kayra aslında hava iyi oldukça günlük dışarı çıkarsan dışarı çıkıp hava alınca yemeyen bebek yiyor uyumayan uyuyor...şimdi sen yazınca aklıma geldi....hem dışarı çıkınca sende rahatlıyorsun bebekler annelerin stresini hemen fark eder..sen uymayacak diye sıkıntı yaptıkça etki tepkimi oluyorki ...
Karabiberli kahve iğrençmiş ! Kusasım geldi ama boğazımın kaşıntısı geçti neyseki.
Rezene vardı ofiste ondan da içtim. Limonlu ılık su içtim, boş su içtim, bir findan da yeşil çay içtim. Ofis imkanları bu kadardı ama çok şükür yine de sabaha göre iyiyim.
Yine de maske alayım di mi ? Ee yavrumu öpemem o zaman? Öpmeden nasıl durayım dombik nanakları üühüü :sinifsinif:
kres maceramiz
bugun asi sonrasi saat 10 gibi biraktik, bi kadina bi bana bakti, sonra tekrar kadina bakti ve anladi krese geldigini aglamaya basladi, perdolan vermelerini soyledim, mamasini da yiyince bi mucize gerceklesmis ve kendi kendine uyumus:)))
ama o yorgunluk ve sersemlikle, neyse babasi 2 de almis eve birakmis..
ama dun eve geldiginde bi muddet kimseye gulmemis, ben geldigimde bana da gulmedi, cok mahsun ve soguk durdu, sonradan acildi ben binbir sebeklik yaptim, optum kokladim, oyunlar oynadik, sonradan kendine geldi:))bakalimbugun ne tepki vericek..ama bugun daha iyi gibi, yani uyumasi bile bi mucize:))
günaydın kimsecikler yok....1 misafirimiz var sbah sabhta hiç çekilmez ...çorapsız ikinci gece 4 saat kesintisiz uyudu ..buna sevindim ama aç uyudu sıpa ya gece yatrken yedirememiştim.75 ml mamayı zor bela tıka çıkara yemişti..gece umutluydum aç yattı nasılsa yer diye ama malesef tam saatinde uyandı mamayı almadı su içti yattı ..saba yine tam satinde uyandı mama yaptım yine ee nasıl olsa artık iyice acıkmıştır diye....hahahaha bu sefer tam uyandı halada uyanık altını değiştim mamayıda dolaba koydum uyuyup içmesi için bekliyeceğiz..uykusu nezaman gelir bakalım..soytarı ya şimdilik neşesi yerinde..
Topiğin enlerine yusuf beyi acıkmayan bebek olarak ekliyorum....
esrako işe başladı mı bilginiz var mı merak ettim
dün kızım tam 10 saat uyudu ! Tam 10 saat ! Alkisalkisalkis
sadece bir kere uyandı, emdi ve uyumaya devam etti.
Allah'ım tüm bebelere uzun deliksiz uykular versin, kızımda böyle devam etsin inşallah..
Pilim bitmek üzereydi, uykusuzluk ve yorgunluktan bir yerde bayılıp kalıcam diye korkuyordum vallahi..
esrakom aramıza hoşigeldin:))))
çok geçmiş olsun cnm yaaa :teselli:
çok sevindim bu bebişlerin nazı bize biliyorum anne dışında herkese melekler... Kaydirigubbakcemile3 aman bakıcısıyla iyi anlaşsında sen daha huzurlu olursun eminim başında ilk günler annen kalcaktı değil mi?? Bu arada senin annen niye bakmamıştı cnm ben orayı kaçırdım.. :kedi:
evet temiz hava cidden iyi geliyor, ama burasi kar, avrupa donuyor resmen -10 derece( o yuzden su corapsiz yatirma isini bi sure daha ertelicem..
yoğurt mayalayan arkadaşlar, hangi mama ile yapıyorsunuz yoğurdu? Mesela ben deva'ya anne sütüne ek olarak milupa conformil 1 ve milupa aptamil 1 veriyorum dönüşümlü olarak, bunlardan biriyle olur mu yoğurt?
Bir de kaç saat bekletiyorsunuz? Cam kavanozda mayalasam olur mu acaba? Günlük yapılması gerekiyormuş ya, başka ufak ağzını kapatabileceğim ne olabilir ki cam kavanozdan başka?
