Olma yaaaAllaaamm
Hasta oluyorum galiba !
Gözlerim sulanıyor, burnum aktı akacak gibi ve boğazım kaşınıyor. ış yerindeyim napsam ki ?
Hasta olmak istemiyorum yaa, beybime geçsin istemiyorum..
Hayırlısı olsun canım sıkma canını.Doktorun onayıyla ek gıdaya baslıyoruss.. yogurt ve muhallebı olayına.
Ayşin dün yazmıs, aksam aklıma geldı Kıpa da gezınırken, aldım o muhallebıden, tatısz tuzsuz ıgrenc seyı yedı bızım adam.. tatırmak amaclı almıstım..
Ama sutum yetmıyor artık Kuzey e.. elımden gelenı yapıyorum.. mızırdanmamın bı anlamı yok, burada hıc veremeyen ınsanlar varken.. fazla uzatmayacagım.. muhallebı ıle baslıyorum.. mılupa nın muhallebısını almıstım zaten toz olanından, gece ondan yapıp verecegım. Arada devam sütü veririm, o da mevcut dolapta..
tabakla cam rende nedir bilmezlerse cam rende kahvaltı takımı bilem yaparlar bunlar:))6 lı takım cam rendede pek şık olur yaff.. ole deme sımdı kaydirigubbakcemile3
dun ben baktım plastıgını bıle yapmıslar :))
nası kıpa ımıs sısın oradakı :)
Canım sadece kipaya gitmişken baktım .tenekecilere gitmeyi istemiyorum oraya girdimmi illaki bi şeyler alıyorumcam rende bulamadınmı sen hatıra? tenekecilerden aldım ben..4 tl..
Ohh bizim yerimizede gezinbis de didiyos gesmeye..burda da hava çok güzelll...iskeleye götürcem kuzumu..
Ayrıca bızım doktorumuzun bu zamandan sonra bır bebegın alması gereken maksımum kılonun 600 gr oldugunu soylemıstı.. neı sana bole dıyor bu adam herseferınde MELTEM.. bence gayet sahane kılosu yaf.
amanın şimid hemen şu anbirşey oldu kızımda sürekli alışık olduğum ama oğlumda hayal olan birşey arkamda yatırdım oynuyordu sesi kesilince dönüp bi bakım dedm uymuş evet kendi kendine uymuş....çok şaşkınım....kucağımdaydı az önce nenen diyordu ama ağlayınca sallardım genelde onu bekliyordum bir yandanda uymul sıpa hep böyle olsada yormasalr nevar..
yarım sat önce bir mama yedik düşman başın avermesin batmadık yerimiz kalmadı...ağzında mama varkende bir hapşurduk maşallah ben sinir krizi geçiriyorum o gülüyordu ya...bu gün dışarı çıktık temiz hava iyi geldi...ondan sanırım...birde hergün sabah kakimamızı yaprdık yemek sonrası onuda yapınca rahatladı .bunlar nasıl kendi kendine uyudu kinin bi nevi sorgulaması....
buarad bahsetmeden gecemiycem,
bugun kadin soruyo: bebeginiz ne kadar sure , gunde kac kere uyuyor, en uzun uykusu ne kadar?.
cevap: en fazla 30 dk o da yaninda surekli biri varsa, etrafini kontrol ediyor ylnizsa agliyor.
kadin: merak etmeyin etrafinda minik komsulari hep olucak..(ranzalar yan yana)
cevap: umarim ise yarar..kadinda endiseli bi surat ifadesi..
kadin sorar: uyku oncesi aglarmi?
cevap: oncesi, sonrasi, uyanirken,cani sikilinca..(Teo relaxda sikilip kendinden gecerce aglamaya baslar.)..hah iste bole gordugunuz gibi..
kadin: uzgun bi ifadeyle o zaman surekli aglar diye not aliyorum...
niye kimse yok, çok şaşırdım.
