ayy cok heycanlıı,şevvalde dönmeye cabalıyor,sırtı yay gıbı oluyo nerdeyse başı poposuna degcek kıvrılıyoda kıvrılıyo dönebılse ne alaa :)) bıraz destegımle anca,ama yakındır dönemsı oyuzden cok dıkkat edıyoreum kıyıya kenara yatırmıyorumilk öğrendiği gün bizi delirtti resmen,kaplumbağa yavrularının yumurtadan çıkar çıkmaz denize yürümeleri gibi,çocukta acayip bir dönme içgüdü vardı.sırt üstü-yüzüstü,sırt üstü-yüzüstü.......... yorulup dönemediğinde de ağlıyordu.şimdi normale döndü,ihtiyaç duydukça dönüyor.
o günden beri de ana kucağımız emekliye ayrıldı.yere bir battaniye serdim,üstünde yuvarlanıp duruyoruz.
Bu sabah doktor teyzemize gittik. Herşey yolunda çok şükür.
arkadaşlar neva ishal oldu.ayşinin yazdıklarını okuyunca elma suyunu biraz fazla kıçırmış olabileceğimi düşündüm.2 çay kaşığından fazla verdim.karnı açtı ve vermem için beni zorladı.püff çok üzgünüm.ne ypabilirim acaba?
Bi an dönüşlerini canlandırdım gözümde. Bana da nasip olur inşallah tez zamanda. Kuzunada maşallah.
masallah bebeler dönmeye baslıyo çok heyecanlı ya darısı basımıza
laece geçmiş olsun
arkadaşlar neva ishal oldu.ayşinin yazdıklarını okuyunca elma suyunu biraz fazla kıçırmış olabileceğimi düşündüm.2 çay kaşığından fazla verdim.karnı açtı ve vermem için beni zorladı.püff çok üzgünüm.ne ypabilirim acaba?
ayy cok heycanlıı,şevvalde dönmeye cabalıyor,sırtı yay gıbı oluyo nerdeyse başı poposuna degcek kıvrılıyoda kıvrılıyo dönebılse ne alaa :)) bıraz destegımle anca,ama yakındır dönemsı oyuzden cok dıkkat edıyoreum kıyıya kenara yatırmıyorum
nevın oğlun cok tatlı maşşalah
nevin özelden msj attım bugün geldimi
hasanım beratım ne tatlı çıkmış koca delikanlım benim maşallah
yahya ile küstüm konuşmuyoz
ağlıyodu küstüm sana dedim bide küsme işareti yaptım elimle o andan beri sustu bana bakıyo keko gibi :umursamaz:
amannn allahım ya bu kadın benim sabrımı deniyor.... malum ne süt izni kullanabildim nede doğum izni.... patronla konuştum akşamları 25 dk. erken çıkıp otobüse yetişiyorum 5 de çıkacağım yerine 16,35 de çıkıyorum ki 5 arabasına anca yetişiyorum 6 yı geçerek evde oluyorum.... ama cins kadın her allahın günü bu saatlerde geliyor ve hiç derdi bitmiyor... yok fakstı yok bilmemneydi onun yüzünden 5,5 arabasına kalıyorum ya.... ağlamak istiyorum.... artık sabrım kalmadı..... biliyor bide erken çıktığımı inatla yapıyor sanki......ne güzel keyfim yerindeydi dk. da alt üst oldu.((((((
ESRAAA mamasız muhallebi tarifi istiyodun sen dimi şimdi berat mamayı sevmediğinden bir verdiğimde ishal diğerinde ateşi yükseldiğinden (belkide tesadüftü bilmiyorum) annemin kardeşime prinç unuyla yaptığı muhallebi geldi aradım aldım tarifini berat çok sevdi belki yahoda sever
şimdi dün ben 2 tk pirinç unu 1 tk nişasta ekledim yarım çay bardağı süte yarım çay bardağından fazla su koyup muhallebi kıvamına gelene kadar pişirdim sonra içine 2-3 çay kasığı pekmez ekledim çok sevdi berat
annem seker koyuyormuş ben evrişden pekmezin faydasın duyunca pekmezle yaptım
diyorum ya nazları bize işte...ahh hele bi büyüsünler alcam intikamımı...
şööyle 18 yaşında falan olunca..gece 2-3 saatte bir odasına dalıp öpüp uyandırcam....anneee manyak mısın falan der herhalde...napıyım oğlum özledim sensiz uyuyamıyorum diycem..bakalım nasıl oluyomuş..
nevin caya mi gidiyon??kek de varmidir kek??neli acaba??
bebişin ishali hangi mikroptan diye sormuş bazı arkadaşlar. kimseye vermeyin. ne değerli çocuğun varmış diolar da evet değerli hem de herşeyden değerli. onların 5 dklık zevki için bizim canımız acıyor.düşünmek bile istemiorum girp olsaydı eğer ishalin üstüne.
