nefreet edıyorum gamsız vurdum duymaz insanlardan.evet cocuga bagırmıycaksın kırsın döksün ama kendı evındee!!! öle misafirliğe gidince esegı otlağa salar gıbı bırakılmaz.madem iyi yetiştirmek istiyorsun ozaman misafirlikte nası davranacagınıda öğret evladına.Allah ım yaa nası sinir oldumufffff geçmişi okurken resmen yoruldum ya ne kadar çok birikmiş oku oku zor bitirdimkafamçokkarıştı
dün misafirlerim vardı 3 tanesi çocuk ayy varya öldüm bittim ya bu insanlar ne kadar rahatlar çocuklarını salıyorlar kendileri börek pasta faslına dalıp gidiyorlar inanın misafirlerden hiçbişey anlamadım benim gözüm hep çocuklarda bişey anlatıyolar dimi dilek öyle değilmi dilek bende hıhı diyorum ama aklım hep çocuklarda bi ara peteğin oraya gitti çocuklar peteğin üstünde suluk var aklım gidio devirecekler diye ki nitekimde korkulan oldu her taraf su içinde kaldı halıya kadar geldi nese sildik falan aradan 5 dk geçmedi çocuklar elleri pis ağızları pis tülle oynamaya başlamazlarmı bütün tülün içine ettiler havlu niyetine kullanıp bi güzel yüzlerini sildiler anam hangi birine yetişeyim bide baktım biyerden şakur şukur sesler geliyor kafamı bi çevirdim kapının koluyla oynuyor biri elinde kalacak anneside oturduğu yerden kızım yapma lütfen gel yanıma nazik nazik söylüyor ama çocuk anlarmı ya be kadın kalk al çocuğunu ordan ve sonuç kapı koluda bozuldu bende dayanamadım dedimki kızım sen çok rahatsın yada sabırlısın çocuğuna karşı dedim neymiş efendim o kızının pısırık büyümemesi için özgür olması için böyle davranıyormuş o zaman evi yıksın başımıza töbe töbeee...diyeceğim o ki bir anne çocuğuna sahip çıkmalı... özelliklede misafirliğe gidildiğinde
inş. bizde o günleri göreceğiz. geçen gün kıvançı yere bıraktım birazda sehpaya yakın bırakmışım bende mutfağa gittim geldim bi baktım çocuk yok anam deliye döndüm bi eğildim ki bizim oğlan dönerek sehpanın altına yuvarlanıvermiş
Biz yemekteyken ben Didarı mama sandalyesiyle masaya oturtuyorum. Azar azar ona da yoğurt ya da sebze püresi veriyorum. Yoksa bizden ayrı kalmıyor, birimiz yemek yerken diğerinin onunla ilgilenmesi gerekiyor. Milupanın taze fasulyeli püresini verdim sevdi.
Doruk, meyve filesi ile :) (bu arada file çok işe yarıyor, şiddetle tavsiye ediyorum. Hem meyvesini yiyor, hem dişini kaşıyor)
Makinayı görünce poz verdi fotocenik oğlum :)
Dönencesinin ineği ile aşk yaşarken!
Doruk'un bugün yedikleri :
peynir, menemen, reçel, yoğurt çorbası, ekmek, tahin helvası, armut, yoğurt ve sütlaç.
Bunlardan sadece yoğurt, armut ve sütlaç benim onayımla verildi. Dİğerleri annemin eseri. Sonra Doruk uyandı tabii kıvrana kıvrana. Ben bile bu kadar çeşit yemiyom be! Neyse ki rezene - ıhlamur ikilisi yetişti.
GÜNAYDIN HERKESE
dün gece ece ilk defa saat 21 de uyudu evde bir parti havası esti sanki o derece mutlu oldum
doğum kontrol hapı emzirirken kullanılmıyor ayda 1 defa unutunca o kadar problem olmuyordu hatırladığım kadarıyla 2 ya da 3 olursa koruyuculuk azalıyor
kızlar kaşığı eline verseniz oynasa belki kendi kendine ağzına götürür öyle öyle alışır
kızlar bu arada ben minadex vitaminin iki çeşidini buldum. birisi şurup birisi daha farklı. şurup olan demir ilaveliymiş. onu almadım tadı kötü dedi. diğerini aldım ama dün onu da açmadım daha. her gün değil ama iki günde bir filan vermeyi düşünüyorum tabi bizimkine verebilirsem.. siz hangisini kullanıyordunuz?
bir sorum daha var az önce yazmayı unutmuşum...
yarın dr. a gidicez sabah... ben diyorum ki bu akşam eczaneden bi idrar torbası alayım sabah kaltığında koyayım dr. a gidene kadar idrarını yapar ordada hemen tahlile veririz diye düşünüyorum çünkü beklemek çok zor oluyor bekleyincede yapmıyor.....