Bir aydınlatsanız, bir zahmet.. Biliyorum bugünlerde çok soruyorum ama, idare edin bilmiyorumkismile
ay çok enteresan ya çıplak ayakla daha çok uyuyor ha denemek gerek her yolut abi haftasonubende deneyeceğim emini ayakları çok rahat eder oyle
ya nolcak bu yusufun mama yemeyisi derya kilo alımı nasıl ?
ben cam kavanozda mayalıyorum
normal bildigin inek sutu ile ve ilk gun maya olarak hazır yogurt kullandım tava yogurdu vardı evde onunla tadı epey guzel asla eksi degil sut gibi mayhos falan degil guzel yiyor hos kimi çocuk eksi sever belki
sonra olusan yogurtu maya olarakkullanıyorum yaniher gun maya için ayırıp gerisini yediriyor bakıcımız
bizim tarif soyle 200 cc kaynamıs ılınmıs inek sutu elin degecek kadar sogutup içine 2 cay kasıgı yogurt katıp soyle bir biraz çok alabora etmeden bir karıstırıyorsun minik birhavluya sarıp kalorifer ustune koyuyorum ben 8-9 aatte oluyor
bulan bizede haber versin ............bende geliyorum feraferce gidelimmmmmmm-tatlicadiarzu-Bu aydan sonra gece uykusu 10 saat, gunduz uykusu 5 saat olmalıymıs yaa.. saat 20 30 da yatan bır bebek halıyle saat 6 30 da uyanacak.. sımdı bu benım her gun kargalar mokunu tıftıklemeden kalkmam anlamına mı gelıyor..
Alllahımmmmmmmmmmmmmmmmmmmm, sana gelıyorummm!!! akannehir
delikafadulden:roflol:dün ben de ıhlamurun içine kattım harnup pekmezini öyle verdim..yaladı yuttu..çocuk pekmez aşeriyomuş ta haberim yokmuş.:)
ŞenizTuba nın verdıgı sıteden alıntı;
5- 6 aydan sonra pekmez yararlıdır... DOĞRU. Kahvaltıya koymak gerekir. Kandaki hemoglobin oranını yükseltir. Ve demir düzeyini pozitif olarak etkiler.
İç güdümün alnından öpimm.. geliyorum.
delikafadulden:jeyyar:ayrı yatın dedı dr bıde ama kımınle eceylemı babasıylamı bılemedım :))
şimdiden allah kavuştursun ..çabuk geçer üzme kendini..Gökhanın gideceği tarih belli oldu 21 şubat dün belli oldu allahım nasıl geçecek 15 ay yaa düşününce bi tuaf oluyorum yaa bi türlü kabullenemiom evimden gökhandan ayrılmaya dayanamıyorum tek tesellim oğlum:gitme:mafoldumben
dedimizin gözleri deniz mavisi....kayınbubamun yani =amcam olur kendileri...derya meleklerin harikalar yahu. yusufun gozlerıyle tubanınkı farklı kımkıme benzıoki ??
didar da cok seker ya masallah
anneannesının teoya ogrettıgı duaya bende amın dıorum hemde eceye soyluorum cogu zaman uzun zuzun kesıntısız uykular seklınde :))
basım agrıo ya sogugu yedım yıne bende terledım berem vardı sonra cıkardım ıns kızımında bası agrımaz
sealm hoş geldin aramıza cadı dediğine göre zilli prensesin var sanırım..selam ben de 2009 ağustosta doğan cadı bir bebeğin annesiyimboshayallersmile
of ya kusma gaviscon bunları okıyunca kızım geliyor aklıma.. bazı bebeklerde 1 yaşa kadar reflü oluyormuş geçmiş olsun....maşallah bebeğinede..bu arada dün doktorumuza gttk
7 kilo 100gr boyumuzda 72cm
kilomuzu beğenmedi
kusmamızı sordu çok güzel hep kusuyoruz dedim güldü
motilium vedi
bide gaviscon verdi.
