2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

bis de didiyos gesmeye..burda da hava çok güzelll...iskeleye götürcem kuzumu..
bisdee gezdıık bugun,kızım uslu durdu kaydirigubbakcemile2
arkadaşlar cam rende değil de normal rende kullansak olmaz mı? ben cam rende ilk kez duydum da :)
cam rende nası bişe bılıyonmu,böle kalın camdan tabak tarzında bıse var içi tırtık tırtık cam yükseltılerı var,ona sürtüyon meyvelerı püre haline gelıyo.bütün züccacıyelerde olur muhtemelen.evdekı rendede olur ama sebzeyelerde meyvelerde nekadar az bıcakla temas ederlerse okadar ıyı
canım aslında portakal gaz yapar yalnısın var.muz ban abuzamana kadar hıc kabız yapmadı,arada kızımada yedırıyom kabız olmadı ama hep tadımlık verdım.armut veren var ama gaz yaptıgını sanmıyorum.bizde yavastan gecıcez ek gıdaya.önce bı doktorumuza gidelim kılo bıya baksın ne dıycek bakalım
ohh ohh maşşalah teo ya.bu cilt kurulugu bızde fazlaca mevcut,helekı gecen aya kadar baldır bölgesı cok kuruydu ama azaldı cok şükür hep nemlendırıyorum bende
ERKEK BEBEK ANNELERI
bebiklerin pipilerini siyiriyormusunuz??doktor baa banyodan banyoua iyice siyir dedi..
birde sunnet icin dusunceleriniz nedir??
6.aya kadar sünnet edılırse narkoz almadan oluyomus dıe duymustum.arkadasım öle yaptırdı
ohh ohh maşşalah akıllı adamıma.Allah bı kolayını verıyo işte,bak nasılda uyumus kendı kendıne.inşalah devam eden gunler daha iyi gecer hepiniz için
evet temiz hava cidden iyi geliyor, ama burasi kar, avrupa donuyor resmen -10 derece( o yuzden su corapsiz yatirma isini bi sure daha ertelicem..

eyvahedigeldismile -10 derecemı,ne dıyon nurdan.baya sogukmuss,sen bencede cıplak yatırma bizim burası bugun 17 derece falandı.gecelerı cok soguk oluyo ama ev sıcak.bende herzaman cıplak yatırmıyom ama corapla hıc yatırmıyom.bazen patıklı pijamasıyla

Deryacım şimdi sana günlük yemek planımızı yazacam - yanlız sakın aaa nekadar çok yiyo diye düşünme çünkü bunları yerse mükemmel besleniyo benim için - çok nadir tüm bu yazdıklarımı harfi harfine yiyo - genelde bunların yarısını yiyo içiyo ve ozaman da iyi beslenmedi diye kabul ediyorum
Benim ölçüm püre kavanozu (125ml) çünkü yoğurdu da çorbayı da ona koyuyorum - böylece nekadar yediğini görebiliyorum - süt diye tabir ettiğim ise anne sütü ya da formul mama hangisi denk gelirse ondan veriyorum - hoş son 4-5 gün anne sütü diye bişey de kalmadı - sütüm okadar azaldı ki günde anca 250 cc sağıyabiliyorum (yani 250 çıkarsa mutlu oluyorum)
saat 8.00-8.30 : 100-120 cc süt
saat 10.00 : karışık meyve püresi - yarım kavanoz ( 60 ml) ( Ece kesinlikle taze meyve sularını reddediyo - hepsi olduğu gibi önlüğüne gidiyo - meyva püresini sevdi o yüzden mecbur onu yediriyorum)
saat 12.00 : 100-120 cc süt
saat 14.00 : çorba 1 püre kavanozu (125 ml) (kendim hazırlıyorum - genelde tek sevdiği şey bu onu yiyo herzaman tam kavanoz bitiyo)
saat 16.00 : 100 - 120 cc süt
saat 17.00 : yoğurt ( yoğurda yeni başladık 2-3 gün oluyo - o yüzden çok az veriyorum tadımlık - zaten okadar severek yemiyo )
saat 20.00 : sütlü pirinçli muhallebi - yaklaşık 80-90 ml
saat 21.00 : 120 cc süt
saat 1.00 140 cc süt
saat 5.00 120 cc süt

programımız böyle - her öğünde akla karayı seçiyorum yedirecem diye - bir ordu oyuncak ile oturuyoruz yemeye
kaşık ile yenilen gıdaları zar zor bir şekilde yediriyorum ancak sütü içirmek tam bir kabus - içmesi için uyuması lazım uyku sersemi olması lazım - gün içinde her bir süt öğünü için insan dışı çabalarla uyutuyorum - derin dalmasını bekliyorum ve içiriyorum - haliyle uyanıyo uyku muyku düzeni kalmadı böylelikle - sadece gece derin uyuduğu için miktarı da biraz fazla tutyorum
işte böyle - sen ne diyosun şimdi???