SORUM: bu idrar torbasını nasıl koycam ben???? yani kayıp altına falan akmazmı???
Ben dün o işlemi yaptım canım. Anlatayım. Bence evde çişini yaptıktan sonra torbayı kaba koyup öyle götürün. Çünkü çişiyle birlikte kaka yaptığı zaman o torbayı atıyorsun, sadece çiş yapmalı. Dün bizim bir torba gitti öyle, ikincide temiz idrar alabildik.
Şimdi,
1. torbanın iki tarafından tutup dışarı doğru çekerek içini aç, içine idrarın rahat dolması için. yoksa dışarı akar.
2. torbanın ağız kısmındaki kağıdı dikkatle çıkar. Yapışkanlı olduğu için eline vs.. yapışıyor. yavaşça acele etmeden çıkar ve sağ elinle torbayı tut.
3. Sol elinle bebişinin kukusunu arala, dış dudakların içine torbayı yapıştıracaksın. Vajina ağzını torbanın girişi kaplayacak. Acele etme. Zor değil. Baktın yanlış yapışan yer oldu yavaşça o ucu çekip tekrar yapıştırabilirsin.
4. Takma işlemi bitince torbanın altını yukarı doğru katlayıp bebişi bezle. Katlarken çok kırma ki idrar içine dolabilsin. Kolay gelsin.
gunaydınlarrrr
dungece kızım tam 1de uyudu yetmezmıs gıbı bıde sabaha kadar kac kez uyandı.önce 4de emmeye sonra 5de 6da ve 8de tekrar emmeye 9da yıne uyandı 9.5dada kesın kalkıs yaptı.yanı gece sadece ve sadece 8 saat uyudu!!!!!! bıde bugun gunum var bakalım nası geccek gun maceramız.normalde gıttıgımz zaman uyutuoyurm 1.5 saat falan uyuyo ıyı oluyo.ama bugun geceden uykusuz 11de uyuttum uyusa barı 12.5 a kadar
Baby çok geçmiş olsun.
Ya ben neden alıntı yapamıyorum diğer alıntılarım nerde
Belma,Çingene Esra,Mumy2009 sizlerede çok geçmiş olsun. Esra benimde dün ve ondan önceki gün sesim çok kısıktı kayınvalidemin kuşburnu limon portakal kaynatmaları ,kayınpederimin taze greyfurt limon ve portakal suları sayesinde atlattım şükür dr ada gittim tabi şükür thlilde bi şey çıkmadı minoset içebilirsin demişti 1 tane minoset aldım sadece şükür halime sende tez zamanda atlat inşallah.
Sağlıkocağındaki ebe 6. aydan sonra doğum kontrol hapı kullanabilirsin demişti. Emziririken cesaret edemem tabi
Milkshake kayınpederinin boğazını sıkabilir miyim
ay çok zor çocukların arada düzenleri değişiyor durdduk yere karnı aç değil bir sıkıntısı yok saat başı uyanıp huzursuzluk yapabiliyorlar... inşalllah uyur belki birkaç saat.... ya şu gün yapanlara hayranım....valla benim gözüm yemiyorboshayallersmile
evet evet evet :lepi: ben yapamıyorum bari sen yapbayanssulusmile ayy bide bağrınmıyor mi insan içinde aslında selini 2 aydır dr. a götürmeyişimin nedenlerinden biride kayınpederim... sıra bekleriz bağrınır orda hemşirelere yok işte niye almıyorsunuz vs. ağzına geleni söyler bizse yerin dibine geçeriz... dr. öğleden sonra yemek için aşağıya inmiştir 13.30 yerine 13.40 da gelse başlanır bağrınmaya söylenmeye dr. nerde saatini bilsin.. ya bizlerde çalışıyoruz 5,10 dk. geciklemer yaşanabilir.... inşallah yarın yeni bir macera yaşamayız yoksa her zamanki kadar sabırlı olamayabilirimalsanaalsanasmilekötükedihüsoklava::mymeka:
Çocuğun özgür yetişmesiyle pısırık olmamasıyla konu komşunun evine mıçma arasındaki bağı hiç anlayabilmiş değilim.ufffff geçmişi okurken resmen yoruldum ya ne kadar çok birikmiş oku oku zor bitirdimkafamçokkarıştı
