su zeytinyagi konusunda biraz kararsizim..gecen kizimda kabizdi ve bende zeytinyagi vermistim. görümcem bana kizdi ve bir profesörün" kesinlikle cocugunuza zeytinyagi icirmeyin cünkü icerken solugu tikanabilir ve bogulabilir demis"..cünkü zeytinyagi yogun kivamli oldugu icin bebek yutmakta zorlanirmis..o yüzden korktum vede daha sonra vermedim..
minik kelebek z.yağı vermezsen pamukla kıcını sil yanı delunu sileceksin.en azından ıkınırken falan acı cekmez çatlak olma payıda azalır
DEFNE, yazı çok güzel. Çok teşekkürler.
SÜTÜ ARTTIRMAKLA İLGİLİ; yaa illa komposto mu içmek zorundayız? Ben meyveyi çiğ severim. bkz elma :) yesem de üstüne bir galon su içsem olmaz mı? Bir de neden ayran? yoğurt da aynı şey değil mi? bugün pırasa ve bulgur yapıcam, yarına taş gibi memişlerim olsun istiyorum. 2 gündür çok fos çünkü. Püreyle yoğurtla geçiştiriyorum ama Doruk illa emmek istiyo. İyice emmeden uykuya da dalamıyo. Şu bitki çayları işe yarıyosa ben öldüm demektir çünkü dün 4 fincan içtim ve şu an itibarı ile sütüm Doruk'a yetmiyor. Umudum pırasa ve bulgur. Biliyorum geçici...
MELTEM lütfen moralini bozma. Bak artık sıpalar büyüyor. Mideleri de büyüyor. Yetmiyoruz. Aynı miktarda sütü 10 dk yerine 5 dk da indiriyorlar ve gene de aç oluyorlar. Ben Doruk'u düzenli bir doktora götürmüyorum. Evde kendim tartıyorum. Çalışmaya henüz başlamadım ve buna rağmen sadece anne sütü aldığı 2 hafta boyunca kilosu değişmedi biliyor musun? Sırf süt yetmiyor artık. Bİr kutu mama aldım, onu da sevmedi. Hatta sevsin diye biraz şeker koydum, dönüp yüzüne bakmadı. Yoğurdu da sevmedi. Sen dua et, sevsin de alsın diye! Yoksa kilo da alamaz. Mutlaka alışacaklar, hem sütün olduğu sürece emzireceksin sen. Bu kadar üzme kendini lütfen.
Haftaya sebze çorbasına başlayayım diyorum ama patates kabız yapar. (BABY geçen gün armut yaptı dmeişsin ama armut tam tersi bağırsakları yumuşatır. Patatesten oluyordur bence.) ve bizim popoda çatlağımız var. Gerçi şu anda bir sıkıntısı yok Doruk'un ama olası bir kabız sendromunda çatlak da devreye girer diye korkuyorum. Doktora danışmalı en iyisi...
bende çorba yediriyorum 2 gündür kakası köpük gibi ve yesile dönük ve daha fazla yapıyo neden acaba
bende brokoliyi yarın eklicem patates havuç pirinç üçlüsü yaptım bugün
allah yardımcın olsun sütün bol olsun ama şöyle düşün ben berat için ücretsiz izne ayrıldım ama sıpa memede zorla 2 dk tutabildiğimden acele geçtik ek besin mama kisütüm aslında var ama...
o yüzden suçlama bence kendini
evet çalışan anne sendromu ama geçecek inşallah
pervinim senin için gelsin fotolarrr
http://img3.imageshack.us/img3/7361/sn207600.jpg[/IMGgeçmiş olsun bencede ıhlamur
tarif istiyoruz EVRİMM bende bi tarif var ama pek beğenmedim
havuç ve pirinçle başlayabilirsin havuç çocuğun en kolay uyum sağladığı kaydirigubbakcemile4bsinlerdenmiş[/QUOTE]
[quote="minik_kelebek, post: 10478175"]öle yapıyom arada.bugun baktım biraz zorlanıyo,kakasıda var,hemen kulak pamuguna sürdük sürdüm popişin deliğine.15dakka sonra hiç zorlanmadan yaptı yavrum.zaten doktor krem verdı kakasından sonra delıge sür catlak varsa iyileşir dedı,ama busefer unuttum sürmeyı.yarına artık kısmetse[/QUOTE]
2 gün kakişko yapmazsa önce kulak çubuğu ee akşamına da yapmazsa mecbur zeytinyağı artık
bence deben dusunuorum 2.yı yaza dogru bıraz daha normal ınsan olmanın tadını cıkarmak ıstıyorum bıde kızıma yetmek...