Son düzenleme:
ERKEK BEBEK ANNELERI
bebiklerin pipilerini siyiriyormusunuz??doktor baa banyodan banyoua iyice siyir dedi..
birde sunnet icin dusunceleriniz nedir??

ben de son muayenede pipiyi gösterip "şurda bir yağ bezesi var" diyecektim,cümlemi bitiremeden doktor " ohaoldumsmile sakın haaaa,dokunmaaaa,sıyırmaaaaaaaa" dedi. :uhm:

bisdee gezdıık bugun,kızım uslu durdu kaydirigubbakcemile2

bis de didiyos gesmeye..burda da hava çok güzelll...iskeleye götürcem kuzumu..

oh oh,bugün tüm topik gezmelerdeydik herhalde.biz de çıktık dışarı,kolsuz bir badi+incecik bir hırka=terden ıslanmış bir atletle eve döndüm kaydirigubbakcemile2

ya doruk yaaaaaaaaaaaaaa offf ne tatlsıın sen nesempatik bi sıpasın öyle ya..maşallah...

nurdancım TEOş unkreşe hergecen gun alışmasına seviniyorum. hatta kendikendine uyuması wooooooooooovvv etkisi yaptı bende. acep nasıl olmuşki..aglatmışlarmı*oynatıp yormuşlarmı? yani nasıl uyumuş

nurdancım TEOş unkreşe hergecen gun alışmasına seviniyorum. hatta kendikendine uyuması wooooooooooovvv etkisi yaptı bende. acep nasıl olmuşki..aglatmışlarmı*oynatıp yormuşlarmı? yani nasıl uyumuş

canim sanirim asi ve fitilin etkisi var bunda..bakalim haftaya devami gelicekmi??insallah duzene girer..

kötü - çok az alıyo - zaten tüm bu telaşım ve çabam kilo yüzünden

Teo için çok sevindim - alışır alışır - sen içini rahat tut yeter ki tatlım

peki doktor ne dedi, demir falan verdimi yada vitamin takviyesi aliyormu??son ay kac kilo aldi, suanki kilosu ne??

ya bu sorunlar geçen ay kontrolümüzden sonra başladı - 5 gün sonra tekrar kontrol var bakalım ne önerecek - şuan 6 kiloya ulaşamadı daha - demir damlaları veriyorum - annem tahlil yaptı eceye düşük çıktı biraz hemoglobin - bende demir damlalarını düzenli vermeye başladım
mesela geçen ay 3 saat ara ile 150 cc içerdi ve 600 gr almıştı şimdi 100 cc içircem diye anam ağlıyo hemde 4 saat ara ile - büyüdükçe miktarı fazlalaştıracağı yerde azalttı

yemem sorunu yokki senin bebeğin zorlanmanda normal çünkü alttaki ayı doğruysa ek gıdalarda ancak bu kadar yer....zorlanma sebebin şu anki ayına bu beslenme fazla geliyor aslında acıkmasına izin vermelisin çok sık aralıklarla birşeyler veriyorsun ozamanda miktar doğal olarak az olur onun miğdesi daha çok küçük..kilo almadığına eminmisin canım ya ..aslında hala bu aylarda süt ön planda olmalı..birde sana program verildi diye buna uymaya çalışma bence bırak bebeğin yönlendirsin seni yani acıksın azcık yavrucak....onun hem miğdesi küçük hemde sindirimi daha gelişmediği için bukadar sık beslenmeye hep tok olur mamayıda yemez...

bu programı ben kendim yarattım - yani birilerini önerisi değil
acıkma konusunda bir sürü deneme yaptım saattlerce aç bıraktım yok acıkmıyo - 7 saat ağızına hiç bişey vermedim ağlamasını bekledim - ağlamadı yedirmeye çalıştım yine naz yine naz - mümkünse hiç bişey istemiyo bücürük - öyle yemekle memekle işi yok
her doktora gittiğimde hemşireye birkaç defa sıfırlatıyorum teraziyi - çinkü yediği şeylerle kilo alması lazım dimi - yok anam yok

kötü - çok az alıyo - zaten tüm bu telaşım ve çabam kilo yüzünden - yani hala 6 kiloya ulaşamadı öyle söylim ben sana (

