Kızlar selam...
ÖÖÖ
NEEEMMMMM
Lİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİii
Demir Damlası ile ilgili...
bizim kendi dr. umuz 4. ayda başlayın.. kaç kiloysa o kadar damlayı 2 ye bölün mesela 7 küsursa kilosu 8 diye hesap edin damlayı, 4 sabah 4 akşamüstü verin demişti... sağlık ocağındaki aşılarımızı takip eden dr. 4,5 aylıkken başlayın dedi... başka bir dr. tanıdğımız ise dedi ki;
buraya dikkatinizi şey ediyorum:
normalde her çocuğa demir damlasının gerekli olmadığını, kansızlık teşhisi konan çocuklara verildiğini, ama Türkiye'de bu kontrol yapılmadan herkese verildiğini ve gereksiz kullanımın bazı enfeksiyonlara yol açabileceğini söyledi. Geçmişte esrakonun dr. unun da kan tahlili sonucunda damlaya başlama ya da başlamama kararı alacağını okumuştum.
Dolayısıyla şimdi tam zamanı diye vakit geçirmeden öğrenir öğrenmez size de ayzayım dedim. Ölçün tartın...
Benim kararım damlaya başlamamak. Gerekirse 6 aylık olunca bir kan testi yaptırıp ona göre karar vermeyi düşünüyorum.. Paylaşmak istedim.
fasulyeko ben kasıkla yedırıyorum katı oluyo muhallebı gıbı ondan bıberon almadım
patates brokolı havuc - pirinc atmayı unuttum- corba yaptım accıkta zeytınygı koydum vermeden once daha yerken kakası gekdı ıkınmaya basladı bıde baktımkı ufak bı top cıkarmıs koyun b.ku gıbı afedersınız:) katılasıo artı ve cıkarmakta zorlanıo napcamı bılemedım
bende çorba yediriyorum 2 gündür kakası köpük gibi ve yesile dönük ve daha fazla yapıyo neden acabapatates brokolı havuc - pirinc atmayı unuttum- corba yaptım accıkta zeytınygı koydum vermeden once daha yerken kakası gekdı ıkınmaya basladı bıde baktımkı ufak bı top cıkarmıs koyun b.ku gıbı afedersınız:) katılasıo artı ve cıkarmakta zorlanıo napcamı bılemedım
allah yardımcın olsun sütün bol olsun ama şöyle düşün ben berat için ücretsiz izne ayrıldım ama sıpa memede zorla 2 dk tutabildiğimden acele geçtik ek besin mama kisütüm aslında var ama...kızlar günaydın
çok kötü durumdayım
iş ev ece üçgeninde halsiz düşüyorum ayrıca moralim de bozuk
ben 1 aralık ta işe başladım 5 aralıkta muayenemiz vardı ve 4. ay ece 650 gram aldı ki normaldi 6600 olmuştu ben işe başladığım için gün içinde biberon alıyor diye dün kontrole götürdük beslenmesini test etmek amacıyla sonuç kötü 9 günde 70 gram almış sadece ve ben işteyeyken 375 cc anne sütü +120 cc de mama ya başlıyoruz mamanın markası hipp 1
ben o kadar özverili davranıyorum ama yine de sonuç mama
çalışan bayanlar için bence 2. çocuk hayalden ibaret olur sadece
insan kendini suçlu hissediyor işe başlayınca önceden ece nin karnını doyurabiliyordum şimdi doyuramıyorum diye üzülüyorum
ve ece 4 ay 11 gün sadece anne sütüyle beslenmiş oldu ben 6 ay anne sütü yetsin diye hep dua ediyordum kısmet değilmiş :)
çok duygusallaştım dün marketten mama alırken nerdeyse ağlıyordum
gunaydın..
3-4 gundur burnum akıyor diye maskeyle dolaşmama ragmen kuzumu öpmememeye dayanmama ragmen oglum mümüklendi.. burnu akıyor yani öle şapur şupur akmıyor ama burnumda mümükler var ve oglum bundan dolayı rahat nnefes alamıyor
hemen doktora gitmeliyim yoksa ıhlamur vs.. geçermi. birde paranox fitil var. doktor evde bulunsun burun akıntısı olduugunda kullanırsın diye aldırmıştı..