esra o aynı apt 20gundur gormeyene ıznınle cüşş diyorum ben yahoyla aynı apt olcam 1gun bıle duramam gormeden nezamandır resım koymadın ozledım o nası cıger oyle pes dogrusu
hani veriyodun nanpervin vermicem yahoyu banane bananeeeeeeeeeeeeeee
kuçuk emziklerle ilgili birşey okumuştum da ondan.anlatırım sonra canım.oha o babanneye.bizimkide telefonda konuşurken birden ağlıyor ve anında tekrar susuyor bunlar 2 dk bile sürmüyo öslemiş güya bende gel demiyorum o hatayı bir kere yaptım:umursamaz:
ay bende onu sorcaktım
ay ya ne kadar zaman olmuş sanki seneler kendim aklıma geldim hiç böyle alamadım oğlumu 3.5 saat sonra ağlayarak uyandım ve yarı gözle bakmaya çalıştım beratıma :sinifsinif:
kauçuk daha iyi değilmi dide neden silikona geçmekistedin
maşallah 41 kere
lülülülülülülülülülülülü sen öle zannet
ben de işte bu yüzden kullanmadım pek.teşekkürler tadlumKızlar selam...
ÖÖÖ
NEEEMMMMM
Lİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİii
Demir Damlası ile ilgili...
bizim kendi dr. umuz 4. ayda başlayın.. kaç kiloysa o kadar damlayı 2 ye bölün mesela 7 küsursa kilosu 8 diye hesap edin damlayı, 4 sabah 4 akşamüstü verin demişti... sağlık ocağındaki aşılarımızı takip eden dr. 4,5 aylıkken başlayın dedi... başka bir dr. tanıdğımız ise dedi ki;
buraya dikkatinizi şey ediyorum:
normalde her çocuğa demir damlasının gerekli olmadığını, kansızlık teşhisi konan çocuklara verildiğini, ama Türkiye'de bu kontrol yapılmadan herkese verildiğini ve gereksiz kullanımın bazı enfeksiyonlara yol açabileceğini söyledi. Geçmişte esrakonun dr. unun da kan tahlili sonucunda damlaya başlama ya da başlamama kararı alacağını okumuştum.
Dolayısıyla şimdi tam zamanı diye vakit geçirmeden öğrenir öğrenmez size de ayzayım dedim. Ölçün tartın...
Benim kararım damlaya başlamamak. Gerekirse 6 aylık olunca bir kan testi yaptırıp ona göre karar vermeyi düşünüyorum.. Paylaşmak istedim.
2. Çocuk muhabbeti başlamış ama siz istediğiniz kadar şöyle böyle diyin, yaratılmışsa geliyor...
isterseniz korunuyor olun (bkz. Norraa Nurdan s.42).. :))
keşke gelseniz ne güzel olurçok tatlı bu neva yaaa batmana atanırsak gelip ısırcam onu
bugünün resimleri değil canım 2 gün öncenin gördüm ama yorumlayamamıştım
tatlım benim öperim ben seni.kitapını sevsinler gül yüzlü yavrum muck muck mucck kitap gözümden kaçmadı.gizli gizli kitap alınıyor demekpervinim senin için gelsin fotolarrr
vay nalçak kadınlar vayyyyBugün Evrim'de bir browni yedim, yemin ederim hala tadı damağımda yaaa! Yani bir browni bu kadar mı lezzetli yapılır arkadaş? Onur'a yapıcam ondan Evrim, tarifini versene. 3 yımırta, 1 çb sıvı yağ bunları biliyom. Başka?
kıyamam verme mama falan.yoğurt ver çorbiş ver esram diyecem sana karışmak gibi olmasın diyemedim.sen yazmışsın altta zatennurdan yüzünün fotosnu çektim sence bu nedir alerjimi?(
kaydirigubbakcemile2mama vermeyeceğim karar verdim çorbaya yoğurda falan başlayacağım tek korkum aç kalmasın
birde sütümün artması için komposto içiyorum(
sütü ılık değil sıcak yapabilirsin,ikinci yönyem mayayı çık katabilirsin,3. yöntem iyice sarabilir ve geç açabilirsin mayaladığın kabı.ben yıllardır yoğurt yaparım da söylemesi ayıp.GÜLİZ ek gıdayı sormuşsun. Ben şimdilik sadece yarım elma püresi ve yoğurt veriyorum. Elma püresini yarım olmasına rağmen bitiremiyor, ama üstüne emmek istiyor mesela. Yoğurdu ise henüz sevmedi.
Yaa ben bu yoğurt meselesini napçam? Süzme yoğurt tattırdım, şapır şupur yedi. Mayaladığım yoğurda pek yanaşmıyor, hatta bugün yemedi. Ben de ekşi yoğurt severim, paket yoğurdu ağzıma sürmem! Yiyemem, midem bulanır. Ama Doruk günlük yemek zorunda! Yoğurdumu nasıl ekşitebilirm?
