Selam kızlar,
Bu aralar pek uğrayamadım.
Biraz işlerim vardı bir de nette problem vardı onlarla uğraştım.
Mayısın 23 de dr a kontrole gittim ve bebek 2 hafta fazla gelişme göstermiş.
Fazla geliştiği için dr koldan tokluk şekeri testi istedi neyseki sonuç çok iyi çıktı.
Bu durumda bebiş erken doğabilirmiş.
Yani 4 ağustos yerine 17 Temmuzda gelebilir.
GYPSYESRA;
Geç oldu ama, daha nice nice senelere bebişinle kocişinle beraber girebilmen dileğiyle...
Kızlar ben de dün doktora gittim. Önce fetal eko çektirdik. Allah'a şükür bebişimin kalbi çok iyiymiş. Benimki de olabileceğin en iyisi.
Neyse geçen haftaki üzüntümüz geçti biraz. Bebişim 1,480 gr olmuş. 40 küsür cm. boy dedi. Hatta ilk defa 4 boyutlu fotosunu gördük. Bir ara bize el salladı. Çok utangaç olacak benim kızım eli hep yüzündeydi. :))
Neyse dünden itibaren biraz rahat bi nefes aldık. Bu bi haftada ne yaptıysan onu yapmaya devam et dedi doktor. Hep yattım, hep yattım. Sıkıcı oluyor ama, bebiş için katlanıcaz artık, sağlıkla gelsin de.
Haftaya tekrar görmek istedi. Hayırlısı.
GYPSYESRA;
Geç oldu ama, daha nice nice senelere bebişinle kocişinle beraber girebilmen dileğiyle...
Kızlar ben de dün doktora gittim. Önce fetal eko çektirdik. Allah'a şükür bebişimin kalbi çok iyiymiş. Benimki de olabileceğin en iyisi.
Neyse geçen haftaki üzüntümüz geçti biraz. Bebişim 1,480 gr olmuş. 40 küsür cm. boy dedi. Hatta ilk defa 4 boyutlu fotosunu gördük. Bir ara bize el salladı. Çok utangaç olacak benim kızım eli hep yüzündeydi. :))
Neyse dünden itibaren biraz rahat bi nefes aldık. Bu bi haftada ne yaptıysan onu yapmaya devam et dedi doktor. Hep yattım, hep yattım. Sıkıcı oluyor ama, bebiş için katlanıcaz artık, sağlıkla gelsin de.
nasıl yani.önde giden çok arkadaşımız var burada.benimkide 1 hafta önde.niye erken doğsunki?çokmu iri?
oldum olası kıllanmışımdır bu mikro dalgalardan..şöyle bir yazı var.ne derece doğru bilmiyorum.
Mikrodalga fırınların mutfaklarımızda kolay ,pratik ve hızlı kullanım avantajları nedeni ile önemli bir yeri vardır. Gebelik esnasında kullanımına dair kesin veriler olmamasına rağmen rutin kullanımları tavsiye edilmemektedir.Göz dokusunun ve anne karnındaki bebeğin mikrodalga fırından etkilendiği bilinmektedir. Fakat bu etkinin olması için fırının bozuk olup mikrodalgalarda kaçak olması gerekmektedir.Çalışan mikro dalga fırının önünde gebelerin durması tavsiye edilmez.
Mikrodalga fırın proteinleri denatüre edebileceği ve besin kalitesini düşürebileceği için mikrodalga ile işlemden geçirilen yiyeceklerin gebelik sırasında çok zorunlu olmadığı sürece kullanılmaması tavsiye edilir.
Opr. Dr. Meltem Özdemir ERHAN | Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı - Jinekolog | sitesinden alıntıdır.
ben sezeryan olsam 07.08.09 tarihini isterdim size bir tuyo olsun :))
GYPSYESRA;
oldum olası kıllanmışımdır bu mikro dalgalardan..şöyle bir yazı var.ne derece doğru bilmiyorum.
Mikrodalga fırınların mutfaklarımızda kolay ,pratik ve hızlı kullanım avantajları nedeni ile önemli bir yeri vardır. Gebelik esnasında kullanımına dair kesin veriler olmamasına rağmen rutin kullanımları tavsiye edilmemektedir.Göz dokusunun ve anne karnındaki bebeğin mikrodalga fırından etkilendiği bilinmektedir. Fakat bu etkinin olması için fırının bozuk olup mikrodalgalarda kaçak olması gerekmektedir.Çalışan mikro dalga fırının önünde gebelerin durması tavsiye edilmez.
Mikrodalga fırın proteinleri denatüre edebileceği ve besin kalitesini düşürebileceği için mikrodalga ile işlemden geçirilen yiyeceklerin gebelik sırasında çok zorunlu olmadığı sürece kullanılmaması tavsiye edilir.
