Nazar boncugu arkadasım; Jokerden o kulotları bulabılırsın.. 4 tanesı 6 tlsı.. aldıgın zaman en buyuk boyunu al ki zorlanmayasın.. 44-46 beden oluyor sanırım en buyugu..
evet canım, her emzirmeden sonra sağarsan sütün artar. sağdığın sütler buzdolabında 2 gün, derin dondurucuda 6 ay saklanabiliyor. benim tavsiyem: genellikle akşam 8 den sonra süt konusunda problem yaşanır, o saatlerde süt iyice azalır, bu durumda sağdığın sütlerden bebeğine takviye yaparsın.. sabah da sütün çok daha bol olur, fazla gelen sütleri sağarsın.
bebeğin 1,5 - 2 saatte bir emmek isteyecektir, bu bebekten bebeğe de değişebilir. sütünün bol olmasını istersen sağmanı "kesinlikle" tavsiye ederim.
benim bebeğim 6,5 aylık sayılır. 2-3 aydır günde 1 litre süt sağıyorum. "pompa bebek gibi çekemez" diyenlere kulaklarınızı tıkayın..
silikon uç kullanmak isteyenlere tavsiyem : medelanın silikon uçları... kesinlikle diğerlerinden çok çok iyi.
doğumunuzun hemen ardından "humana still tea" çayı var, eczanelerde satılır. anne sütünün artması için üretilmiş. faydasını görürsünüz. milupanın rezene çayı da sütünüzü artıracaktır.
biberon kullanmak zorunda kalırsanız, sterilizatör de edinmenizi tavsiye ederim. arçelik sterilizatörler 15 liraydı, artmadıysa.
bu topice fazla uğrayamam sanırım, sorusu olan olursa özelden ulaşabilirsiniz, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
Güzelmis canim bu sicaklarda zaten en güzel oturulacak yer öyle bir yer olabilirdi. Yalniz adi eski dostlarmis ama siz yeni dostluklar icin bulustunuz ne ho$...
az kaldı hepimiz hafifleyeceğiz ama ilk günler hemen öyle hop eski kıyafetlere girmeye kalakmayın vucdun kendini toparlamasına izin verin moraliniz bozulamsın kişol işlernide halledeceğiz rahat olun :lepi:iyi günlerde kullanın canımmm bebişin ve sen.ben de yavaş yavaş çanta hazırlığına başlayım. haftam sizden erken die pinekliodum heveslendim şimdi :lepi:
maşallah canım tosununa. 4 kilo kadar olursa zaten bence normal doğum düşünme mafoldumben nassııı çıkar ordannnn amaninnnnnnnnn
bebişin marjinal baya. yerini beğenmemiş dar bulmuş dönmüş annesi. bakarsın süpriz yapar tekrar döner kaydirigubbakcemile3
süper bir emzirme sütyeni buldum. sımıoyr yumuşacık.güzelyalıda bir mağazadan aldım. ayrıca tenin de var o tarz emzirme sütyeni. normal penye sütyen tarzı. hiç sıkmıyor.benim beğendiğim sütyen akın marka orda yoktur ama ten bulabilirsin sanırsam . en azından dene bence:ecrin_bebek:
güle güle kullanın canımmmm... bugün arkadaşıma gittim ve 2 aylık (2 ay 15 gün) bebeğe 3-6 aylık giydiriordu ve iri bir bebekte deildi. mothercaredan aldığı 0-3 llükler olmuomuş artık. acaba 3-6 almak daah mı mantıklıydı. annem fazla almış 0-3 deiştiremioruz da etiketleri kestik zemuszemus güle güle kullanın nurdancım
inşallah canımmmmm darısı başımızaaaa.... artık hayal bile kuramıorum . zayıflık nassı bişidi. hafif miydim cidden ya da o fotolardaki ben miyim kaydirigubbakcemile3 deneyim dinlemek istiorummmmm...
güle güle kullan canım sen de. alışveriş günüymüş bugün. son hazırlıklar tamamlanıor çok heycanlı zemuszemus
maşallah bebişine canımmm... tansiyon aletin yoksa mutlaka git ölçtür sakın aksatma artık 2 günde bir bakmak gerekiomuş.doktoruna söledin mi canım .
[
maşallah34 olduk saat 12 ıtıbarıyle... :)) 35 den gun almaya baslıyoruss.. Şükürler olsun Rabbimee... cemil cümlemize sonuna kadar nasıp olsun ınsallahh..
ne kadar güzel anlatmışsın evrim süpersin vallahi çok hoşuma gitti kaydirigubbakcemile5rabbim oğlunu adıyla yaşatsın :Saruboceq:Bunun nedeni.. nötr bir isim istiyordum.. kendi ismimden bir taraflara cekıldıgım ıcın.. habıre bır yerlere ait olma zorunlulugu ya da yakıstırmalarına maruz kaldıgım ıcın.. evladımın da daha dogar dogmaz bu yükle yasamasını ıstemedım..
Oyle bır ısım olsun ki.. ilk bakısta anlamı olmasın ama ona güç versin, güç timsali olsun.. hayatta daima durusu iceberg gibi olsun ıstedım.. dolu dolu, yüce gönüllü, kendini iyi yetiştirmiş bir cocuk olsun ama bunu ondan baska kımse ıte,kaka, çeke-büke yapmak zorunda bırakmadan yapsın ıstedım.. Kuzey o yüzden konuldu.. güçlü ama manası da gücü de kendi içinde :))
ben chicco aldım silikon göğüs ucu çokda iyi denedim ama yavru kuşum tutacakmı bilmemselam kızlar,
özellikle meme başı içe dönük olanlar ve çalışacak anneler bu mesajı dikkatle okusunlar.
