Günaydın güzel ağustos anneleriii....a.s.
KEDİCİ hoşgeldin cnm..:1hug: Verdiğin güzel bilgiler içinde ayrıca teşekkürler opuyorumnanaktan
saolun kızlar - üzülmemeye çalışıyorum - düşünmemeye ama elde değil
Beslenmekle alakası yok dedi doktor - bende bilmiyorum artık ne düşüneceğimi - aslında dikkat ediyorum etmezmiyim - okadar çok süt ürünleri tüketiyorum et balık işte bilinçli birinin yapabileceği herşeyi yapıyorum
Babycim su diyosun evet haklısın - çok suçlu hissediyorum kendimi - o hışımla öğleden bu yana 4 lt su içtim - artık böyle - kusana kadar içecem
Dua edin bebişim için....
Kedici..hayırlı uğurlu olsun evladın...sık sık katıl aramıza..
bende de gebelikten önce reflü vardı..benim stresli olduğum anlarda daha da bi azıyodu..famodin ve famoser kullanıyodum..dediğin gibi süt da azdırıyor..ama gebelikte gaviscon çok işime yaradı benim..7 şişe devirdim şu ana kadar 8.ye başladım..gebelikten sonra tekrar bi endoskopi çektirmeyi düşünüorum bakalım ne durumda..
canım kendini üzme derim.bi arkadaşım iki ay önce doğum yaptı ve doğduktan sonra doktoru iyiki sezeryan olmuşsun kordon dolanmış boynuna dedi.düşün o kadar doktor kontrolünde olduğu halde doktoru farketmemiş.iki arkadaşım yüksek tansiyondan erken doğum yaptı 7 aylık iken.üstelik her iki bebekte 1600 gr doğdu.bi arkadaşım diyarbakırda yaptı doğumunu.1600 gr bebek diyarbakırda yaşadı ve sadece 4 gün küvezde kaldı.şimdi oğlu 1,5 yaşında görsen inanmazsın 1600 gr doğduğuna.benim oğlum da iki üç ay önce kordon boynundan geliyordu.dolanmamış dedi doktor atkı gibi boynuna almış dedi.korktum dolanırmı diye.dolansa bi sorun olurmu dedim.normal doğumda sıkıntı yaratır dedi.eğer dolanma olursa sık sık takip edeceğiz sadece dedi.çok rahattı doktorum.bende telaşlanmadım.iki hafta sonra gittiğimde kordonunu atmış tı boynundan.iki hafta önce gittiğimde ise yine kordonunu atkı gibi yine almış boynuna dedi.bu gittiğimde bakalım atmış mı atmamışmı göreceğiz.ama doktorum dolansa dahi sorun olmadığını sadece takip edeceklerini ve normal doğum olamayacağını söyledi.aslında sürekli kordonlarıyla oynuyorlar.alıyorlar bırakıyorlar.doktorum dört boyutluda farkediyor kordonun nerde olduğuna.hem 30.haftadan sonra bebeklerin çok rahat yaşayacaklarını düşünüyorum günümüz koşullarında.sadece bebeğini takip et.doktora daha sıkı git.içerisi dışardan daha tehlikeli hale gelmedikçe müdahaleye gerek kalmayacak.bi bakmışsın haftalar geçecek böyle böyle.ıyi akşamlar herkese
Giremedim gün boyu moralim çok bozuk saatlerce ağlıyorum Elimden gelen bir şey olmadığı için ağlıyorum
Bugün kontrolüm vardı - 1 aydır bebişimin kilosunu merak ediyorum heycanla gittik öğlen ve öğrendik ki çok az kilo almış - şu an 1050 gr - doktor hala minyon tipli olacağını ısrar ediyo - 1 ay önce 1 hafta geriden geliyordu gelişimi şimdi 2 hafta gerilemiş - of Allahım bana sabır versin Sadece bu değil asıl mesele kordonun bebişimin boynuna 3 defa dolanmış - duyduğuma fena oldum - sürekli hareketlerini takip etmeliymişim hareket etmezse aramalıymışım - çok kötüyüm korkuyorum zaten sürekli hareket etmiyo ki işte normal olarak bazen uyuyo - ben nasıl takip edecem bilmiyorum çok korkuyorum - eyer bişey olursa zamanında müdahale edemeyeceğimizden korkuyorum
Şuan bile ağlıyorum çok kötüyüm - annem eyer çok kötü bişey olsaydı doktor söylerdi merak etme diye teselli etmeye çalışıyo ama doktor söylemese de kötü bişeylerin olacağının habercisi bu
mesela doktor dolaylı yollardan bana erken almamız gerekirse ne yapacağımızdan bahsetti Dedi ki eğer 2 kg altında ve 32. haftanın altında olursa yaşama şansı çok düşük olur dedi Balıkesirde böyle bir durum karşısında iyi bir donanımlı hastane olmadığını beni sevk etmek zorunda kalabileceğini söyledi Her hafta kontrole çağırdı Telefonu 24 saat açık olduğundan bahsetti En önemlisi bebeğimin ak ciğer gelişimi için toz şeklinde bir şurup verdi - tedbirli olmalıymışız
Hadi siz söyleyin bunların hepsi birşeye hazırlık değil mi - doktor söylemedi ama ben aptal değilim durum ciddi ve ben korkuyorum Bugün kendimi üzmekten heba oldum ne yapacağımı bilmiyorum Allahım bana sabır versin ....
Özür dilerim geçmişi okuyamicam iyi değilim
maşallah canım.güzel haberler almak sevindirici.biz geldik biz geldikkkkkkk.