Opr. Dr. Meltem Özdemir ERHAN | Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı - Jinekolog | sitesinden alıntıdır.
sefanın ahı tuttu bişe yiyemiyon de miiiiii
hayırlısı defnecim
len esrako sana kaç kere yazdım annem ben hayatımda 1 kere bile devlet hastanesine gitmedim diye...ne devlet hastanesi yahu..o kadar özel hastane maceralarımı yazdım 3 doktor değiştirdim biryle kavga ettik resmen diye...bana hiç dikkat etmiyon esrako...alaman hastanesinde doğuracağım..cumartesi pazar daha da uygun olur benim doktora bence..eşim de kalabiliyormuş yanımda..sordum tabiiki dediler..odalar da çok güzeldi gezdirdiler bana yeni doğan ünitesini..ben de senin gibi sonunda içime sinen bir doktor ve hastane bulmuşum diye diye devlette mi doğurtturacaksın beni yaaa:çok üzgünüm:
Benım sat 3 kasım.. ben kalpten dolayı degıl ama gecen sene hazıran ayında mıyom amelıyatı oldum.. daha yenı bır sene oldu amelıyat olalı ki.. bu surecın yarıısnda zaten hamıleydım.. o yuzden rahım ustlerınde dıkısler ve de hala tazeler.. bundan dolayı sezeryan olmam gerekıyor. normal dogum tarıhım 11 agustos.. dr; agustos bası haftası alırım dedı.. o haftanın sonuna kadar durmayı dusunuyorum acıkcası.. ne kadar durabılırsen kardır..
esrako aramızda 1 gün var sadece sezeryan mı normal mi belli değil ama ağustos başı beklemek lazım eşim rüyasında 3 görmüş 3 ağustos da doğum olacak diyor bakalım rüyası çıkacak mı çıkarsa ermiş muamelesi yapıcam sırnaşık şey
slm kıslar...dr den geldim bebişim hala ters,,dr hepmi böle dedi evet dedim hiç dönmedi dedim...biraz zor dedi hani yer değiştiriyosa zaman zaman döner derimde bu zaman kadar böleyse bakalım dedi ...sezeryan gözüküyo yani bana...çok istiyodum normal olmasını. kısım sağlıkla gelsinde ne yapalım.. bebişim ii çok şükür... gpyesracım cnm ben dr beğendim sanmıyorum kilon için bişi desin bana bişi demedi başladığım kiloyuda söledim...test edilmiştir vereliniortak ..
Esra günde kaçar tane hangi meyveleri yiyosun ? Ben frenlemeye çalışıyorumda kendimi şekerden korktuğumdan.
Senin kız bizim şu oğlanla konuşsada ders verse, benimkininde kafası hala yukarda inat mı ne anası gibi :)
36. haftada bilem bakıyolarmış dönmüş mü diye o zamana kadar umut var yani bu doktorlarda sezeryan delüsü haaa. Benimkide dönmedi 31. haftadayım Allahtan umut kesilmez. Sıkıntıya sokma kendini.
ya kizlar su yukaridki ayyildiz mankeni sizinde sinirinizi bozmuyormuuu??allahim yani tamda sayfasina koymuslarr, daha cok komplekse girelim diyee...
Selam kızlar,
Bu aralar pek uğrayamadım.
Biraz işlerim vardı bir de nette problem vardı onlarla uğraştım.
Mayısın 23 de dr a kontrole gittim ve bebek 2 hafta fazla gelişme göstermiş.
Fazla geliştiği için dr koldan tokluk şekeri testi istedi neyseki sonuç çok iyi çıktı.
Bu durumda bebiş erken doğabilirmiş.
Yani 4 ağustos yerine 17 Temmuzda gelebilir.
GYPSYESRA;
tamam hadi affettik senisırnaşık şey esra haklısın batman diyince iyice mahrumiyet bölgesi sanılıyor..inan ben hayatımda görmediğim kadar sıfır arabayı burada gördüm..reklamda görüyorsun zort diye ertesi gün sokakta..çok uçurum var gelir seviyeleri arasında..çok şükür 7 tane de özel hastane var.medikali hiç sevmiyorum zaten..ama çok popüler burada..ama bu alman hastanesi tam benim kafama göre tüm personel çok saygılı..odalar çok güzel ..İnşallah iyi olur herşey ben ve bebişim için.ya dide nedesen haklısın hayatımyaa kavganı falanda hatırlıyorum ozamanda sormustum devlethastanesi ondanmı boyle kustahlıkettiler diye yine unuttum yine unuttum :)) batmandasın ya sanki oralarda ozelhastane olmazmıs gibi geliyor :) affettt :) kalırt abi esin yanında nedenkalmasın ozel hastane peki sizinaileden kimse gelebilcekmi yanınıza ikinizmi olcaksınzı sadece dogumda ?
ay geçende dedinya seker dagıtcak kimsem yok içim buruldu arkadasım yaa ;(
didenin ozel hastane konusunu unutmam gibi senin miyomkonunuda çok iyibildgimhalde fevri davranıp kafayı calıstırmayıp hemensoryuverdim :) oysa hatırlıyorum yeni ameliyatoldugunu vsvs sende mazur goruver canım aklımnerde bilmiyorum bi bulsam :)))
canım benim gunde 4 porsiyon meyva hakkım vardı normalde sonhaftalar çokkilo aldrım diye dr bir porsiyonunu kesti bu hafta 3 porsiyon devam ediyorum bir kilo falan verdimgeçen hafta ger ivercekbuhafta sonunda aldıgı birmeyvamı bir dilim ekmegimiinsallah :))
porsiyonların yazılı oldugu birtablo var
misal 10 erik 12 iri kayısı 15 kuçuk çilek gibi bu sekilde hesap edip 4 porsiyon yiyorum normalde ama gun içinde biranda hepsini birden degilmumkunse ayrı ayrı ikiser saat ara ogunler olarak ayrı porsiyonlar halinde
Sağol canım.
Yerli Parise çakma dedin diye hakkında dava açmayı düşünüyomuş haberin olsun :)))
İyi haberler alan arkadaşların gözü aydın.
hatıra..
kardeşim bi butik bulmuş elbise satıyolarmış bol çeşit varmış bize göre, üst de varmış değişik değişik..akşam gidicem bi bakayım elbiseler 25 tl miş...haber veririm sana ihtiyacın olursa bakarsın..üst felan bakıcam diyodun ya..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?