canım doktor tavsiyesi üzerine geçtik kıvanç 4 ayını doldurdu doktorumuz bize mamayla büyüyen bebekler ek gıdaya 4 ay biter bitmez geçmesi gerektiğini söyledi senin bebeğin iri ve mamayla büyüyen bir bebek anne sütü almıyor bundan dolayı vitamin alması gerekir sadece verdiğin mamayla olmaz dedi yetersiz olur dedi bende az az ek gıdaya başladım
ben bu doktorları bi anlasammmmbilmiyorumkismile
Bu sabaaahh yağmur var İstanbuldaaa
Gözleriim dolu dolu oluyoor, bizim gezme işi yattı diyeee
Nırıınnıımm nırıınımmm
o kuzy de dodo yuda yerim ben.yannıs çakır keyıf olan kuzy e bayıldım,dorukta hakket pek gergın:))ne yapsın cocuk aslan sütü gitmiş sanırsam.ohh mamalarda yenıs afıyet olssun bol bol süt ossunRejımdekı Burcu,itina ıle yoldan cıkarılır.. e benımle gezmeğe cıkarsa operım onu nanağından,ben hayatında oldugum surece bu kadın zayıflayamaz, evıme gelmezse dısarıda yedırırıım ona, yıne bırakmam :)))
]
ben hiç muhallebı yapmadım ama banada bıraz fazla gıbıu geldı.pre aptamıl erken dogan bebekler için die bılıyorum sanırım 6 aya kadar 1 numara alınıyor.ıyi geceler a.s. geçmişe pek bakamadım umarım bir sorun yoktur...
Bugün benim için yoğundu.. Önce sağlık ocağında açılış yaptım oradakilere göre Özde 7100gr geçen ay 6500grdı.. Geçen ay boyu 64 cmdi bu ay 66 cm ...Aldığı kilo oradakilere göre iyiydi... Gelişimi her şeyi iyi bence bu ay başlama ek gıdaya dedi... Gece çok sık uyandığından bana yetiyorsa neden huysuz olduğu geldi... Sonra doktora götürdüm ilk kez gittik bayan doktor yeni doğum yapmış Özdeyle 200 gün falan var aralarında.. O tarttı 6700 gr 68 cm boyu gayet iyi ama kilosunu pek beğenmedi sanırım birde çok sık uyandığını söylediğim için ek gıda olayına başladık.. Hem tatlara alışsın dedi.. Bana aç karnına ver dedi ama ben önce meme sonra bunları denemeyi düşünüyorum doyuyorsa zaten almaz... Doktora göre farklı tatları açken daha kolay alırmış ama lalece arkadaşımızın anlattıklarından sonra sütümün kesilmesinden korktuğum için aç karnına vereceğim..
Geceleri muhallebi ver dedi ama tarif bana bir tuhaf geldi paylaşıyorum ve yorumlarınızı bekliyorum...
250 ml su
2 silme çorba kaşığı pirinç unu
2 tatlı kaşığı şeker (bunu sordum şeker koymasam ne olur diye kabızlık yaparmış nasıl dedi problem var mı? dedim 3 defa çıkıyor en az o zaman atmasanda olur dedi dene bebek alırsa ve kabızlıkta olmazsa şekersiz ver.. şeker koymayacağım yani..)
6 silme ölçek biberon maması olacakmış..
Yuhhh dedim ölçülere bak bana fazla geldi aslında ve biberon maması ne ben ne bileyim gittim kafama göre bir mama aldım pre aptamil milupanın... Offf ya yanlışyapmaktan korkuyorum hatta yaptım mı acaba???
Dönüşümlü olarak bir hafta yoğurt bir hafta elma suyu ve bir hafta sebze çorbası verdi...
Gelecek ay kahvaltılık bisküvi, pekmez, yumurta, peynir falan başlayacakmışız...
Bu gece önce meme verdim 20 dk kadar emdi... Yarım saat sonra 10-15 kaşık kadar çay kaşığı muhallebi yedi.. Sonra yarım saat sonra yine 20 dk emdi bakalım bu gece ne olacak .. Ayrıca 4-5 çay kaşığı su verdim az mı? ılk günden çok yüklenmek istemedim kusar midesi rahatsız olur diye korktum..
Ben hala acaba bu ay yine tek anne sütü mü verseydim bir yanda vicdan azabı var nedense sanki midesini onlarla boşuna dolduruyormuşum gibi belki bunda dün Özdenin 5 saat kesintisiz uyumasının etkiside olabilir...
