bisdee gezdıık bugun,kızım uslu durdu kaydirigubbakcemile2bis de didiyos gesmeye..burda da hava çok güzelll...iskeleye götürcem kuzumu..
cam rende nası bişe bılıyonmu,böle kalın camdan tabak tarzında bıse var içi tırtık tırtık cam yükseltılerı var,ona sürtüyon meyvelerı püre haline gelıyo.bütün züccacıyelerde olur muhtemelen.evdekı rendede olur ama sebzeyelerde meyvelerde nekadar az bıcakla temas ederlerse okadar ıyıarkadaşlar cam rende değil de normal rende kullansak olmaz mı? ben cam rende ilk kez duydum da :)
canım aslında portakal gaz yapar yalnısın var.muz ban abuzamana kadar hıc kabız yapmadı,arada kızımada yedırıyom kabız olmadı ama hep tadımlık verdım.armut veren var ama gaz yaptıgını sanmıyorum.bizde yavastan gecıcez ek gıdaya.önce bı doktorumuza gidelim kılo bıya baksın ne dıycek bakalımdün eşim muz ve armut rendeledi biraz da çatalla ezdi. onu yedirelim belki ağzını açar dedik ama onu da yemedi yaramaz. yani yine ağız kapıyor. annem de dedi ki armut gaz yaparmiş muz da kabız. e anne o zaman ne yedireceğiz dedim portakalın suyundan içir dedi. o da bizimkini isal yaptı ama biraz vermiştim önceden. ne vereceğimi şaşırdım yani. hani şu çeşitli markaların kavanozda satılan ürünleri var ya onları da doktor olan kuzenim sakın ha dedi kesinlikle kullanma..
ohh ohh maşşalah teo ya.bu cilt kurulugu bızde fazlaca mevcut,helekı gecen aya kadar baldır bölgesı cok kuruydu ama azaldı cok şükür hep nemlendırıyorum bendeSabah doktorumuza gittik asimizi olduk son kalanlari bi daha 12. aya kadar rahatiz:))
65cm-7200gr olmusuz, hersey iyi dedi..
Ek gida icin 1 ay daha meyveyle devam et daha sebze ve yogurt vermiyorum, 6. ay bitiminde vericem cunku sute ihtiyaci var dedi, sut ogununden kesmek istemiyorum dedi..Sadece gece uyandigini ve mam istedigini soyledim o zaman gece ogunune devam mamasina bebekler icin ozel bi pirinc unu verdi, onu kat ama sadece aksam ve 1 kasik dedi, yoksa pofuduk olurmus yavrum:))
gorunurde dis yok, ama refleksleri cok iyimis, oturma donme, kurtlu kisaca, bu sirada doktora bol bol cilvede yaptik...
demir takviyesi vermedi cunku mama icinde zaten var dedi, ayrica istahi yerinde bebeklerde eksikligi gorulmez dedi, eger istah yoksa daha cok veriyoruz dedi..
birtek cildimiz cok kuru, bol bol nemlendiricez ..
koca bi masallah ogluma..
6.aya kadar sünnet edılırse narkoz almadan oluyomus dıe duymustum.arkadasım öle yaptırdıERKEK BEBEK ANNELERI
bebiklerin pipilerini siyiriyormusunuz??doktor baa banyodan banyoua iyice siyir dedi..
birde sunnet icin dusunceleriniz nedir??
ohh ohh maşşalah akıllı adamıma.Allah bı kolayını verıyo işte,bak nasılda uyumus kendı kendıne.inşalah devam eden gunler daha iyi gecer hepiniz içinkres maceramiz
bugun asi sonrasi saat 10 gibi biraktik, bi kadina bi bana bakti, sonra tekrar kadina bakti ve anladi krese geldigini aglamaya basladi, perdolan vermelerini soyledim, mamasini da yiyince bi mucize gerceklesmis ve kendi kendine uyumus:)))
ama o yorgunluk ve sersemlikle, neyse babasi 2 de almis eve birakmis..
ama dun eve geldiginde bi muddet kimseye gulmemis, ben geldigimde bana da gulmedi, cok mahsun ve soguk durdu, sonradan acildi ben binbir sebeklik yaptim, optum kokladim, oyunlar oynadik, sonradan kendine geldi:))bakalimbugun ne tepki vericek..ama bugun daha iyi gibi, yani uyumasi bile bi mucize:))
evet temiz hava cidden iyi geliyor, ama burasi kar, avrupa donuyor resmen -10 derece( o yuzden su corapsiz yatirma isini bi sure daha ertelicem..
eyvahedigeldismile -10 derecemı,ne dıyon nurdan.baya sogukmuss,sen bencede cıplak yatırma bizim burası bugun 17 derece falandı.gecelerı cok soguk oluyo ama ev sıcak.bende herzaman cıplak yatırmıyom ama corapla hıc yatırmıyom.bazen patıklı pijamasıyla