2009 Ağustos Ayında Doğum yapacaklar buraya.

canim benim ne guzel soylemissin, iyi dileklerin icin sagol:))

ayy kizlar icim sisti valla, 1 saattir sefin isinin bitmesini ve rapor teslim etmeyi bekliyorum..bi evraga 10 dk goz aticaz eve gidicem, ayagimi uzatip dinlenicem, adamin cenesi dustu ufff, bi bana sira gelemedi..ne anlayissiz insanlar ya...

aftabrum evet coraspirn içeceğim
pinkycim valla bişi söylicem ama kızma ben şu anda o canın çektiği şeyden yiyorummmmmm
aftabrum beni rüyanda görmüşsün ben ancaaa okudum göbek şovda yazmışsınn ay unutmadın dimii müsait olunca bi anlatıverseneeee :))
evrim doktoramı gidicekti?ben kaçırdım sanırım bazı havadisleri umarım güzel haberlerle gelir

nurdancım en çokta senin bi an önce hamilelik iznine ayrılmanı canı gönülden isityorum özellikle dinlenmen adına ve ordaki hödüklerden kurtulman adına

gypsy cim rüyamı unutmadım, çok komikti. seninle aynı sitede oturuyormuşuz meğer. senin söylediklerinin hepsi yalanmış. "hani istinyede oturuyordun" filan diyorum sana... kocan da yokmuş meğer... çocuk kimden belli değil. sen ailenle yaşıyorsun. kalabalık bir ailesiniz. ben size geliyorum oturmaya, ama içimden de sana acayip kızıyorum. sen de diyorsun ki "diğerlerinin doğru söyledikleri ne malum, sanal alem bu" ben de düşünüyorum haklısın. sonra aklıma EVRıŞ geliyor, balkonda çekilmiş bir pozu var albümünde, hemen etrafı tanımaya çalışıyorum, bakıyorum gerçekten izmir. ama gaziemire hiç benzemiyor, bornova gibi... tanıdık geliyor. neyse diyorum doğru söyleyenler de varmış. senin bir tek bebeğe aldıkların tutuyor. sonra çok komik burası; diyorum ki "esra yoksa akşam menülerin de mi hep atmasyondu? hani bize şunu yaptım bunu yaptım diyordun ya onlar da mı yalandı?" sen de diyorsun ki "yok yok annem yapıyordu o söylediklerimi"
işte böle şeker.... sen çok güzeldin ama, tam balık eti, yüzün filan pamuk gibi... bakır sarısı saçların vardı. boya ama...

aynen ya oyle garip geliyorki su an evde yine bebek bezleri ıslak mendiller in falan dolanması:))
biz ilk gunler için popi diye dandik birmarka vardıh erkes dandik alın saat bası ilk gunler degisceksiniz dedi oyle yaptıktı ama o popide çok çok dandikti yaa. birpaket aldıktı sadece :)sonra birkaçmarka denedim ama hiçbirnin prima gibi olmadıgını anladım kendimde orkid den baska ped kullanmam markalarım bellidir benim pek çok seyde:) yine denemeyi dusunmuyorm baska markalar prima tek tercihim gerci geçen surede epey marka çıktı yine priam kadar iyi olup ucuz olan varmıdır bilmem ozmaan artık paylasırız bilgilerimizi:)

canım ben bebek urunleri olarak birtek sabun u sebamed almıstım. onun haricinde bebe yagı bebek kremi sampuan vs uç aydan sonra kulandıklarımıda bubchen almıstım. arada nivea aldıgım da oluyordu. ama bubchenin kokusu muhtesemdiii :)

emzirme sutyeni vs hiç almadım ben . penye balensiz sungersiz tarz sutyenlerden almıstım evde onları giyiyordum. zaten uzun sure emzirmedim sokaklarda normal giyis altına giymek için emzirme sutyeni gerekli en çok sanırım bens aldıgım için ilk hamilelik sonrası kendimi hiç bakmamıstım o dandirik penye sutyenlerle geziyordum acıkcası marka falan bilmiyorum o yzuden:) 22 yasında anneannem modeli gezmistim ilk bebekten sonra bir altı ay falan :)))) hatta oglum su an o donemki resimlerimi gosterioyrum yandan falan olanları kim bu berke diyorum anneannem dimi diyor :))))))

arkadaslarında dedgi gibi acmassan urunleri birsey olmaz. zaten raf omru biryıldan asagı değildir temizlik urunlerinin. ama bilinmemis marka alma iste nivea jonhson vs iyidir. daha iyisi olsun dersen sebamed den sasma ama çok pahalmı hele bana gore su an çok manasız geliyor ikinci ya saldım cayıra yapcaz ya oyle diyor iki cocugu olan arkadaslarım:))

