2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

bu ay almıştır kilo bak gör 6 yı geçmişsinizdir ..o kadar stres yapma benimde sinirden ağaldığım geceler oldu ama araştırarak deneme yanılma yöntemi ve relax olarak daha aza indi...
mesela yemediği zamanlar şimdide yemezse diyerek mama hazırlardım ..sonra dedimki aç olsa yer yemezsede sıkıntı yapmayacağım kendime....o zaman daha rahat oluyorsun yemezsede üstünede gitmiyorsun...birde biberonu gösteriyordum ağzını açarsa mama yapıyordum su biberonuyla mama biberonunu ayırt ediyordu sıpa...

Son düzenleme:
kaşıklada yıpratıcı oluyor canan birde bu 4 aylık dönemde bir geçiş yaşanıyor sorunlar ortalama aynı yani...geçer yer endişelernme..dediğim gibi emziğin deliğine bak akışını kontrol et....

hoş geldin .tatilin güzel geçmiş ne iyi olmuş....

burdada aynı bizi anlatmışsın ama o zaman bizde hiç ek gıda yoktu..cc konusuna gelince her hafta 10 ml artırarak 1 ay sonuda 30- 40 ml fazlalaşmalı maması 150cc bir ay sonunda 180 cc çıkmalı..ama buda kriter değil..bebeğin istemesi önemli..mesela ek gıdaya geçince en az 300ml süt almalı ama en az...normalde 600ml ve üstü ...

Doruk, meyve filesi ile :) (bu arada file çok işe yarıyor, şiddetle tavsiye ediyorum. Hem meyvesini yiyor, hem dişini kaşıyor)]

yiirm ben onu ne güzel kavramış yiyor meyvesini
Çağan'ı Sefa anneye göndereyim onada alıştırsın : )))

canım benim doktorum emzirirken kesinlikle doğum kontrol hapı kullanma dedi
hap kullanırken unuttugumda yeni kutuya başlayana kadar şemsiye kullanuyorduk yani hapa devam ama çift koruma

geçmiş olsun canım

Derya bu çorapsız yatırma işini çok sevdim ayaklarına bakmaya doyamıyorum : ))
hemde sıcacık ayakları

sanada kolay gelsin
ben şöyle denedim bugünçok keeyifli oldugu anda verdim elma suyunu 2 çay kaşıgını kafasını çevirmeden tükürmeden içti çok şükür sonrada zorlamadım yarın tekrar denicem

Maşallah Teo'ya uykusuda düzene girecek inşallah annesini üzmeyecek

ERKEK BEBEK ANNELERI
bebiklerin pipilerini siyiriyormusunuz??doktor baa banyodan banyoua iyice siyir dedi..
birde sunnet icin dusunceleriniz nedir??
evet her banyoda yapıyorum bazende bez değişiminde

...aman olmasın gerçi biz topikçe bir çözüm buluruz mesela ben varım ama olmasın aman...:Saruboceq::
çok sağol canım tecrübelerinden faydalanmak isterim
Çağan ı bugün parka götürdüm çok mutlu oldu keyifli anında verdim 2 çay kaşığı içti
belkide ben yalnış zamanda veriyordum, yavaş yavaş o da bende alışıcaz inşallah

Allah yardımcın olsun Canan.. hersey yoluna gırer ınsallah en kısa zamanda.

Deryam, nıye kuseyım annem ben sana yaaa.. yok bende ole garıp garıp huylar, havadan nem kapmam ben.. durup dururkenn nıe ole bısı dusundun kı kuzum?

Bu arada Seçil in yaptıgı jest gercekten cok güzel Derya.. katılıyorum sana, cok zarıf bı davranıs.

Dodi ıle bugun bıra keyfı yaptık.. ben yıne üçü beşi görmeden götürmüşüm şişeleri, yannışlıkla Dodı nınkılerı de yutmuşum, o sinirli idi, ben cakır keyif, bakınız göbemeee :)))

Son düzenleme:

masallah size kucuk adamlar..

