yukarda yanlış anlamadıysam bi karışıklık var..dr.lar kanın durumuna bakarak kan hap veriyolar...benim kanım düşük mesela..her gittiğimde kan hapını düzenli alıyormusun diye soruyor..benim de bi arkadaşım vural beye gitti..mesela onun kanı yüksek çıkıyodu sürekli..vural bey ona sadece haftada 1 al kan hapını demişti.
eleviti sordum ben dr.a.....düzenli besleniyorsan gerek yok dedi...ben de dedim omega3 hariç düzenli beslendiğime inanıyorum...o da bana onun üzerine omega 3 takviyesi verdi..artı olarak omega3 alıyorum yani...
bence sen gittiğinde bir daha sor..neler yediğini söyle...beslenme düzenine göre bakalım ne diyecek..
ESRAKO:
kız ismi danışmışsın;
DERİN bence hiç güzel değil... yani manasına bak.... olmaz o.... ECE de çok yaygın. NAZ gibi. ben de NAZ dan vazgeçirmeye çalışıyorum eşimi.... biz de hala arayıştayız, ama öte yandan dilimiz çok alıştı naza... GONCA ya da GÜLRU nasıl senin kız için? ben koyamıyorum soyisimden dolayı.
katıl tabii şekerim. Bak ne güsel burası :))
AFTABRU çok şekersin, gene iltifatlarını sakınmamışsın. Seni seviyorum, muccuk a.s. Ama benim o çok beğendiğim Derin ismini nasıl kötülersin kaydirigubbakcemile ?
Esracım sen daha öncede bu konuyla ilgili bilgilendirmeler yapmıştın ama ben o sayfayı bulamadım ilk aylarda ne kullanılır kıyafetleri neyle yıkanır hacışakirle sebamed mi önermiştin tam emin değilimBi daha kısaca bu konuya değinirmisiniz örtmenim :) Bide bu jonhson yenidoğan paketini kaç aydan sonra kullanmayı tavsiye edersin?
Esracım.. bebek ıcın en basından berı bebek deterjabları ıle camasırlarını yıkayabılır mıyız.. yoksa o hacısakır sabunlarını camasır makınesı ıcın de kullanabılır mıyız?? Bır de yumusatıcı kullanılmalı mı??
yukarda yanlış anlamadıysam bi karışıklık var..dr.lar kanın durumuna bakarak kan hap veriyolar...benim kanım düşük mesela..her gittiğimde kan hapını düzenli alıyormusun diye soruyor..benim de bi arkadaşım vural beye gitti..mesela onun kanı yüksek çıkıyodu sürekli..vural bey ona sadece haftada 1 al kan hapını demişti.
eleviti sordum ben dr.a.....düzenli besleniyorsan gerek yok dedi...ben de dedim omega3 hariç düzenli beslendiğime inanıyorum...o da bana onun üzerine omega 3 takviyesi verdi..artı olarak omega3 alıyorum yani...
bence sen gittiğinde bir daha sor..neler yediğini söyle...beslenme düzenine göre bakalım ne diyecek..
Esrako..ben de yumuşatıcı meselesini merak ediyodum...Dalin'in yumuşatıcısı var mesela...zararlı mı nedir tereddütte kaldım..
canım diyorum ya ben deneyimliyim tamamda bilgilerim eskimeye baslamıs:) teknolojinin gerisinde kalmısım. yoktu eskiden bebek yumusatıcısı yok bebek deterjanı falan filan. tek hacısakir granul sabun vardı herkes onla yıkardı:))) ay yaslı teyzeler gibi konustum.
ama bebek için diyorsa en azından bir ay sonrasında hemen olmasa bile kullanılabilir. çocuk dr u danısmak için en uygun kisi olur bu tarz konuları ben sahsen çocuk dr una dasınırım diye dusunuyorum.
Benim kan değerlerim iyi çıkmıştı ama haftada birde olsa kan hapı vermedi bana. Dediğin gibi -eğer unutmazsam tabi- sorayım ben yine Vural Bey' e.
çingenem ben matematik öğretmeniyim. kötükedihüso kötükedihüso kötükedihüso Hemen hemen herkesin baş belası :)
Canım bak bu sayfaya gir, eminim orada aradığını bulacaksın. Takıldığın şeyler olursa gene yardımcı olurus. Anlamadığın yerleri çekinmeden sorabilirsin :))
Sık Sorulan Sorular / Cevaplar - Kadınlar Kulübü / KADIN KADINCA KADINLAR KULUBU
ay gonca yı berke de çok istedi bir ara biz begenmedik gul lu isimlerle de pek aram yoktur ç içek isimlerini sevmiyoruz karı koca:)
derin e kimi çok harika diyorkimi hayır ııhh olmaz diyor yahu kimsenin zevki kimseye tutmuyor ben nasıl isim sececeğim bilmiyourmmmmm.