ayy ayy çok mutlu oldum az evelll
ece yerde yatıyordu sırt ustu ugrasıyordu yuz ustune donmeye ve bir anda patt donuverdi ay kolu altında kaldı derken kolunuda çekti çikardı nasıl bir mutluluk yaa buyudugunu gormekk cıgılıklar attım evde salaklar gibin: ))))
ah yavruumm kıyamam ben ona..hiç küsülürmü o çocuğa.:sinifsinif:
kuzum kim o kadın?
tarifi yazdım bi kenara ben de..lazım olucak ilerde..saolasın..berat tam bi herif olmuş..öperim onu..,,
saykoluk planları yapıyosun şimdiden haa.:)
kek kısır diyince ilk aklıma sen geliyorsun artık..:)
geçmiş olsun güzelim..elalem ne derse desin boşver..hakikaten onlara bişey olduğunda bizim içimiz cız ediyor..başkaları vah vah tüh tüh deyip çekiliveriyor.
di mi yaa..ne güzel şeymiş annelik..hergün yeni bişeyler keşfediyolarlar.
bende ediyordum merakımı yendim çok güleryüzlü tatlıymış zemuszemusNe yalan söyleyeyim Kedici Ayşin ben de senin suretini çok merak ediyorum...görebiler miyim...
annesi opüşün barışın koklaşın yerim ben o yahoyu acaba birgün yüz yüze gorüşüp onun o yanaklarını opmek kısmet olur mu?yahya ile küstüm konuşmuyoz
ağlıyodu küstüm sana dedim bide küsme işareti yaptım elimle o andan beri sustu bana bakıyo keko gibi :umursamaz:
efrrimmm senmi yazdın o yazıyı içeriği neydi?bulgur pilavı nasıl yapılır ve nasıl yenilir bulgur kazanından nasıl çıkılır sırnaşık şey
tühhh...arada burda da paylaşsan yazdıklarını... ben hep senin iyi bir blog yazarı olacağını düşünürdüm zaten, sen köşe yazarı oldun..hatta geçen düşünmüştüm ne güzel takip ederdik ne yazmış diye..
oğluna blog yapmama sebebini yazmıştın hatırlıyorum ama şöyle genel bir blog sitesi yapsan valla takipçin olurum..
gelelim bize...
ben bir halt eyledim bakalım sonumuz ne ola...
Ruzy'yi saatlerce memede tutmayayım diye uğraşlarım sonuç veriyor gibi..Ama nasıl.. Uykusu geldiğinde yatırıyorum benim yatağıma ağzına emziği veriyorum, yanına yatıp ellerini tutuyorum. Kendisi mırıl mırıl mırıldana uyuyor..Amma ellerimi bırakmayacakmış..Öyle dedi.. Yani her koşulda çocuğun uyku nesnesi ben oluyorum.. Tabi uykuya dalana kadar 50 sefer emziğini düşürüyor, uyanıp bana bakıp tekrar dalıyor falan.. Beni yine uyutmuyor yanında..
Bu anlattığım her zaman olmuyor tabi ama buna da şükür.. Tek kötü tarafı gece uykuları bu yüzden hafifledi..Tahminimce benimle yatmak istiyor..Böyle olsun istememiştim oysa..
amannn allahım ya bu kadın benim sabrımı deniyor.... malum ne süt izni kullanabildim nede doğum izni.... patronla konuştum akşamları 25 dk. erken çıkıp otobüse yetişiyorum 5 de çıkacağım yerine 16,35 de çıkıyorum ki 5 arabasına anca yetişiyorum 6 yı geçerek evde oluyorum.... ama cins kadın her allahın günü bu saatlerde geliyor ve hiç derdi bitmiyor... yok fakstı yok bilmemneydi onun yüzünden 5,5 arabasına kalıyorum ya.... ağlamak istiyorum.... artık sabrım kalmadı..... biliyor bide erken çıktığımı inatla yapıyor sanki......ne güzel keyfim yerindeydi dk. da alt üst oldu.((((((
aynı şeyleri yaşıyoruz canım üzülme bize bunların nazı...ben işe erken başlayınca benim için avantajmı yoksa dezavantajmı oldu bilmiyorum ama selin babaannesine çok alıştı bana naz yapıyor iki saat dizlerimde sallattırıyor gece uyumak istemiyor ama babanneye gündüz hiç kahrı yok bazen sallatmadan bile uyuyormuş ama bana daha hiç öyle yapmadı akla deveyi seçiyorum uyutana kadar.....her çocuğun huyu farklı işte... aşağı tükürsen sakal yukarısı bıyıkkafamçokkarıştı
bende zledim valla o zaman hamileliği bahane ediyorduk şimdi içi boş ama hala kocamanlar :gitme:hey gidi gunler beee..ne guzel gobislerimiz vardi..osledim...
kaydirigubbakcemile3 ne zman kısır yesem aklıma geliyorsun sositosositonevin caya mi gidiyon??kek de varmidir kek??neli acaba??
bebişin ishali hangi mikroptan diye sormuş bazı arkadaşlar. dizanteri oldu. kanlı ishal. ağızdan alınırmış mikrop. mesela bebeğiniz elini devamlı ağzına götürüyor dimi. sokaktan geçen biri mikroğlu elinle bebeğin elini sevdi. sözde bişi olmaz diye ama bebek ağzına götürdü elini ve kaptı. paradan dışkıdan yani baya baya pislikten bulaşan bir şey. o yüzden doktorum tembihledi sıkı sıkı. bırakın kucağa vermeyi el öptürmek yok elle surat sevmek yokkkkk. tüh tüh tüh maşallah derken bile 70 cm gider başkasını hasta etmeyen emen oğlunu hasta edecek mikrop dedi.atmacaya çıkmıştı adım artık daha bir atmacayım.