çoğu meme başı içe dönük, ya da meme başı olmayan annelere, "bebeğin emdikce meme başın çıkar problem yaşamassın" derler. bu durumun böyle olmadığını deneyimleyen biri olarak söylüyorum.
mutlaka pompa alın, keşke zamanında bana da biri söyleseydi, benim yaptığım hatayı sizler yapmayın kızlar..
meme başı normal olan anneler bile pompa almalı, inanın çok faydasını görüceksiniz..
elektrikli pompa tavsiye ederim, ama çok pahalı derseniz, eczanelerde de manuel pompalar satılıyor. fiyatı 20-25 lira arası. yanlız bisiklet kornası gibi olanlardan kesinlikle almayın, hiçbir işinize yaramaz. biberonlu manuel pompa alın, en iyisi elektirikli olanları. eczanelerde wee marka pompa en kolay temin edileni.
bebeğiniz ilk bir iki gün 15 ml. sütle doyacaktır, 3. günden itibaren 30ml, bir ya da iki hafta içinde 60 ml. süt içecektir. (ortalama)
ben ne yazık ki ilk 1,5 ay bebeğime, emziremediğim için ve pompayı da geç sipariş ettiğimizden süt veremedim. sizler aynı hatayı yapmayın.
meme başı normal, emzirmede problem yaşamayan annelerimiz için tavsiyem: bebeğinizi her emzirmeden sonra, memelerdeki artan sütü pompayla boşaltırsanız, sütünüz çok daha erken artacak ve bu şekilde sağmaya devam ettiğiniz sürece "sütüm yetmiyor" problemi yaşamayacaksınız.. ne kadar çok emzirir ya da sağarsanız, sütünüz de o denli artacaktır.
hepinize hayırlı doğumlar.. sorusu olan varsa özelden ulaşabilir.
çok tatlısınız hepiniz opuyorumnanaktankaydirigubbakcemile5ya biz ankarada yanlızları oynuyoruz :çok üzgünüm::çok üzgünüm:Günaydınlar herkese a.s.
dünkü buluşmadan sonra evde uyurum diye düşünüyordum ütüye başladım 3 saatte bitti bende bittim belim çok ağrıyor uyuyamadım gece 6 dan beri ayaktayım : )
dün güzel bi gündü, hepinize teşekkürler, bol sohbetli güzel geçti Ayça'yı da çok sevdik
resimde göründüğünden daha güzel şirine : ))
dün kendimi çok zayıf hisssetim en küçük göbiş Ayça ve benimdi, Meltemin göbeğide maşallah füze gibi kız göbegiye alakas yok, Tuananında öyle, Çingenemi söylemiyorum zaten tatlı tombiğim bnm yerimseniben
güzel bi kahvaltıdan sonra bolbolsohbet ettik, Ayça 2 gibi ayrıldı, sonrada Meltem malüm evi taşınıyo hanfendi gezmelerde kaydirigubbakcemile3 Melek, Esra ve bendeniz kebapçıya gittik karnımızı doyurup dağıldk
Esranın gögsünün arasına düşen bulgur tanesini çıkarmasını görmenizi isterdim :roflol:
fotoları Esra ekleyecekti çok yoruldu 3 vesayit değiştirdi, bugün ekler devamını en çok foto onun makinasından çekildi, bende az resim var Esra ve Meltem Eklerler sonra...
ben uyumaya gidiyorum :)
benim saçlara ne olmuş anlamadım, elektrik verilmiş gibi : )))
teşekkür canım seninde hayırlı olsun bende polaristen aldım ama taba rengi hastaneye götüreceğim pijamalarım sportif krem olan takımı evime gelince giyineceğimçok az foto gelmiş ya..zabah zabah bunun içün mü hortladım .çok fit göründü herkes gözüme hatta tek göz esra bile..
güliz göz<ünaydın..nora ve derya ciciler hayırlı olsun.
ben terliği çok oldu ceyodan aldım.aldığım gün ayaklarım o kadar şiştiki üstten ayarlanabilir bir şey aldım hastanede de şişer diye 35 giyerdim 36 aldım..pembe renkleri.picamalarıma uygun..gerçi benim picamarında yakaları dantelli ama öyle aşırı kokoş değil.uyar artık..önemli olan çok rahat olmasıydı benim için.memnunum almayanlar için ceyoyu öneririm.polarisin koku yapma problemi olmuştu bir kaç ürünün de.
tsk ederim evris... O külotlar iyi olur diye düsündüm batarsa falan yikama derdi olmasin birde kayinvalidem onlarla ugrasmasin istiyorum... Bulduguma Cok sevindim yaazemuszemus
jenny nasilsin? ne var ne yok?!!
off eve kadin geldi sabahtan, hala evde, az kaldi bitiriyor,ama benim anlamadigim ben niye yoruluyorumCADIARZU tek yaptigim balkonu yikamak, mutfagi toplayip firini-ocagi ovmak, camasiri makinaya atmak, yikananlari da katlamak.. yani bende mi anormallik var yoksa hamilemiyimkafamçokkarıştı
off eve kadin geldi sabahtan, hala evde, az kaldi bitiriyor,ama benim anlamadigim ben niye yoruluyorumCADIARZU tek yaptigim balkonu yikamak, mutfagi toplayip firini-ocagi ovmak, camasiri makinaya atmak, yikananlari da katlamak.. yani bende mi anormallik var yoksa hamilemiyimkafamçokkarıştı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?