2009 Ağustos Ayında Doğum yapacaklar buraya.

ne çok hıçkırık tutuyor bu benim kızı..ben yoruluyorum artık

Yav istediğimi yiyemedikçe bu ara bir asabiyet basıyor benibenneyaptımkiŞööyle içimden geçen şeyleri rahat rahat bir yiyebilsem, bir kerecik:gitme:kendime geleceğim ama...:1no2:Ben de meyveye veriyorum kendimi ne yapayım, az kaldı:çok üzgünüm:

Merhabalar karnıburnundalar :)

ıştahsızlık bende de var, iki aydır kilo alamıyordum, bu ay sanırım kilo verdim bir de; annem bisikletten düştü ona bakmam gerekti, tabii o yetmiyor, annem bakamayınca babama da bakmak gerekiyor, ablam da oğlunu bıraktı annemlere, ona da ben bakıyorum, canım çıktı anlayacağınız.. Uyku zaten yok, günde 3-4 saat şekerleme tadında.. Yemek de yiyesim gelmiyor.. Bir lokma ekmek yutsam midem alev alev ondan herhalde, yiyecek görmek istemiyorum, Gaviscon da çantamda şarapçı gibi zırt pırt ondan içiyorum..

3 gün sonra doktora gideceğim, ama çok korkuyorum. Ben zaten şişmandım o yüzden kilo alamamış olmam kötü değil diyorum, nette de okuyorum çok büyük bir problem olmadığını; ama insan endişeleniyor işte.. Gebeliğin başından beri 7 kilo aldım onu da ilk beş ayda.. Kollarım bacaklarım çırpı gibi kaldı, etimi kemiğimi sömürdü oğluş maşallah, ama yeterli beslenebiliyor mudur acaba diye insan endişe ediyor işte..

Ben bir de şuna takılıyorum, çok fazla zaman kalmadı, dışarıda çalışan hanımlar ufaktan doğum iznine çıkmaya başlar oldu.. Ben her gün çarşıdayım pazardayım, annemlere baktığım için.. Bir de işte ablamın oğlu tutturuyor havuz diye, onu havuza sokuyorum, ben de giriyorum.. Acaba bu kadar efor bebeğe zararlı mıdır?.. Daha fazla yatak istirahati mi gerekli?.. Sizler nasıl yapıyorsunuz, doktorunuz bu konuda bir şey söyledi mi?..

benim canim hicbisi yemek istemiyor , ona ragmen hala kilo aliyorum(kus yemi gibi azar azar yiyorum, meyve agirlikli, bu sicakta en iyisi o..

Bende uyuyamadıkça asabi oluyorum, hasret kaldım şöle mışıl mışıl uyumaya.. hayır işin kötüsü öle uyuyabilmem içinde baya bi zaman da var önümde.. düşündükçe daralıyorum yaa mirmirmirmir

Ay canım maşallah yani tempona.. Ben okurken yoruldum..
Benim fikrimi sorarsan artık biraz dur demelisin kendine, dediğin gibi çok fazla zaman kalmadı.. bol bol istirahat etmen lazım.. Keyfi değil bu kadar kendini yorman o yüzden de bişii diyemiyorum ama bi çözüm yolu bulmaya çalış bu konuda ve kendine bebeğine daha çok zaman ayır bence...

günaydın güzel anneler 2 3 gündür yazdıklarınızı okuyorum ama inanmassınız belki ama cevap yazmaya gücüm bile yok şöööle bi sürü alıntı yapıp cevaplamayı bile özledim bilgisayara yatarak bakıyorum bide kalktığımda gözüm bulanıyo tansiyonum düşüyo gibi oluyo 1 haftadır böyleyim. bu durum sizdede varmı ? bu yüzden dışarıda çıkamıyorum yürüyüş yapmak istiyorum ama olmuyo.. yarın doktora gidicem onada sorarım artık inşallah güzel haberlerle gelirim. zaten yine bi sürü test yapıcak bi problem varsa çıkar heralde

bu arada bendede oluyo biraz iştahsızlık yani hamile kalmadan önceki yeme şekline döndüm sanki artık bebek çok yer kapladığından mide küçülmüş gibi ne kadar istesemde yiyemiyorum. mideme kelepçe takılmış gibi geliyo

kukunun diger adi:)))biz tibetle mamukda diyoruz:))o takti bu ismi, niyeyse:)))
delikafadulden