dün misafirlerim vardı 3 tanesi çocuk ayy varya öldüm bittim ya bu insanlar ne kadar rahatlar çocuklarını salıyorlar kendileri börek pasta faslına dalıp gidiyorlar inanın misafirlerden hiçbişey anlamadım benim gözüm hep çocuklarda bişey anlatıyolar dimi dilek öyle değilmi dilek bende hıhı diyorum ama aklım hep çocuklarda bi ara peteğin oraya gitti çocuklar peteğin üstünde suluk var aklım gidio devirecekler diye ki nitekimde korkulan oldu her taraf su içinde kaldı halıya kadar geldi nese sildik falan aradan 5 dk geçmedi çocuklar elleri pis ağızları pis tülle oynamaya başlamazlarmı bütün tülün içine ettiler havlu niyetine kullanıp bi güzel yüzlerini sildiler anam hangi birine yetişeyim bide baktım biyerden şakur şukur sesler geliyor kafamı bi çevirdim kapının koluyla oynuyor biri elinde kalacak anneside oturduğu yerden kızım yapma lütfen gel yanıma nazik nazik söylüyor ama çocuk anlarmı ya be kadın kalk al çocuğunu ordan ve sonuç kapı koluda bozuldu bende dayanamadım dedimki kızım sen çok rahatsın yada sabırlısın çocuğuna karşı dedim neymiş efendim o kızının pısırık büyümemesi için özgür olması için böyle davranıyormuş o zaman evi yıksın başımıza töbe töbeee...diyeceğim o ki bir anne çocuğuna sahip çıkmalı... özelliklede misafirliğe gidildiğinde
canım benim yengem koluna bişey taktırdı 5 senelik böle kıl gibi ince bişey bi sorayım bakalım neymiş 5 senede bir yeniliyor çokta memnun
bende çorapsiz yatırıyorum patikli bi şeyde giydirmiyorum ayaklarını yokluyorum her sabah sıcacık:)Yusufada geçmiş olsun kıyamamoğluma ve kızıma yorum yapan herkese terruk ederiz....çorapsız yatırmak çok iyi bebek dinleniyor...nasıl yatırdığımıza gelince patikli alt giydiriyorum çorapsız...birkerede direk ayaksız pijamayla çorapsız yatırdım ayakları sıcacıktı...rahatda uyuyorlar...
yanlız dün gezme işini azıtınca olan yusuf beye oldu sabahı sabah ettik..kuzumu üşüttük sanırım çok terledi alışveriş merkezinde ordanda anneanneye geçtik terli terli dikkat ettim ama azcuk rahsızlandık sabahı sabah ettik..işin ilginci mamalarını yedi uymadı ama mama yedi..
dün bizde en yakın arkadaşıma gitti kuşumla.3 hafta sonra doğum yapacak durumuz geliyor.oğlumun gelini.allahım nasıl özendim kız bebeğe.elbiseleri yatağı tokaları....içim gitti.benim oğlan pınarın yani arkadaşımın hastası.aşık sanırım ona.bir dakika benim kucağımda durmak istemedi.sürekli pınarın kucağına gitmek istiyor vermeyince ağlıyor.e kızın doğumu geldi ağır velet nasıl vereyim?en son kucağına oturdu pınarın elini tuttu başını göğsüne yasladı sustu.pınar bana bişeyler anlatıyor ömür kahkaha atıyor.deli olduk dün.aşık bu kıza ama pınar ömüre 27 beden büyük...
sıkıntı yaratmadı oğlum nasıl olduysa....uyudu orada hemde göğsümde sonra yere yatak yapıp yatırdım.malum dönüyor ya çok hareketli tırstım kanepeye yatırmaya.eve geldik 6 gibi.ve doğdduğundan beri 1 lerde yatan çocuk 8 de uyudu.allahım dedim mucize.salak gibi gittim iş yaptım yatmadım halbuki ne kadar uykusuz ve yorgunum..gece 12 de hortladı 3 te yattı.4.15 te kalktı emdi 5 te yattı ve 7 de tam hortladı.az önce uyuttum 30 dakika uyur hortlar.yıkayacağım bugün.inşallah sonra en azından 1 saat uyurda bende uyurum...
allahım ya benimde kaynanatör öle.ve 13 ocakta kabus burada.ne kadar kalacağıda belli değil.1 ay diye biliyorum ya daha çok kalırsa....
