:)))Aklıma gelmısken Dodi nın bir meme emişi var, nası iç çekio meme emerken annatamam, duymanız lazım, gülmekten ölürsünüz yaaa :)))
maşallah kuzulara ..küçük adam olmuş bunlar ya...dido dertliymiş gerçekten kuzy çakır keyif..:içelim:.:roflol:Dodi ıle bugun bıra keyfı yaptık.. ben yıne üçü beşi görmeden götürmüşüm şişeleri, yannışlıkla Dodı nınkılerı de yutmuşum, o sinirli idi, ben cakır keyif, bakınız göbemeee :)))
bilmem bend eöyle triplere girmemkine neden acep ...:uhm:Allah yardımcın olsun Canan.. hersey yoluna gırer ınsallah en kısa zamanda.
Deryam, nıye kuseyım annem ben sana yaaa.. yok bende ole garıp garıp huylar, havadan nem kapmam ben.. durup dururkenn nıe ole bısı dusundun kı kuzum?
evet hakketten mahcup oldum..bilmiyorumkismileBu arada Seçil in yaptıgı jest gercekten cok güzel Derya.. katılıyorum sana, cok zarıf bı davranıs.
Rejımdekı Burcu,itina ıle yoldan cıkarılır.. e benımle gezmeğe cıkarsa operım onu nanağından,ben hayatında oldugum surece bu kadın zayıflayamaz, evıme gelmezse dısarıda yedırırıım ona, yıne bırakmam :)))
Bı Pooh a hıssetırılmeden,kendısı nası ham yapılır.. sıse kısaca anlatiimm agustos nannileri :)))
Deryacım şimdi sana günlük yemek planımızı yazacam - yanlız sakın aaa nekadar çok yiyo diye düşünme çünkü bunları yerse mükemmel besleniyo benim için - çok nadir tüm bu yazdıklarımı harfi harfine yiyo - genelde bunların yarısını yiyo içiyo ve ozaman da iyi beslenmedi diye kabul ediyorum
Benim ölçüm püre kavanozu (125ml) çünkü yoğurdu da çorbayı da ona koyuyorum - böylece nekadar yediğini görebiliyorum - süt diye tabir ettiğim ise anne sütü ya da formul mama hangisi denk gelirse ondan veriyorum - hoş son 4-5 gün anne sütü diye bişey de kalmadı - sütüm okadar azaldı ki günde anca 250 cc sağıyabiliyorum (yani 250 çıkarsa mutlu oluyorum)
saat 8.00-8.30 : 100-120 cc süt
saat 10.00 : karışık meyve püresi - yarım kavanoz ( 60 ml) ( Ece kesinlikle taze meyve sularını reddediyo - hepsi olduğu gibi önlüğüne gidiyo - meyva püresini sevdi o yüzden mecbur onu yediriyorum)
saat 12.00 : 100-120 cc süt
saat 14.00 : çorba 1 püre kavanozu (125 ml) (kendim hazırlıyorum - genelde tek sevdiği şey bu onu yiyo herzaman tam kavanoz bitiyo)
saat 16.00 : 100 - 120 cc süt
saat 17.00 : yoğurt ( yoğurda yeni başladık 2-3 gün oluyo - o yüzden çok az veriyorum tadımlık - zaten okadar severek yemiyo )
saat 20.00 : sütlü pirinçli muhallebi - yaklaşık 80-90 ml
saat 21.00 : 120 cc süt
saat 1.00 140 cc süt
saat 5.00 120 cc süt
programımız böyle - her öğünde akla karayı seçiyorum yedirecem diye - bir ordu oyuncak ile oturuyoruz yemeye
kaşık ile yenilen gıdaları zar zor bir şekilde yediriyorum ancak sütü içirmek tam bir kabus - içmesi için uyuması lazım uyku sersemi olması lazım - gün içinde her bir süt öğünü için insan dışı çabalarla uyutuyorum - derin dalmasını bekliyorum ve içiriyorum - haliyle uyanıyo uyku muyku düzeni kalmadı böylelikle - sadece gece derin uyuduğu için miktarı da biraz fazla tutyorum
işte böyle - sen ne diyosun şimdi???
Dodi ıle bugun bıra keyfı yaptık.. ben yıne üçü beşi görmeden götürmüşüm şişeleri, yannışlıkla Dodı nınkılerı de yutmuşum, o sinirli idi, ben cakır keyif, bakınız göbemeee :)))
Derya resimlerini neden göremiyorum ki ben ya fisfisfis
İyi geceler a.s. geçmişe pek bakamadım umarım bir sorun yoktur...