Benim tansiyon 7,5 - 5'lerde. Bende de var bir leylalık hali. Normaldir herhalde:1shok:

Ne yapacağımı da bilmiyorum aslında.. Arıyorlar, işte gelsene diye.. Ama beş dakika oturamıyorum onlara gittiğimde, çarşısı, pazarı, yemeği, bulaşığı, kahvesi, suyu.. Yük olmuyorlar kesinlikle, ama işte hayır diyemiyorsun.. Aslında bugün 16. gün kazanın ardından, annem evin içinde yürüyebiliyor, ama ben orada olunca yürümüyor.. Bir yandan yeğenin şımarıklıkları.. Olmazsa doktora gidip gelince, doktor böyle söyledi diyeyim diyorum.. Geçen gece 11 buçukta aradılar, yeğen çarpışan arabalara binmek istiyormuş, gelip onu luna parka götürebilir miymişiz..

Geçen de moralimi bozdu annem. Beşiğe cibinlik aldık.. Eşim siyah alalım, hem ışık açık kalırsa gölge yapar bebeğe dedi, hem de sanırım evin genel dekorasyonuyla ilgili bir heves.. Beşik yatak odamızda duracağından, her neyse.. Zevk işte.. Bence de kötü değil zaten siyah.. Annem yarım saat bıdı bıdı yaptı.. Surat astı falan.. Korkuyorum, bebek doğunca kesin çok fena papaz olacağız annemle.. Her şeye müdahale etmeye çalışacak.. Hayır ben olsam neyse, ama eşime karşı olunca, çok yanlış çok ayıp.. Eşimin annesi bana yapsa diyorum, mazallah, kıyamet kopar..

Nevacim bu kadar yorma kendini, ben ise gelince bile ayakta dolanmiyorum fazla, oturup ayaklarimi uzatiyorum masanin altina, eskiden 2 kat arasi surekli git gel yapardim, simdi wcye gitmeye halim yok, her firsatta dinlen bence..

Canııım sınırlar aşılmış belli...En güzeli "doktor kesinlikle kendimi yormamamı bol bol istirahat etmemi, yorgunluğun erken doğumu tetikleyeceğini söyledi" dersin.. hayır yalan da değil yaniiii yerimseniben

Bir de ıslak mendiller hakkında bir sorum olacak bilen varsa..

Şimdi hastane çantası, bebek hazırlığı hesabına bakındım piyasada.. UniBaby Yenidoğan diye bir ıslak mendil modelinden aldım altı paket.. Ama pahalı geldi biraz.. Mesela toptan almak gerekir mi?.. Cidden en iyisi o mudur?.. Yoksa başka marka veya modeller de iyi midir?.. Bir de yenidoğan derken, mesela ne kadar süre o mendilden kullanmak gerek, yenidoğanlıktan çıkınca ne kullanmak gerek?..

Bir de görğüs temizleme mendillerinden aldım chicco' nun.. Gerekli bir şey midir emin bile değilim, ama ne yapayım cahillik işte aldım.. :) Mesela bebek kussa etse, göğüs temizleme mendiliyle mi silinir ağzı acaba (hani onunla göğsü silip emziriyoruz ya, zararsızdır gibi geliyor), yoksa unibaby ile mi silinir, ya da eski moda ağız bezleriyle mi kurulanır?..

