günaydın annişler,gece kızımın atesı dahada yükselmedı ama normalede dönmedı.37.5la 38 arası seyredıyor.düşmemiş olması normalmıkı.fıtıl yapmadım biraz vucududa atesle savasmayı öğrensın dıe ama kafası yanıyo yavrumun.ölçüyorum 38ın üstüne cıkmadı henüz.neyse öğlene kadar düşmese bi doktora sorarım napim die
bı gecmıse bakım gelım
gunaydın..
3-4 gundur burnum akıyor diye maskeyle dolaşmama ragmen kuzumu öpmememeye dayanmama ragmen oglum mümüklendi.. burnu akıyor yani öle şapur şupur akmıyor ama burnumda mümükler var ve oglum bundan dolayı rahat nnefes alamıyor
hemen doktora gitmeliyim yoksa ıhlamur vs.. geçermi. birde paranox fitil var. doktor evde bulunsun burun akıntısı olduugunda kullanırsın diye aldırmıştı..
şimdi ne yapmalıyım ben??????????
bu arada gece başı çok terlemişti yastıgını değiştirdim boynuna havlu koydum falan acaba üşüdümü ki?
canim niye bu kadar uzuluyorsun, bunada sukur et bence, 4.5 ay cok iyi bir zaman anne sutu icin, zaten artik cogu bebek 4-6 ay arasi ek gidaya basliyor, yada mama takviyesine bu kotu bisi degilki, onemli olan bebeginin doymasi ve saglikli gelisimi, mama kotu bisiden yapilmiyorki, icerigi anne sutune cok yakin artik, evet birebir onun gibi degil ama zaten ek gidaya basliycak ve almasi gerekenleri alicak..o zaman mamayla beslenen tum cocuklarin gelisim bozulugu olmasi gerekir kotu bisi olsa..bence uzulup eceyide uzme..sende mamaya baslayinca onun karni doyup guzel uyuyunca sende rahatliycaksin....
afiyet bal seker olsun eceye..dun mamasini hazirlayana kadar basti yine yaygarayi, su kaynatmistim, sogumasini beklerken, agliyordu, bi dilim elmayi yalttim, bizimki yalamak yerine resmen somurdu, hatta biraz parmagimla ezdirip verdim, yaladi yuttu, 15 gunu beklemiycem sanirim, bu hafta sonu basliycam meyve puresiyle..
çok şükür ateşi yok hapşırıyor ve burun akıntısı var. burun aspiratörü ve tonimerle temizliyorum sabahdan beri burnu tıkanmasın diye. tonimeri gunde 6 defa verebiliyoruz diye biliyorum..gecmis olsun canim, dun ve gecen gun bizdede hapsirik ve burun akintisi gibi vardi, 2 gece ihlamur verdim simdi iyi..eger ates yoksa doktora gitme, bi ihlamur falan dene istersen, birde burnunu tonimerle temizle..eger gecmezse 1-2 gune ozaman gidersin..
eevet düngece sabaha kadar her saat bası kalktım.üzerinde incecık battanoye oolmasına ragmen ates gıbıydı.37.5un altına düşmedı.bende bıanda cıkar fırlar ates dıe cok korkuyom Allah korusunevet bizim aılar da ateş yapıyor, aşı olduğumuz gün ve o günlerin gecelerinde hep tetikteyim, çok kötü hissediyorum kendimi, korkuyorum ateşi ya çok çıkarsa diye... geçmiş olsun minik..
biz sünnetten önce koldan kan verdik koca bi tüp, çok zor buldular damarını, çok ağladık ama 3-5 dakika içinde bitiyor her şey.. kan ter içinde kaldım ben tabi o arada kolunu tut bacağını tut, teselli etmeye çalış..
yani boşuna çocuğu enfeksiyona açık hale getireceğime kan tahlili yaptırırım daha iyi..
paylasım için saol pervınsut yapan gıdaları yazmıslar
saol canım,gecemız bıraz sıcak gectı hala o durumdayız.öğlene kadar normale dönemzse fitil yaparım belkı.minişim son aşı yahodada ateş yaptı ama düştü hemen inş yükselmez ateşi içini ferah tut
bende 2.yı kızım 2.5yasına geldıgınde istiyorum.hanı kızım 3 yasındayken kardesı olsun gıbı kısmetse.ama cocuk bakmak cok zor iş.tekrar tekrar düşünüyorum kac sene ara versem die2. çocukla ilgili; ben Doruk hareketlendikten sonra vereceğim kararımı. Şimdilik yaparım diyorum ama, bebeği hareketlendikten sonra fikrini değiştiren, yapmaktan vazgeçen birkaç arkadaşım var, mantıklı!
aynen sevvalde öyle cok şükür.cok sürmüyo aglamaları,gercı ebe bunu kucuk olmasına baglıyo.aklı bıraz daha erdıgınde daha cok aglar dıo ama bilmiyom.bende ası olurken bakmadı babası tuttu bacagını ası bıttı hemen elını tutup yanına egıldım "annecım bitti ben burdayım "die ve gercekten daha hafıfledı aglaması.bu nası bişe biliyonmu mükemmel bişi :sm_cool:Bugün aşıya gittik. Allahtan çabuk sakinleşen bir oğlum var. Canım benim, aşıdan hemen sonra kulağına eğildim "geçti annecim" dedim, sesimi duyunca ağlama perdesi 1-2 ton aşağı indi. Dokundum, biraz daha indi. Nasıl bir şey bu yaa...