Dün gece Doruk HİÇ uyumadı. Ayağımda sallarken uyudu, durunca uyandı. Tüm gece böyle geçti. Uykuya da kolayca dalamadı, inleye inleye, sızlana sızlana... Gece 3 te emzirdim, şurup verdim rahatlatsn diye; 2 saat! 2 saat uyudu, sonra aynen devam etti. Sabah doktora gittik. İdrar tahlili yapıldı hiç bir şey çıkmadı. Sevinsem mi, üzülsem mi bilemedim.
Beslenme uzmanına görünmeden önce kan vermem gerekiyordu, onu da aradan düzgün uykumuz yok, üstüne dün gece de binince iyice yamuldum...
esra bakiciniz nasil, alisti mi iyice??
Sorularım var !
1.Banyo yaptırırken sünger,lif veya benzeri birşey kullanıyor musunuz?
(Ben sadece vücut şampuanı ile köpürtüp duruluyorum, yanlış mı yapıyorum? )
2.Devam maması ya da kavanoz maması kullanmaya başlayan var mı?
2.a. Devam maması nasıl hazırlanıyor?
2.b. Biberondan mı içiliyor?
2.c Yoğunluğu nasıl?
2.d Kavanoz mamaları yoğun oluyor diye duydum doğru mu?
2.e Sulandırıp verilse ne olur?
Bilgisi olan arkadaşların bilgilerinden faidelenmek isterim, saygılarımı sunarım.
günaydın herkeze.......
ya bişe sorucam size,bebeklerinizin gögsünde hafıf sertlık olan varmı? şevvalin dokununca bıraz pıtırlık var gıbı.annem emzırdıgın için süt birikmesı olur normal dio,doktor kontrolumuzde haftaya.merak ettım sizdede varmı.nezamandır sorucam unutuyorum
neyse bı gecmıse döniyim ne var ne yok
sabahtan beri düşünüyorum işin içinden çıkamadım bana bi el atıverin(((
selini 2 aydır kontrole götürmedim((( kontrole eskişehire gidiyoruz burda hastanede 1 tane çocuk dr. u var kimsede memnundeğil... neyse 2 ay önce götürdüğümde sözde özel çocuk sağlığı hastanesine gitmiştik ama rezil olduk ne doğru dürüst muayene edildik ne birşey bizle beraber odaya 10 kişi girdi dr. birşey demiyor hiçbirşey konuşamadık dr. a selin bir yandan ağlıyor yırtınırcasına.... sağlık ocağında daha iyi bakıyorlar yani kalabalık zaten bütün çocuklar öksürüyor hapşuruyor vs....ondan sonra eve geldim ağladım sinirlerim bozuldu ben sağlam kızımı o hastaneye götürdüm hasta edeceğim diye.....bi şikayetimizde olmayınca şükürler olsun gitmedik 2 aydır.... ama bu ay acaba götürsemmi diye düşünüyorum artık 6 aylık olacağız 1 hafta sonra... kan tahlili falan yaptırsak diyorum.... ama götüm yemiyor kalabalığıda çocuğu sokmaya.. .bilmiyorum çok kararsızım ne yapayım sizce....götürsem bi dert götürmesem bir dert... ama bi dr. gözüyle selinide incelemesini istiyorum.... bizlere göre herşey normal geliyor ama en iyisini dr. bilir....bu sefer başka bi hastaneye gitmeyi düşünüyorum orasıda özel bi hastane ama genel olarak çok kalabalık oluyor napcam bilmiyorum.... çocuğu sağlam götürüp hasta etmekten korkuyorum.....
Sorularıma cevap veren tüm annelere teşekkürler. Demek ki benimde bir banyo süngeri almam gerekiyor artıkım olumunekankayizsmile
Meyve suyu veriyorum hergün, elma-armut karışık yapıyorum yarım fincandan fazlasını içiyor, yalana yalana pek tatlı görünüyor yavrum.Bu hafta meyve püresi yapmaya başlayım bari.
Ama meyve suyları çok fena leke yapıyor önlüklerde ve lekeler çıkmıyor malesef. Bende tek kullanımlık önlüklerden aldım, paketle satılıyor, meyve suyu verirken bu önlükten takıyorum, kullanıp atıyorum çok pratik.
