2009 Ağustos Ayında Doğum yapacaklar buraya.

Ya siz bu hıçkırıkları nasıl anlıyosunuz? Döndüğünü anlıyorum,tekmelerinide, kafasını filan bastırıyo göbüşüme oda tamamda bu hıçkırık nasıl anlaşılıyo?

Ya siz bu hıçkırıkları nasıl anlıyosunuz? Döndüğünü anlıyorum,tekmelerinide, kafasını filan bastırıyo göbüşüme oda tamamda bu hıçkırık nasıl anlaşılıyo?

yahu ben kafasını elini ayağını da anlamıyorum sadece cok sert vurduğu zaman ayakları orda diyorum.yoksa o kadra sert kafa atamaz değil mi??bendemi tuhaflık var ki anlamıyorum.

canım rutin sıçrayışlar oluyor anlıyorum çok bariz oluyor çünkü.
'Hık' yaptı!
Zaman zaman hıçkırdığımız oluyor. Peki, neden bebekler de hıçkırmasın? Bebeklerin hıçkırma nedeni biraz gizemli olsa da bazı uzmanlar bu beden hareketini reflekslerin gelişimine bağlıyor. Hatta eskiler de 'Hıçkırınca bebekler büyürmüş' der, duymuşsunuzdur. Hıçkırma sayesinde doğum sonrası bebeğinizin nefes almasını sağlayan solunum kasları gelişiyor.

Miniğinizin karnınızdaki hıçkırma kasılmalarını rahatlıkla hissedebilirsiniz.

alıntıdır.

bir de kk'da değinmişler
http://www.kadinlarkulubu.com/hamilelerden-haberler-soru-sorunlar/214398-anne-karninda-hickirik.html

arkadaşlar hepimizin yapısı bebeklerimizin yapısı farklı.bir de ben işim gereği masa başındayım daha rahat hissediyorum her hareketi.

kafasını hiç anlamadım şimdiye kadar.ama bir kaç farklı hareket var.kimi dönme gibi kimi kıvrılma gibi kimi vurup kaçma gibi bir de minik pıt pıt hıçkırıklar var işte.

ben de çıkıyorum..hepinize güzel akşamlar hamişler.Allaha emanet olun

selamlar ...kızlar ..al bende de o kadar diyorum bi sorumda benim var.iki gündür mideme mideme gelio tekmemidir kafa mıdır..şu an hangi pozisyondadır sizce.böle ik göğsümün arasına darbe aloıyom oturunca özellikle ....hadi tecrübeli annler bende açıklama bekliyimmm

ıyi akşamlar dide.

Herhalde durup dinlemek lazım bebişi iyice bende masa başındayım ama gelen giden oluyo tam içerde noluyo bilemiyorum arasıra kalp atışı diye anlatmış verdiğin linkte anneler bendede oluyo arasıra ama neye yoracağımı bilemedim onları yarın izinliyim bebişimi iyice bi dinleyim en iyisi.

kafasını hiç anlamadım şimdiye kadar.ama bir kaç farklı hareket var.kimi dönme gibi kimi kıvrılma gibi kimi vurup kaçma gibi bir de minik pıt pıt hıçkırıklar var işte.

Benimki 1 haftadır yapıyo bunu ara ara o yuvarlaklık başka bi şey olamaz dedim dün annemdeydim ordada dayadı yine göbüşüme annem dirsekte olabilir ama kafası galiba dedi elimi koyuyorum oraya bakıyorum yuvarlak bi şey totoşu değildir kafasıdır kuzumun diyom bende

Muhtemelen başaşağı duruyordur. Öyle lönk diye ani vuruşlar ayakları oluyor. Hafif hafif gıdıklama tarzı hareketler elleridir diye tahmin ediyorum. Karnımın sağını solunu şöyle bir yokluyorum arasıra, bir yeri biraz daha sert oluyor. Orası da başıdır diye düşünüyorum. Sanki çok tecrübeliyim de-tatlicadiarzu-Ama doktora tarif ettim birkaç sefer, kafası burada bacağı burada diye. Doğru çıktı her seferindeCADIARZU

dönüşlerini kıvrılmalarını ve hıçkırıklarını ayırt edebiliyorum.kalp gibi oluyor sürekli atıyor.sanırım hıçkırığıdır.benim oğlan birde cok hareketli cok hem de yaramaz olacak herhalde.ama kafası nerde ayağı nerde anlamıyorum.nerresiyle vurduğunu anlamıyrum.sadece sert vuruşlarını ayaklarıyla vurdu diyorum ve tahminen kafasının nerde olduğunu anlamaya çalııyorum.ama tabi emin olamıyorum.sanırım ilerleyen haftalarda daha iyi çözeceğiz yada tecrübesiz olduğumuz içinmi anlamıyoruz

heh burko bende senin gibi yorumluyorum işte.tahminen yani.
bu arada hıçkırıkları amniyon sıvısını yutmaya başladıktan sonra ortaya cıkıyor.yanı suyu yutuyor ve zaman zaman hıçkırığa neden oluyor bu da iyi bir şey ciğerleri gelişiyor sanırsam.

ben acayip bişey yaşadım geçenlerde...sandalyeye sırtımı dayadım ama masadan uzakta vaziyette..elim de mause ta...bilgisayarda bişiler yapıyodum..sonra masadan güç alarak doğrulmaya çalıştım..ekrana yaklaşıcaktım..tam o doğrulma esnasında midemin üstünde bi top belirdi, oğlumun kafasıydı..bi garip oldum..

hıçkırıklar ne zaman başladı tahmini kaçınıc haftada bende tekmeler dışında bişey yok henüz

Birdenbire mi oldu seçil benimki yavaş yavaş süzülerek geliyo dayıyo kafasını orda bi basınç hissediyorum bi bakıyorum ahanda dayanmış kuzucuk. Çok güsel oluyo .

GÜLıSTAN gözünaydın canım. bebeğinin pozisyonu da iyiymiş ne şanslısın. ben de hergün telkin ediyorum, konuşuyorum kızımla başını aşağı doğru eğmeye başlasın diye ama sanırım hala dikmiş kafayı oturuyor tam göbeğimin hizasında.
GLZFB, sen de şeker mi çıktı? geçmiş olsun canım. ama sen beni yanlış anladın galiba, ben şeker kız değilim. biran öle sanmıştım ama değilmişim.
BURKO gerçekten senin göbeğin mi o? benimki de çok feci şişti. patlayacak gibi duruyor. ama bugün eczacı kızla ayaküstü biraz muhabbet ettik bana " neden hergün clexane vuruyorsunuz ki? hamile misiniz yoksa?" diye sordu. dedim herhalde dalga geçiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…