Yavru Anneler,
Bi fikrim var,aldıgınız hedıyelerı gondermeden önce fotosunu sıteye koyalım dıyorum.. belkı aynısı vardır, belkı olmayacaktır, hem bırbırınıze fıkır olur, hem de hepimis görürürüs. Ne dersinis?
bisim kakimamız normal ama aklımızd aolsun terruk ederuk...Kayınvalıdemın zamanında bebek doktorunun ona yaptırdıgı bısı varmıs, dun solemıstı, mama yıyen bebeklerın mamalarına 10 damla lımon damlattırırırmıs bu doktor, bagırsagın sındırmesı kolay olsun dıye. Annem ben cocuklarımda kabızlık sorunu yasamamıstım bu yuzden dedı. Ben de mama veren annelere bı ıletıyım dedım.
ama ben bugün 1 tanesini hediye paketi yaptırdım..Yavru Anneler,
Bi fikrim var,aldıgınız hedıyelerı gondermeden önce fotosunu sıteye koyalım dıyorum.. belkı aynısı vardır, belkı olmayacaktır, hem bırbırınıze fıkır olur, hem de hepimis görürürüs. Ne dersinis?
Bakıyorum foto cılgınlıgı baslamıs :)) Basta yusufum olmak usere.. hepsını tek tek yerım ben bunların..
Haydı masallahh annesi, senın gıbı annesı olacak, daha ne olsun..
Kayınvalıdemın zamanında bebek doktorunun ona yaptırdıgı bısı varmıs, dun solemıstı, mama yıyen bebeklerın mamalarına 10 damla lımon damlattırırırmıs bu doktor, bagırsagın sındırmesı kolay olsun dıye. Annem ben cocuklarımda kabızlık sorunu yasamamıstım bu yuzden dedı. Ben de mama veren annelere bı ıletıyım dedım.
ama resmini önceden koyarsak sürpriz olmayacak heycan kalmayacak :) - en iyisi hediye elimize ulaşınca resmini koyalım ne dersiniz :)
derya tebrik ederim kızını..hep böyle başarılı olsun inşallah..kaçıncı sınıftaydı
bugün oğluma babymix yoğurt aldım denedim yedi..pınarında organik sütünü aldım.. onunla babymixten yoğurt mayalamayı düşünüyorum daha sağlıklı olur kanımca....
sağol cnm şimdi daha iyiyim opuyorumnanaktanTık tık tık buyrunnnnnnnnn
Geldi Özlemcim, iki mesajını da aldım. Güzel bir hediye bakınayım Özde kuzuma.. hihoyyyt
Özlemcim,sinirlerin bozuk anladığım kadarıyla, bende depresyonun ucundan dönüyorum her seferinde, ama onlar birer melek.. Onlara kızmayalım hiç olur mu? Benim kızımda günlerdir her gece 1,5 saatte bir uyanıyor ve inanılmaz yorgunum artık.. Onun mıkırdanmasını duyunca bir hışımla kalkıyorum yataktan, yeter artık yeter ! diye geçiriyorum içimden. Ama yatağının başına gidip bana gülüşünü görünce, ya da kucağıma alır almaz başını omzuma yaslayıp iç çekmesini duyunca içim bir tuhaf oluyor.. Bir sıkıntıları olmasa ağlamazlar, rahat rahat uyurlar, melek onlar.. Geçecek bu günler diyerek telkin ediyorum kendimi.
Çok haklısın, yanlız başına olmak ve bebeğin tüm sorumluluğunu tek başına üstlenmek çok zor. Hele bu psikolojide, zaten manevi desteğe muhtaçken üzerine bir de yorgunluk eklenmesi iyice sinirlerimizi bozuyor. Ama geçecek.. Bugünleri de gülerek hatta birazda övünerek hatıralayacağız. Aha da buraya yazıyorum bunu, unutma ! :hulya:
maşallah akıllı meleğinekızım sınavdan 4 almış....
Deryam, ben bı beslenme uzmanı doktor makalesınde ılk yogurdu proboyotık bı yogurttan yapın,sonra da hep yaptıgın yogurttan mayalayın demıstı kuzu. bu da aklında olsun..
ok canım ..buda diyoki babymix simbiyotik yoğurt ..probiyo değilde simbiyo yani,..:1shok::bbo:
tek elle yazıyorum
Çağan çok huysuz aşıdan önce fitil vermiştim
ateşi yok ama vızıdanıyor aşı yerleri ağrıyor galiba
o ne ki? kafamçokkarıştı
Ne güzel anlatmışsın hepimizin içinde bulunduğu durumu. Ben işe başlamayı sırf bu yüzden bile istemiyorum. kendime bakmayı o kadar unuttum ki sanki işe bile böyle pespaye gidecekmişim hissine kapılıyorum. bu evin işi de hiç bitmiyormuş yahu.. dön dolaş aynı kısır döngü.. temizlik, ütü, yemek, bulaşık hoooop dön başa :)Şarjım bitti.. sanırım bole denir, evın dagınıklıgına, kendıme dönemememe tahammül edemıyorum bazen, ha bu Kuzey ın harıcınde herkese yansıyor sanırım.. düzen, tertip seven bir ınsanım, onu gectım eve makıne bıle tutamıyorum.. Kuzey uyudugu zaman, hemen kendıme dönüp bişi okumaya, ya da balkondan boş boş etrafa bakınmaya baslıyorum, yemek yapmanın,mutfagı ve banyoyu dezenfekte tutmanın harıcınde cogu kez eve dokunamıyorum..