Bugün benim için yoğundu.. Önce sağlık ocağında açılış yaptım oradakilere göre Özde 7100gr geçen ay 6500grdı.. Geçen ay boyu 64 cmdi bu ay 66 cm ...Aldığı kilo oradakilere göre iyiydi... Gelişimi her şeyi iyi bence bu ay başlama ek gıdaya dedi... Gece çok sık uyandığından bana yetiyorsa neden huysuz olduğu geldi... Sonra doktora götürdüm ilk kez gittik bayan doktor yeni doğum yapmış Özdeyle 200 gün falan var aralarında.. O tarttı 6700 gr 68 cm boyu gayet iyi ama kilosunu pek beğenmedi sanırım birde çok sık uyandığını söylediğim için ek gıda olayına başladık.. Hem tatlara alışsın dedi.. Bana aç karnına ver dedi ama ben önce meme sonra bunları denemeyi düşünüyorum doyuyorsa zaten almaz... Doktora göre farklı tatları açken daha kolay alırmış ama lalece arkadaşımızın anlattıklarından sonra sütümün kesilmesinden korktuğum için aç karnına vereceğim..
Geceleri muhallebi ver dedi ama tarif bana bir tuhaf geldi paylaşıyorum ve yorumlarınızı bekliyorum...
250 ml su
2 silme çorba kaşığı pirinç unu
2 tatlı kaşığı şeker (bunu sordum şeker koymasam ne olur diye kabızlık yaparmış nasıl dedi problem var mı? dedim 3 defa çıkıyor en az o zaman atmasanda olur dedi dene bebek alırsa ve kabızlıkta olmazsa şekersiz ver.. şeker koymayacağım yani..)
6 silme ölçek biberon maması olacakmış..
Yuhhh dedim ölçülere bak bana fazla geldi aslında ve biberon maması ne ben ne bileyim gittim kafama göre bir mama aldım pre aptamil milupanın... Offf ya yanlışyapmaktan korkuyorum hatta yaptım mı acaba???
Dönüşümlü olarak bir hafta yoğurt bir hafta elma suyu ve bir hafta sebze çorbası verdi...
Gelecek ay kahvaltılık bisküvi, pekmez, yumurta, peynir falan başlayacakmışız...
Bu gece önce meme verdim 20 dk kadar emdi... Yarım saat sonra 10-15 kaşık kadar çay kaşığı muhallebi yedi.. Sonra yarım saat sonra yine 20 dk emdi bakalım bu gece ne olacak .. Ayrıca 4-5 çay kaşığı su verdim az mı? İlk günden çok yüklenmek istemedim kusar midesi rahatsız olur diye korktum..
Ben hala acaba bu ay yine tek anne sütü mü verseydim bir yanda vicdan azabı var nedense sanki midesini onlarla boşuna dolduruyormuşum gibi belki bunda dün Özdenin 5 saat kesintisiz uyumasının etkiside olabilir...
Offf ne çok yazdım yaaa...
ozlemcim preaptamil premature bebkler icin yada dusuk dogum kilolu bebkler cin, aptamil 1 alsaydin keske..
cok degil ben bugun yaptim 2kahve kasigi bebk pirinc unu, 200ml su+6 olcek devam mamasi..normal yani ama ben seker eklemiyorum doktor bize onermedi seker...
dnzyildizi şeker koyma bencede devam maması ekeldiğin için gerek yok..pre aptamil değilde aptamil 1 veya 2 alsaydın..açmadıysan değiş.
bebeğinede maşallah ek gıdayı gereksiz görme ..
bendende tarif 100ml suya 1 tatlı kaşığı pirinç unu piştikten sonrada 3 ölçek mama...küçük kase de oluyor ..maşallah kuzuna yemiş ..
Özleeeeemm
Özde bu muhallebiyi kaç gün yiyecekmiş, 20 mi? O nasıl tarif öyle yahu o kadar muhallebiyi ben bile yiyemem !
6 ölçek biberon maması peeh! Bol keseden sallamış doktor sanırım. Aman sakın bu ölçüye göre muhallebi yedirmeye çalışmayasın, çatlatırsın yavruyu Allah muhafaza..
Bizim akşam muhallebisi (ki bir kahve fincanından az) bu akşam bir kaç kaşık fazla kaçtı- annemin işgüzarlığı tabi- israf olmasın diye- Deva kustu, hazmedemedi bir türlü,zar zor uyuttum valla.