AYŞİN akşam bi kaç eczaneye bakıcam file için bulamazsam bi el atarsan sevinirim :) Seçilde burdaymış Seçil bulmuşmu acep fileden bi cevap yazabilse Rüzgardan fırsat bulup keşke. Rüzgar napıyosun özledim senii:))
dün bizde en yakın arkadaşıma gitti kuşumla.3 hafta sonra doğum yapacak durumuz geliyor.oğlumun gelini.allahım nasıl özendim kız bebeğe.elbiseleri yatağı tokaları....içim gitti.benim oğlan pınarın yani arkadaşımın hastası.aşık sanırım ona.bir dakika benim kucağımda durmak istemedi.sürekli pınarın kucağına gitmek istiyor vermeyince ağlıyor.e kızın doğumu geldi ağır velet nasıl vereyim?en son kucağına oturdu pınarın elini tuttu başını göğsüne yasladı sustu.pınar bana bişeyler anlatıyor ömür kahkaha atıyor.deli olduk dün.aşık bu kıza ama pınar ömüre 27 beden büyük...
sıkıntı yaratmadı oğlum nasıl olduysa....uyudu orada hemde göğsümde sonra yere yatak yapıp yatırdım.malum dönüyor ya çok hareketli tırstım kanepeye yatırmaya.eve geldik 6 gibi.ve doğdduğundan beri 1 lerde yatan çocuk 8 de uyudu.allahım dedim mucize.salak gibi gittim iş yaptım yatmadım halbuki ne kadar uykusuz ve yorgunum..gece 12 de hortladı 3 te yattı.4.15 te kalktı emdi 5 te yattı ve 7 de tam hortladı.az önce uyuttum 30 dakika uyur hortlar.yıkayacağım bugün.inşallah sonra en azından 1 saat uyurda bende uyurum...
allahım ya benimde kaynanatör öle.ve 13 ocakta kabus burada.ne kadar kalacağıda belli değil.1 ay diye biliyorum ya daha çok kalırsa....
Tabii, memnuniyetle !
Yarın gitmeyi planlıyorum, belki de bu akşam iş dönüşü uğrayacağım e-bebek mağazasına.
Siparişleri alayım hemen a.s
Mavişim, sen bir de tek kullanımlık önlüklerden istiyordun dimi? Bulabildin mi?
bende bugün oğlumu yıkamayı planlıyorum ama sanki gözümde büyüdü biraz yorgunluk var üstümde
kaygana geliyor haa ooo sen şimdiden stres azaltıcı şeyler yiyip içmeyebaşla
çok şükür benim kaynanadan yana heeeç sorunum yok annem gibi severim kendilerini oda beni eşim tek çocuk olduğundan bize çok düşkünler hele kıvança ölüp bitiyolar
ne güzel bak ömürcük gezmelerde sorun çıkartmıyor eve gelincede yorulmuş demekki erken uyumuş... ama hepimizöyle be canım o uyusun bizde uyuyalım diyoruz ama sonar kendimize vakit ayırmak istiyoruz yada yapılacak işleri yapmaya çalışıyoruz bu seferde tam biz yatacağımız zaman uykuyu alıp kalkıyorlar.....inşallah uyur banyodan sonra genelde rahatlayıp uyuyorlar,,,
ay bunları napmak lazım..... allah sana sabır versin....banada versin:Saruboceq: insanların yaşlanınca biraz daha anlayışlı olmaları gerekiyor amabenimki her sene daha beter aksi oluyor.....gelene geçene beni anlatıyor bir dünya ilaç veriyorum diye üst komşuma şikayet ediyor onunda 3 ay büyük oğlu var güya oda kendisine hak verecek sandı oda dedi olurmu amca öyle sağlıkocağından verilen damlalar ıbizde kullanıyoruz biridemir için biri kan için falan deyince hiçbirşey diyemedi...kendisine destek beklerken köstek buldu:lepi: daha neler neler anlatmakla bizmez selin için yaptıkları dedikleri off off... söylesende anlamıyor selinin ağzının suyunun aktığını görünce mendil arayacağına elinle siliyoyrklava: kaç kere dedik baba mendille sil eller ne kadar temiz olur diye anlamıyor.... dün kayınvalideme diyor artık buna rafatan yumurta verelim diye ayy alllahım çıldıracağım.... kendisi emekli koca güne evde... kızımda onlardakafamçokkarıştı