ek mamaya başla dedi yoğurt pür verebilirsin dedi
böle işte evim darma duman ne zaman iş yapmama ,izin vericek ya mafoldumben
ayağa alışır tekrar deneszin bebişler nasıl furkan artık memede uyumuyo ayakata alışsın istedim olmuyo
bi ara amaliyatımdan dolayı sallamadım oda unuttu
beşiğinide tanımıyo ya
amanın acele etme taze...domates en çok alerji riski olan yiyecek diye biliyorum...PERVİN geçmiş olsun kuzu! Ayrıca doktor, Ece ile birlikte yatmayın, demiştir bence de :)))
Bi de EVRİM pekmezi kahvaltıda vereceksek nasıl olacak? Peynirin, yumurtanın etkisini azaltmaz mı? Peynire, yumurtaya mı başladın, diyorsan, eh kısmen. Sefa ile kahvaltı yaparken mecburen :)))) Doruk bu sabah menemen yedi mesela! yaaa! bilmiyorumkismile
yok kovmaslar ördekimizi alışır.. kız azcuk olumlu düşünün...teosumun kres maceralarını takıp edıorum en son kovdurmasında kendını .. kıyamam ona napsın evdekı duzenını ozluo cocuk mıs gıbı sıcak sıcak ev nıre sumuklu zencı arkadaslarla olan ortam nıre
her eve lazım arkedeş yani....öpcem ben bu arkedeşi ince düşüncesini..ŞenizIste arkadas olsun Burcu dan olsun :))
Sütümün azaldıgını buradan okumuş, çıkmış alısverıse, bana da bı kavanoz kozlenmıs patlıcan almıs gelmıss.. daa ne ıstıyım ben bu hayattaann yaaa.. doublesexsueldır ama ıyı kızdır özünde vesselaammm :)))
topiğin mahaeretli hatunları ellerine sağlık..çok güzel görünüyorlar..
bebek sofraya yenilenlere ilgi gösteriyorsa ek gıday geçmeye hazır demekmiş...buyrunnnnnnnnnbıde meyve suyu vercem artık sevvale yavrum bız yemek yerken kıyım kıyım bıze bakıyo,cok üzülüyorum sankı anlıyo yemek yedıgımızı.sandalyesınden berı masaya atılıyo yavrum.meyvesuyu verıyımde hergun az bıse tatlı nıyetıe yesın kuzum
:roflol::roflol:eşin sancılanırsa nasıl bir çözüm düşündün evde metsil filan varmı ..naniknaniksırnaşık şeyBen önce bu corapsız yatma olayını Ozy de deneyeyım.. corapsız yatıo ama ustunu acık yatırayım bakiimm.. üşümezse Kuzy de uygulayabılrııımm.. bı gecelıgıne dayansın artık canımm, nolcek.
aman olmasın gerçi biz topikçe bir çözüm buluruz mesela ben varım ama olmasın aman...:Saruboceq:misafilerimi ağırladım güzelce rahatladım çok güzel takım getirmişler çooook beğendim
Çağan hiç durmadı ama evde yabancı biri oldugunda çok huysuzlanıyor
yıkadıgım ve karnı aç oldugu halde emmek istemedi aç diye ağlıyor ama emmiyor
inşallah iştahsız yemek seçen bi çocuk olmaz çok korkuyorum öyle olacak diye
nerde yalnış yapıyorum bilmiyorum : (
Doruk, meyve filesi ile :) (bu arada file çok işe yarıyor, şiddetle tavsiye ediyorum. Hem meyvesini yiyor, hem dişini kaşıyor)
Makinayı görünce poz verdi fotocenik oğlum :)
Dönencesinin ineği ile aşk yaşarken!
yarımyamalak okuyorum ama yazmak da gelmiyor içimden.esramı aramadım sesi kısıkmış.çok geçmiş olsun.bu aralar böyleyim idare edin.
teo alışıyo artık annesialkisalkisalkiskres maceramiz
bugun asi sonrasi saat 10 gibi biraktik, bi kadina bi bana bakti, sonra tekrar kadina bakti ve anladi krese geldigini aglamaya basladi, perdolan vermelerini soyledim, mamasini da yiyince bi mucize gerceklesmis ve kendi kendine uyumus:)))
ama dun eve geldiginde bi muddet kimseye gulmemis, ben geldigimde bana da gulmedi, cok mahsun ve soguk durdu, sonradan acildi ben binbir sebeklik yaptim, optum kokladim, oyunlar oynadik, sonradan kendine geldi:))bakalimbugun ne tepki vericek..ama bugun daha iyi gibi, yani uyumasi bile bi mucize:))
bizimkide hala sallanıo ama sanırım çoğu bebek sallanarak uyuyor ne kadar süreceği bebekten bebeğe değişirkızlar benim bebiş hala sallanarak uyumak istiyor. bu daha ne kadar sürecek bileniniz var mı..
didemmm noldu yafrummmbilmiyorumkismileyarımyamalak okuyorum ama yazmak da gelmiyor içimden.esramı aramadım sesi kısıkmış.çok geçmiş olsun.bu aralar böyleyim idare edin.
Herkese merhaba
sık sık giremiyorumEcenin iştajsızlığı tavan yaptı - tüm günüm yedirmekle geçiyor - siteye de anda girip son bir iki sayfayı okuyup çıkıyorum
Eski hayatımı özledimiştahsız bebek hakkaten çok zormuş....
neler yaptığını yzarmısın iştahsız bebek annesi olarak sana yardımcı olmak isterim...çok zor çünkü biliyorum...
benim isim yok birlikte gezelimmi??saat kacta nerde bulusalim??aklinialirimsmile
bis de didiyos gesmeye..burda da hava çok güzelll...iskeleye götürcem kuzumu..
