2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Allaaamm
Hasta oluyorum galiba !
Gözlerim sulanıyor, burnum aktı akacak gibi ve boğazım kaşınıyor. ış yerindeyim napsam ki ?
Hasta olmak istemiyorum yaa, beybime geçsin istemiyorum..
Olma yaaa(Olursanda Devaya bulaştırmayasın ha. Dayan portakal limon greyfurt suyuna Ayşin
Hayırlısı olsun canım sıkma canını.
6 lı takım cam rendede pek şık olur yaff.. ole deme sımdı kaydirigubbakcemile3

dun ben baktım plastıgını bıle yapmıslar :))

nası kıpa ımıs sısın oradakı :)
tabakla cam rende nedir bilmezlerse cam rende kahvaltı takımı bilem yaparlar bunlar:))
cam rende bulamadınmı sen hatıra? tenekecilerden aldım ben..4 tl..
Canım sadece kipaya gitmişken baktım .tenekecilere gitmeyi istemiyorum oraya girdimmi illaki bi şeyler alıyorum(Sağolsun başkentin ordaki değilde diğer tenekecilerin sahibi orda hesapta açtı bana yazıyo tahtaya alıyor bir dahaki aylığa:))Tenekecilerden alırım akşam keş para:))
bis de didiyos gesmeye..burda da hava çok güzelll...iskeleye götürcem kuzumu..
Ohh bizim yerimizede gezin

Ayrıca bızım doktorumuzun bu zamandan sonra bır bebegın alması gereken maksımum kılonun 600 gr oldugunu soylemıstı.. neı sana bole dıyor bu adam herseferınde MELTEM.. bence gayet sahane kılosu yaf.

AYNENN BİZİM DR DA BOYLE SOYLUYOR HATTA ECE BU AY 600 GR ALDI GAYET İYİ DEDİ DR MELTEMİN DR U BENDE ANHLAMIYORUM

HATTA ALTINCI AYDAN SONRA BİRYERLERDE OKUDUM AYDA 500 GR ALACALARMIS O HİZLA GİTSELER ZATEN HALLERİ NASI OLUR YANİ

ayy derya bir kere olması bile harika bence yaa bende diyorum soyle sessiz kalıyor bazen yatagında bir gidyim bakayım uyumus olsa falan ayy nası oulur ah nerde diyorum devamı gelebilir onemli olan birkere olması ,

olsun oyle not alsınlar nurdanona gore davranırlar ama devamını okumadım yazayım azıcık dedim son gunler nasıl geçkti bilmiyroum ben geriden okuyorum su an umarım iyidir

burcu ya çok geçmis olsun . doruk un huzursuzlugunun nedeni bulunamadı yani dimi
suna dikkat ettinmi çok kalabalık ortama girdigi gunler çok gurultulu ugultulu oldugu gunler çocuklar sesleri beyne kaydederlermis ve rahatsız olurlarmıs ablamın oglu oyle idi kalabalık misafir gelsin o gece cıglık cıglıa on kere uyanırdı uyumazdı falan

annen de mukemmelliyetci biri belli ve kızının kendi gibi olmaması onu sinir ediyor birsekilde , ve diline hakim olamıyor
annen bana benziyor biliyormusun bizde durum tam tersi ben nasıl bu yapıda birinin kızı olmusum diyorum, çogu zaman annemin beceriksizliklerine inanamıyorum kızıyorum bazen dilimi tutamıyorum kırıcı oluyorum sonra uzuluyorum sarılıyourm vs hos annem bana alınmıyor gibi duruyor ama son yıllarda anneligin ne demek olduguun birkez daha çok iyi anladım anneme daha saygılı olmaya yaptıgı yanlıs olumsuz beceriksiz hareketleri gormemeye calısıyorum ama huy bu bazende tutamıyor insan
iste anneni o yuzden anlayabiliyorum
kendi karekteri ile ilgili bir durum bu ne yaparsan yap degismeyecek bir huybence
yada çok kırıldıgnı birsekil ifade edersen dikkat eder biraz daha

esra bakiciniz nasil, alisti mi iyice??