Allah ım sana gelıyorum,bu cocuuk ne böle yafff tam ısırıp mıncırıp yemelık.maşşalahpervinim senin için gelsin fotolarrr
oneee? nası bi yöntemAyyyy, Esraaaa! Kızım sen nasıl mıncıklamadan duruyon bu sıpayı? Bende olsa yanakları sarkıtmıştım şimdiden! Maşallah Yahoo ya.. Bu arada ben de bugün Doruk'u senin yöntemin benzeri bi şekilde uyuttum. Sonradan okudum burayı. Gayet başarılı!
aminnnnnnnnn,ama tekrar sölim pırasa ve ayran dene bırde.Allahım sütüm çoğalsın mamaya gerek kalmasınnn :Saruboceq:
ufffffffffff kıyamam ben yahoyaaa,yavrum nasıda olmus öle.bencede tahrişe benzemıyo,alerjı yapmıs galıba bişe.nurdan yüzünün fotosnu çektim sence bu nedir alerjimi?(
canım 600gr az deglkı üzülme.500grımın altında alırlarsa ozaman ek gıdaya gecıs bıraz hızlanıyo okadar.bence gayet güzel beslenmıs ecemız,maşşalah onaselam kızlar
Gipsy esram geçmiş olsun - noldu böyle yavruyabence de alerji bu - dokundu bişeyler coğuğa ama gıdadan olduğu zaman illa karnında da çıkıyo diye biliyorum - bence doktora danış
Nurdancım nasıl geçti Paris gezmeleriniz????
Biz bugün doktora kontrolümüze gittik - Ecoş yine fazla almamış 600 gr almış - çok şaşırıdım - kurbanlık koyun gibi besledim yavruyu bu ay yinede az yinede az - ek gıdaya başlama dedi sadece yatmadan önceki öğünü muhallebi verebilirsin dedi doktorumuz - bu akşam ilk muhallebimizi yedik - çok komikti ağızımız burnumuz gözümüz heryer muhallebi yedi :) Kilo dışında çok sağlıklıymış kızım - bakalım bu ay nasıl geçecek beslenmelerimiz Önümüzdeki ay rota aşısının ikinci dozunu olucaz - size doktorlarınız ne dedi ikinci doz nezaman?
kıyamam yaaa,üzülmee,senın hatan degıl,bak enazıdan 10 gun gıbı kısa bı zamanda farkettınız bunu,ona şükret.mama kötü bişe degıl hem mamaya baslayınca anne sütünü kesmıycenkı.sadece mama takvıyesı alıcak,anne sütününde tüm degerlı vıtamınlerınden mahrum kalmıycak:1hug:kızlar günaydın
çok kötü durumdayım
iş ev ece üçgeninde halsiz düşüyorum ayrıca moralim de bozuk
ben 1 aralık ta işe başladım 5 aralıkta muayenemiz vardı ve 4. ay ece 650 gram aldı ki normaldi 6600 olmuştu ben işe başladığım için gün içinde biberon alıyor diye dün kontrole götürdük beslenmesini test etmek amacıyla sonuç kötü 9 günde 70 gram almış sadece ve ben işteyeyken 375 cc anne sütü +120 cc de mama ya başlıyoruz mamanın markası hipp 1
ben o kadar özverili davranıyorum ama yine de sonuç mama
çalışan bayanlar için bence 2. çocuk hayalden ibaret olur sadece
insan kendini suçlu hissediyor işe başlayınca önceden ece nin karnını doyurabiliyordum şimdi doyuramıyorum diye üzülüyorum
ve ece 4 ay 11 gün sadece anne sütüyle beslenmiş oldu ben 6 ay anne sütü yetsin diye hep dua ediyordum kısmet değilmiş :)
çok duygusallaştım dün marketten mama alırken nerdeyse ağlıyordum
gunaydın..
3-4 gundur burnum akıyor diye maskeyle dolaşmama ragmen kuzumu öpmememeye dayanmama ragmen oglum mümüklendi.. burnu akıyor yani öle şapur şupur akmıyor ama burnumda mümükler var ve oglum bundan dolayı rahat nnefes alamıyor
hemen doktora gitmeliyim yoksa ıhlamur vs.. geçermi. birde paranox fitil var. doktor evde bulunsun burun akıntısı olduugunda kullanırsın diye aldırmıştı..
