Ne yalan söyleyeyim Kedici Ayşin ben de senin suretini çok merak ediyorum...görebiler miyim...
aaa nerde ettin kabul etmedimmm??
Evriş, şu gizemli yazar sendin değil mi?? Şu naturel ve tane tane yazıları olan..Nerden okuyabiliriz acaba..
yahya ile küstüm konuşmuyoz
ağlıyodu küstüm sana dedim bide küsme işareti yaptım elimle o andan beri sustu bana bakıyo keko gibi :umursamaz:
ayy canım fotodan hamburger çektiii
benim canım hamburgerden öte tabaktakinden istedi :çok üzgünüm::çok üzgünüm::a015:
buarada kim hamburger dedi((
nevin caya mi gidiyon??kek de varmidir kek??neli acaba??
mmmm karnım acıktı ya... kekler, çaylar, hamburgerler midemin sesini artık etrafımdakiler duyacak... daha sibel ilden ilçeye evine gidecek kuzusunu alıp evine çıkacak yemek yapacakta yiyecekte.... bu akşam yemek yapıp yiyebilirim dimi((((
bise gel nuırdan provni var adasım dAHA GÜSEL YASPIYODUR AMA BUDA İDARE EDER ay büyük harfle yazmışım pardon
anaaam, benim de ağzımın suyu aktı şimdi.. Nurdan kııı, şimdi ne diye eşşeğin aklına karpuz kabuğunu sokuyon kiii kaydirigubbakcemile3
bebişin ishali hangi mikroptan diye sormuş bazı arkadaşlar. dizanteri oldu. kanlı ishal. ağızdan alınırmış mikrop. mesela bebeğiniz elini devamlı ağzına götürüyor dimi. sokaktan geçen biri mikroğlu elinle bebeğin elini sevdi. sözde bişi olmaz diye ama bebek ağzına götürdü elini ve kaptı. paradan dışkıdan yani baya baya pislikten bulaşan bir şey. o yüzden doktorum tembihledi sıkı sıkı. bırakın kucağa vermeyi el öptürmek yok elle surat sevmek yokkkkk. tüh tüh tüh maşallah derken bile 70 cm gider başkasını hasta etmeyen emen oğlunu hasta edecek mikrop dedi.atmacaya çıkmıştı adım artık daha bir atmacayım.
örnek vereyim yakın zamanda noldu. izmirden dönücem . son 1 haftam . büyük hala bebeği kucağına istedi. annemde ver işareti yaptı . kimseye vermedim çünkü annem dışında. 2 dk bebeği kucağına oturttu. sonra annem aldı bebeği. 3 gün sonra domuz gribinden hastaneye kaldırıldı. nassıl bir şok yaşadım anlatamam. yani virüs vücudundaymış bebeğimi aldığında. kızlar devir çok kötü. 1 yaşından önce çok çok yakınlar dışında kimseye vermeyin. ne değerli çocuğun varmış diolar da evet değerli hem de herşeyden değerli. onların 5 dklık zevki için bizim canımız acıyor.düşünmek bile istemiorum girp olsaydı eğer ishalin üstüne.
ayy ayy çok mutlu oldum az evelll
ece yerde yatıyordu sırt ustu ugrasıyordu yuz ustune donmeye ve bir anda patt donuverdi ay kolu altında kaldı derken kolunuda çekti çikardı nasıl bir mutluluk yaa buyudugunu gormekk cıgılıklar attım evde salaklar gibin: ))))
lalaece cok gecmis olsun yavruna nasil simdi?? kesinlikle katiliyorum,banada herkes disari cikar fanusa kapatma diyodu ahanda cikardim hasta oldu 1 haftadir ben ve o cekiyor baskasi degil..
lalece çok geçmiş olsunn yazdıklarında çok haklısın
Ay bu koca adam olmuş maşallah.