örnek vereyim yakın zamanda noldu. izmirden dönücem . son 1 haftam . büyük hala bebeği kucağına istedi. annemde ver işareti yaptı . kimseye vermedim çünkü annem dışında. 2 dk bebeği kucağına oturttu. sonra annem aldı bebeği. 3 gün sonra domuz gribinden hastaneye kaldırıldı. nassıl bir şok yaşadım anlatamam. yani virüs vücudundaymış bebeğimi aldığında. kızlar devir çok kötü. 1 yaşından önce çok çok yakınlar dışında kimseye vermeyin. ne değerli çocuğun varmış diolar da evet değerli hem de herşeyden değerli. onların 5 dklık zevki için bizim canımız acıyor.düşünmek bile istemiorum girp olsaydı eğer ishalin üstüne.
ayy ayy çok mutlu oldum az evelll
ece yerde yatıyordu sırt ustu ugrasıyordu yuz ustune donmeye ve bir anda patt donuverdi ay kolu altında kaldı derken kolunuda çekti çikardı nasıl bir mutluluk yaa buyudugunu gormekk cıgılıklar attım evde salaklar gibin: ))))
maşallah sırma saçlı kızımaBu sabah doktor teyzemize gittik. Herşey yolunda çok şükür. Bugün öğrendiklerimizi anlatayım size de.
Ek gıdaya yavaş yavaş başlayabilirsiniz acele etmeyin dedi. Kilo alımında çok sıkıntı yoksa ek gıdaya geçiş çok yavaş olmalı, birden ve karışık yiyeceklerle başlamak bağrısak hareketlerinde değişikliğe sebep olur, ya ishal ya da kabız olurlar dedi. İlk önce meyve suları ile mesela elma ile başlayın, elmayı cam rendeden geçirin, daha sonra mutlaka süzün, ilk gün iki çay kaşığı kadar, sonraki gün bir kaşık fazla, sonraki gün daha fazla. Bugünlerde bir başka ek besin vermeyin ki,vücudu hangi besine nasıl tepki veriyor gözlemleyebilin dedi. Bir kaç gün sonra armut suyuna başlayın aynı şekilde dedi. Mandalina,portakal gibi asit içeren meyveleri 8-9 aydan evvel vermeyin dedi.
Yine bir kaç gün sonra elma-armut suyunu birlikte karıştırarak verin ve bunu ara öğün haline getirin dedi.
Ek besinlere başlarken en uygun zaman, ana öğün öncesi aç oldukları vakitmiş. Bebekler zaten yeni tadlar konusunda genelde çok muhafazakar davranırlar, karınları toksa yeni besini alması daha da zor olur dedi.
Meyva sularına alıştıktan sonra, meyve pürelerine, daha sonra yoğurda, daha sonra muhallebi ve çorbalara geçiş olmalı imiş. İlkten muhallebi ve yoğurt vermek, bağırsak ve midesini çok yorar dedi.
damadım yol ilerlemiş oldukça.. senin gelin daha tembel anası gibi poposunu büyütecek yata yata zaten mertim selülit kremi deposu yapsın selülitli popişi var :roflol:ilk öğrendiği gün bizi delirtti resmen,kaplumbağa yavrularının yumurtadan çıkar çıkmaz denize yürümeleri gibi,çocukta acayip bir dönme içgüdü vardı.sırt üstü-yüzüstü,sırt üstü-yüzüstü.......... yorulup dönemediğinde de ağlıyordu.şimdi normale döndü,ihtiyaç duydukça dönüyor.
o günden beri de ana kucağımız emekliye ayrıldı.yere bir battaniye serdim,üstünde yuvarlanıp duruyoruz.
slm kızlar anca girebildim bugun bebek görmeye gıttık eve geldik duş yaptık çok yorulduk uyuduk.dün gece her saat başı uyandı uykusuzluktan ölüyorummmmm
iyi akşamlar kızlar
Ece akşam üstü ateşlendi - sabah aşımız vardı - sanırım aşı yüzünden bu ateş - Calpol verdim - kullanan vardır mutlaka - kaç saat sonra etkisini gösteriyor bilen var mı?
canan ben genelde asıya gıtmeden once ıcırıorum calpolu evden cıkmadan yarım saat once fılan ıse yarıo..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?