Offf ne çok yazdım yaaa...
bunalmıs gerilmiş kürlerle ugrasan kaynana yüzünden diplerde gördüm senı.inşallah enkısa zamanda kurtulursun neva hanımda sevmıs nasılsa bakıcıyı.zorlamısycak annesını üzmiycek bellıderya geçmiş olsun.
kuzy ve dodo siz beni bitiriyorsunuz.çok güzelsiniz,latifsiniz.
yav arkadaşlar bu evde kaygana ve kaynata olayı bana çok tersmiş.büyük hata yaptık.direk birşey yaptıkları yok.Ama ben çok geriliyorum salonumda 24 saat tv izleyen,sürekli kürler yapan ve sana da anlatan bu insanlardan.Bir de kaygananın dengesiz ruh halleri beni delirtiyor.bir gün neşeli,birgün somurtkan.arada bana cins cins bakışlarını yakalıyorum.nedir anlamadım? beni hala kabulenemedi içten içe biliorum,biliyorum oğlu onun gözünde daha iyilerine layıktı.en azından çalışmasam evde otursam pasta börek yapıp şişsem üstüne de kür yapsam isterdikaydirigubbakcemile3.
neva'yı gündüz çok uyutmaları gece uykularını çok zorlaştırıyor.bu da beni çok yorduğundan sütüm azaldı.Allahtan buzlukta hatırı sayılır bir depo mevcut.
heergün eve geliyorumçeşit,çeşit yemekler,börekler,tatlılar,perde pilavları.nevayla ilgilenilsin istiyorum ben.yemek benim neyime.o kdar yeyip bir de içilinen sebze suları,kürler yok mu daha fena.
bir de bu benim kaynana insanı bir sürü kürü bir arada yapıyor.sonra yok ayağım ağrıdı yan etki yaptı,yok başım ağrıdı diye nazlanıyor.kocası etrafında pervane tabi.
ha bir de 2 tane taş aldı antepten biri zayıflama taşıymış boynuna taktı.diğeri ise tansiyon taşıymış koluna taktı.sonra bunların ikisi bana ağır geldi başım ağrıyor demeye başladı.ulan taştan kayadan medet umacağınıza,soğan suyu,lahana suyu,sirke,maydonoz suyu içeceğinize boğazınıza teh deyin.ama nerrrrrdeee.
bu aralar sık sık bakıcımıza gidiyoruz nevayla alışsın diye.çok iyi anlaşıyorlara kadınla.bir de gittiğimizde kendi kendine uyuyor orada.istisnasız her defasında.umutlanıyorum.
velhasılıkelam sıkıldım arkadaşlar.şimdi bazılarınız çalışma o zaman diye düşünebilirler,hatta söyleyebilirler.Ama ben bu işi başaracağıma inanıyorum,Önce Allah'a sonra kendime güveniyorum.Bu gün bir arkadaşa ghideceğim.ve geç saatte döneceğim.umrumda değil.hatta gece de kal dedi arkadşım ama ayıp olur bunlara diye kalmayacağım.
ben de durumlar böyle.bu bir süreç geçecek hepsi amamirmirmirmir
akannehir akannehir akannehir sölemek istedıklerım cok ama ayıp olmasın akannehirsabah sabah kafa şişrdim ama ilginç bir anekdotu paylaşmadan geçemeyeceğim.benim çatal bıçak takımlarımın biri amboss biri jumbo.bunlar beğenip bunlarla yemek yemiyorlar.kaynatam ben bunlara para vermezdim demişti hatta. anlamadım ama beğenmiyorlar.şu adi kaşıklar varya onlarla yiyorlardı.ben onlarla yağ falan eritirm.bu kaşık çatalda ağızlarını kesiyormuş.sonra gittik bu haşmetmaaplar için karacadan,ellerine hoş gelen,beğendikleri bir takım aldık.nasıl????
sabah dra gıttık ayagım ıcın baska bır profa emrahın patronunun tanıdıgıymıs adam baktı dedı cekilmeye gerek yok ben cekmem tr dede burdada hemen cekme yoluna gıdıolar. adam ayagımı gordum hamılelık gecırdınmı dıe sordu hemen . sonrada asıstanına rusca napması gerektıgını anlattı bı laserı anladım. asistanın odasına gıttın laserle ıslem yaptı acıdı aynı laser epılasyon gıbı sızladı ama cekseler daha cok acırdı.. sonrada oraya bısışler surdu kız sonra sprey gıbı ılac verdıler onu sıkıorum . prof dedıkı ordakı tırnagı erıtıcı ılac var bende gunlerdır laserı arastırıodum ama burda nerde bulurum dıe dusunuodum hemde dua edıodum allahım cekmeden ıılestırsınler dıe..cok sukur karsıma cıkardı istegimi. ptesı tekrar gıdıcem bakalım.
bıde adam dedıkı senın yıne ıı kımısı var 10 tırnagı bırden batık. bıde tr ye mok attı tr de ıı bır derı doktoru yok herseyde 1 numara saglıkta ama deride deil dedi :)
Yaa cnm şimdi anladım ne zormuş...