Rejımdekı Burcu,itina ıle yoldan cıkarılır.. e benımle gezmeğe cıkarsa operım onu nanağından,ben hayatında oldugum surece bu kadın zayıflayamaz, evıme gelmezse dısarıda yedırırıım ona, yıne bırakmam :)))

gel evrim gellll gell gellll, gel evrim gelll gelll gellll(

Bı Pooh a hıssetırılmeden,kendısı nası ham yapılır.. sıse kısaca anlatiimm agustos nannileri :)))

Aklıma gelmısken Dodi nın bir meme emişi var, nası iç çekio meme emerken annatamam, duymanız lazım, gülmekten ölürsünüz yaaa :)))

gel evrim gellll gell gellll, gel evrim gelll gelll gellll(

yerim ben seni yaaa kaydirigubbakcemile3 yok kıyamam sana.. benım garazim Furcu yaa.

Hatunu gorsen, altında bısıklet, tum Gazıemırı onunla gezıyor, arkasında kucucuk bı popo, ay ne sınır şey yaaaa... hıc cocuklu coluklu kadına benzemıoo, serserı gıbı altında bısıklet, cantası sepetınde, gıccccıkkkkkkkkkkk alsanaalsanasmile

İyi geceler a.s. geçmişe pek bakamadım umarım bir sorun yoktur...
Bugün benim için yoğundu.. Önce sağlık ocağında açılış yaptım oradakilere göre Özde 7100gr geçen ay 6500grdı.. Geçen ay boyu 64 cmdi bu ay 66 cm ...Aldığı kilo oradakilere göre iyiydi... Gelişimi her şeyi iyi bence bu ay başlama ek gıdaya dedi... Gece çok sık uyandığından bana yetiyorsa neden huysuz olduğu geldi... Sonra doktora götürdüm ilk kez gittik bayan doktor yeni doğum yapmış Özdeyle 200 gün falan var aralarında.. O tarttı 6700 gr 68 cm boyu gayet iyi ama kilosunu pek beğenmedi sanırım birde çok sık uyandığını söylediğim için ek gıda olayına başladık.. Hem tatlara alışsın dedi.. Bana aç karnına ver dedi ama ben önce meme sonra bunları denemeyi düşünüyorum doyuyorsa zaten almaz... Doktora göre farklı tatları açken daha kolay alırmış ama lalece arkadaşımızın anlattıklarından sonra sütümün kesilmesinden korktuğum için aç karnına vereceğim..
Geceleri muhallebi ver dedi ama tarif bana bir tuhaf geldi paylaşıyorum ve yorumlarınızı bekliyorum...
250 ml su
2 silme çorba kaşığı pirinç unu
2 tatlı kaşığı şeker (bunu sordum şeker koymasam ne olur diye kabızlık yaparmış nasıl dedi problem var mı? dedim 3 defa çıkıyor en az o zaman atmasanda olur dedi dene bebek alırsa ve kabızlıkta olmazsa şekersiz ver.. şeker koymayacağım yani..)
6 silme ölçek biberon maması olacakmış..
Yuhhh dedim ölçülere bak bana fazla geldi aslında ve biberon maması ne ben ne bileyim gittim kafama göre bir mama aldım pre aptamil milupanın... Offf ya yanlışyapmaktan korkuyorum hatta yaptım mı acaba???
Dönüşümlü olarak bir hafta yoğurt bir hafta elma suyu ve bir hafta sebze çorbası verdi...
Gelecek ay kahvaltılık bisküvi, pekmez, yumurta, peynir falan başlayacakmışız...
Bu gece önce meme verdim 20 dk kadar emdi... Yarım saat sonra 10-15 kaşık kadar çay kaşığı muhallebi yedi.. Sonra yarım saat sonra yine 20 dk emdi bakalım bu gece ne olacak .. Ayrıca 4-5 çay kaşığı su verdim az mı? İlk günden çok yüklenmek istemedim kusar midesi rahatsız olur diye korktum..
Ben hala acaba bu ay yine tek anne sütü mü verseydim bir yanda vicdan azabı var nedense sanki midesini onlarla boşuna dolduruyormuşum gibi belki bunda dün Özdenin 5 saat kesintisiz uyumasının etkiside olabilir...
Offf ne çok yazdım yaaa...

Maşallah kuzular çok tatlı kankalar olumunekankayizsmile
Oooooh götürmüşsünüz mamaları yarasın bol bol süt olsun fışkırsın inş. kaydirigubbakcemile3

ozlemcim preaptamil premature bebkler icin yada dusuk dogum kilolu bebkler cin, aptamil 1 alsaydin keske..
cok degil ben bugun yaptim 2kahve kasigi bebk pirinc unu, 200ml su+6 olcek devam mamasi..normal yani ama ben seker eklemiyorum doktor bize onermedi seker...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…