ayy hayır olsun çok güldüm neşem yerine geldi inan hemen rüya tabirine bakayım sarı saç neymiş simsiyah saçlar olduğundan :)) anam olsada keşke yaptırsam yemeklerii ayy hele çocuğun babası yokmuş ya ona çok güldüm :)) ne orjinal rüyalar görüyoruz şu hamilelikte yaa bence bi kitap yapmak gerek bunları senaryolar süper bidaha göremeyiz böylesini :))

aftabrunun rüyada çok güvenilmez bir portre çiziyorsun esra ona göre..yemekler doğruymuş bir onu da annen yapıyormuş seni gidi seni

noracım kendine aldıgın iç çamasırlarını ozellikle asla yıkamadan giyme. tekstilci birkaç arkadasım var yapım asamasında bunlar yerlere atılıyor o rdan toplanıyor gorunuste duzgun geliyor sizin elinize ama yinede mutlaka yıkayın giymeden demislerdi onlar aklımda ben içç amasırlarını mutlaka yıkarım yeni aldıktan sonra. direk ten e temas edecek seyleri normalde titiz biri değilmidir ama elime yapısmıyor makina yıkıyor sonuçta. yoksa ben yere dusen bir yiyceği alıp ufleyip hiç gocumadan yiyen birtipim:)))

kaçakkedi eldede yıkanabilir makinadada onemli olansizlerin giysileri ile ilk aylar ozellikle karıstırmaman. zaten bebe sabunu ile kendi giysilerini yikamayı tercih etmeyeceğine gore biraz sert oluyorda camasırlar o yuzden bebeginkileri ayrı yıkaycaksın. ilk aylar hijyen acısından onemil bakın diorum ben asla titiz biri değilim ama basınıza gelmeden bilemessiniz kuçuk bir mikrap alması demek minicik bagısıklık sistemi gelismemis bebegin antibiyotige maruz kalması demek. sonraki yillarda yaparsınız o bagısıklık kazansın deneyimlerini yere dusen emzigi falan bençok veridm ogluma ama burda ilk uç aydan bahsediyorum. bu çok çok onemli. ben aylarca bogaza yapısan enfeksiyonla ugrastım daha evel yazmıstım evrim sormustu hatta opturmekle ilgil bebegi buda benzer birsey. diyelim deterjandan pul pul dokunutu oldu kasınıyor bebek durmadan aglayacak vs bunla ugrasmak kimse istemez heralde:)

bu araada istanbulda baskent unv hastanesi var altunzade de.

nazancım valla bana bunları gorumcem yaptırdı :) aynı sitede aynı blokta oturuyoruz yanıbasımdaydı sagolsun ab lam gibi herseyi ben ona bıraktım. o banoyya ait herseyi hazırlar getirirdi ben bebebgi tutardım o yıkardı:)) yani o organize etti bir oglu var buyuk onunda. o icme suyunu kaynatmak gerek deyince karısmadım ugrasanda oydu zaten ama komik geliyor su ankonusuyoruzda onunla:)))
ama demin yukardada yazdım alıssınçocuk mikroba olayına bende kesinlikle katılıyorm
ama ilk uç ay alısamaz alısmaması gerek. çok hassas donem.
kızımı eminim oglumdan dahada rahat bakıcam buyutcem ama ilk aylar yine geçerli ha içme suyunu kaynatmam :)) o abartı idi kabul ama diger islemler yine aynen olacak. sonra hastalıkla dr dr gezmekle ugrasmak istemiorum.

holeyyy hafta sonu evimi gideceğim..yarın hafta sonu..sabah taze sıkılmış meyve suyumu içeçeğim..kitabımı okuyacağım yürüyüşe çıkacağım ohhhhh

ya nazannn
çok omursun yaaa:))) kahkahalarla guldum burda yan masadakiler bakıyor. allah da seni guldursun nerden kafanda boyle seyler oldu da nası gorudn bu ruyayı boyle:))
çocugun babasıda belli değil demekki esra bak gordunmu :))))))))))

demek evrim in evide gazi emir değil :))))))))) ay koptum varya

sakaleyn neden agrı kesici içmiyorsun direniyorsun dr lar minoset içebilirsin diyip duruyorlar yazık değilmi canına ???

tabi canım, eminim o günler gelince ben de senin gibi davranırım. şimdi bekara koca boşamak kolay geliyor misali... ilk 5-6 ay gözüm gibi bakarım valla. ondan sonra saldım çayıra mevlam kayıra.... yapabilirsem tabi...

