2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

mama vermeyeceğim karar verdim çorbaya yoğurda falan başlayacağım tek korkum aç kalmasın
birde sütümün artması için komposto içiyorum (

pervin vermicem yahoyu banane bananeeeeeeeeeeeeeee

sen öyle zannet canım vermeyecekmiş şakkıdısen nasıl kocanı aldıysan bir gün biriside seninkini alcek yafrummmmmm benimmmmmmmmmmsositososito
bende vermiycemmmmmm:umursamaz:
2. Çocuk muhabbeti başlamış ama siz istediğiniz kadar şöyle böyle diyin, yaratılmışsa geliyor...
isterseniz korunuyor olun (bkz. Norraa Nurdan s.42).. :))
spiral taktirdim, bakalim insallah bu seferde deja vu olmaz...akannehir

pervinim senin için gelsin fotolarrr

allahim bu neeeee, masallah pasama...

ama olmuyo bole, yedimdi, guzeldii falan, getirin bizde tadalim, karar verelim..laelaelaelaelae

sarmasık kızın cok tatlı...sacları ecenınkene benzıoda napcaz bu sacları ya yamuk yumuk cıkıolar :)
aynen canim..hatta sol tarafinda birde sakar saci var..ne kadar ugrassamda diger tarafa taranmiyor saclari..sen nasil toka takiyorsun anlamadim..hayatin sacinda toka durmuyyor hic..
hani büyüdükçe düzelirdi bebişler..neden benimki dahada mızmız oldu?
valla bence cocuklar icin 6 ay bir dönüm noktasi..6. aydan sonra bütün huylari degisiyor...helede birseye cok cabuk alisiyorlar..benim oglanin alti aydan sonra bütün huyu suyu degismisti malesef..hele dönmeyede baslayinca artik yataginda uyutamaz olmustum..gercekten bu dönem bebegin düzenini devam ettirmek acisindan zor bir dönem..artik hepimize kolay gelsin ne diyelim..
sarmaşık
nazar
maşallah bebişlerinize
sagol canim..hepimizinkine..
şu yarışma prog. aramadılar gıcıklarrr
kk ağustos analarına selam gönderecektim halbukiiii
ay canim bosver sen yarimayi senin oglanin topikteki nami ve karizmasi yeter..:hooray:
bizde bugün sağlık ocagına gıttık boy ve kilo için herşey yolundaymış 7.600 olmuşuz boyumuzda 66 cm yarında doktorumuzda randevu var bakalım o ne diyecek kaydirigubbakcemile3

kızlar ek gıdaya başlama aylarınızı ve günlerinizi yazarmısınız
4. aydan sonra basladim ama hala pek severek yemiyor..hala tattirma asamasindayim..ben milupanin pirincunlu mamasini ve gece icin olanini veriyorum..meyvelerden ´de elma..
37.5 cok degil ama insallah daha da yükselmez..valla benimkine ates yapmadi ama cok huysuzluk yapmisti..
2. çocukla ilgili; ben Doruk hareketlendikten sonra vereceğim kararımı. Şimdilik yaparım diyorum ama, bebeği hareketlendikten sonra fikrini değiştiren, yapmaktan vazgeçen birkaç arkadaşım var, mantıklı!
valla suna eminimki bebekleriniz hareketlendikten sonra büyük bir cogunlugunuz ikinciyi yapmaktan vazgecer..bende öyle olmustu..oglum hareketlenip hele yürümeye de baslayinca öyle korktum ki kendime geldigimde oglum 5,5 yasindaydi..simdi tam rahatlamisken yeni bastan bebek büyütmek bana cok zor geliyor inanin..ama suda varki ikinciler daha rahat büyüyor ve bakiliyor..ilkinde yapilan pimpiriklikleri ikincide yapmiyorsun..ama yinede daha erken yapmadigima pismanim..bence yapmak isteyenler sagliklari el verdigi sürece fazla ara vermeden yapsinlar..
pervinim senin için gelsin fotolarrr

su sempatiklige sevimlilige ve de karizmaya bak beeee sen arada bizim icinde resim ekle annesi de nesemiz yerine gelsin..ay simdi onun o yanaklarini agzini burnunu yemek vardida neyse...
valla bende bir ara sapitmistim iyice ama simdi meyveyle kendimi zor bela dizginliyorum..bakalim nereye kadar bir gün bir patlayacagim artik komalik olana kadar..cokacimcoook

nurdan yüzünün fotosnu çektim sence bu nedir alerjimi? (

bana allerji gibi geldi esracim, bariz urtiker bu ama temastan kaynaklaniyor olabilir, cildine, yani tum vucudunda var mi yoksa yuzunde mi??icindeki bi madde cildine yerken degen yerlere allrji yapmis gibi..bencede corba ve pure falan basla..evde dogal yap birde oyle dene..insallah sutun artar..