alıstı nurdancım yaa gayet iyiler allah bozmasın
hatta o kadar iyilerki babam sakinlestiricimi veriyor acaba çocuga diyorr ki dusun annemle tum gun bir aradalar bu hafta birlikteler baba sacmalama aklıma sokma soyle sacma seyleri diyorum annemse kadını çok sevdi aaa askolsun ne bicim konusuyorsunuz diye bize kızıyor:)

banyo yaptırırken ben elimle yıkıyorum heryerini elime sampuanı alıp kopurtuyorum baska bir sunger vs kullanmıyorum aslında oglumda o minik mendillerden kullanırdım bunda ne bilimboyle basladık boyle gidiyoruz

devam mamasıhiç vermedim hiç birbilgim yok

bizde yok dr olabilir olursa ellemeyin demisti
eski insanlara sorarsan ovun der yok asla dedi dr

nhastaneye çocuk sokmak tabi insana çok kotu gueliyor ama napıp edip bir yol bulup 6. ay da goturmelisin bence
adamg ibi muayne edeeceklerse ama laf olusn diye boy kilo bakanbiryer olacaksa bence riske girmene degmez sibelicim

ben elma suyu içirirken birkaç onluk ayırdım hep onları kullanıyorum lekeli hepsi zaten diger salyalayı aktıı için taktıgım temiz onlukleri meyava ile hiç kullanmıyorum

gelmez canım merak etme
benim oglum 5 aylıkken dr bu sekil kahvaltı baslatmıstı yumurtanın sarısını once ceyrek sonra artırarak tam sarı ya çıkarpı veriyorduk selinde bizimkilerden onde birysey olmaz yani

simdi konuyla alakasız ama dun tavuk suyu corba yaptım ya 2 adet haslanmıs gogus duruo dolapta onla ne pişircemi bilemedim bana guzel bi tarif verin pleaseee

bir tarif verirddim sana ama çok geç kaldım sanırım :)

çapkın olacak annesi çok
akıllı çocuk 27 beden demiyor güzeli seçiyor

maşallah de aman nazar değmesinnn dilini ısır

Allaaamm
Hasta oluyorum galiba !
Gözlerim sulanıyor, burnum aktı akacak gibi ve boğazım kaşınıyor. İş yerindeyim napsam ki ?
Hasta olmak istemiyorum yaa, beybime geçsin istemiyorum..
amanın rezene çayı vb iç poşetlerden en azından

arkadaşlar cam rende değil de normal rende kullansak olmaz mı? ben cam rende ilk kez duydum da :)

yok şeker olmazmış vitamin ölürmüş zaten 3 kuruş yiyorlar o da vitaminli olsun

kuzumu yıkadım yoğurdumuzu yedik ama uyumadık....

güle güle kirlensin

ben veriyorum 1 aydır.doktorumda ver dedi canım.

annem de armudun içine bikaç damla portakal damlatıyormuş beğenilmiş ece hanım tarafından

ÖMÜR uyudu.tavşan uykumuz başladı.bakalım kaç dk uyuyacak...

uyur annesi en az 1 saat

Konuyu Toplam 8 Kullanıcı okuyor. (5 Kayıtlı kullanıcı ve 3 Misafir)
eeylem2007, esrako+, fasulyeko, fzergun, nazli_03

Hay maşallah topik coşmuş:))

Kınamayın a dostlar hiç bu cümleden kurmamıştım içimden geldi:))

masallah DORUK a cok fena bu cocuk ya, cok tatli..
Tazem affina siginarak soyluyorum ama anneni biraz bu konuda frenlesen, yani bu saydiklarin cidden cok 5 aylik bebk icin, allerji riski zaten var..yani menemen onun icin cok yagli ve tuzlu bir yemek..diger seylerde oyle, yani ekmek bile var listede..o daha cok ufak..bu kadar yag proitein seker yuklemesi fazla biraz gibi geliyor..

sibelcim hap konusunda ben pek konusmiyim:))) ama bi gun unutunca hatirlar hatirlamaz alip diger hapida ayni saatinda aliyorsun, ama yinede ek korunma gerekir 1 hafta..sonra hormon seviyesi normale cikiyor..

