2009 Ağustos Ayında Doğum yapacaklar buraya.

nihayet DERYA çatladık burda

GÖZÜNAYDINNNNNNNNNNNNNNN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Şükürler olsun , gözün aydın gözümüz aydın

Ay çok şükür yaa..
Hadi gözün aydın Deryacııım hihoyyythihoyyyt

sakaleynmaster gözünaydın canım. inş herkes böyle güzel haberlerle çok mutlu olur.

ehehe çözümün iyiymiş süpersi : )

DERYAA gözün aydın çok sevindim meraktan çatladık resmen : ) oh oh :teytey:

çok güzel bir haber.
hadi hayırlısı saglıkla dogsun inşalllah bebişlerimiz..

TEŞEKKÜR EDERİM HEPİNİZE İYİ DİLEK VE DUALARINIZ İÇİN.kaydirigubbakcemile5hihoyyytkaydirigubbakcemile3
geçmişe tam bakamadım acele haber vermek için girdim kızlar ama merak eden herkese teşekkür .kaydirigubbakcemile3
bu gün giremyebilirim tekrar öptüm hepinizi.kaydirigubbakcemile3Şeniz

canım benimki 250 tl doğan hastanesi

bende kendime gore yontem gelistirdim hep uzun tunik giyiyorum doktora pantolonu cikarinca uzun kaliyor en azindan masaya gidene kadar kapatiyor:))) bizde care tukenmez biz turkuz:)))

super fikir aynen biz turkuz hemen bir kolay yontem buluruz dimi ama:)) ay yoksa dusunuyorumda kalca falan sallana salana lombur lombur yurudugunu muayne koltugna dogru ayy komedi:)))

ayrıntılı yani 2. düzey ultrasona henüz aramızda giren hamiş arkadaş olduğunu sanmıyorum kızlar. nitekim ağustos anneleri olarak henüz 22. haftamıza ulaşan yoktur diye düşünüyorum.

canım illa 22 de girmek gerekmiyor. 18-22 haftalar arası genellikle de 20 hafta civarı girenler çogunlukta. kimi dr hemen 18 de bakıyor kimisi 22 de . birazda bebgin boyutu onde gidip gitmemi i ile alakalı çunku buyudukce ekranda goruntu almak zorlasıyormus amniyo sıvısı azalıyor ilerleyen haftalarda vs.
benim randevum 25 marta yani hafta y a bugun detaylıya gideceğim.

hele sukur derya ya nerdesin senkuzummm haaa sopalıksın valahi dun girmissin gorduk foruma ama bize yazmadın nicin nicinnnnnnn ????? :))))

ben biraz bu konuyu araştırım bir kaç hastaneye falan sorim bakalım fiyatlar tutturabildğine galiba bir arkadaşımda bakırköyde yaptırmış 200 tl almışlar kafam karıştı ...

ARKADASLAR

detaylı ultrason hakkında bilgilermi sizinle paylasmak istedim. birçok insanın kafasında bir polemik var sanırım. benimde vardı yakın zamanda anladım :))

detaylı ultrason adı altında bakılan yapılan islem yani hastanelerde fetal biometri olarak tabir ediliyor.
yani bebegin tum iç ve dis organlarının olcumleri yapılıyor . tek tek.
bu olcumleri 2 boyutlu normal eski siyah beyaz ultrasonda yapanlarda var. 4 boyutlu ultrasonda yapanda var. ama asıl doppler denen 4 boyutludanda farklı olan cihazla yapılıyorsanırım. çunku kan akımına doppler denen cihazla bakılıyor. bebegin gobekkordonu ve plesentasindaki kan akımı kalbine giden damarlardaki kan akımı vs bu cihazla inceleniyor.

deytaylı ultrasona yakın zamanda bir a rkadasım girid benim gideceğmi hastanede ve renkli izlenceğnii sanmıs hayal kırıklıgı yasayaarak geldi. sanıyormuski 30dk boyunca renkli olraak bebegini izleyecek. oyle degil iste. he rzaman bu bildgimi seyi paylasıyourm yapılan onemli but tetkik olcum vs ler siyah beyaz denen cihazlarda yapılıyor. 4 boyutludakı goruntu cinsiyet konusunda bile yanıltıcı olabilirmis. girenler bilir olur olmaz karaltılar oluyor bebek uzerinde bile aslında bebekte bir leke vs yok tabi.

yani detaylı ultrason yapıldı dendiginde renkli değildi makina diye suhpeye dusnemize gerek yok. organların tek tek incelenip olcumlesi olayına detaylı ultrason cekilmesi deniyor 20 haftalar civaırında.

bunun haricinde benimde henuz anlayamadıgım bir konu var
1. duzey ultrason 2. duzey ultrason. 2. duzey gerekli oldugu durumlarda yapılıyormus riskli bulgular olursa vs. bunu henuz anlayamadım. :))

angeles

aslında hastaneni muayne fiyatları ile dogru orantılı oluyor tahlil tetkik fiyatlarıda.
benim gittigim medikal parkda muayne fiyatı 90 ytl detaylı cekimi 250 ytl
acıbademde muayne 175 ytl detaylı cekimi 524 ytl yani muayne fiyatlarıda iki katı acıbademde detaylı fiyatıda iki katı.
hastanenin adına lukslugune vs gore degisiyor sanırım

SAKALEYN, tam sopalıksın, ben tahmin etmiştim ama geç de olsa karşımıza geçip güzel haberi vereceğini.... çok sevindim canım. hep birlikte bir OHHHHH çekelim

bir kere tüp yaptırdın diye hep tedavi ile olacak diye bişey yok, inşallah sizi hiç yormadan gelir bebişin....

