Kızlar geçmişi biraz okuyum dedim hem üzüldüklerim oldu hem de sevindiklerim . Herkesin az çok şikayetleri var malum, hamilelik öyle göründüğü gibi kolay değilmiş insan canının içindeki canı KOMACAN SEVİYOR. umarım hepimiz sağlıklı bebekler dünyaya getiririzde yaşadıklarımız sıkıcı anılar olarak geride kalır. tüm bebişlerimiz iyilerdir inşallah.
tecrübeli anne güzel anlatmışsın bende ilk üç ay kıyafetlerini haci şakir toz sabunla yıkadım.ama altına nivea nın islak mendilini kullanmıştım.bez olarak molfix almıştık ama o alerji yapmıştı primaya dönmüştük ay anılarım tazelendi sayendekaydirigubbakcemile3:dance:
Kızlarrr,
Bişi daha sorabilir miyim size!
Özellikle de İKİNCİ KEZ ANNE OLACAKLARA, BAŞAK, ESRAKO,
Bebişlerimize bakım ürünü olarak alacağımız pişik kremi, şampuanı vs. gibi neleri alacağız. Ve hangi markayı tercih etmeliyiz. Piyasada bi sürü marka var ama ben karar veremeddim bir türlü. Sizler kullandığınız için daha tecrübelisinizdir.
Ayrıca bir de göğüs pedi ve emzirme sütyeni olarak da hangi markaları almalıyız. Bi dükkana girriyorum, bir sürü çeşit ve marka. Ne ne işe yarar, nasıl kullanılır, hangi marka olmalı. kafamçokkarıştı
Bir de benim durumum kalbimden dolayı biraz riskli olduğu için şimdiden herşeyi hazırlamak istiyorum. Bu tür bebek bakım ürünlerini şimdiden almamın b ir sakıncası olur mu acaba. Yani son kullanma tarihleri vs. var mı, ya da ürün bozulur mu?
ÖZELLİKLE 2. ANNELER bu tarz sorular çok kafamı karıştırıyor. BİLGİSİ OLAN HERKESİN YARDIMLARINI BEKLİYORUM...
kacakkedi sagol canim dun evde kaldim ama bugun mecburen ise geldim, dun biraz daha iyiydi, ama bugun zorlayinca yine basladi( gecmesini diliyorum biranonce, zira katlanilacak bir aci degil..
Esracim supersin, ben bunlari cok merak ediyorum hatta sorucaktim herkes bebek kiyafetini aliralmaz yikiyor mu diye, neyle yikiyor diye?? ben bilmiyordum mesela yeni alinanlarin yikanmadan giydirilmedigini, paketsiz urunler disinda..
aslinda arada boyle bilgileri bizimle paylasirsaniz deneyimli anneler olarak cok seviniriz...
ANGELEYES, ESRAKO, DİDE,Çok teşekkür ederim kızlar. Pekii çamaşırını elde mi yıkamamız gerekir. Hacı şakirin bebe sabununu marketlerde de bulabilir miyiz?
GYPSYESRA, Canım ben Adana'dayım ve Başkent Hastanesine gidiyorum. Sanırım fetal ekoyu da aynı yerde çekerler. Ama sen galiba İstanbul'dasın ve orada Başkent Üniversite hastanesi var mı bilemiyorum. Varsa oraya da bir sor derim.
geçmiş olsun GYPRY, inşallah ekosu normal çıkar. bebeğin için hepbirlikte dua ederiz. sinerjimizle her sorunu ortadan kaldırıyoruz , sen de şahit oldun di gerçekten çok komikmişsiniz... nasıl bari dayanıklı mıdır oğlun mikroplara? hayır eğer işe yarıyorsa biz de öyle yapalım diycem ama bana biraz ters.... sen şimdi kızını da bu şekilde büyüteceksin yoksa biraz daha rahat mı davranırsın? ayyy ben şimdi kendimi çok duyarsız hissettim ya, hiç düşünmeden attım yavrumun çamaşırlarını makinaya...
