ESRA'cımçooooook geçmiş olsun arkadaşım.bir kaç gun giremedim ben de nete neler olmuş boyle yaaa!BEBEK ODAMIZ GELDİ
tum bu hengame arasında bugun aksam bebekodası geldi nekadar mutlu yazmıstım hatırlarsanız persembe gunu gelecekfalan diye neydim ne olucamderlerya insan basına bir dakika sonra negelecek gercekten bilemiyor
neyse bebekodamız çok guzel oldu acayip içime sindi amaben o esyaları gorunce daha birfenaoluyorum
sanki her an bana bebegeb irsey olacak ve onları gordukce daha kotu olcakrmısım gibibirhis var aksam gelipbakanlara dedim insalah kullanmak nasıp olur agzımdan baska soz çıkmıyor kullanmak nasip olacakmı ? ?? negatiflik demeyin nolur cekmeyen bununla burunburuna gelmeyen bilmez kaybetme korkusu kabus gibibirsey allah yasatmasın kimseye
yarın temizleyecek annem dolaplar falan silinsin uyku setini koyup resimlerini çekerim
maşallah oğluşuna.geriden gelmesini sorun etme.ölçümler doktordan doktora değişiyor.arkadaşıma bi doktor 16 haftalık demiş.iki gün için üçlü test için başka bi doktora gitmiş 18 haftalık demiş.senin sat ne.günlerimiz yakın galiba.benim 28 ekim.yarın doktora gidiyorum.bakalım benim oğluşum ne kadar olmuşgünaydın kızlar
herkes iyidir umarım
dün doktora gittim oğlum 1,5 kilo boy 36 cm..gelişimi 10 gün kadar geriden geliyormuş ben 31 haftalıkken bebeğim 29 haftalık civarındaymış doktor kafana takma bu durumu değişir bu durum dedi tabii ben üzüldüm çünkü bu durum kalpteki sorunlada bağlantılıymış..
yatman gerek dedi dinlenme halinde olup sol tarafına yatıcaksınki çocuğa kan akışı gitsin dedi..
bu haftadan sonra hep yatıcam bende yani gezsemde dinleneee dinleneee..
dün bile yarım saat yürüsem 10 dk oturdum sırf dokttor öle dedi diye..
gelelim banaaa..oğlu geriden geliyo ama anası önden gidiyooo :mymeka:
tamm 89 kiloyum neye uğradımı şaşırdımmm doktorda dedii dikkat etmen gerekkk 3 kilo hakkın kaldıı nasıı iş anlamadım yani ben 18-19 kilo almışım hala hakkın var diyo hatun -tatlicadiarzu-
idrar tahlilni yinelememize gerek yok dedi ben yinede bi ara sağlık ocağında yaptırıcam çünkü önceki yapılan sorunsuz ve temizdi vs dedi..
soon olarak dünkü gezmelerime gelimm..oliviıumda hakikaten güzel indirim var ve güzel ürünler varr basit bi örnekk mavi jeansde 3 tişört 10 tl düşünün artık kappada spor ayakkablır 29 tl incide ayakkabılar 19 tl derimodda bile 29 tlye ayakkabılar var ki orda en ucuz ayakkabı 100 den aşağı olmaz şok fiyatlar aynen..velhasıl ben bu 89 kilo halimle kendime hiçbi nane bulamadım kafayı sıyırdım yane resmen..bi elbise beğendim denedim ama her an doğurucakmışım gibi bi hal aldım pazar günü düğün var ve ben hala abiye işini halledemedim -tatlicadiarzu-
benden haberler bu kadar geçmişi okuyayım biraz
çok sevindim.böyle doktorlarda var işte.nasıl göremiyorlar plesantayı anlamıyorum.neyse sorun yok ya önemli olan buSelam kızlar.. Doktordan geleli çok oldu ama elektrik kesikti giremedim. Neyse gittim doktora, adam güzelce baktı. "Size plasenta aşağıda mı dediler" dedi. Evet, dedim. Ama doktorun çok uyduruk baktığını, toplam muayenemin 3 dk falan sürdüğünü belirttim. Çok sinirlendi adam. Plasenta resmen mide hizasında, taa kaburgalarımdaymış. Yani oldukça yukarıda. Nasıl aşağıda olduğunu söyler, diye köpürdü adam.