nurdanım sen öyle yazınca hemen vücudan baktım ama yok sadece boynunun civarındada var gibi kızarıklık elma armut püresi veriyorum havuç suyu veriyorum olmuyor böyle şeyler çorbaya başlıyacağım evde muhallebi türü yapıp vereceğim artık
bikerede çikolata yalatmıştım aynı böyle olmuştu

canim allerjiler besin yada cilt allejisi olarak ayrilir, yahonunki cilt allerjisi gibi, hassas bi cildi varsa .. yani icindeki bi maddde degdigi yerde allerji yapiyor gibi, besin olarak degil,icindeki maddelre i bakmak gerek..sen bence dedigin gibi dogal olarak evde hazirla..

sağolasın tatlımmm iyiki bi dohtorumuzz varr opuyorumnanaktan

Çoktandır annemi gözlemliyorum. Sizinle paylaşmaya karar verdim. Annem Doruk dünyaya gelince beni unuttu sanki. Çok tuhaf! Yani bana çok yardımcı oluyor, ne zaman anne desem koşup geliyor, allah razı olsun. Doruk için deli oluyor, hepimizin anneleri böyle değil mi? Buraya kadar her şey normal.

Ama eskiden sürekli beni öper koklar, espriler yapardı, aramız gayet iyiydi (zaman zaman hırlaşmalarımız dışında), canım kızım der, ben sana kıyamam falan derdi. Ama artık bu son cümlede geçenlerin hiç birini yapmıyor. Hiç birini! Tüm enerjisi ve sevgisi Doruk'a kanalize olmuş durumda. Anneme gittiğimde çoğu zaman bana hoşgeldin bile demiyor. 1-2 defa "anne ben de hoşbuldum mu" gibi takıldım. "yaa tamam işte, sen de hoşgeldin" falan diyor.

Bana o tüm yardımları falan, sanki çok yardımsever bir yabancı yapıyor gibi hissediyorum. evet, annemle birbirimize çok yabancılaştık.

Annem oğlumu çok seviyor diye üzülüyor, oğlumu kıskanıyor değilim tabi ki :) Ama kendimi biraz tuhaf hissediyorum. Özellikle öpüyorum bana geldiğinde, ayrılırken falan. Bir de bana müdahale etmemek için zor tutuyor kendini, buna çok şahit oluyorum. Birçok defa evimle ilgili önerilerde bulundu. Yapabileceklerimi yapıyorum, ama bazılarını da yapmak istemiyorum mesela. Bunu belirtiyorum, ısrar ediyor, defalarca söylüyor, anne istemiyorum, bence gerek yok diyorum. 1 hafta sonra tekrar söylüyor, bu sefer dalga konusu yapıyorum, bozuluyor. Böyle tuhaf bir hal aldı annemle ilişkimiz. Du bakalım...

bisdede torununa asik annane sendromu var..ben cocukkken bunlari yapsam bana bagiriri kizardi, teomana giki cikmiyor, yoruldum off ble demiyor, varsa yoksa oo...

gypsy geçmiş olsun yaa.. kendin yap canım mamayı. Ben de 1 kutu hero baby aldım ama hem ben pek istemiyorum kullanmayı, hem Doruk pek sevmedi tadını. pirinç ununu bile kendim hazırlayacağım.

selam kızlar
Gipsy esram geçmiş olsun - noldu böyle yavruya bence de alerji bu - dokundu bişeyler coğuğa ama gıdadan olduğu zaman illa karnında da çıkıyo diye biliyorum - bence doktora danış
Nurdancım nasıl geçti Paris gezmeleriniz????

Biz bugün doktora kontrolümüze gittik - Ecoş yine fazla almamış 600 gr almış - çok şaşırıdım - kurbanlık koyun gibi besledim yavruyu bu ay yinede az yinede az - ek gıdaya başlama dedi sadece yatmadan önceki öğünü muhallebi verebilirsin dedi doktorumuz - bu akşam ilk muhallebimizi yedik - çok komikti ağızımız burnumuz gözümüz heryer muhallebi yedi :) Kilo dışında çok sağlıklıymış kızım - bakalım bu ay nasıl geçecek beslenmelerimiz Önümüzdeki ay rota aşısının ikinci dozunu olucaz - size doktorlarınız ne dedi ikinci doz nezaman?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…