ayhh sorma,ben kac gundur bu agrının ne oldugunu düşünüp durdugum içn bıanda kafamda ampul yandı diyelım,hayırlısıyla gidip geliyim inşalah iyi haberlerleyahu nerden aklına geldi hemen panik yapma.. hele bi yarın olsun bakalım..
ya işte netten bakınca bıanda moralım bozuldu.zaten dogur dürüst otorup kalkamıyom canım yanıyo.ya gözükürdü dimi usg de.bu doktorum hep karından baktı ondan dedım acaba görmedımıkı.evet canım Rabbim en hayırlısını bılır,hayırlısı olsun herseyın.bakma sen bana panık oldum dıyom ama kendı kendımı telkın edıyom bıyandan.kötü düşünmemeye özen gösterıyorum hepminik kelebek sakın netten araştırıp kendini olur olmaz şeylerle üzme herşeyi dr.un bilir eğer öyle rahmin kalp gibi falan olsaydı bu gittiğin dr. her ultrasonda görmezmiydi canım mutlaka kesenden yada rahim görüntüsünden anlardı..... allaha kalmış iş eğer erken doğacağı varsa doğar hiçbir sorunu yokken erken doğuranlar var herşeyin hayırlısı sen üzülme ama emi....
....
hmm gercektenmı canım,senınde rahımde sorun var yanı.nebılım burda hıc rahım bozukluklarıyla ilgili mevzu gecmedı bende unutmusum,belkıde Allah tarafından unutturuldu :kedi: yoksa ben bu gecen 7 ayı nasıl gecırecektım kimbilir.çogu okudugum yerde 9 ay yatarak ve ilaçla gecırmısler hamılelıklerını.bazen bılmemek gercekten olumlu etkı yaratıyor galıba.neyse Allah ım hepimize hayırlı dogumlar saglılı bebekler nasip etsın inşallah.olumsuz hiç bişe düşünmemeye calısıyorum yerimseniben senınde doktorunun normal yapabılırsın demesıne cok sevındımMinik...dr.unla konuşmadan sakın böle şeyler düşünme..ben de ters rahimliyim..herkes normal doğum yapamazsın diyodu ama dr.lar yapabililirisn bi sorun olmaz diyolar..sıkma canını..kontrolünde herşeyi sor bakalım dr.una..
MINIK KELEBEK surekli bi panik halinde oldugunun farkındamısın. surekli ebelerdesin surekli bisiler okuyosun ve kendini olumsuzluklara surukluosun. lutfen yapma relax ol. panikatak bi cocuk dogurmak istemezsin sanırım. cunku sen nasılsan cocukta senin aynın suanda yani hepimiz icin gecerli bu durum
evden yemek getir sibel...ben öle yapıyorum..iş yerinin yemekleri ağır geliyo bana..yağları farklı..
hanımlar merhaba herkese
ayaklarınız çok şişiyormu benim ayaklarım davul gibi oluyor özellikle işyerinde aşağı sarkıttığım için ama başka bişey de yapamamki iş yerinde eve gelince uzanıp ayaklarımı havaya kaldırınca biraz iniyor ama neden şiştiğini anlayamıyorum sizde öylemisiniz dr haftaya gideceğim soracağım tabiki ama sizleri merak ettim endişeleniyorum valla
hanımlar merhaba herkese
ayaklarınız çok şişiyormu benim ayaklarım davul gibi oluyor özellikle işyerinde aşağı sarkıttığım için ama başka bişey de yapamamki iş yerinde eve gelince uzanıp ayaklarımı havaya kaldırınca biraz iniyor ama neden şiştiğini anlayamıyorum sizde öylemisiniz dr haftaya gideceğim soracağım tabiki ama sizleri merak ettim endişeleniyorum valla
Nazan, mobilyalar çok güzel. Zevkli ve iç açıcı. Güle güle büyüsün içinde Naz bebiş.:ecrin_bebek:
nazan odanız çok güzel çok beğendim güle güle kullansın kızın inşallah... ayrıca o dolapların kenarını neyle kapladın merak ettim çok hoş olmuş..
..
Arkadaşlar merhabalar, bende ağustosta doğum yapacağım inşallah ve yazdıklarınızı okuyorum sürekli.
Bu konu ile ilgili bildiklerimi aktarmak istiyorum. Sanırım bir çoğunuz, gebelik reflüsü yaşıyorsunuz, bebeklerinizin mide ve yemek borusuna yaptığı baskıdan dolayı mide asidi geriye kaçıyor. Bu da ciddi sıkıntılara sebep oluyor. Ama eğer gebelik reflüsü ise, gebelik sonrasında rahatlayacaksınız.