Bizim küçük hanım biberondan içmiyor meyve suyunu, döke saça kaşıkla içecekmiş haspam opuyorumnanaktan
Pervin sabah sabah beni güldürdün, Allahta seni güldürsün inşallah :roflol:
evi aradım şimdi selini sormak için... kayınvalidemle konuştuk işte günün raporunu aldım ne yedi ne yaptı vs. diye... annem dediki seline bugün yumurta vermiş... daha önce hiç vermemiştik.. ona kahvaltı hazırlıyoruz biz peynir pekmez vs. koyup... ama onun içinde vermemiş... direkt sade bi şekilde yumurtayı yedirmiş... yarımın yarısını verdim diyor ama onun az kavramıyla bizimki çok farklı... inşallah selin alerji olmaz birden okadar yumurta fazla gelmez... tek verilmiş olması kafamı karıştırdı.... yoksa kahvaltısına karıştırıp verseydi kuvvetli gelmezdi ama böyle direkt verilince kuvvetli gelmez inşallah...
simdi konuyla alakasız ama dun tavuk suyu corba yaptım ya 2 adet haslanmıs gogus duruo dolapta onla ne pişircemi bilemedim bana guzel bi tarif verin pleaseee
dün bizde en yakın arkadaşıma gitti kuşumla.3 hafta sonra doğum yapacak durumuz geliyor.oğlumun gelini.allahım nasıl özendim kız bebeğe.elbiseleri yatağı tokaları....içim gitti.benim oğlan pınarın yani arkadaşımın hastası.aşık sanırım ona.bir dakika benim kucağımda durmak istemedi.sürekli pınarın kucağına gitmek istiyor vermeyince ağlıyor.e kızın doğumu geldi ağır velet nasıl vereyim?en son kucağına oturdu pınarın elini tuttu başını göğsüne yasladı sustu.pınar bana bişeyler anlatıyor ömür kahkaha atıyor.deli olduk dün.aşık bu kıza ama pınar ömüre 27 beden büyük...
sıkıntı yaratmadı oğlum nasıl olduysa....uyudu orada hemde göğsümde sonra yere yatak yapıp yatırdım.malum dönüyor ya çok hareketli tırstım kanepeye yatırmaya.eve geldik 6 gibi.ve doğdduğundan beri 1 lerde yatan çocuk 8 de uyudu.allahım dedim mucize.salak gibi gittim iş yaptım yatmadım halbuki ne kadar uykusuz ve yorgunum..gece 12 de hortladı 3 te yattı.4.15 te kalktı emdi 5 te yattı ve 7 de tam hortladı.az önce uyuttum 30 dakika uyur hortlar.yıkayacağım bugün.inşallah sonra en azından 1 saat uyurda bende uyurum...
maşallah de aman nazar değmesinnn dilini ısırbende bugün oğlumu yıkamayı planlıyorum ama sanki gözümde büyüdü biraz yorgunluk var üstümde
kaygana geliyor haa ooo sen şimdiden stres azaltıcı şeyler yiyip içmeyebaşla
çok şükür benim kaynanadan yana heeeç sorunum yok annem gibi severim kendilerini oda beni eşim tek çocuk olduğundan bize çok düşkünler hele kıvança ölüp bitiyolar
amanın rezene çayı vb iç poşetlerden en azındanAllaaamm
Hasta oluyorum galiba !
Gözlerim sulanıyor, burnum aktı akacak gibi ve boğazım kaşınıyor. İş yerindeyim napsam ki ?
Hasta olmak istemiyorum yaa, beybime geçsin istemiyorum..
arkadaşlar cam rende değil de normal rende kullansak olmaz mı? ben cam rende ilk kez duydum da :)
kuzumu yıkadım yoğurdumuzu yedik ama uyumadık....
ben veriyorum 1 aydır.doktorumda ver dedi canım.
ÖMÜR uyudu.tavşan uykumuz başladı.bakalım kaç dk uyuyacak...
