3 ölçek günde 1 defa dedi 110 cc de su toplam 120 cc mama verdi ama ben gündüz verdireceğim gece benimkinin ben sorunu yok
dün gece gerçi geç uyudu 01:30 da ama o uyanmadan 2,5 3 saat sonraya alarmı kurup uyanıyorum uykusundayken meme vermeye çalışıyorum memeyi ağzıya değdiriyorum zaten acıkmış oluyo ve emiyo yine uyurken beşiğine yatırıyorum sabah işe gitmeden yine aynı yöntemi uyguluyorum sabah 9 gibi aç uyanıyormuş

sen de dene bu yöntemi hem daha az ağlamış oluyor hem de daha çok uyumuş oluyor

ben evdeyken genelde memede uyumayı tercih ediyor ama annemler bakıyorlarsa yani gündüz ayaklarında sallıyorlar başka türlü uyumuyor

Allah kolaylık versin
bir de ben bu aralar kefir içiyorum günde 1 tane falan en azından sütüm o gün normal geliyor sen de dene Ece için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…