Tansaşa bir gittim bir baktım aman allahım bir ton marka içerik ya bunların hangisi iyi ki dedim kaydirigubbakcemile3 O kadar bakıp düşününce beynim sulandı ve sonunda yanlış mama almışım baktım devam sütü yazıyor kaşık maması biberon maması hangisi ne aklımm karıştı hala karışık galiba bilmiyorumkismile
günaydın..sancılı bir gecenin ardından günaydın..yine gaz sancımız tuttu..hafifte soğuk algılığı belirtileri var çünkü ablamız tekrar hapşurup tıksırıyor .....mecburen paranox fitili tam verdim baya ağlayark uyandı kaçkere ...burnumuzda tıkamış sprey sıktım fitildn sonrada uyudu yavrucak ..şimidede yatakta mıkırdanıp duruyor ...
maviş işte uyutuyorlar neva'yı ondan yapıyor pasta börek.bir yandan da uyuması iyi tvYe maruz kalmyor diye seviniyorum.
pervin evet az kaldı.inşallah baıcımızla daha iyi olur herşey.
sabah sabah kafa şişrdim ama ilginç bir anekdotu paylaşmadan geçemeyeceğim.benim çatal bıçak takımlarımın biri amboss biri jumbo.bunlar beğenip bunlarla yemek yemiyorlar.kaynatam ben bunlara para vermezdim demişti hatta. anlamadım ama beğenmiyorlar.şu adi kaşıklar varya onlarla yiyorlardı.ben onlarla yağ falan eritirm.bu kaşık çatalda ağızlarını kesiyormuş.sonra gittik bu haşmetmaaplar için karacadan,ellerine hoş gelen,beğendikleri bir takım aldık.nasıl????
sabah dra gıttık ayagım ıcın baska bır profa emrahın patronunun tanıdıgıymıs adam baktı dedı cekilmeye gerek yok ben cekmem tr dede burdada hemen cekme yoluna gıdıolar. adam ayagımı gordum hamılelık gecırdınmı dıe sordu hemen . sonrada asıstanına rusca napması gerektıgını anlattı bı laserı anladım. asistanın odasına gıttın laserle ıslem yaptı acıdı aynı laser epılasyon gıbı sızladı ama cekseler daha cok acırdı.. sonrada oraya bısışler surdu kız sonra sprey gıbı ılac verdıler onu sıkıorum . prof dedıkı ordakı tırnagı erıtıcı ılac var bende gunlerdır laserı arastırıodum ama burda nerde bulurum dıe dusunuodum hemde dua edıodum allahım cekmeden ıılestırsınler dıe..cok sukur karsıma cıkardı istegimi. ptesı tekrar gıdıcem bakalım.
bıde adam dedıkı senın yıne ıı kımısı var 10 tırnagı bırden batık. bıde tr ye mok attı tr de ıı bır derı doktoru yok herseyde 1 numara saglıkta ama deride deil dedi :)
hapsuruorum tekrar sabah sogugunda dısarı cıktım saolsun kankam yasemın geldı eceyle durdu sımdı hapsuruk basladı ecede hapsuruo burnunun kenarında ıslaklık gordum ins ilerlemezz cok korkuyorum ıhlamur rezene pekmez verdım cocuga
Bu sabaaahh yağmur var İstanbuldaaa
Nırıınnıımm nırıınımmm
ahh ya sorma bugun için ne planlarım vardı. dün hava çok çok güzeldi ama malesef kayınvalidemn misafirleri vardı.:umursamaz:
pişmanmıyım?
eveeeettt
kuzy dodo ikilisine bayılıorum .evrim taza ikilisinede oyleboshayallersmile bizde kızımla grubunuza girmek istios oyle fotolar istiosss
maviş işte uyutuyorlar neva'yı ondan yapıyor pasta börek.bir yandan da uyuması iyi tvYe maruz kalmyor diye seviniyorum.
pervin evet az kaldı.inşallah baıcımızla daha iyi olur herşey.