şimdi ne yapmalıyım ben??????????
alisicaklar canim yavas yavas, biberonu reddetmesi ilk zaman normal, hem senin memeni aldi, farkli bi biberon deneyebilirsin belki onun basini sevmemistir..ama bu bi alisma sureci, onunda ustesinden gelir ece sultan merak etme...evet bugün daha iyiyim düne göre temel problemimiz biberonu reddetme anne memesi isteği çok inatçı olacak kızım galiba
dün kızım 1 tatlı kaşığı elma püresini ve biraz da emdiği sütü kustu
çok şükür ateşi yok hapşırıyor ve burun akıntısı var. burun aspiratörü ve tonimerle temizliyorum sabahdan beri burnu tıkanmasın diye. tonimeri gunde 6 defa verebiliyoruz diye biliyorum..
sabah yuznu yıkarkende burnuna hafif maşaj yaptım bir çok mümük çıktı sıcak suyla yapınca yumuşadı sanırım..
saol canım bende ıhlamur deniyeyim :)
bu arada dohtorcuum ya senin TUS sınavın varmı?yani hangi branşı seçeceksin.. barim çocuk dohtoru olsan..delikafadulden
alisicaklar canim yavas yavas, biberonu reddetmesi ilk zaman normal, hem senin memeni aldi, farkli bi biberon deneyebilirsin belki onun basini sevmemistir..ama bu bi alisma sureci, onunda ustesinden gelir ece sultan merak etme...
evet bende oyle biliyorum, ama tikaniklik yarinda devam ederse yinede doktorunu ara bi sor belki farkli bisi onerebilir..yeterki atesi olmasin..
canim turkiyeye donersem seker hastaliklari uzerine bi uzmanlik yapicam, benim suanki bransim bu..ama trye gelince yeniden tusa girmem gerekicek sanirimm..
kıyamam yaaa,üzülmee,senın hatan degıl,bak enazıdan 10 gun gıbı kısa bı zamanda farkettınız bunu,ona şükret.mama kötü bişe degıl hem mamaya baslayınca anne sütünü kesmıycenkı.sadece mama takvıyesı alıcak,anne sütününde tüm degerlı vıtamınlerınden mahrum kalmıycak:1hug:
kolay gelsın sana baby.şevvalde ayakta sallanmadan hayatta uyumuyo,bazende memede uyuya kalıyo.ama cok şükür gecelerı uynamıyo.yanı sadece emıyo,kaldıgı yerden devam edıyo uykuya.ama bızımde gece uykuya gecısımız berbat oluyo cogu kere.2-3 haftadır huy edındı,gece uykusunu resmen bılıyo ve çığırmaları başlıyo.bazen gece 1.5a kadar sürüyoakannehirher uyku seronimimiz aglaz zirlak gecio ben anlamiorum sonucta uyuyomu uyuyo ama niye boyle oluyo bilmiyorum dun cok gazi vardi karni agriyodu azcik ayagima koyayim dedim hemen sustu hala ayakta sallanmak istio hala mucadele halinde iide sallayim sorun deil ama arsiz benim kizim her dalamadiginda sallanmak istiycek sabahlara kadar sallatacak olan bana olcak off sastim kaldim
asidan sonra 2-3 gun ates surebilir tatlim, surekli izle, olc 1-2 saatte bir falan, 38 in sutune cikarsa fitil koyarsin..
hmmm anladım canım ozaman baska tabı.hanı bıtek burnunda mümük var dıe verme dıe dedıydım zaten doktorda yarım ver demıs.:kedi: atlıyos bazen böle herseye ama varsa bıldıgımız bıse payşalım die yerimsenibenim tugbam
gecenlerde oglumun sesi kısılmıştı bende doktorumuzu aramıştım ne yapalım size getirmeme gerek varmı diye oda ıhlamur ver dedi. ama eger burun akıntısı olursa ve hapşurursa paranox fitil ver dedi tabi yarım fitil ve sadece gunde bir defa dedi. yani olay budur...
miniğim kelebeğim canım içime su serpiyorsunuz psikologum oldunuz valla
günaydin kizlar..valla dün gece benim icin cok zordu..bogaz agrim git gide artti ve gece yarim saatte bir bogazimin agrisindan uyandim..dün doktora gittim bana emzirdigim icin antibiyotik felan vermek istemedi..ama ben kendimi biliyorum..bir tuttumu antibiyotiksiz gecmez..bana en son care penisilin alabilirsin demisti..bakalim bugun aradim ve tekrar gelmemi söyledi..insallah birseyler verirde düzelirim..:1no2: hicbirsey yutamadigim icin kahvalti yerine süte ekmek dograyip yumusak gene onu yedim..bebisimede süt olmayacak diye korkuyorum kizlar..
çok şükür ateşi yok hapşırıyor ve burun akıntısı var. burun aspiratörü ve tonimerle temizliyorum sabahdan beri burnu tıkanmasın diye. tonimeri gunde 6 defa verebiliyoruz diye biliyorum..
sabah yuznu yıkarkende burnuna hafif maşaj yaptım bir çok mümük çıktı sıcak suyla yapınca yumuşadı sanırım..
saol canım bende ıhlamur deniyeyim :)
bu arada dohtorcuum ya senin TUS sınavın varmı?yani hangi branşı seçeceksin.. barim çocuk dohtoru olsan..delikafadulden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?