AYNENN BİZİM DR DA BOYLE SOYLUYOR HATTA ECE BU AY 600 GR ALDI GAYET İYİ DEDİ DR MELTEMİN DR U BENDE ANHLAMIYORUM
HATTA ALTINCI AYDAN SONRA BİRYERLERDE OKUDUM AYDA 500 GR ALACALARMIS O HİZLA GİTSELER ZATEN HALLERİ NASI OLUR YANİ
benim bulduğum doktorlar antika
ece gerçi 400 gram aldı bu ay 7000 gram oldu
sibelcim hap konusunda ben pek konusmiyim:))) ama bi gun unutunca hatirlar hatirlamaz alip diger hapida ayni saatinda aliyorsun, ama yinede ek korunma gerekir 1 hafta..sonra hormon seviyesi normale cikiyor..
Sabah doktorumuza gittik asimizi olduk son kalanlari bi daha 12. aya kadar rahatiz:))
65cm-7200gr olmusuz, hersey iyi dedi..
Ek gida icin 1 ay daha meyveyle devam et daha sebze ve yogurt vermiyorum, 6. ay bitiminde vericem cunku sute ihtiyaci var dedi, sut ogununden kesmek istemiyorum dedi..Sadece gece uyandigini ve mam istedigini soyledim o zaman gece ogunune devam mamasina bebekler icin ozel bi pirinc unu verdi, onu kat ama sadece aksam ve 1 kasik dedi, yoksa pofuduk olurmus yavrum:))
gorunurde dis yok, ama refleksleri cok iyimis, oturma donme, kurtlu kisaca, bu sirada doktora bol bol cilvede yaptik...
demir takviyesi vermedi cunku mama icinde zaten var dedi, ayrica istahi yerinde bebeklerde eksikligi gorulmez dedi, eger istah yoksa daha cok veriyoruz dedi..
birtek cildimiz cok kuru, bol bol nemlendiricez ..
koca bi masallah ogluma..
ERKEK BEBEK ANNELERI
bebiklerin pipilerini siyiriyormusunuz??doktor baa banyodan banyoua iyice siyir dedi..
birde sunnet icin dusunceleriniz nedir??
Sabah doktorumuza gittik asimizi olduk son kalanlari bi daha 12. aya kadar rahatiz:))
Ek gida icin 1 ay daha meyveyle devam et daha sebze ve yogurt vermiyorum, 6. ay bitiminde vericem cunku sute ihtiyaci var dedi, sut ogununden kesmek istemiyorum dedi..Sadece gece uyandigini ve mam istedigini soyledim o zaman gece ogunune devam mamasina bebekler icin ozel bi pirinc unu verdi, onu kat ama sadece aksam ve 1 kasik dedi, yoksa pofuduk olurmus yavrum:))
gorunurde dis yok, ama refleksleri cok iyimis, oturma donme, kurtlu kisaca, bu sirada doktora bol bol cilvede yaptik...
demir takviyesi vermedi cunku mama icinde zaten var dedi, ayrica istahi yerinde bebeklerde eksikligi gorulmez dedi, eger istah yoksa daha cok veriyoruz dedi..
Evet canım ben sıyırıyorum aklıma geldikçe.Bizede dr söylemişti. SÜnnet bana kalsa hemen yaptırıcam hatta çocuk cerrahına gitti öksürük varmı dedi he dedim o zaman rahatsızlıklarını atlatsın ondan sonra yapalım dedi.Eşimle konuştuk nisan-mayıs gibi düşünüyoruz 1 yaşına gelmeden kestirelim gitsin:)ERKEK BEBEK ANNELERI
bebiklerin pipilerini siyiriyormusunuz??doktor baa banyodan banyoua iyice siyir dedi..
Maşallah Teo ya. Cilvelerini seferim onun. Drunun tezini çürütmek istemem ama çürütücem oğlumun iştahı ii ama kansızlık çıktı sıpamda demire bugün itibariyle başlıycaz.Sabah doktorumuza gittik asimizi olduk son kalanlari bi daha 12. aya kadar rahatiz:))
ERKEK BEBEK ANNELERI
önce maşallah teoma. son aşılar demişsin ama yanlışım yoksa teo ömürden küçük...bizim bu ay aşımız var.iki bacak bir kol ve ağızdan...siz neden erken oldunuz?biz bu ayın 20 sinde 7.aya başlayacağız...kafam karıştı....eyvahedigeldismile:uhm::çok üzgünüm:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?