bende kilosunu soracaktım...kaç kilo doğmuştu bu aylara kadar nekadar aldı...
bizden bir örnek sana nekadar üstüne gidersen okadar yemiyor...ama dediğim gibi senin programa bakrasak biz hala bu kadar yiyemiyoruz canım bak bence ek gıda olayına fazla yüklenme senia anladığım kadarıyla yemedikçe her fırsatta yesin diye uğraşıyorsun...bebeğe yanlızmı bakıyorsun biraz başka şeylere yönlendir kendini..sat tutyma yani şimid şunu yemesi gerek şimdi bu saati diye ...stersten başak birşey olmaz bebekte stresi aldığı için yemez..

canancim deryaya sonuna kadar katiliyorum iki saat ara zaten cok az, yani teoman 3 saat arayla ancak acikiyor ondada 150cc zar zor iciyor asla zorlamiyorum, mesela eyve puresinin hepsini yemiyorsa doydugu anda birakiyorum, 3-5 kasiksonra olsa bile, eger meyveyi yemezse acikiyor iki saat sonra veriyorum yani sen stres oldukca ecede olur ve inat yapar buda ek gidaya gecisi zorlastirir..teoman sebzeyi sevmedi hemen biraktim bikac hafta sonra deniycem belki daha hazir degil, zaten dokruda bikac haftasonra dedi, ama kesinlikle zorlama..pekmez falan vermeyi denesen..

anladım.dediğim gibi program uyma derim bebeğine yemek saati geldiçe birşeylerle yaklaşma al kucağına oyna hopla zıpla konuş...rahatlat sizde sters faktörü çok ön plana çıkmış ..hem kendini hem yavrunu zorluyorsun canım ya ...bebekelr 3 gün aç kalabilir bu arada ek gıda verdiğine göre suda veriyorsundur çok su içersede tok olur vede gazı acıkmaz ..ben okdar araştırdımki ...aşdık gibide..ama dediğim gibi bu beslenme 6 ay ve üzeri bebeklere uygulanıyor ..özellikle iştahsızsa bu program çok bebeğine...

zaten canancim suan hesaplasam ictikleri sut miktari toplamda ayni teomanla, ama teoman sadece meyve ogunu var, yani sen bu sut ogunun ustune muhallebi pure ve yogurtta veriyrsun, yani bu kadar besine iki saat cidden az..oda tok olgu icin inatlasiyor olabilir..sonucta bu metabolizma ve illaki acikinca ve ihtiyaci olunca sinyal vericek..bence vitamin ve demir takviyesine agirlik ver, hatta meyve puresinin icine madem seviyor pekmez kat bide oyle dene..ama zorlama..

aynen biz meyve püresini ilk haflarda yedik şimdi almıyor vermiyorum..muhallebiyi yemiyor mesela vermiyorum....mamayıda bitririse bitiriyor yusuf en erken 4 saatte anca acıkıyor 4.5 saate bir biraz daha rahat besleniyor....ama 5 i geçincede hiç yemiyor mesela nasıl kafamçokkarıştı

yusuf ağlıyor uyutabilirsem gelirim .
.beslenme programın ağır canım bebeğin ayına göre...

2900-3000 kilo doğdu - ilk ay 1100 aldı sonraki ay 300 gr - hasta olmuştu bağırsaklarında mikrop vardı - ondan sonra da hep azar azar aldı işte şuan 5700 civarında

sütünü içse lokur lokur belkide okadar yüklenmicem çocuğa - çünkü süt çok daha önemli ek gıdadan bunu çok iyi biliyorum - işte içmediği için içerken yarısı dışarı aktığı için bukadar üstüne gidiyorum kaşıkla beslemeye çalışıyorum - ama haklısınız miraz saatleri geniş tutacam 1 saat felan fazlalaştıracam öğünler arası
pekmez veriyorum - 1 çay kaşığı akşam muhallebsine karıştırıyorum - çok güzel tat veriyo

su veriyorum da su hiç içmek istemiyo - çok zorlanarak veriyorum suyu da - ama içmesi lazım ek gıda verdiğim için
tek başıma bakıyorum eceye - ve sanırım aklım fikrim onun beslenmesi oldu - özellikle son 10 gün tavan yaptım psikopata bağladım :sinifsinif: haklısınız kızlar biraz relax olmam lazım ((

biberonun emziği nasıl deliği yani sütün yarısı dışarı akıyorsa fazla akış olabilir ve yutamıyordur...onun içinde yemek istemez...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…