sabah sabah kafa şişrdim ama ilginç bir anekdotu paylaşmadan geçemeyeceğim.benim çatal bıçak takımlarımın biri amboss biri jumbo.bunlar beğenip bunlarla yemek yemiyorlar.kaynatam ben bunlara para vermezdim demişti hatta. anlamadım ama beğenmiyorlar.şu adi kaşıklar varya onlarla yiyorlardı.ben onlarla yağ falan eritirm.bu kaşık çatalda ağızlarını kesiyormuş.sonra gittik bu haşmetmaaplar için karacadan,ellerine hoş gelen,beğendikleri bir takım aldık.nasıl????
analdım banada aynısını söylemişti doktor ama muhallebi değil canım ya meyve suyu yoğurt önce onlarla başla zaten vitamin onlarda ..pirinç unu kilo yapar sadece..gece uyumuyorsa akşam ara ara verebilirsin..bebeciğe vitamin vermedimi pek....
Eger sutun az gelyorsa neden devam sutu ıle devam etmıyorsun ki.. nacızane.
Gecmıs olsun yavrum ya.. bı raat edemedın sen de bu konuda, evde ıkı cocuk olmanın bazen bole dezavantajı oluyor ıste.. kıyamam sana.
ya ıyıce corba oldu bu ısler.. ama benım sutum olmadıgı zaman devam sutu verıyorum.. muhallebıyı de mılupa nınkını aldım, gece de devam sutunun ıcıne katıp ondan vermeye basladım.Nurdan ın onerısıyle.
Evdekı pırınc unundan yapılıp yedırılenden vermek ıstemıyorum, cocugu tok tutmaktan baska bı ıse yaramayacak. Zaten meyve suyunu veuroyum ben her gun Kuzy ye.. sımdı muhallebı de eklendı, daha sonra yogurtla da baslarım.. bana kalsa keske sut olsaydı da ıkı ay daha bu zımbırtılarla ugrasmasaydım..
ya ıyıce corba oldu bu ısler.. ama benım sutum olmadıgı zaman devam sutu verıyorum.. muhallebıyı de mılupa nınkını aldım, gece de devam sutunun ıcıne katıp ondan vermeye basladım.Nurdan ın onerısıyle.
Evdekı pırınc unundan yapılıp yedırılenden vermek ıstemıyorum, cocugu tok tutmaktan baska bı ıse yaramayacak. Zaten meyve suyunu veuroyum ben her gun Kuzy ye.. sımdı muhallebı de eklendı, daha sonra yogurtla da baslarım.. bana kalsa keske sut olsaydı da ıkı ay daha bu zımbırtılarla ugrasmasaydım..
sağol efrimm
aynen be kuzum iki çocuk yaş aralığı fazla olunca böyle oluyor biri okuldan alıp getiriyor diğeride bebek olunca ....ıhlamur kaynattım pekmezle vericem...
şincik sadece pirinç unundan olandan bahsettim onda vitamin yok...ama sizlere değil bağyanlar mavişin oğlu hem kilosu iyi hemde 1 eylül doğumlu diye biliyorum..yoksa sisin yaptığınısı bisde yapıyorus...a.syerimseniben
ya bu devam sütü içine ne kadar katıyorsunuz ben birtürlü tuturamadım bi diyiverin hatunlar..
Aslında seslı dusundum ben.. ben yazarken sen yazmıssın onu.. özleme ıstınaden yazmıstım.. muck.
120 cc lık devam sutunun ıcıne bır olcek attım pırınc ununu.. kendımce ole yaptım, bı yere dayanmadı acıkcası.
baybim cokkkk geçmiş olsun canıma.s.sabah dra gıttık ayagım ıcın baska bır profa emrahın patronunun tanıdıgıymıs adam baktı dedı cekilmeye gerek yok ben cekmem tr dede burdada hemen cekme yoluna gıdıolar. adam ayagımı gordum hamılelık gecırdınmı dıe sordu hemen . sonrada asıstanına rusca napması gerektıgını anlattı bı laserı anladım. asistanın odasına gıttın laserle ıslem yaptı acıdı aynı laser epılasyon gıbı sızladı ama cekseler daha cok acırdı.. sonrada oraya bısışler surdu kız sonra sprey gıbı ılac verdıler onu sıkıorum . prof dedıkı ordakı tırnagı erıtıcı ılac var bende gunlerdır laserı arastırıodum ama burda nerde bulurum dıe dusunuodum hemde dua edıodum allahım cekmeden ıılestırsınler dıe..cok sukur karsıma cıkardı istegimi. ptesı tekrar gıdıcem bakalım.
evet tuhaflar.ama farknda değilller.ben tuhaım onlara göreyorumsuz - çok tuhaf insanlar!!
