2009 Ağustos Ayında Doğum yapacaklar buraya.

selam arkadaşlar,
bugün bankadaki son günüm. 9 ay kadar işe gelmeyeceğim artık. garip bir his.

NORRAA da iştahsızmış. genelde iştah kesilirmiş son aylarda. ben tam tersi, aşırı iştahlıyım. hatta iradesizim. dün akşam kfc menü yedim en dolusundan. sürekli bişeyler yiyorum ben. nerdeyse 65 kilo oldum. herhalde doğuma kadar 66 filan olurum. iştahımı dizginleyemiyorum. sürekli aç olur mu insan?

Ha bir de hastane çantama el dezenfektanı koymak istiyorum.. Pürel falan oluyor ya.. Onlardan nerede bulunur bilgisi olan var mı?.. Ya da bulunmazsa sıradan kolonya yeterli olur mu el hijyeni için?..[/QUOTE]

NEVAANNE,
öncelikle siyah cibinlik fikri benim de hiç hoşuma gitmedi ama zevk sizin zevkiniz tabi, güle güle kullanın. annenin müdahalesini masumca karşılayın bence (abartmadığı sürece) çünkü eminim ki benim annem de torunun siyah cibinlikle yatmasını istemezdi, ona da sıradışı gelirdi. anlamaya çalışmak lazım. yeter ki baskı kurmasın üstünüzde.
kolonyalı mendillere gelince. ben en başlarda kullanmayı pek düşünmüyorum. mermerşahinlerden bir sürü bez yaptı annem. onları kullanacağım ağzını silmek için. altını da pamukla silerim diye düşünüyorum. o konuları zaten hastanede anlatıyorlarmış ona göre davranırım. sonradan alınabilecek malzemeler ne de olsa. acele etmiyorum onları almak için. gögüs pedimi aldım ama göğüs temizlemek için ayrıca bişey almak gelmedi aklıma. ıslak pamukla filan silinmez mi ki?

günaydın kızlar. ne güsel 3-4 hafta önden gidenler var aramızda . doğumlarına 20-25 gün kaldı. allah yarıdmcınız olsun. neva okurken şaşırdım . lütfen yorma ve bu halde kimsenin seni kullanmasına izin verme. asıl onların sana hizmet zamanı. napıosun yat dinlen.

nazancım ii dinlenmeler istirahatlerr.....ben kendimi taşıyamadığım için (kişi kendinden bilir işi ) çalışanlar nasıl yoruluyordur diye düşünüyordum hep. . bol bol dinlenirsin canum ne güsel

Yazarken bile yüzümde tuhaf bir gülümseme peydah oluyor inan, ablam çalışıyor evet, geçtiğimiz üç gün de hastanedeydi.. Burun estetiği yaptırıyor.. Hatta şimdi ben foruma bakarken annemler aradı, hastaneden onu alacak evrak işlerine koşturacak kimse yokmuş.. Birazdan da Kocaeli' ye onu toparlamaya gidecekmişim.. :))

Babam nerede yardımcı olacak, hem yaşlı, hem panik ataklı, hem de tembeldir.. Suyunu bile kendisi almıyor mutfaktan, alışmamış.. Eşim de çilekeş oldu zaten.. Bulaşıkları akşama bırakıyorum genelde annemlerin evinde, makineyi dolduruyor, çarşıdan pazardan benim taşıyamayacağım karpuz gibi şeyleri almaya gidiyor.. Tekrar babamlara dönüp babamın gönlünü hoş ediyor (esir alan yaşlı amcalar vardır ya :)).. Eve gelip yemeğini yiyip anca uyuyor garibim.. Beş dakika ayıramıyor kendisine.. Günlerdir gazete bile okuduğunu sanmıyorum..

Ya yazınca daha acıklı göründü.. Hakikaten yazık olmuş ikimize de.. Günlerdir Doğumevi' nde özel oda olsa, gece yanımda eşim kalsa ne güzel tatil yapmış oluruz diye hayal kuruyoruz tevekkeli değil.. Var mıdır ki?.. Hmm.. mirmirmirmir

kızlar benim de iştahım yok ama doktorum bebeğin kilo alması için makarna pilav karbonhidrat ve proteini arttırmam gerektiğini söledi. ve ben mecburen her öğün az da olsaa tüketiyorum. depolardan alsalarda bizim onları besleyebileceğimiz kadar alamıyorlar. yani yemekle beslenmesi farklı depodan yemesi farklı. baya fark ediomuş. mecbur hissediorum kendimi :sinifsinif: öğlen bulgur ve köftem var mesela. ekmek kaliteli karbonhidrat olmadığından bulgur makarna pilav tüketiorum artık. 2 ay kadar hiç yemedim de :) bu arada 70 kiloyum. doktorum artık tartıya çıkma bile dedi.ümidi kesti benden :lepi:

aftabru

Silinir muhtemelen ıslak pamukla.. ışte bilmemek insanı böyle masrafa sokabiliyor.. Annem de sabunlu bezle silerdik dedi.. "Ama sabunlu sabunlu nasıl emecek bebek?" dedim.. O da "Bir kapla su getirir durularız" dedi.. Islak pamuk annemin aklına gelseydi, almazdık sanırım.. Komik ama akıl edemedik.. Neyse çok abes saçma sapan bir şey satın almış olduğumu hissettim.. :)) Mermerşahin nedir?..