Teşekkürler Evrimcim, Seçilcim. Birazdan karabiberli kahve içeceğim. Yani en azından deneyeceğim.. bilmiyorumkismile
Konuyu Toplam 8 Kullanıcı okuyor. (5 Kayıtlı kullanıcı ve 3 Misafir)
eeylem2007, esrako+, fasulyeko, fzergun, nazli_03
Hay maşallah topik coşmuş:))
Kınamayın a dostlar hiç bu cümleden kurmamıştım içimden geldi:))
masallah DORUK a cok fena bu cocuk ya, cok tatli..
Tazem affina siginarak soyluyorum ama anneni biraz bu konuda frenlesen, yani bu saydiklarin cidden cok 5 aylik bebk icin, allerji riski zaten var..yani menemen onun icin cok yagli ve tuzlu bir yemek..diger seylerde oyle, yani ekmek bile var listede..o daha cok ufak..bu kadar yag proitein seker yuklemesi fazla biraz gibi geliyor..
Sabah doktorumuza gittik asimizi olduk son kalanlari bi daha 12. aya kadar rahatiz:))
65cm-7200gr olmusuz, hersey iyi dedi..
Ek gida icin 1 ay daha meyveyle devam et daha sebze ve yogurt vermiyorum, 6. ay bitiminde vericem cunku sute ihtiyaci var dedi, sut ogununden kesmek istemiyorum dedi..Sadece gece uyandigini ve mam istedigini soyledim o zaman gece ogunune devam mamasina bebekler icin ozel bi pirinc unu verdi, onu kat ama sadece aksam ve 1 kasik dedi, yoksa pofuduk olurmus yavrum:))
gorunurde dis yok, ama refleksleri cok iyimis, oturma donme, kurtlu kisaca, bu sirada doktora bol bol cilvede yaptik...
demir takviyesi vermedi cunku mama icinde zaten var dedi, ayrica istahi yerinde bebeklerde eksikligi gorulmez dedi, eger istah yoksa daha cok veriyoruz dedi..
birtek cildimiz cok kuru, bol bol nemlendiricez ..
koca bi masallah ogluma..
ERKEK BEBEK ANNELERI
bebiklerin pipilerini siyiriyormusunuz??doktor baa banyodan banyoua iyice siyir dedi..
birde sunnet icin dusunceleriniz nedir??
Karabiberli kahve iğrençmiş ! Kusasım geldi ama boğazımın kaşıntısı geçti neyseki.
Rezene vardı ofiste ondan da içtim. Limonlu ılık su içtim, boş su içtim, bir findan da yeşil çay içtim. Ofis imkanları bu kadardı ama çok şükür yine de sabaha göre iyiyim.
Yine de maske alayım di mi ? Ee yavrumu öpemem o zaman? Öpmeden nasıl durayım dombik nanakları üühüü :sinifsinif:
kres maceramiz
kızlar benim bebiş hala sallanarak uyumak istiyor. bu daha ne kadar sürecek bileniniz var mı..
evet temiz hava cidden iyi geliyor, ama burasi kar, avrupa donuyor resmen -10 derece( o yuzden su corapsiz yatirma isini bi sure daha ertelicem..
2 gun opemedım koklayamadım mıyavladım topikte
minadex ve pekmez işe yaradı gibi dünden beri iyiyiz..kilomuz baya iyi ilk aylarda güzel kilo aldığımız için şu an bilemiyorum nekadar olduk...ama geçen ay binbir çabayla 700 gr almıştı...
yanlız biz talıyı sevmiyoruz çorbalara en azın ağzını açıyor tabi 3-4 kaşık anca yiyor henüz ama ağzını açıyor eğer tatlı birşey verirsem ağzını kiltliyor ..pekmezide sulandırıp su biberonunu ağzına verecekmiş gibi yapıp kandırp verebiliyorum....
ok .olumunekankayizsmilecanım benim çok saol - sana günlük yemek planımızı yazarım ama şimdi Eceyi yıkayıp yedirip uyutmam lazım - 1-1.5 saat içinde gelirim
tekrar teşekürler
DERYACIM;
Burcu ıle bırlıkte dısarı ıdık, eve gelınce gordum mesajını kuzum.. dusunmussun yazmıssın, Allah razı olsun.
Şükür ya.. buna da sukur, En azından kılo alımı falan guzel.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?