Pervincim geçmiş olsun cnm - inş artık iyileşir de rahatlarsın
sağol tadlum güllüElif ciiiiiiim
ahh kıyamam sana ya. sen kadar sıkılmışsın. yazından öyle bi ruh halini yansıtmışsıknki canım benm ya.
en kısa zamanda evlerine giderlerde sende kendine gelirsin. ama inan anlıyamıyorum nasıl bi hanım senn şukaygana.. o yatıyor kaynata kahvaltı hazırlıyor heyy ya Rabbim...
şu çatal kaşık olayına oha falanoldum yani. ya benm annem böylelerine bi sıfat takar ama söylemyiyim neyhsem..
sana ne kadar rahat ol sıkma canını sen al kıznı geç odana demekden başka bişey gelmes elimizden.
ama bakıcıyla nevanın anlaşmasına çok çok sevindim. umarım daha iyi olacak herşey..
doğru söylüyorsun.Burcu ! Akşam tavuk suyu çorba içtim, hem de limonlu! Gündüz annemi arayıp annee galiba hasta oluyorum diye miyavlamıştım, aşama sağolsun tavuk suyuna şehriye yapmış, içine de limon katmış. Misss miisss kaydirigubbakcemile3
Yaşasın! Artık benim de şeyim var olumunekankayizsmile
Amaaann şu bebekler hasta olmasalar yaa
Bizde geceyi gayet gazlı geçirdik, kıyamam yavrum gazdan kıvrandı, niye oldu anlamadım, acaba muhallebi mi çok geldi, karnından gurul gurul sesler geliyordu.
Artık sabaha karşı dayanamadım, aldım yatağa, konuşa konuşa uyudu.. Sabah kalktı, emzirdim ama az emdi, mama yaptım onu da yemedi, yeniden uykudu.
Ah Elifim.. Enerji alanları hakkında fikrin var mı?
Enerji alanına girmişler, özellikle kayınvaliden. Bu yüzden gerilmişsin, herşeyşer batıyor sana. Bu zamana kadar senin olan herşeyi, geçici de olsa paylaşmak ve bunu saygılı bir şekilde yapmak zorundasın, çok iyi anlıyorum seni..
Git arkadaşına, rahatla, ama bu konulardan konuşmayın orda. Enerjini topla yeniden.
burada hava çoğunlukla olduğu gibi güzel.birazdan kızımla dışarı çıkacağım.yalnız ikimiz.kafile ve kabile işine sonnnnnBu sabaaahh yağmur var İstanbuldaaa
Nırıınnıımm nırıınımmm
efet tesellim bu.Elifim allah sabır versin gülüm..ben olsam kafayı yerdim..kalabalıkla yaşamak çok zor gerçekten..az daha dayan çok az kaldı bak.
Eger sutun az gelyorsa neden devam sutu ıle devam etmıyorsun ki.. nacızane.
Gecmıs olsun yavrum ya.. bı raat edemedın sen de bu konuda, evde ıkı cocuk olmanın bazen bole dezavantajı oluyor ıste.. kıyamam sana.
Ya nıye gıdıp takım falan alıosunuz kı .. cok mu lazım, ne bıcım ınsanlar bunlar yaa!! zıkkım yesınler, rahatsızlar!!!
afiyet olsun süt olsun bol bol ecoşakaydirigubbakcemile5dunden yarısı kalan nutella kavaonuz itinayla bitirilmistir arzederim :)
evrişim bi bilgi vermek istiyorum
benim sıpa süt içmek istemediği için bu milupanın muhallebisini sütle ( anne sütü ya da foormul) yapmak geldi aklıma aslında ılınmış su ile yapılıyo - ama cesaret edemedim ve milupanın uzmanlarını aradım - kutunun üstünde telefon vardı - sordum acaba pirinçli muhallebiyi anne sütü ya da aptamille yapsam olur mu diye - olmaz dedi - sebebi de şu- her ikisinde de vitamin ve mineral olduğu için muhallebide de yeteri miktarda olduğu için - aşırı yükleme olacakmış bebeğe - böbreklerine zarar verebilirmiş - bende vazgeçtim su ile yapmaya devam ediyorum muhallebiyi
aklınızda bulunsun...
insan çaresiz kalınca tülü türlü eytanıkar geliyo aklına - dedim ikisi bir arada yedirim kökten çözim şu derdi ama taşa vu:dilcikar:rduk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?