Ha bir de hastane çantama el dezenfektanı koymak istiyorum.. Pürel falan oluyor ya.. Onlardan nerede bulunur bilgisi olan var mı?.. Ya da bulunmazsa sıradan kolonya yeterli olur mu el hijyeni için?..

ben de benimkinde bir tuhaflık var sanıyordum. günde iki kere filan hıçkırık tutuyor benim kızı. doktor problem olmadığını söyledi ama ana yüreği işte üzülüyorum o dakikalarca hıçkırdıkça. (15-20 dak sürüyor benimki)

NEVAANNE
bence kilo almadığın için hiç endişe etmene gerek yok. zaten kiloymuşsun ya bebek depondan beslenmiştir. benim incecik kuzenin ,ki boyu 1.73 tür , o bile sadece 9 kilo aldı ve 57cm bebek doğurdu. bunun yanısıra 30 kilo alan arkadaşım 3,5 kilo 51cm bebek doğurdu.demek ki ille de çok kilo almak gerekmiyor. yeter ki sağlıklı beslen. sonuçta bebek senden alıyor ve senin stokların zayıflıyor.
bunun dışında yoğun tempona üzüldüm canım. gerçekten zormuş işin. annene allahtan acil şifalar diliyorum. inşallah biran önce iyileşir de senin yükün hafifler. baban ve eşin sana yardımcı olmalılar muhakkak. ablan neden çocuğu sana bırakıyor? çalışıyor mu? bence kendini çok fazla yormasan iyi olur. ben mesela sabah 9 akşam 6 çalışıyorum. bu da en az 10 saat işle ilgi zaman harcamak demek. eve gittiğimde allahtan ev işi yapmıyorum. yemek konusunda da eşim yardımcı oluyor. evin ufak tefek toparlama işleri de zaten çok yormuyor. uyku konusunda aynıyız, ben de 4-5 saat uyku ile duruyorum ki bu da kesintisiz kaliteli bir uyku olmuyor. iş yerinde öğle yemeğimi yedikten sonra acayip uyku bastırıyor ama işlerin en yoğun olduğu saatler öğleden sonra olduğu için hemen ayılıveriyorum.

milkshake senin kız agzından cıkmak istiycek galiba gitgide yukarı cıkıo demissin ya :)) ins donerde senide fazla endiselendirmez.

sakaleyn canım kilomu sormussun 59la kadım suan 73um var sen hesapla cok kilo oldugundan buzusuk beynim hesaplayamıomafoldumben

markete gittim temizlik malzemesi almaya kapanmıs market sinir oldum eve geldim kös kös :)) neyse ortuleri yıkadım ıvır zıvırı filan atayım makinaya mutfak cosmus gidio bi pasaklılıktır devam bende .

Sizin zevkinizi yerim ben.. o saatler.. sıcak pide.. ınsanı alamete goturur valla.. Sen nıye gaddar olasın.. sadece hamılesın kuzu..

günaydınnnn herkese hayırlı cumalar.....

GÜNAYDIN HAYIRLI CUMALAR nasılsınız kızlar

günaydın kızlar.hayırlı cumalar

Hayırlı cumalar arkadaslarım...

ne yazmıs o cikcik eyluller oyle 1350 sayfa. hepsi teker teker gunaydın yamıstır sonra nasılsınız yazmıstır sonrada hepsi teker teker ii geceler yazmıstır:) digerlerinde oldugu gibi :))

kaydirigubbakcemile3 en sevmedıgım sey.. tek söz;günaydın.. sonra altına baska pencerede, hemen tek söz:nasılsınız.. sanki msn..

ben kahvaltı da etsem 12'ye kadar duramıyorum bu aralar..bu balık yağı iştah mı yapıyor nedir..dünyayı yiyesim var

bana da gönder şu iştahsızlığı baby

Hakaten... noluo sana bugunlerde.. 3 gevrek ust uste falan.. okudugumda ınanamadım yaf :1shok: o balık yagı da ben de reflüyü tetıklıyor resmen..

Maşallah de.. cıgerlerının gelısımını gosterıyor ıste..

Nurdan.. agrıların ne durumda arkadasım?? Nasılsın bugun??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…