Sabah doktorumuza gittik asimizi olduk son kalanlari bi daha 12. aya kadar rahatiz:))
65cm-7200gr olmusuz, hersey iyi dedi..
Ek gida icin 1 ay daha meyveyle devam et daha sebze ve yogurt vermiyorum, 6. ay bitiminde vericem cunku sute ihtiyaci var dedi, sut ogununden kesmek istemiyorum dedi..Sadece gece uyandigini ve mam istedigini soyledim o zaman gece ogunune devam mamasina bebekler icin ozel bi pirinc unu verdi, onu kat ama sadece aksam ve 1 kasik dedi, yoksa pofuduk olurmus yavrum:))
gorunurde dis yok, ama refleksleri cok iyimis, oturma donme, kurtlu kisaca, bu sirada doktora bol bol cilvede yaptik...
demir takviyesi vermedi cunku mama icinde zaten var dedi, ayrica istahi yerinde bebeklerde eksikligi gorulmez dedi, eger istah yoksa daha cok veriyoruz dedi..
birtek cildimiz cok kuru, bol bol nemlendiricez ..
koca bi masallah ogluma..

ERKEK BEBEK ANNELERI
bebiklerin pipilerini siyiriyormusunuz??doktor baa banyodan banyoua iyice siyir dedi..
birde sunnet icin dusunceleriniz nedir??

sibelcim hap konusunda ben pek konusmiyim:))) ama bi gun unutunca hatirlar hatirlamaz alip diger hapida ayni saatinda aliyorsun, ama yinede ek korunma gerekir 1 hafta..sonra hormon seviyesi normale cikiyor..

sağol canım inşalah olmaz....

kocaman bi maşallah teoya
güzel haberlerle dönmüşsünüz dr. dan....bakalım yarın sabahta bizim randevumuz var inşallah bizde hayırlı güzel haberlerle döneriz...
reflekslerini nasıl anlıyor dr.lar?????:uhm:

ERKEK BEBEK ANNELERI
bebiklerin pipilerini siyiriyormusunuz??doktor baa banyodan banyoua iyice siyir dedi..

canım erkekbebek annesi değilim ama sık sık sıyırmanız gerekiyormuş bitişik olmaması için.... benim bilgim bu kadarboshayallersmile

aman nazar değmesin maşallahhhhhhhhhh

ERKEK BEBEK ANNELERI
Evet canım ben sıyırıyorum aklıma geldikçe.Bizede dr söylemişti. SÜnnet bana kalsa hemen yaptırıcam hatta çocuk cerrahına gitti öksürük varmı dedi he dedim o zaman rahatsızlıklarını atlatsın ondan sonra yapalım dedi.Eşimle konuştuk nisan-mayıs gibi düşünüyoruz 1 yaşına gelmeden kestirelim gitsin:)
Maşallah Teo ya. Cilvelerini seferim onun. Drunun tezini çürütmek istemem ama çürütücem oğlumun iştahı ii ama kansızlık çıktı sıpamda demire bugün itibariyle başlıycaz.

önce maşallah teoma. son aşılar demişsin ama yanlışım yoksa teo ömürden küçük...bizim bu ay aşımız var.iki bacak bir kol ve ağızdan...siz neden erken oldunuz?biz bu ayın 20 sinde 7.aya başlayacağız...kafam karıştı....eyvahedigeldismile:uhm::çok üzgünüm:

ERKEK BEBEK ANNELERI

sıyırmak ne demek :uhm:ben anlamadım beni biraz aydınlatırmısınız bu konudabilmiyorumkismile

seçil bize tekrar hediye göndermiş ne diyeceğimi bilemedim ...çok teşekkür ederiz ama dediğim gibi gerek yoktu canım ya ..hediye topiğine resimlerini ekledim..

canim panik yapma burdaki asi sitemi ile turkiyedeki farkli.farkli bi tablo izliyorlar, mesela teo verem asisi olmadi cunku burda yapmiyorlar, 2.-3.-4. ayda asi yapiliyor burda, bizim asimiz 1 ay gecikti cunku asi yoktu piyasada, asil 1 ay once biticekti hepsi..

mavis pipiyi alip sunnet derisini siyiriyorsun , nasil anlatayim ki bilemedim, parmaklarinla icerideki pipi cikana kadar..bidahaki randevda doktoruna sor istersen gostersin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…