2009 Ağustos Ayında Doğum yapacaklar buraya.

Puffff.. Doktorlar en kötüsüne hazırlıyorlar her zaman unutma. Bana da her gidişimde neler neler söylüyor ama üzülmemeye çalışıyorum napıyım.. Sen elinden geleni yap, biz dua edicez ama moralini yüksek tut canım..
Son gidişimde plesantada kireçlenme odakları gördü, sanırım haftaya renkli doppler isteyecek, malum plasenta yaşlanması olabilirmiş..

Ben zamanında sağlıkla kucağına alacağına inanıyorum..

Hoşbuldum, çok teşekkürler :)
Ben ilk 3 ay gaviscon kullandım, diğer ilaçlar yasaktı, bu yüzden Gavisconla yatıp kalktım, cebimde-çantamda taşıdım hep. Ama benim reflü çok ileri derece olduğu için, gaviscon olsa bile çok zor günler geçirdim. Neyseki 3 aydan sonra başka bir ilaç kullanabildim de, şimdilerde daha rahatım.
Aslında şöyle de bir şey var, doğum yapan annelerin vücudu,bir yıl içerisinde baştan sonra yeniliyormuş kendini. Varolan ve hafif seyreden hastalıklar kendiliğinden kayboluyormuş. Mesela benim kuzenimde de doğumdan önce reflü vardı, hamileliği esnasında baya sıkıntı yaşadı. Bebeği doğduktan sonra ise hiç bişey kalmadı. İnanılmaz birşey . Bakarsın doğum sonrası endoskopide iç bişey çıkmaz, bebişinin sana hediyesi olur bu da
kaydirigubbakcemile5

canım kendini üzme derim.bi arkadaşım iki ay önce doğum yaptı ve doğduktan sonra doktoru iyiki sezeryan olmuşsun kordon dolanmış boynuna dedi.düşün o kadar doktor kontrolünde olduğu halde doktoru farketmemiş.iki arkadaşım yüksek tansiyondan erken doğum yaptı 7 aylık iken.üstelik her iki bebekte 1600 gr doğdu.bi arkadaşım diyarbakırda yaptı doğumunu.1600 gr bebek diyarbakırda yaşadı ve sadece 4 gün küvezde kaldı.şimdi oğlu 1,5 yaşında görsen inanmazsın 1600 gr doğduğuna.benim oğlum da iki üç ay önce kordon boynundan geliyordu.dolanmamış dedi doktor atkı gibi boynuna almış dedi.korktum dolanırmı diye.dolansa bi sorun olurmu dedim.normal doğumda sıkıntı yaratır dedi.eğer dolanma olursa sık sık takip edeceğiz sadece dedi.çok rahattı doktorum.bende telaşlanmadım.iki hafta sonra gittiğimde kordonunu atmış tı boynundan.iki hafta önce gittiğimde ise yine kordonunu atkı gibi yine almış boynuna dedi.bu gittiğimde bakalım atmış mı atmamışmı göreceğiz.ama doktorum dolansa dahi sorun olmadığını sadece takip edeceklerini ve normal doğum olamayacağını söyledi.aslında sürekli kordonlarıyla oynuyorlar.alıyorlar bırakıyorlar.doktorum dört boyutluda farkediyor kordonun nerde olduğuna.hem 30.haftadan sonra bebeklerin çok rahat yaşayacaklarını düşünüyorum günümüz koşullarında.sadece bebeğini takip et.doktora daha sıkı git.içerisi dışardan daha tehlikeli hale gelmedikçe müdahaleye gerek kalmayacak.bi bakmışsın haftalar geçecek böyle böyle.

maşallah canım.güzel haberler almak sevindirici.