şimdi ne yapmalıyım ben??????????
pervinim senin için gelsin fotolarrr
http://img3.imageshack.us/img3/7361/sn207600.jpg[/IMGgeçmiş olsun bencede ıhlamur
[quote="tazefasulye, post: 10469322"]Bugün Evrim'de bir browni yedim, yemin ederim hala tadı damağımda yaaa! Yani bir browni bu kadar mı lezzetli yapılır arkadaş? Onur'a yapıcam ondan Evrim, tarifini versene. 3 yımırta, 1 çb sıvı yağ bunları biliyom. Başka?[/QUOTE]
tarif istiyoruz EVRİMM bende bi tarif var ama pek beğenmedim
[quote="tazefasulye, post: 10477063"]Haftaya sebze çorbasına başlayayım diyorum ama patates kabız yapar. (BABY geçen gün armut yaptı dmeişsin ama armut tam tersi bağırsakları yumuşatır. Patatesten oluyordur bence.) ve bizim popoda çatlağımız var. Gerçi şu anda bir sıkıntısı yok Doruk'un ama olası bir kabız sendromunda çatlak da devreye girer diye korkuyorum. Doktora danışmalı en iyisi...[/QUOTE]
havuç ve pirinçle başlayabilirsin havuç çocuğun en kolay uyum sağladığı kaydirigubbakcemile4bsinlerdenmiş
su zeytinyagi konusunda biraz kararsizim..gecen kizimda kabizdi ve bende zeytinyagi vermistim. görümcem bana kizdi ve bir profesörün" kesinlikle cocugunuza zeytinyagi icirmeyin cünkü icerken solugu tikanabilir ve bogulabilir demis"..cünkü zeytinyagi yogun kivamli oldugu icin bebek yutmakta zorlanirmis..o yüzden korktum vede daha sonra vermedim..canım hergun 1 cay kasıgı zeytınyagı içirsen.şevval bazen kaka yapmakta zorlanıyo sadece benı emmesıne ragmen.popişinde çatlak oluyomuş kımı zaman gaz cıkarırken bıle cok sıkıyo kendını.doktorda bı cay kasıgı zeytınyagı içir dedı ama hakıkı olsun dedı.ben daha baslamadım içirmeye,bazende düşünüyom acaba agır gelırmı dıe.ama doktor ilaç kullanmasından iyidir dio,çünkü böle zorlanmaya devam ederse busefer fitile alısır dedı.bılmıyom aslında.ama arada içiririm belkı hergun olmasada
neden ayran bılmıyorum ama bana bebek hemsıresı sölemeıstı tecrübeyle sabıt dedı(kendını örnek verdı yanı)ozamanlar ihtiyacım olmamıstı denememıstım ama bebek mevlütünde artan ayranları ben tükettım (cok severım zaten) mesela ben hıc bılmezdı göğsümü sıkınce süt fışkırdıgını ona şahıt olmustum ozaman.arada hala denıyorum poıtıf sonuc görüyom ama neden ayran gercekten bılmıyom.hem bebege düzenlı uyku yapar demıstı hemşire.şişlik yapmasa her öğüne tüketırım ama nedense ayran bana ekstra bi şişlik ve gaz yapıyo sankıDEFNE, yazı çok güzel. Çok teşekkürler.
SÜTÜ ARTTIRMAKLA İLGİLİ; yaa illa komposto mu içmek zorundayız? Ben meyveyi çiğ severim. bkz elma :) yesem de üstüne bir galon su içsem olmaz mı? Bir de neden ayran? yoğurt da aynı şey değil mi? bugün pırasa ve bulgur yapıcam, yarına taş gibi memişlerim olsun istiyorum. 2 gündür çok fos çünkü. Püreyle yoğurtla geçiştiriyorum ama Doruk illa emmek istiyo. İyice emmeden uykuya da dalamıyo. Şu bitki çayları işe yarıyosa ben öldüm demektir çünkü dün 4 fincan içtim ve şu an itibarı ile sütüm Doruk'a yetmiyor. Umudum pırasa ve bulgur. Biliyorum geçici...
.
Gece Doruk'un ateşi çıktı -aşıdan sanırım- şurup verdim. Çift kat battaniye yerine tek battaniye örttüm, 2 kat pijama yerine tek body ile yatırdım. 1.5 saatte bir saati kurup ölçtüm. Çok şükür düştü ve yükselmedi tekrar. Ama olan bana oldu. Leylayım accık =)
Miniş, size de geçmiş olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?