Şarjım bitti.. kendime dönemiyorum.. aynadaki "ben" i beğenmiyorum. Kuzey e bunu hıssettırmeden onun yuzune sırıta sırıta üstesinden gelmeye calısıyorum.
Geçmiş olsun canım. Allah tüm annelere güç kuvvet versin..günaydın arkadaşlar.....kabus gibi bi gece geçirdim... pestil gibiyim... uykum var, yorgnumu, dünya kadar işim var canım hiçbirini yapmak istemiyor....selinin dün gece uykusu şaştı tabi bizi de mahfetti..... yatmak istemiyor, kucakta gezmek istiyor bi müddet sonra ondanda sıkılıyor nasıl avutacağımı ne yapacağımı şaşırdım.... en sonunda yatağa aramıza aldık ışıklarıda söndürdük belki karanlıkta uyur dedik... tam tersi daha çok ağulamaya şımarmaya başladı mecbur yine kalktık selinle dolaşmaya.... sonra zor bela mamasını yedi uyudu yatağına yatırdık aradan 5 dk. geçmedi selin ıkınmaya başladık 2 gündür kakasını yapmamıştı tekrar selini kaldırdık altını yıkadık yine uykusu açıldı oynadık sonra uyudu.... mahfoldum kızlar bittim çokyorğunum.... uyumak istiyorum... keşke çalışan annelerinin izin konusunda açık çeki olsaydı istedikleri zaman izin kullanabilme şansı olsaydı....ahhhh ahhhh
meltem senin kız da tıpkı babası.Nedir bu topikteki kızların babaya erkeklerin anneye benzemeleri.Bu kadar da tesadüf olamaz.
Desteğini esirgemeyen tüm ciğerlerime tesekkur ederım.. kaderzede arkadaslarım benım.
Kuzy kakasını yaptı.. sabah ona ac karnına kayısı recelını bıraz ılık su ıle ezdım, posalı kısımlarından 5-6 cay kasıgı dolusu yedırdım, uzerıne de yarım fıncan ılık su ıcırdım, yarım saat sonra 3 bez dolusu cıvık cımento kıvamında karından boşaldı. Tecrübe ıle sabıttır, poposuyla falan oynamadan hallettim çok şükür.Aklınızda olsun sizin de.Su an da bayıldı kaldı, halıyle uyuyor. Bundan sonra ogleden sonra verdıgım meyve püresının ıcıne kayısı recelınden muhakkak bı tatlı kasıgı karıstrıracagım.
Sütüm yuvasına gerı dondugu ıcın dun gece de mama vermedım, ınsallah bır sure daha vermem.
Hay ağzına sağlık, ben yazacaktım aynısını :))dideee sizin kaygananin orda doktor mu yok yoksa batmanin doktorlarimi mesur ben bilmiyorum??kadin 50.000 bakimi mi yaptirmayami gelmis oraya??
Özlem, bazen ben de kızıma sabırsız davranabiliyorum. özellikle çok yorgun olduğumda.. bence bizim stresimizi o kadar net hissediyorlar ki, bu onların huysuzluklarının daha da artmasına sebep oluyor.. o sinir anında başka biri daha sakin ve ılımlı yaklaşmayı bizden daha iyi becerebiliyor ve sonuç olarak bebişler de sakinleşebiliyor.. senin yaşadığın da buna benzer olabilir..Tamam cnm şimdi göz atarım :hulya:
Kıvanç maviş gözlerini öperim çok tatlı maşallah..
Kuzy meşhur olmuş kapaklara çıkmış resmi kaydirigubbakcemile3
Dün gece ağlama krizlerine girdim eşim koltukta horul horul uyuyor Özde ağlıyor ne yapsam susmadı uykusu var ama uyumamak için direniyor aç ama uykusu var diye emmiyor başka sorunlarıda var ama dilinden anlamıyorum.. Dün çıldırmak üzereydim bağırdım bebeğime aslında eşimede kızıyorum nefes almam için 10 dk baksa yeter neşeli olunca oynar ağlayınca bana devreder... Sonunda gece yarısı annemi aradım o baktı gece 1 de annemi aradım yorgunluktan gögüsler yumuşamıştıAnnem gelir gelmez 5 dk içinde uyudu akannehir Annemle diyaloglarını kıskanmıyor değilm kendimi anne gibi hissetmiyorum onunla başa çıkamayınca :gitme: Aslında itiraf edeyim ben annem kucağına alınca falan acaba beni ondan ççok seviyor gibi geldiğinden üzülüyorum içten içe anneme kızıyorum o bana yardımcı olmaya çalışıyro halbuki ama her yaptığı batıyor... Çünküü o hiç benim gibi sabırsız davranmıyor hep güleryüzlü .. Kendimden nefret etmeye başladım
Maşallah kuzularına... Yusuf'un yüz hatları çok güzel, Allah nazardan saklasın, ciddi herif olacak sankim :))
Bizdeki numara da şu: uykusu gözüne vurur ve bunu ağlama kriziyle ifade eder.. yatağına yatırır, pışpışlayarak uyutmaya çalışırım.. gözlerini kapatır, uykuya dalar gibi yaparrrrr.. derken bir anda gözler kocaman açılıp anneye gülücükler verilir.. gel de sevme.. gel de ısırma... opuyorumnanaktanbu ece cok numerocu resmen uykusuzluktan aglıo uyut benı dıo uyutmaya basladım gozunu kapadı babası geldı sesını duydu acları gozlerı felfecır suanda oynuolar dersın o mızıldayan o deıl gulerken resmını bıle cektım koycam:) kahkaha atıo suan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?