Kabuklu urunlerı yemek yasak.. gecenlerde dayanamayıp aldım karıdes, attın fırına, iyice pişirdim ama öle 2 tane tadımlık aldım balıgın yanında.. yoksa yememem gerek bılıorum ((

aaaa, valla ben hem karides hem kalamar yiyorum. az az tabi... ahtapotu da unutmayayım... ben balıktan ziyade bunları severim. balığın mezesi benim için balıktan daha caziptir....

yaw EVRİŞ ve TAZE, kıskandırıyorsunuz bizi bak.... biz burda bankada çürürüken siz orda "acaba yürüyüşe mi çıksak yoksa evde çay mı içsek " diye kararsızlık çekiyorsunuz.

gözünaydın canım. maşşallah paşana.... kilosu daha doğrusu gramı da çok iyi.... ben daha girmedim detaylı usg ye. ama herhalde fark vermem, bankam herşeyi karşılıyor.

ben de yiyorum ve senin doktoruna güvenmek istiyorum. ben de hep civalı gıdalara düşkünüm demek ki... ton balığı, midye, kalamar karides.....

ayyyy ıyyykkkkk : kaydirigubbakcemile3
neyse canım, insanoğlu herşeye alışıyor.

sen medikal parkta hangi doktora gidiyorsun esra?
bi de; acıbademde hangi doçente? arda beye mi?

evet doğrudur bide şöle bir durum var onuda anlamış değilim muanemde bir sorun görmemesine karşın herşey yolunda oldugu halde benden 2.düzey ultrason istedi bunuda riskli hamilelere yapıldıgını bilmediğim için orada sorma şansım olmadı niye benden bunu istedi anlayamadımCADIARZU

aftabrucum sağol maşallah bir sıkıntımız yok herşeyi güzel bende girmedim ama istenen 2.düzey ultrason biraz enterasan birde bunu özel sigorta dışında sigortalar ödemiyo benim olmadığı için bayılcaz artık paraları

KIZLAR, göbek şovu almış başını gitmiş. bak bak bitmiyor ayol.... hepinize maşallah. ben de akşam ekleyeceğim ve göbeklere yorumlarımı akşam yapacağım. malum banka ortamında ekranı kaplayan bir göbek resmi , bir gören olursa dalga konusu olurum. gizli gizli bakmaya çalışıyorum göbeklere.... akşam doya doya bakıp yorumlarım.

nerde ben daha bakmadım banada söylermisin göbişler bende eklemedim daha

kızlar dayanamıycam....aradım dr.u kasık ağrım var gelcem diye...vajinal muayene edicem dedi...........
annnneeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee......
çok utanıyorum zaten......oofff yaaaaaaaaaaaa..............
rahat ol arkadasim..benimde canim var..benim doktor ilkindede bu bebisimdede her muayenemde vajinal kontrol yapiyor..bende artik alismaya calisiyorum..ayrica esimde geliyor kontrollere ve bence bu cok dogal ve de önemli..cünkü rahim agzi ve diger problemler ancak böyle görülebilir..
gözün aydin canim..artik bir rahatla yaaa...

ekleyin ekleyin..bizde bakalim..bende ekleyecegimde bir türlü esime resmimi cektiripte ekleyemedim..en kisa zamanda hallederim insallah..

sen medikal parkta hangi doktora gidiyorsun esra?
bi de; acıbademde hangi doçente? arda beye mi?

medikal park da can bey var ona gidiyorum. benim laproskopi ameliyatıımıda o yaptı.

acıbademde umit kaya var ona gidiyorum detaylı için evet arda bey e aldık randevuyu.
sen detaylıyı kime yaptırcaksın kendi dr un mu yapacak ?

canım bazı dr lar fazla saglamıcı oluyorlar. bu sekil ileri tetkikler isteyebiliyorlar. normalde bu detaylı cekimleriini de dr lar kendileri yapabilyorlar. bazen riskli durumlarda bazende fiks dr un tutumu olarak baska dr a yonlendiriyorki isin uzmanı gorsunhemde ikinci bir goz olsun diye. aslında herhangi birrisk sorun vs yoksa kendi dr umuz yapıyor detaylıyı . yani her ay gittigimizde dr lar organları falan olcup biciyorlar a slında. ama iste eskiden yoktu bu tarz detaylı falan benim oglumun doneminde sorun olanları yollarlardı detaylı ultrasona. belki duyanlarınız vardır pek meshur bir perinatoloji uzmanı var prof sanırım atıl yuksel diye. hamile kalan sosyetik tipler ozellikle hemen atıl bey den randevu alırdı çunku kendisine 3-4 ay sonraya ancak randevu alınıyor çok yogun adam para basıyor resmen :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…