2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

gunaydın..

3-4 gundur burnum akıyor diye maskeyle dolaşmama ragmen kuzumu öpmememeye dayanmama ragmen oglum mümüklendi.. burnu akıyor yani öle şapur şupur akmıyor ama burnumda mümükler var ve oglum bundan dolayı rahat nnefes alamıyor
hemen doktora gitmeliyim yoksa ıhlamur vs.. geçermi. birde paranox fitil var. doktor evde bulunsun burun akıntısı olduugunda kullanırsın diye aldırmıştı..
şimdi ne yapmalıyım ben??????????

günaydın annişler,gece kızımın atesı dahada yükselmedı ama normalede dönmedı.37.5la 38 arası seyredıyor.düşmemiş olması normalmıkı.fıtıl yapmadım biraz vucududa atesle savasmayı öğrensın dıe ama kafası yanıyo yavrumun.ölçüyorum 38ın üstüne cıkmadı henüz.neyse öğlene kadar düşmese bi doktora sorarım napim die
bı gecmıse bakım gelım

meltem sıkma canını okadar üzlünecek bişey değil. Allah saglık sıhhat versin bak çok şükür 4.5 ay emzirdin.
bebeiğin karnı doyunca daha mutlu bir bebek olacak hiç canını sıkma.mama kötü bişey değil..

hem sen sadece ek olarak vereceksin mamayı yani anne süt vermeye devam edecksiniz dimi.. o zaman hiiç hiiç üzülme..

asidan sonra 2-3 gun ates surebilir tatlim, surekli izle, olc 1-2 saatte bir falan, 38 in sutune cikarsa fitil koyarsin..

bu arada gece başı çok terlemişti yastıgını değiştirdim boynuna havlu koydum falan acaba üşüdümü ki?

gecmis olsun canim, dun ve gecen gun bizdede hapsirik ve burun akintisi gibi vardi, 2 gece ihlamur verdim simdi iyi..eger ates yoksa doktora gitme, bi ihlamur falan dene istersen, birde burnunu tonimerle temizle..eger gecmezse 1-2 gune ozaman gidersin..

günaydin kizlar..valla dün gece benim icin cok zordu..bogaz agrim git gide artti ve gece yarim saatte bir bogazimin agrisindan uyandim..dün doktora gittim bana emzirdigim icin antibiyotik felan vermek istemedi..ama ben kendimi biliyorum..bir tuttumu antibiyotiksiz gecmez..bana en son care penisilin alabilirsin demisti..bakalim bugun aradim ve tekrar gelmemi söyledi..insallah birseyler verirde düzelirim..:1no2: hicbirsey yutamadigim icin kahvalti yerine süte ekmek dograyip yumusak gene onu yedim..bebisimede süt olmayacak diye korkuyorum kizlar..

evet bugün daha iyiyim düne göre temel problemimiz biberonu reddetme anne memesi isteği çok inatçı olacak kızım galiba

dün kızım 1 tatlı kaşığı elma püresini ve biraz da emdiği sütü kustu

çok şükür ateşi yok hapşırıyor ve burun akıntısı var. burun aspiratörü ve tonimerle temizliyorum sabahdan beri burnu tıkanmasın diye. tonimeri gunde 6 defa verebiliyoruz diye biliyorum..
sabah yuznu yıkarkende burnuna hafif maşaj yaptım bir çok mümük çıktı sıcak suyla yapınca yumuşadı sanırım..

saol canım bende ıhlamur deniyeyim :)

bu arada dohtorcuum ya senin TUS sınavın varmı?yani hangi branşı seçeceksin.. barim çocuk dohtoru olsan..delikafadulden

eevet düngece sabaha kadar her saat bası kalktım.üzerinde incecık battanoye oolmasına ragmen ates gıbıydı.37.5un altına düşmedı.bende bıanda cıkar fırlar ates dıe cok korkuyom Allah korusun

buarada gerekırse bızde tahlıl yaptırcaz bosuna neden alsınkı kan ilacını
sut yapan gıdaları yazmıslar
paylasım için saol pervın
minişim son aşı yahodada ateş yaptı ama düştü hemen inş yükselmez ateşi içini ferah tut
saol canım,gecemız bıraz sıcak gectı hala o durumdayız.öğlene kadar normale dönemzse fitil yaparım belkı.
2. çocukla ilgili; ben Doruk hareketlendikten sonra vereceğim kararımı. Şimdilik yaparım diyorum ama, bebeği hareketlendikten sonra fikrini değiştiren, yapmaktan vazgeçen birkaç arkadaşım var, mantıklı!
bende 2.yı kızım 2.5yasına geldıgınde istiyorum.hanı kızım 3 yasındayken kardesı olsun gıbı kısmetse.ama cocuk bakmak cok zor iş.tekrar tekrar düşünüyorum kac sene ara versem die
aynen sevvalde öyle cok şükür.cok sürmüyo aglamaları,gercı ebe bunu kucuk olmasına baglıyo.aklı bıraz daha erdıgınde daha cok aglar dıo ama bilmiyom.bende ası olurken bakmadı babası tuttu bacagını ası bıttı hemen elını tutup yanına egıldım "annecım bitti ben burdayım "die ve gercekten daha hafıfledı aglaması.bu nası bişe biliyonmu mükemmel bişi :sm_cool:
pervinim senin için gelsin fotolarrr

Allah ım sana gelıyorum,bu cocuuk ne böle yafff tam ısırıp mıncırıp yemelık.maşşalah
oneee? nası bi yöntem
Allahım sütüm çoğalsın mamaya gerek kalmasınnn :Saruboceq:
aminnnnnnnnn,ama tekrar sölim pırasa ve ayran dene bırde.
nurdan yüzünün fotosnu çektim sence bu nedir alerjimi? (

ufffffffffff kıyamam ben yahoyaaa,yavrum nasıda olmus öle.bencede tahrişe benzemıyo,alerjı yapmıs galıba bişe.