Ben hamile kalmadan önce de reflü hastasıydım dolayısıyla benim tüm hamileliğim boyunca reflü çok şiddetli devam etti ve ediyorda.Bu yüzden sürekli ilaç kullanıyorum.
Reflü olanların en çok yaptığı yanlışlardan biri, reflü varken ve atak geçirirken (yani göğsünüz, yemek borunuzun olduğu yer çok yanarken) süt içmektir. Mide asitinin etkisi ile içtiğiniz süt gaz yaparak sizi çok daha fazla rahatsız eder. Bu yüzden atak esnasında süt içmeyin.
Gaviscon hafif reflü ataklarında etkili oluyor ve gebelikte çok rahat kullanılabildiği için bir çok doktor öneriyor, ancak gavisconu yemeklerden yarım saat önce kullanmalı ve yarım saat kadar birşey yiyip içmemelisiniz.
Bunun dışında gebelikte rahatlıkla kullanabileceğiniz ve daha ileri seviyede reflü ataklarında size çok faydası olacak bir ilaçta FAMODİN. Bu ilaçta gebelikte güvenle kullanılabiliyor. Doktorunuza sorun mutlaka, alabilirsiniz diyecektir. Her sabah aç karnına bir tane içerseniz, mide asidini kontrol altına alarak rahatsız olmanızı engelleyecektir.
Reflü ataklarındaki yanmalar, çok ciddi rahatsızlık veriyorlar ve yemek borusunda ciddi tahrişlere, yaralara sebep oluyorlar. Bu yüzden sık sık atakla karşılaşıyorsanız, mutlaka bu asit kaçaklarını ilaçlarla baskılamalısınız.
MİNİK KELEBEK, canım sen de kendini üzmeye yer mi arıyorsun kuzum. hepimizin hala riski var. hepimiz düşünsek, kendimize has, başkalarında olmaya bir risk mutlaka buluruz. ama artık düşünme bunları, şöyle düşün, bu satten sonra doğsa bile yaşayacak bu bebişler allahın izniyle... içini rahat tut. ağrı sancı hepimizde oluyor. ama senin karnında benim kalçamda, ama TAZEnin ayaklarında EVRİŞ in başında...
canım inşallah kalp atışları normal çıkar bi dahakine.senin heyecan ve korkun onu da etkilemiş olabilirgünaydın kızlar,dünki doktor maceramı anlatıyım kısa özetle.dün şansıma doktorum tam gun ameliyat günüydü,yanı sonanda bı hasta daha cıktı ve amelıyatı uzun sürdügü için odasına hıc gecemedı.bana ancak ayak üstü nts ye girmemı söledı,sonuca göre acıl bişe varsa bi çare düşünürüz dedı.neyse ben ilk defa nts ye girecegım için ve sancım falan cıkar korkusuyla fena heycanlıydım tabı,buda bebegıme yansıdı sanırım kalp atısları 140 ile 160 arasında gidip gelırken arada 180e kadar cıktı.sonucu doktora gösterdım şükür sancım yoktu hareketlerı iyi cıktı.birtek kalp atışları arada bır yüksek cıktıgı için cuma kontrole gıdıcem.bu süre içinde evde dinlen dedı.ya yorgunluktan ya kansızlıktan yada idrar yolu enfeksıyonundan kaynaklanabılır dedı.tahlılımde enfeksıyon cıkmadı ama kanım düşük cıktı,günde 2 tane içecegım artık.göbek delıgımdekı tarif edemedıgım agrı yada acıya gelınce,normal sayıldıgını söyledı ntsde sancı cıkmadıgı kanamam suyum gelmedıgı sürece.fıtıktandan şüphenılıyo gebelıkte meydana gelen bı durummus.bakalımk cuma gunu ayrıntılı baklılcak.inşaalh bebegımın kalp atısları normal düzeye gelır.ama dedıgım gıbı benım heycanım bebegımıı etkıledı muhtemelen çünkü benım nabzımda 100 cıktı kafamçokkarıştı
güzel haberlerine sevindim.oğluşuna maşallah
canım inşallah kalp atışları normal çıkar bi dahakine.senin heyecan ve korkun onu da etkilemiş olabilir:
Canıım beniim teşekkür ederim iyi sayılırım.. bu aralar çok yoğun geçiyor maalesef.. hem iş hemde tezim yüzünden iyice sıkışmış durumdayım ama temmuz 1 itibariyle evdeyim..rahatım.. inşallah o zaman bol bol yazışırız zemuszemus Şimdi göz ucuyla da olsa takip ediyorum fakat fazla katılamıyorum muhabbet :1no2: ama işte dediğim gibi acısını çıkartacağım günler yakındır yerimsenibenİremcim naber canım yav? Özletin valla kendini.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?