Mehmet Akif maşallah 39.8 cm boyu yani 40 cm.. kilomuzda 1478gr.gayet saglılı ve öle minicik ufak tefek bi bebek değil dedi.. maşallah yavruma.. herşeyi gayet normal haftasıyla uyumlu.çok şükür.. kuzucum tam biz bakarken bi tekmeledi ..25 haftalıkken gittiğimde kafası aşagıdaydı şimdi ise şekil değiştirmiş kafası solda popo aşagıda ayaklar ikibüklümyukarda bu haftalarda en rahat pozisyonu böyleymiş...ben döner ama dimi diye sordum tabiikide o gunde kaç defa dönuyor dedi..cinsiyetini tekrar sorduk bi değişme varmı diye hala erkek..:)
15 gun sonra ilişkiyi sonlandırıyoruz.. şimdilik 24 agustos muhtemel dgoum tarihimiz.. sabah yarım saat akşam yarım saat yrüyüş tavsiyesinde bulundu normal dogum için...
vee doktorcuumdan bana kocaman bi afferin.. toplam 6.5 kilo almışım...bundan sonra bebek daha hızlı kilo alıcak dedi..:)
hangi besinler bebeğe yarar yani ben kendimi değilde bebegi nasıl beslerim diye sordum.. protein ve kalsiyumdedi.. yani daha etçil olıcaz...yeşil mercimekde de protein çok fazla dedi.. elevit demir hapı ve calsiyum magnezyum içeren hapıma devam..elevit bitince yenisini almıcam..
bizden haberler böyle şükürler olsun mutluyum huzuruluyum sevinçliyim. Rabbim hepimizi sonuna kadar mutlu haberler dönmeyi nasip etsin...
Hoşbuldum, çok teşekkürler :)
Ben ilk 3 ay gaviscon kullandım, diğer ilaçlar yasaktı, bu yüzden Gavisconla yatıp kalktım, cebimde-çantamda taşıdım hep. Ama benim reflü çok ileri derece olduğu için, gaviscon olsa bile çok zor günler geçirdim. Neyseki 3 aydan sonra başka bir ilaç kullanabildim de, şimdilerde daha rahatım.
Aslında şöyle de bir şey var, doğum yapan annelerin vücudu,bir yıl içerisinde baştan sonra yeniliyormuş kendini. Varolan ve hafif seyreden hastalıklar kendiliğinden kayboluyormuş. Mesela benim kuzenimde de doğumdan önce reflü vardı, hamileliği esnasında baya sıkıntı yaşadı. Bebeği doğduktan sonra ise hiç bişey kalmadı. İnanılmaz birşey . Bakarsın doğum sonrası endoskopide iç bişey çıkmaz, bebişinin sana hediyesi olur bu da kaydirigubbakcemile5
telkırmaaa
kız nerelerdeydin sen yoktun ortalıkta naptın bakalımmm
evde dinleniyorum napıyım...bebişin eksiklerini tamamlıyoruz...odasına bikaç mobilya halı aldık, birazdan resmini koyarım.. battaniye örüyorum ona harıl harıl.. bazen depresyona giriyorum sonra çıkıyorum:))
son sürat hazırlık yani koy resminide bakalım nasıl olmuşşş oğluşunun odası halı alıcam bende bi secemedim yaaa....nie depresyona giriyosun ki canım
offff kara kara düşünüyorum öğlen ne yapsam ne yesem diye.... işyerinde tavuk varmış artık bıktım hergün et yemekten eve gitsem sıcakta gözüm yemiyor işyerim şehrin dışında kalıyor off ne zor yaa....
ayy canım bı haftadır böyleyim.onun dısında cok şükür 7 ay boyunca bıkere kanamam olunca panıklemıstım onun dışında cok olumluyumdur.buraya yazıyorum ama evde kendı kendımı nasıl teklın ettıgımı bilemezsın.ebe konusundada aylık kontrol gelmıştı,orayada heray gıdıyorum tansıyona ödeme bakılıyo ve kalp atısını dinliyoruz.ayrıca aylık kan sayımım ve idrar iltahap için tahlıl yapılıyor.busefer bu sorunuma denk geldı yoksa bu sorun için özellıkle gıtmedım.birde bu sorun tek bende olunca biraz telaslandımdı aslında.hayırlısıyla yarın usg ye gıreyımde rahatlarım.yoksa korkma şekerim benden panık atak cocuk dogmaz,baksana rahım problemimi bıle unatacak kadar rahatmıştım yerimseniben hatta bazen fazla bile rahat oldugumu söliyebılrım bır kaybım oolmuş olmasına ragmen
Puffff.. Doktorlar en kötüsüne hazırlıyorlar her zaman unutma. Bana da her gidişimde neler neler söylüyor ama üzülmemeye çalışıyorum napıyım.. Sen elinden geleni yap, biz dua edicez ama moralini yüksek tut canım..
Son gidişimde plesantada kireçlenme odakları gördü, sanırım haftaya renkli doppler isteyecek, malum plasenta yaşlanması olabilirmiş..
Ben zamanında sağlıkla kucağına alacağına inanıyorum..
bakalım dr.unla bi konuş hayırlısı canım ya artık sona yaklaşıyoruzz sen gene kendini hazırlamışsın ben 2 sinede hazırlamadım normal diyorum ama kendimi hazırlamam lazım benimde napıcam bilmiyorum yaaa
Aşk olsun beni listeye yazmamışsınız. Ben de küstüm, Temmuz'da doğurucam işte :ecrin_bebek:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?