canım 600gr az deglkı üzülme.500grımın altında alırlarsa ozaman ek gıdaya gecıs bıraz hızlanıyo okadar.bence gayet güzel beslenmıs ecemız,maşşalah ona
kıyamam yaaa,üzülmee,senın hatan degıl,bak enazıdan 10 gun gıbı kısa bı zamanda farkettınız bunu,ona şükret.mama kötü bişe degıl hem mamaya baslayınca anne sütünü kesmıycenkı.sadece mama takvıyesı alıcak,anne sütününde tüm degerlı vıtamınlerınden mahrum kalmıycak:1hug:

kız bıtek murnunda mümük var dıetohhtura gıdılmez.yanı ektra atesı öksürüğü falan yoksa.şevvalın hep oluyo.tonımerını sıkıyom,burun aspiratörüylede mümüklerı cekıyom,rahatlıyo bebemmmm.anlamadıgım sey doktorunuz paronoxsu böle zamanlarda kullanınmı deddı.Allah Allah tüm doktorlar degısık.bizimkıde 38üstüne cıkmayan ateste ve cok mecbur kalmadıkca fitil verme dedı.enteresan yanı

alisicaklar canim yavas yavas, biberonu reddetmesi ilk zaman normal, hem senin memeni aldi, farkli bi biberon deneyebilirsin belki onun basini sevmemistir..ama bu bi alisma sureci, onunda ustesinden gelir ece sultan merak etme...

evet bende oyle biliyorum, ama tikaniklik yarinda devam ederse yinede doktorunu ara bi sor belki farkli bisi onerebilir..yeterki atesi olmasin..
canim turkiyeye donersem seker hastaliklari uzerine bi uzmanlik yapicam, benim suanki bransim bu..ama trye gelince yeniden tusa girmem gerekicek sanirimm..

im tugbam

gecenlerde oglumun sesi kısılmıştı bende doktorumuzu aramıştım ne yapalım size getirmeme gerek varmı diye oda ıhlamur ver dedi. ama eger burun akıntısı olursa ve hapşurursa paranox fitil ver dedi tabi yarım fitil ve sadece gunde bir defa dedi. yani olay budur...

sağolasın
ilk hastanı ben ayarlarım annem ve kayınpederimi sana yollarım
tip 2 diyabet

miniğim kelebeğim canım içime su serpiyorsunuz psikologum oldunuz valla

kolay gelsın sana baby.şevvalde ayakta sallanmadan hayatta uyumuyo,bazende memede uyuya kalıyo.ama cok şükür gecelerı uynamıyo.yanı sadece emıyo,kaldıgı yerden devam edıyo uykuya.ama bızımde gece uykuya gecısımız berbat oluyo cogu kere.2-3 haftadır huy edındı,gece uykusunu resmen bılıyo ve çığırmaları başlıyo.bazen gece 1.5a kadar sürüyoakannehir
asidan sonra 2-3 gun ates surebilir tatlim, surekli izle, olc 1-2 saatte bir falan, 38 in sutune cikarsa fitil koyarsin..

saol doktor teyze,içime su serptın.bılmıyodum 2-3 gun ates yapabılecegını.ozaman panıklemeye gerek yok.daha 38ın üstüne cıkmadı bende fitil vermedım ates düşürücüde vermıyom.azcık atesle savaşmayı öğrensın vücudu die,yanlıs mı yapıyomkı?çünkü 37nin üstünde hep.ama eger 2-3gun ates yapma olasılıgı varsa rahatladım bıraz.atesın 37.5 olması normal demekkı

hmmm anladım canım ozaman baska tabı.hanı bıtek burnunda mümük var dıe verme dıe dedıydım zaten doktorda yarım ver demıs.:kedi: atlıyos bazen böle herseye ama varsa bıldıgımız bıse payşalım die yerimseniben
miniğim kelebeğim canım içime su serpiyorsunuz psikologum oldunuz valla

zemuszemus süper iyi hissettirebılmek güzel.ama dogrusu bu yane :hulya:

geçmiş olsun

iyi mi şimdi??geçmiş olsun

meltem ben bitek aksam ogununde vaeriyoum pirinc unuyla karisik olarak/ yarim bardak su 1.5 kasık pırınc unu pısırıp 3 olcek mama katıyorum onu yedırıyorum oyle uyuyo genelde 8bucukta yıyo bıde 11de gozu kapalı emzırıyorum. sonra gecekı mızırdanmalarına gore bakıyorum acmı deılmı dıye cunku ac olmuyo alıskanlık oluyo cogu denedım acsa cok emıo alıskanlıksa 2 cekıo bırakıo. uyandıgı saate gore anlıyorum ama 3 gecedır rahatım gecelerı...masallah dıyım

pınky gecmıs olsun canım kafası sundan terlemıstır accık atesı cıkmıs sonra dusmustur..ben hastayken ecenın atesı cıkmıstı uyuttugumda bası terlıodu atesıde dusuyodu yanı dırenıo vıruslere karsı canım ondan ama tum vucudu yada ensesıde terledıyse sıcaklamıstır

patates brokolı havuc - pirinc atmayı unuttum- corba yaptım accıkta zeytınygı koydum vermeden once daha yerken kakası gekdı ıkınmaya basladı bıde baktımkı ufak bı top cıkarmıs koyun b.ku gıbı afedersınız:) katılasıo artı ve cıkarmakta zorlanıo napcamı bılemedım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…