Maşallah eceye devamı gelir inşallah annesi. Benim bıcırık dönmüyo daha dr sordu yok dedime normal 1-2 kilo fazlası var dedi:)) ıçim rahat o yüzden. Nazan ın selamını da aldım sağol.ayy ayy çok mutlu oldum az evelll
ece yerde yatıyordu sırt ustu ugrasıyordu yuz ustune donmeye ve bir anda patt donuverdi ay kolu altında kaldı derken kolunuda çekti çikardı nasıl bir mutluluk yaa buyudugunu gormekk cıgılıklar attım evde salaklar gibin: ))))
Çok çok geçmiş olsunsaolun kızlar. 10 gün kadar sürdü geçti sonra ama 10 gün kafasını kaldıramadı halsizlikten.iştahı kesildi. o ay sadece 300 gram aldı. emmedi istemedi. mama verdik kafa çevirdi. yani aç yaşadı. sonuç olarak doktor ishalde olsa az kilo aldığı için mama takviyesi verdi. emmediği için sütüm ciddi anlamda azaldı. ,
ben hergün dışarı çıkarıorum. vana 100 km uzaktayız. yani soğuk ve sert hava. hergün banyo da yaptırıyorum. ama bebeğimi hasta eden ne soğuk ya da başka bişi deildi. yani virüsten hasta oldu. soğuktan koruyabiliorum bebeğimi. ama virüslerden korumak imkansız işte insanlarla el temasını kestik bakalım. uzaktan bakışsınlar.
Güzel geçmil dr teyzenizle görüşmeniz ne güzel .öperim devayı o güsel saçlarından.Bu sabah doktor teyzemize gittik. Herşey yolunda çok şükür. Bugün öğrendiklerimizi anlatayım size de.
Ek gıdaya yavaş yavaş başlayabilirsiniz acele etmeyin dedi. Kilo alımında çok sıkıntı yoksa ek gıdaya geçiş çok yavaş olmalı, birden ve karışık yiyeceklerle başlamak bağrısak hareketlerinde değişikliğe sebep olur, ya ishal ya da kabız olurlar dedi. ılk önce meyve suları ile mesela elma ile başlayın, elmayı cam rendeden geçirin, daha sonra mutlaka süzün, ilk gün iki çay kaşığı kadar, sonraki gün bir kaşık fazla, sonraki gün daha fazla. Bugünlerde bir başka ek besin vermeyin ki,vücudu hangi besine nasıl tepki veriyor gözlemleyebilin dedi. Bir kaç gün sonra armut suyuna başlayın aynı şekilde dedi. Mandalina,portakal gibi asit içeren meyveleri 8-9 aydan evvel vermeyin dedi.
Yine bir kaç gün sonra elma-armut suyunu birlikte karıştırarak verin ve bunu ara öğün haline getirin dedi.
Ek besinlere başlarken en uygun zaman, ana öğün öncesi aç oldukları vakitmiş. Bebekler zaten yeni tadlar konusunda genelde çok muhafazakar davranırlar, karınları toksa yeni besini alması daha da zor olur dedi.
Meyva sularına alıştıktan sonra, meyve pürelerine, daha sonra yoğurda, daha sonra muhallebi ve çorbalara geçiş olmalı imiş. ılkten muhallebi ve yoğurt vermek, bağırsak ve midesini çok yorar dedi.
oo massallah nevin seninki draha evel baslamıs donmeye bizimki tam 4,5 aylık su an
surekli yapıyormu bunu peki az evel dondu hala cabalıyor su an donecek tekrar ama bakalım sıkca olacakmı zamanla mı alıskanlık olcak bu bilmiyorum pek iyuzu koyun olup tekrar sırt ustune donebiliyormu ? yoksa senmi geri ceviriyorsun ;? ay tçok eglenceli bu hallerini gormek yaaa
ilk öğrendiği gün bizi delirtti resmen,kaplumbağa yavrularının yumurtadan çıkar çıkmaz denize yürümeleri gibi,çocukta acayip bir dönme içgüdü vardı.sırt üstü-yüzüstü,sırt üstü-yüzüstü.......... yorulup dönemediğinde de ağlıyordu.şimdi normale döndü,ihtiyaç duydukça dönüyor.
o günden beri de ana kucağımız emekliye ayrıldı.yere bir battaniye serdim,üstünde yuvarlanıp duruyoruz.
ayy ayy çok mutlu oldum az evelll
arkadaşlar neva ishal oldu.ayşinin yazdıklarını okuyunca elma suyunu biraz fazla kıçırmış olabileceğimi düşündüm.2 çay kaşığından fazla verdim.karnı açtı ve vermem için beni zorladı.püff çok üzgünüm.ne ypabilirim acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?