Rahim ağzı kalınlığım 4 cm falanmış gayet iyiymiş. "Muhtemelen rahim ağzında ufak bir yara falan vardır, leke ondan olmuştur. Ama devam gelmediğine göre korkulacak bişi yok. Bebeğin gayet sağlıklı her şey yolunda. Sen kasılmalarını kontrol et. Kasılman olmamalı" dedi. "İstirahat?" dedim. "Her zamanki kadar, ekstra yat dinlen diyeceğim bir durum yok" dedi. Adamı sarılıp öpecektim. Haftaya rutin kontrole gidicez işte gene..
Çok şükür, derin bir nefes aldım kızlar. Dünkü kadına da iyi dileklerimi ilettim. Hatta bir dahaki gidişimde bir şikayet dilekçesi bile doldurucam. Ne kadar rahat insanlar var. Sanki bilmiyor, bu benim için ne kadar önemli...
canım kızına maşallah.kilosu iyi.doktor kötü olsa uyarırdı.kiloya takmayın.doğunca öyle bi alıyorlar ki.önemli olan sağlıklı olsun gelişimi yerinde olsunselam kızlar bir bakıp kaçıcam yorgunlıktan ölüyorum tadilatı yarıladık sayılır işlerden şeker yüklemesine gidememiştim bugün kontrolüm vardı dr sabah gittim nazikçe fırçaladı beni hemen yapıcam dedi ama yarına kaldı sabah ilk iş gidicem ama aklım evde parkeciler gelicek annem idare ederim dedi ama neyse fıstıgım 1.200 gr olmuş 29 haftalık dedi anlamadım saglık ocagındaki dr 1 hafta önde gidiyorsun demişti buarada dogumuda konuştum dr umla herşey yolunda giderse normal burada yaptırırım dedi sonra bebişe baktı yüzü bir anda degişti burçin hala pozisyonunu degiştirmemiş ters duruyor başı göbegimde ayakları malum yerde eger degişmesse sezeryanla başka bir hastanede alırm dedi bol bol dinlenmeliymişimki burçinde rahat hareket edip pozisyonıunu degiştirsin bütün gün ayakta ve yorgun oldugumu hemen anladı kadın ama 1 haftalık bir zahmetim daha var sonra dinlenicem.
kızlar bebişin kilosu bana az geldi sizce nasıl acaba?normal de olsa sezeryanda olsa 40 haftanı bitirmeden dogmasını istemiyorum dedi dr bebegin ben ısrarla erken dogarmı diye soruyordum ama artık sormuyacagım ben galiba çok sabırsız bir anneyim
dualarımız onunla.inşallah tekrarlamaz ağrılarıarkadaşlar, az önce ESRAKO sms atmış dün gece hastaneye kaldırıldım diye. hemen aradım. safrakesesinde taş varmış. 3 saat ağrıyı zor geçirmişler. nerdeyse acele maeliyata alacaklarmış ki ağrı geçmiş. dua edelim de en az bir ay daha ağrı tekrar etmesin. yoksa ameliyat etmeleri gerekecek. dün gece morali çok bozukmuş ama şimdi sesi daha iyiydi.
konu karısık su an nolcak yani diye soran çokoluyor ozetliyim :))
agrı olmasın diye dua ediyorum su an agrı olmadgı ısurece t ıkama yada iltihap yok demekmis tahlile falan surekli gerekyokmus agrı olursa tekrar dindirmeye calıscaklar mudaheleye vs
su anantibiyotik içiyorum 5 gun bu surecte enazından birseyolmaz diyorum insalah
geçen hergundegerli bebekiçin
allahım bir 30+ lara geçsem daha birsey istemiycem
agrı olmadıgı surece yanis orunumy ok normal devam ediyorum
ŞEKERİMİ KONTROL ALTINA ALABİLMİŞİM :))
geçen gun dr.uma gittim ben de de şeker ölçümleri yuksek çıkmıştı.derken diyetisyene gonderildim.geçen gun de kendi kadın dogumcuma gittigimde tuttugum sonuç listesinini gorunce beni cok rahatlattı.diyetisyenimde listemi birasssscık daha esnetti.:)))
artık kan olçümümü sadace pazartesi ve sabah yapmaya başladım.
cok sevindim sizinle paylaşmak istedim.
bu arada diyet listem 2100-2200 kalorilik bir listeymiş...
gunaydinn kizlarr bugun evdeyim, ohh miss gibi..hava cok guzel ama evde dinlenicem bugun...