AYŞİN akşam bi kaç eczaneye bakıcam file için bulamazsam bi el atarsan sevinirim :) Seçilde burdaymış Seçil bulmuşmu acep fileden bi cevap yazabilse Rüzgardan fırsat bulup keşke. Rüzgar napıyosun özledim senii:))
evet istyorum çıkıp bakmaya fırsatım olmadı ki daha
Önlükte alayım o zaman
Seçil o Rüzgar'ı öp benim için Şeniz
evrım ece eskıden 8de uyurdu sabah 7de hortlardı yanı bakuye gelınce 1 aya yakın devam ettı bazen 3-4 hortlardı ama oyle boyle uyuturdum daha duzenlıydı oysakı sımdı kendı nezaman ısterse ozaman uyuyo bızde kasmıoruz o sıralar alıstırmıstım ama babası ısyan edıodu cunku tam eve gelme vaktınde uyukluodu kız bırazda o sebepten duzenı bozduk sımdı daha bol vakıt gecırıo ama bana sorsan 8de yatan cocuk ıdealım kendıme bı suru vaktım kalıodu sımdı babasıda olsa yıne yuk bende. umarım kuzy 6.30da hortlamaz cok zor oluyo ya ben hıc uykumu alamamıs oluyodum o erken kalkınca.. bol bol uykular sosıs parmaga
saol canım,bızımkıler en dogalından üzüm ve dut pekmezı yapıyolar,gercekten katkısız ve natural oluyo yerimseniben ama harnuo yok onuda alım barı bende senın gıbı vereyım.annemlerde bıze hep dut ve üzüm pekmezı vermıslerben bıde harnup eklıyım,bagısıklıgı kuvvetlensın kızımın
mafoldumben maalesef bende öyleyım gıdıp gelıp yıyorum akannehir dlapta olunca sevmıyom ama dolaba kalkma zamnı geldıde gecıyo garii
bizim gece uykumuz 7-8 saat gündüz de taş çatlasın 2 saat. Ben nerelere gidem söyleyin hele eyvahedigeldismile
Doruk, meyve filesi ile :) (bu arada file çok işe yarıyor, şiddetle tavsiye ediyorum. Hem meyvesini yiyor, hem dişini kaşıyor)
Makinayı görünce poz verdi fotocenik oğlum :)
]
Şöyle demli bir de çay verseydiniz tam olurdu yani... Çocuğa kuru kuru gitmemiştir bilmiyorumkismile
Valla Özlem arada öğürüyor, annem kendine geliyor o ara! Bİ ara baktım, koca koca ekmekleri sıralamış, peynirle çaya batırıp yedirecek. Anne onlar büyük, dedim. Değil dedi, Doruk öğürünce "aklım çıkıyor, kan beynime fırlıyor, nolur yapma, korkuyorum" dedim de küçülttü. Adrenalin!
ohaoldumsmile Canı çekiyor diyordur annemin bahanesi bu da anne daha tadını bilmiyor ki canı neden çeksin diyorum?? Eeee ağzını şapırdatıyormuş... Peki o zaman canı bilgisayarıda yemek istiyor galiba şapırdatıp heyecanla bilgisayara atılıyor çünkü... kaydirigubbakcemile2
Çocuklar bir şekilde evliliğin devamını sağlarlar. Ve bunun için pek çok yolları vardır. Örneğin o kadar çok talepleri olur ki aileler onların ihtiyaçlarını karşılamaya çalışırken birbirlerinin hatalarını unuturlar. (Richard Armour)
Hissettiklerimi dile dökmüş olan bu şahısı alkışlıyorum buyrunnnnnnnnn alkisalkisalkis
Tabii, memnuniyetle !
Yarın gitmeyi planlıyorum, belki de bu akşam iş dönüşü uğrayacağım e-bebek mağazasına.
Siparişleri alayım hemen a.s
Mavişim, sen bir de tek kullanımlık önlüklerden istiyordun dimi? Bulabildin mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?