Lalece

Ben de hamilelikle ilgili bir kitapta fırında patatesin bebek için pek besleyici, vitaminli olduğunu okudum.. Ona dadandım son günlerde.. Ama günde bir patatesi ancak tüketebiliyorum orası ayrı..

Son düzenleme:
ha gayret furuko..
güzel haberlerle gel inşallah seda.
bana niye olmuyo tam tersi..
yav eveim ben niye tersim böyle..şu topik de herkesin midesi bulanırdı ben de bir şey yoktu.kimsenin krampı yoktu ben de gani ganiydi, herkes ayağım şişiyor derken şaşırıyordum yeni başladı şişmeler bende,herkes yemekten içmekten bahsederken bende iştah yoktu,şimdi kimsede iştah yok ben yiyecek adı duysam çıldırıyorum..kaç kilo çıkacak bu kız bilmem bu gidişle.ben de 70 kilo olmazam iyidir.dün gece hiç yapmadığım birşey yapıp sarelleli ekmek yedim..eeee kız da coştu tabi.bir de herkes uykusuzluktan yakınıyor şu aya kadar uyumayan,yorgunluk hissetmeyen ben uyku diye ölüyorum..
bizede doktorumuz 5 ağustos dediiihihoyyyt

hayırlısı inşallahççliste doluyor.

Günaaaaaydııııınnn, bugün pazara gidicem kendime koccaman donlardan almaya (yüksek bel - paçasız :) Bana kolaylıklar dileyin pls... Onları yıkadıktan sonra hastane çantamı hazırlayacağım. hihoyyyt çok heycanlı :)

Biz götürelimyerimseniben

Bu teklife hayır demeyeceğimi biliyorsun, değil mi? Hemen organizasyon yapalım kaydirigubbakcemile5

ilk günaydın benden olsun..haftanın son iş günü ve bundan gayri iki haftam daha var sonra yatış inşallah

Allah kolaylık versin yavru. Avatarın çok artizmiş, bayıldım :jeyyar: gel bakayım yamacıma :jeyyar:

benimki de 3'te,serkan güçlü'de görüşebiliriz umarım hihoyyyt

Ben da SALI GÜNÜ 3.30 da EGE'YE beklerim :roflol:

ne yazmıs o cikcik eyluller oyle 1350 sayfa. hepsi teker teker gunaydın yamıstır sonra nasılsınız yazmıstır sonrada hepsi teker teker ii geceler yazmıstır:) digerlerinde oldugu gibi :))

kaydirigubbakcemile5 kesinlikle katılıyorum alkisalkisalkis

Aklıma birşey takıldı.. Şimdi sezaryende ameliyat giysileri giydiriyorlar da, normal doğumda üstümüzde kendi kıyafetlerimiz mi oluyor acep? :uhm:

ENTARİyi bilir misin Ebru :) Hastane entarisi :) Hıh işte, ondan giydiriyorlar. Kah arkadan bağlamalı, kah yanlardan. Eğer normal doğum olacaksa o entarinin içine 1 parça üst giysi giymene izin verebiliyorlarmış.

neeyyse kızlar eşim evde 10 gün raporlu kolu alçıdada kalkıppp kahvaltı neyim yapalım ben yedim ama gene yiyeyimmm

Geçmiş olsun...

ben kahvaltı da etsem 12'ye kadar duramıyorum bu aralar..bu balık yağı iştah mı yapıyor nedir..dünyayı yiyesim var

Hmmm, ondan mı kudurdum ben dün gece? Canım kokoreç bile istedi. Onur şok oldu, 8 ay aş ermedin de, şimdi mi aş eriyon diye delikafadulden

Ahanda aynısından bana da oluyor bazen. Bişeyin yoktur, belkim hamile çıkarsın :) (bu geyikten hiç bıkmıycam)

Pürelden kozmetikçilerde bulabilirsin. 6 tane yeni doğan ıslak mendili yeter de artar bile bence. Evdeyken ıslak pamuk kullanmayı planlıyorum. 40 ını çıkardıktan sonra Nivea ya da huggies'in ıslak mendillerinden kullanabilirsin. 1 seneyi atlattıktan sonra ne kullansan olur bence a.s