Atlatıcam.. uzerıme dusenı yapıyorum.. dınlenıyorum, uzanıyorum, kendıme ıyı bakıyorum.. işim Kuzey benım, gücüm Kuzey.. işimde gücüm de oğlum.. atlatırızz onunla omuz omuza.. ötesi yok :)))
evet petrik sinirli üzgün stresli olunca cok tetikliyo gerçekten.gözün aydın darısı başıma
dün banada ölçümlerin iyi dendi ama bu sabah çok yüksek çıktı ,sinirli ve stresliyim onunda etkisi vardır
ölçümlerini yazarmıısın sana zahmet? önceden hergün günde 6 kezmi ölçüyordun?
Canım çok büyük geçmiş olsun. İnşallah tekrarlamaz. Hepimiz dua edeceğiz öyle olması için. Odanız da hayırlı olsun. Ececik o odada debelenip duracak annesi. Kötü düünmek yokklava:
Esrakoyu merak ettim. Koca totolu kaynanam bilgisayar odasında ikinci uykusunu uyuyor:bbo:Aylar sonra ilk defa wireless açtım onun yüzündenÇok kalmayacağım. Ama yazın bile uyuyamam zaten ben. En geç 9da kalkarım:1shok:
mucizecim sanırım çoğumuzda durum aynı..ama nasıl olduğunu anlamadan yaklaştık iyice mutlu sonlara..ama bazen sanki hep böyle kalacakmışım gibi geliyor.dün gece eşime dedim ki sanki asırlardır hamileyim.ve sanki hep böyle kalacağım
defne avatar fotonda ne yapıyorsun allasen kahvemi içiyorsun? bişe mi yiyorsun ne o anlayamadım bir türlünaniknanik
gelin dediğin böyle erken kalkar kaynanasını da rahatsız etmez kahvaltı da hazırlar..çok takdir ettim seni şimdi:1rolleyes:
geçmiş olsun tatlım evriş, seviyorum seni.. hepimiz iyi kötü herşeyi paylaşıyoruz manevi bir bağ oldu aramızda, sende yaz lütfen a.s.
Mucizem, aynı ağrılar bende de var, her sabah bel ağrırıyla uyanıyorum yükümüz artıyor bu ağrılar ondan, az kaldı az geçecek inşallah :)
Jenyy bu resmini çok beğendim
gözün aydın canım.bebeişine de koca bi maşallahDün doktordaydım 2 haftada 1 kilo almışım ayda 1 kilo alsan daha iyi olur ama buda fena değildedi, Diyetisyende tebrik etti şeker ölçümleri gayet iyi böyle aynen devam
oğluş 1300 gr olmuş100 gr fazla 10 gün önde gidiyor dün 27+2 dim ölçümlerde 28+6 çıktı
çok problem değil dedi dr. 20 günden sonra sı önemliymiş, olumsuz birşey olsa panik yyapardı çok rahat anlattı
Bu sabahta Endokrin uzmanına gittim ölçümler genel olarak iyi ama yemek yedikyen 1 saat sonra ölç bundan sonra dedi, çok iyi bir doktordu ssk olmasına ragmen randevu alamazsanda gel günü geçirme bakarım dedi
2 haftada bir Endokrine ve kadındoğuma gitmem gerekiyor, Endoktin kan testi verdi ve 24 saatlik idrar istedi :bbo: nasıl başarıcam bilmiyorum ama temiz pet şişeye 24 saatlik idrar biriktirip teste götürmem gerekiyor, acil şekilde huni almam lazım :kaydirigubbakcemile3
bilgiler için sağol Baby zeytinyağlı pamuk u yazmamışsın o nasıl olcak fitil gibimi kullanıcaz ??
benimde son günlerde göğüs uçlarım çok kaşınıyor ve yeniden ağrıyıp sızlamaya başladılararkadaşlar bu gün acayip şekilde göğüs uçlarım kaşınıyor ve özellikle süt gelen göğüsümün ucu ağırıyor biraz..size de oldu mu? öğlen eve gidip lansinoh sürdüm ama tam geçmedi.
geçmiş olsun.artık dinlenme zamanı canım.kendini çok yorma bol bol dinlen derim1-2 gündür çok şiddetli ağrılar başladı yine. Magezyum, kalsiyum vs. alıyorum ama hem uyku hem de gün içindeki koşuşturmacada bazen kendimi 7. ayda değil de 9. aydaymışım gibi hissetmeye başladım. Durumdan şikayetim yok, ama durum böyle :) Sanrıım benim de kendimi dinlenmeye alma zamanım yaklaşıyor, hatta belki de geldi geçiyor... sol yanım üzerine yatınca ben de çok rahat edemiyorum açıkçası, geceleri hep ah vah edip duruyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?