meltem umarım düzelir.üzülme ne olur.dua ettim senin için.çok iyi anlıyorum seni ve ben de korkuyorumkızlar günaydın
çok kötü durumdayım
iş ev ece üçgeninde halsiz düşüyorum ayrıca moralim de bozuk
ben 1 aralık ta işe başladım 5 aralıkta muayenemiz vardı ve 4. ay ece 650 gram aldı ki normaldi 6600 olmuştu ben işe başladığım için gün içinde biberon alıyor diye dün kontrole götürdük beslenmesini test etmek amacıyla sonuç kötü 9 günde 70 gram almış sadece ve ben işteyeyken 375 cc anne sütü +120 cc de mama ya başlıyoruz mamanın markası hipp 1
ben o kadar özverili davranıyorum ama yine de sonuç mama
çalışan bayanlar için bence 2. çocuk hayalden ibaret olur sadece
insan kendini suçlu hissediyor işe başlayınca önceden ece nin karnını doyurabiliyordum şimdi doyuramıyorum diye üzülüyorum
ve ece 4 ay 11 gün sadece anne sütüyle beslenmiş oldu ben 6 ay anne sütü yetsin diye hep dua ediyordum kısmet değilmiş :)
çok duygusallaştım dün marketten mama alırken nerdeyse ağlıyordum
60tım 64 oldum yalnız değilsinyahu siz kilo vermeyı nasıl basardınız bilmiyorum. bırakın vermeyı g,ttikçe alıyorum ben.63 kıloydum doğum sonrası suanda 68 kıloyum düşünün.nasıl önune gececeğim bunun bilmiyorum.
rezene çayı içeceğim kızlar poşet
buyrun gelin size de yapayım
su zeytinyagi konusunda biraz kararsizim..gecen kizimda kabizdi ve bende zeytinyagi vermistim. görümcem bana kizdi ve bir profesörün" kesinlikle cocugunuza zeytinyagi icirmeyin cünkü icerken solugu tikanabilir ve bogulabilir demis"..cünkü zeytinyagi yogun kivamli oldugu icin bebek yutmakta zorlanirmis..o yüzden korktum vede daha sonra vermedim..
ben eve gidiyorum..sonra arkadaşa gideceğim kaygana evde kalsın sıkıldım ondan kuul kasıntı insan
nevayı da götüreceğim tabi
kesinlikle dogru her verdigimde genzine kacip oksuruyo tikanio yani
günaydin kizlar..valla dün gece benim icin cok zordu..bogaz agrim git gide artti ve gece yarim saatte bir bogazimin agrisindan uyandim..dün doktora gittim bana emzirdigim icin antibiyotik felan vermek istemedi..ama ben kendimi biliyorum..bir tuttumu antibiyotiksiz gecmez..bana en son care penisilin alabilirsin demisti..bakalim bugun aradim ve tekrar gelmemi söyledi..insallah birseyler verirde düzelirim..:1no2: hicbirsey yutamadigim icin kahvalti yerine süte ekmek dograyip yumusak gene onu yedim..bebisimede süt olmayacak diye korkuyorum kizlar..
Gece Doruk'un ateşi çıktı -aşıdan sanırım- şurup verdim. Çift kat battaniye yerine tek battaniye örttüm, 2 kat pijama yerine tek body ile yatırdım. 1.5 saatte bir saati kurup ölçtüm. Çok şükür düştü ve yükselmedi tekrar. Ama olan bana oldu. Leylayım accık =)
Miniş, size de geçmiş olsun.
bu arada sike balı sürelı içen varmı ben 1 hafta içtım.sonra gelen giden oldu yatılı tabi.içmeyı bıraktım bende.işe yaryormu merak ettım sonuçta rejim yapmıyoruz.
rezene çayı içeceğim kızlar poşet
buyrun gelin size de yapayım
Kızlar selam...
ÖÖÖ
NEEEMMMMM
Lİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİİii
Demir Damlası ile ilgili...
bizim kendi dr. umuz 4. ayda başlayın.. kaç kiloysa o kadar damlayı 2 ye bölün mesela 7 küsursa kilosu 8 diye hesap edin damlayı, 4 sabah 4 akşamüstü verin demişti... sağlık ocağındaki aşılarımızı takip eden dr. 4,5 aylıkken başlayın dedi... başka bir dr. tanıdğımız ise dedi ki;
buraya dikkatinizi şey ediyorum:
normalde her çocuğa demir damlasının gerekli olmadığını, kansızlık teşhisi konan çocuklara verildiğini, ama Türkiye'de bu kontrol yapılmadan herkese verildiğini ve gereksiz kullanımın bazı enfeksiyonlara yol açabileceğini söyledi. Geçmişte esrakonun dr. unun da kan tahlili sonucunda damlaya başlama ya da başlamama kararı alacağını okumuştum.
Dolayısıyla şimdi tam zamanı diye vakit geçirmeden öğrenir öğrenmez size de ayzayım dedim. Ölçün tartın...
Benim kararım damlaya başlamamak. Gerekirse 6 aylık olunca bir kan testi yaptırıp ona göre karar vermeyi düşünüyorum.. Paylaşmak istedim.
pervinim senin için gelsin fotolarrr
he bide browni yapmayı biliyodu unutmuşum laelaelaelaelae
evrim bi o pudingin tarifini bide browninin please// ay bu klavyede ing olup duruyo formata gitti ben tr deyken kil oluyorum ya
evriş hadi yaz ünlü browni tarifini de hemen yapayım cokacimcoook
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?