gypsy cim rüyamı unutmadım, çok komikti. seninle aynı sitede oturuyormuşuz meğer. senin söylediklerinin hepsi yalanmış. "hani istinyede oturuyordun" filan diyorum sana... kocan da yokmuş meğer... çocuk kimden belli değil. sen ailenle yaşıyorsun. kalabalık bir ailesiniz. ben size geliyorum oturmaya, ama içimden de sana acayip kızıyorum. sen de diyorsun ki "diğerlerinin doğru söyledikleri ne malum, sanal alem bu" ben de düşünüyorum haklısın. sonra aklıma EVRİŞ geliyor, balkonda çekilmiş bir pozu var albümünde, hemen etrafı tanımaya çalışıyorum, bakıyorum gerçekten izmir. ama gaziemire hiç benzemiyor, bornova gibi... tanıdık geliyor. neyse diyorum doğru söyleyenler de varmış. senin bir tek bebeğe aldıkların tutuyor. sonra çok komik burası; diyorum ki "esra yoksa akşam menülerin de mi hep atmasyondu? hani bize şunu yaptım bunu yaptım diyordun ya onlar da mı yalandı?" sen de diyorsun ki "yok yok annem yapıyordu o söylediklerimi"
işte böle şeker.... sen çok güzeldin ama, tam balık eti, yüzün filan pamuk gibi... bakır sarısı saçların vardı. boya ama...
nazancım valla bana bunları gorumcem yaptırdı :) aynı sitede aynı blokta oturuyoruz yanıbasımdaydı sagolsun ab lam gibi herseyi ben ona bıraktım. o banoyya ait herseyi hazırlar getirirdi ben bebebgi tutardım o yıkardı:)) yani o organize etti bir oglu var buyuk onunda. o icme suyunu kaynatmak gerek deyince karısmadım ugrasanda oydu zaten ama komik geliyor su ankonusuyoruzda onunla:)))
ama demin yukardada yazdım alıssınçocuk mikroba olayına bende kesinlikle katılıyorm
ama ilk uç ay alısamaz alısmaması gerek. çok hassas donem.
kızımı eminim oglumdan dahada rahat bakıcam buyutcem ama ilk aylar yine geçerli ha içme suyunu kaynatmam :)) o abartı idi kabul ama diger islemler yine aynen olacak. sonra hastalıkla dr dr gezmekle ugrasmak istemiorum.
holeyyy hafta sonu evimi gideceğim..yarın hafta sonu..sabah taze sıkılmış meyve suyumu içeçeğim..kitabımı okuyacağım yürüyüşe çıkacağım ohhhhh
ya nazannn
çok omursun yaaa:))) kahkahalarla guldum burda yan masadakiler bakıyor. allah da seni guldursun nerden kafanda boyle seyler oldu da nası gorudn bu ruyayı boyle:))
çocugun babasıda belli değil demekki esra bak gordunmu :))))))))))
demek evrim in evide gazi emir değil :))))))))) ay koptum varya
daha ne detaylar vardı da, toparlayamadım. malum yoğunluktan yazamıyorum. ama 11 nisan saat 13.00 de bakırköy madoda buluşunca anlatırım. kesinleştirdik mi İSTANBULLU HAMİLELER?
buarad bu profil foton da çok hoşmuş. gerçekten çok fotojenik bir gülüşün var. ben de fena bakmam kameraya... fotojenik olduğum söylenir.
bi dip not daha bebekleri o bebe havlularına banyodan sonra direk sarmıyorduk yine benim titiz gorumcemin tavsiyeleri ile:) mermersahin denen kumastan o havlu boyu kadar kesip iki kat yapıp dikiliyor havulunn içine onu seriyorsunuz ve bebek onla sarılıyor oncehavlunun kuması direk temas etmiyor
gerci csu an havlular falanpek bir yumusak ama yine hatırlatayım sabunla yıkanınca o kadar yumusak olmuyorlar:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?