O göğüs temizleme mendilinden görmemişim ben hiç? İyi bişiymiş o! Bebişin ağzını gene normal ağız beziyle sil, derim.

lal sen zaten zyıftın senin normal 70 olman bence.benim görümcem de kilolu hamile kaldı.dediğine göre hiç kilo almamış ama oğlu normal kiloda doğdu.

taze eskiden artizdim işte ben de.dün gece enine çizgili bir tişörtle fotoğraf çekti salih beni.ne olmuşum ben öyle..enine çizgilerin üstüne attım rahatladım.ohuşş

Kızlar bana müsade, bi duş alayım, öyle çıkayım dışarı ki, etkisi sürsün azcık. Sonra da anama gidicem. Ağşama gorüşürük! Duydun mu dideeee???

AFTABRU, hadi gözün aydın.. Evinde bol bol dinlenirsin artık.. Darısı bizlerin başına.. Bu arada 9 ay doğum izni epey iyiymiş yahu.. Çok kıskandım şincik seni sengözlerimebaksanab

NEVAANNE, yazdıklarını okudum da.. Allah büyük sabır versin öncelikle.. Annene çok geçmiş olsun, dilerim en kısa zamanda sağlığına kavuşur. Hariçten gazel okumak istemem ama bence de kendini bu kadar ezdirmemelisin. Hem bak şurada doğuma ne kaldı, Allah korusun erken doğum yapmana bile sebep olabilir kendini aşırı yorman.. Hadi sen sabırlı davranmışsın bu vakte kadar onu anladım da, karnı burnunda bir insandan bu kadar fedakarlık beklenmesi beni çok şaşırttı.. Birazcık kendini düşün, bebeğini düşün ve "hamile" olduğunu hatırlat bir çevrendekilere..

LALECE, nasılsın? Eşin döndü mü annem ? Arada yazdıysan kaçırmış olabilirim. Umarım herşey yolundadır..

Nurdan.. agrıların ne durumda arkadasım?? Nasılsın bugun??

canim sabah yine vardi, gelip gelmemek arasinda tereduutte kaldim ise, sabah dus alayim dedim, ayagimi kaldiramadim kuvete cikmak icin, tibet yardim etti..ayaga kalkmadigim surece cok az, ama yuruyunce yine basliyor..isleri bitirip 1-2 saate eve gitmeyi planliyorum..sanirim kasilma degil bu, doktorun dedigi gibi baglardan ve yukten kaynaklaniyor, ama yurumek tam bi iskence..ya bide diyorlar 30 dk yuruyun hergun doguma yardimci olur, nasil yurunur bu halde, ben karsidan karsiye gecene kadar coktan yesil isik bitiyor:)))))

Kızlar bana müsade, bi duş alayım, öyle çıkayım dışarı ki, etkisi sürsün azcık. Sonra da anama gidicem. Ağşama gorüşürük! Duydun mu dideeee???
anana selam söyle.Alamanyadan ne getmiş sana? yarın işde yok takılırım ben ama cuma akşamları kimseler takılmıyor..gelmeyen şöyle böyle olsun ona göre
O fotoyu görmek isterim :)
msnden göstertiyim ben sanazemuszemus

Entariyi bildim Taze'm.. Allah ne muradın varsa versin bacım, sabahtan beri yırtındım durdum ne giycem ne giycem diye kaydirigubbakcemile3

Bu arada, benim kız daha dönmedi.. kimbilir, belki de boşuna yırtındım.. ama olsun, oohh, içim rahatladı şincik..

sanırım senin aertık bundan sonra yatış pozisyonuna geçmen lazım..beni de gören merdiven çık,hergün yürü diyor..içimden diyorum nah yürürüm merdiven çıkarım ben..mutfak da 10 dk dikilsem gece kalça ağrısından geberiyorum..töbe töe yine kızdım şu bilmişlere.( küfürbazım olur o kadar)

hiii kokorec diyip essgin aklina karpuz kabugu dusurmee, bak nicedir aklima gelmiyorduuuuu, bi eylulde geleyim, goturucem yarim ekmek ici:)))
hah bu geyikten bende asla bikmiycammm:)))

ah didem o yatis pozisyonuna bi gecsem hic dogrulmicam bende bi birakmiyorlar yavru...adamlara kalsa ben burdan doguma gidicem:)))neyse tum islerimi bitireyim sonra arkamdan laf etmesinler, as kaldii...bide izindeyken bilgisayardan yine hallledersin islerini diyorlar, allam yaa...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…