holeyyy hafta sonu evimi gideceğim..yarın hafta sonu..sabah taze sıkılmış meyve suyumu içeçeğim..kitabımı okuyacağım yürüyüşe çıkacağım ohhhhh

nasıl yani? ben anlamadım. normalde nerdesin ki?

bi dip not daha bebekleri o bebe havlularına banyodan sonra direk sarmıyorduk yine benim titiz gorumcemin tavsiyeleri ile:) mermersahin denen kumastan o havlu boyu kadar kesip iki kat yapıp dikiliyor havulunn içine onu seriyorsunuz ve bebek onla sarılıyor oncehavlunun kuması direk temas etmiyor
gerci csu an havlular falanpek bir yumusak ama yine hatırlatayım sabunla yıkanınca o kadar yumusak olmuyorlar:)

daha ne detaylar vardı da, toparlayamadım. malum yoğunluktan yazamıyorum. ama 11 nisan saat 13.00 de bakırköy madoda buluşunca anlatırım. kesinleştirdik mi İSTANBULLU HAMİLELER?
buarad bu profil foton da çok hoşmuş. gerçekten çok fotojenik bir gülüşün var. ben de fena bakmam kameraya... fotojenik olduğum söylenir.

annemler nisan sonunda almanyaya gezmeye gidecekler, onlara bir sürü sipariş vermeyi düşünüyorum; bebek temizlik malzemeleri, oyuncaklar filan... ayyy çok heyecanlandım, önce internet sitelerinden bir araştırma yaparım tabi... gittikleri sezon avrupada alışveriş için makul bir sezon değil yanlış hatırlamıyorsam. di mi NORRAA? nisan sonundan mayıs sonuna kadar ?

ya aynen oyle diyorum ya ilk uç ay hani en çok onemli donem sonra bir step ilerisi ikinci uç ay yani altı aylıktan sonra bebeklere asırı ozene gerekyok hijyen için falan ama ilk aylar bagısıklıgın en dusuk oldugu donemelr. dikkat etmessek biz çok yıpranırız çok yorucu olur. çunku bebek dogduktan sonra kadın dogumcu iliskisi bitiyor çocuk dr u ile ilsiki baslıyor. her daim dr a gitmek randeuvu almaya calısmak sonra saatlerce beklemek falan iyi drlar yogun oluyor muayyanened bile bekledigimi bilirim saatlerce.
birde çocuk dr u lazım olcak sizlere simdi:) okonudada onerim vartabi sormak bilmek isteyen olursa:))

tsk ederim canımfotojernik oldgumu soylerler banada.
seninde bakıslar çok hos yani hatırlatırım albumundeki resminedki bakısını:))))

EVET BULUSMA KESİNLESTİ 11 NİSAN CUMARTESİ SAAT 13.00 MADO BAKIRKOYDE İİSTANBUL BULUSMAMIZ VAR BİLMEYEN OBUR TOPİGİ OKUYAMAYAN ARKADASALRA DUYRULUR

benim mesai bitti arkadaslar çıkıyorum
haftasoun evden girip bakarım arada ozluyorum valla sizleri tum haftasoun girmezdim ilk aylar ama son bir aydır falan mutlaka ugrayıp bakıyorum buraya:) iyiki varsınız operim herkesi

ben aldım annemim tavsiyesiyle o mermerşai bezlerinden...kare kare kesip, kenarlarını farklı renklerde işliyorum kusmuk mendili olarak...
bir de senin dediğin gibi havlu içine koymaya büyük parçalar yapıcaz diyo annem..antalya çok nemli olduğu için sırtına terini almak için de koyacakmışız..

selam kızlar öglende saglık ocagına gittim tansiyonumu ölçtü ebe aylardan sonra ilk defa normal çıktı valla kadıncagız benden çok sevindi nasıl becerdin dedi ilaç kullanmadn düşürmeyi dedim relaxs yaşıyorum tabi diyetide bırakmış degilim yani tuzu azıcık azalttım kalbalıktan uzak duruyorum biraz sıkıldım birkaç gündür kızımın davranış sorunu vardı sınıfta ona çok üzüldüm.
buarada kan ilacına başladık günde 1 tane 20 haftaya girmiş bulunuyorum ebe mutlaka başlayalım dedi bana iyi gelmiyor ama başka çarem yok gibi.
göbek şovumuza yeni resim ekledim kızlar tabi kendi imkanlarımla hain koca resim çekmiyor nedense

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…