Bı Pooh a hıssetırılmeden,kendısı nası ham yapılır.. sıse kısaca anlatiimm agustos nannileri :)))
..
özlemciğim,bizim muhallebi tarifimiz de şöyle:
1 su bardağı mama,1 fincan su,1 tatlı kaşığı pirinç unu,1 tatlı kaşığı pekmez ( 1 yaşına kadar şeker yok,onun yerine pekmez var )
ben de henüz uygulamadım bu tarifi.önce evde pekmez yoktu,aptamil sütlü-pirinçli aldım.şimdi pekmez var ama açtığım paketi bitirmeye çalışıyorum.
Dodi ıle bugun bıra keyfı yaptık.. ben yıne üçü beşi görmeden götürmüşüm şişeleri, yannışlıkla Dodı nınkılerı de yutmuşum, o sinirli idi, ben cakır keyif, bakınız göbemeee :)))
aslında bende pek emin deilim bu yüzden ilacı kullanmadımgecenlerde sölemıstım galıba kanal1de bı doktor vardı o konusurklen dınlemıstım.reflü teshısı koymak cok kolay degılmıs.bebeklerın genelinde reflü oluyo ama cogunda fizyolojık reflü yanı kendıgılınden gecıyo.doktor hanım(nurdan) daha ıyı bılır ama ılac kullanmak için önce idrar tahlılı sonra sanırım usg cekıyolarmıs.yanlıs bılıyoda olabılırım.aşırımı kusuyo furkan,ya benım bıraz ilaçlara karsı bı antipatim var nedense,helekı bebekler kullanıyosa.belkıde ablam yegenımde cok kullandıgı için olabılır.şuan ufak bı grip olsa bıle ılacsız mumkun degıl iyileşmiyo.çünkü bebekken bagısıklıgını ilaçla mahvettıgını düşünüyorum.ayy kocakarı kibin herseye karısıyom bakma sen bana doktor verdıyse vardır bı bıldıgı
ben yanlış anlamadım demi biaz cahal kaldım mamayla yoğurtmu yapılıyoYoğurt mayalayan arkadaşlar, hangi mama ile yapıyorsunuz yoğurdu? Mesela ben Deva'ya anne sütüne ek olarak Milupa Conformil 1 ve Milupa Aptamil 1 veriyorum dönüşümlü olarak, bunlardan biriyle olur mu yoğurt?
Bir de kaç saat bekletiyorsunuz? Cam kavanozda mayalasam olur mu acaba? Günlük yapılması gerekiyormuş ya, başka ufak ağzını kapatabileceğim ne olabilir ki cam kavanozdan başka?
Bir aydınlatsanız, bir zahmet.. Biliyorum bugünlerde çok soruyorum ama, idare edin bilmiyorumkismile
benmkide atılıyo azar azar taddırıyorumbıde meyve suyu vercem artık sevvale yavrum bız yemek yerken kıyım kıyım bıze bakıyo,cok üzülüyorum sankı anlıyo yemek yedıgımızı.sandalyesınden berı masaya atılıyo yavrum.meyvesuyu verıyımde hergun az bıse tatlı nıyetıe yesın kuzum
müthişsin ya süper olmuş ne kadar becerikli bir topiğe sahibim yaa ama bende tık yok:kedi:
bzm o kavanozdan yok ama mafoldumben en son kaşıkla dalmıştım:kedi:uleyyn minnacık tuba nerden gördün o kavaonuzu.alsanaalsanasmile valla bizim mutfak tezgahından eksik olmayan bişeydir kendileri.
kagıt havlu rulosu bıçak kütüğüm cezve setim meyve sıkacagım ve nutella kavonzu...kaydirigubbakcemile3
ewet biara öle yapıyodu baktım kendiliğinden geçmiyo uzaktan seslenerek gittim yanına birsüre sonra geçtiYavrularınız uykudan birden bire çığlık çığlığa kalkıyor mu? Özde acıkmışsa uykusundan böyle uyanıyor o an mümkün değil başka bir şeyle sakinleşmiyor :ecrin_bebek:
Çocuklar bir şekilde evliliğin devamını sağlarlar. Ve bunun için pek çok yolları vardır. Örneğin o kadar çok talepleri olur ki aileler onların ihtiyaçlarını karşılamaya çalışırken birbirlerinin hatalarını unuturlar. (Richard Armour)
Hissettiklerimi dile dökmüş olan bu şahısı alkışlıyorum buyrunnnnnnnnn alkisalkisalkis
Derya cım içime sinsin istedim kuzum..Yusuf un hoşuna gider inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?