Son düzenleme:

hay çok yaşa emi..ağzından bal damlıyor..ben bol bol dua ediyim geçsin gitsin diye..yerimseniben

Aftabru, odanız çok ferah çok güzel olmuş, sağlıkla büyüsün orada..
Pinky, maşallah paşana

telkırmaaa
kız nerelerdeydin sen yoktun ortalıkta naptın bakalımmm

evde dinleniyorum napıyım...bebişin eksiklerini tamamlıyoruz...odasına bikaç mobilya halı aldık, birazdan resmini koyarım.. battaniye örüyorum ona harıl harıl.. bazen depresyona giriyorum sonra çıkıyorum:))

merhaba kızlar nasılsınız
bugün alışveriş yaptım biraz oğluşun hastane çıkış setinin battaniyesi yıkanınca kötü oldu çok üzüldüm aldığım yere onu söyledim birde yeni penye battaniye aldım kendime pijama takımı almıştım daha doğrusu annem aldı onuda beğenmedim bu gün gidip onuda değiştirdim birde sabahlılklı takım daha aldım anneciğim kızımada şor filan aldık sağolsun abim arabayla götürdü getirdi duşumu aldım hemen buraya koştum şimdilik böyle bizden resimlerini çekebilirsem eklerim

son sürat hazırlık yani koy resminide bakalım nasıl olmuşşş oğluşunun odası halı alıcam bende bi secemedim yaaa....nie depresyona giriyosun ki canım

haziran annelerine baktım henüz ayın 11 ama hemen hemen coğu doğurmuş delikafadulden delikafadulden valla normal doğum sadece 4 tane var geneldede sezeryan olmuşlar

buarada en son doğurcam diyen kişi ilk başlarda doğurmuşşş bizim listenin en sonundada BURKO var aklıma geldi hemen valla...

Ben de albüme odamızın bir fotoğrafını koydum. Henüz tamamlanmadı, bir dolap daha alınacak. Arabaya sığmadığı için onu alamadık... Ev kira olduğu için duvarları boyamak ya da bişeyler asmak istemedim..Oda tamamlanınca yine eklerim resmini..

son sürat hazırlık yani koy resminide bakalım nasıl olmuşşş oğluşunun odası halı alıcam bende bi secemedim yaaa....nie depresyona giriyosun ki canım

ben baştan beri normal doğum için kendimi çok hazırlamıştım. Dün uzman tv de sezeryan doğuma mecbur olunan durumları dinlerken şok oldum. Ben küçükken kalça çıkığı ameliyatı geçirmiştim. Aylarca alçıda kalmışım, ameliyatlar olmuşum. Bu durumda sezeryan şarttır diyodu Kaan Kocatepe.. Pazartesi doktora gidince sorucam tabi ama ne biliyim garip hissettim..aksi bi durum olmadıkça normal istiyordum, şimdi seçeneğim kalmadığını öğrenince üzüldüm.. bakalım benim dr ne diycek..

bakalım dr.unla bi konuş hayırlısı canım ya artık sona yaklaşıyoruzz sen gene kendini hazırlamışsın ben 2 sinede hazırlamadım normal diyorum ama kendimi hazırlamam lazım benimde napıcam bilmiyorum yaaa

Aşk olsun beni listeye yazmamışsınız. Ben de küstüm, Temmuz'da doğurucam işte :ecrin_bebek:

Ayça..Rüzgarın odası gayet sevimli olmuş bence..duvarlar da açık renk olduğu için kötü durmamış..bişeyler as bence nolcak 1-2 şeyden..ufak tefek delikleri daha sonra kendiniz bile kapatabilirsiniz..

milkshake evden getir ve ye yemekhanede ne olcak sen hamilesin. hicte bisey olmaz. ben ist calısırken dısardan soylerdik ve ben diet yaptıgım icin evden getiriodum vede oglen vakti mutfakta herkesle beraber yiyodum . kimseyi takamam. sende takma yap guzel yemegini ye guzelce mazeretin var.

simdi ii olmasa sevindim canım

benim bi arkadasımdada oldu o. bol su icip dinlenmekle geciomus. yudum yudum icilcekmis su. sonra renkli doplere girdi cok sukur bisey cıkmadı sende oyle yap canım allahın izniyle biseycik kalmaz

bizim seçimimiz olmuyor her zaman.. sen normale hazır ol da gerisini düşünme boşver.. bebek dönmez mecbur sezeryan olursun mesela... içimizde kalmayacaklar sonuçta çıkacaklar ordan... her iki doğum şeklinin de birbirine göre avantajları ve dezavantajları var..hayırlısı ne ise o olsun diyelim demiii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…