:)))
eylemcim
omo nun baby deterjanı oldgunu bugun ogurendim:) çok uzak kaldıgım için bebek bakımı konusundan ne de olsa 9 sene oldu. incelemek gerek omo nun sitesinden içerigi hakkındane yazıyor vs eskiden yoktu boyle seyler bebek yumusatcısı bebek camasırı detarjanı falan yoktu . haliyle hacısakir in granul sabun diye satılan sabun rendesini alıp onla otomatikmakinada yikamıstık . ama simdi omo baby var ilk gunden bebegininzin camasırlarını yıkayabilirsiniz diyor demek ayrı bir urun.
bu arada camasır makinamiz bozuldu 12 senenin sonunad ve dun yeni birtane aldık. onda mesela yeni teknoloji ekstra durulama var hassas tenli kisiler için yada bebekler içinmis çok hosuma gitti tam isabet dedim zamanlama super makina iyiki bozuldu:)
yenidogan paketi adı altında artık daha hassas daha kaliteli uretim yapılıyordur bir 9 sene oncesine gore bence. ha ilk aylar yine sebamet bebe sabunu ile yıkarım belki bende kızımı ama bir kaç ay sonrasında yenidogan sampuanı falan kullanabilirim.
yukardada yazdım evrimcim iste bebek deterjanları yeni çikmis haberim yeni oldu tam bir bilgim yok. ama adı usutnde bebek deterjanı ise bence yıkanır yani ben zaten daha bir gozu karayım ikinciler rahatbuyutulurmus mantıgında direk bunla yıkarım sanırım eminim granul sabuna gore daha guzel kokar camasırlar. ama guzel koku demek parfum içermesi demek o da iyi değil bilmoyrum belkide guzel kokutmuyordur. yumusatıcı kullanılmıyordu benim zamanımda demem gerekli yine diyorum ya su anda yeni hassas seyler çıktımı yumusatıcı olarakda onuda bilmioyrum. ama geçmiste hayırr. çunuk deterjan niye kullanmıoyruz cildini tahris edebilir diye saf sabun kullanıyoruz e deterjan kullanmazken yumusatcı da olmaz tabi.
ama geçen vernel in baby sini gordum sanki artık boyle seyler uretilmis galiba.
mercimekim
benim simdiki dr umda oglumda gittigim dr um da kan ilacı ayrıca veriyor.
tek fark oglumda gittigim dr iyi besleniyorsan yemek yiyorsan duzenli elevit vs multivitamine gerek yok demisti. bu ara cinsiyet için ugittigim cesitli dr larada vitaminleri sordum çogu aynı seyi soyledi tek demir verdi.
benim kendi asıl dr um elevit veriyor demir vermiyor:)
bense su an hem elevit hem demir i içiyorum
kan hapının fazlasının zararı oldugunu okumadım. o yuzden ikisinide içiyorum yan etki yasamadgım için rahatca içiyorum.
ama çogu dr kan durumuna falan bakmadan demri hapı veriyor fiks bu gebelikte.
benimde bebek odam kocişin sinema odası olucaktı orda sistem kurmuş kendisine duvara yansıtıyo bi perde var heneyse o zımbırtı ben zati teknoloji özürlüyüm orda kurtlar vadisini izliyo arkadaşş,bi sinemaya doğru dürüst gidemiyoruz sayesinde sinir oluyorum,çok yalvardı yakardı odama dokunmayalım diye mecburen oturma odasını yapıcam ordaki oda takımını sinema odasına atıcam..
ama defnecim kitaplığı nereye atcann en kıymetlii şey benim için kitaplığım onu elllemem hayatta
Mercimekim ben akşam bi arkadaşıma uğramıştım oda 9. ayına girdi Cahit Tüvere gidiyodu normal doğum istediği için devlet hastanesine gitmiş neyse ordaki dr kan hapına elevite devam demiş arkadaşta ben sadece elevit kullandım kan hapı hiç kullanmadımki demiş. Hamileliğin ilk ayından itibaren kullanmam lazım demiş. Bende eleviti Vural Beye sormuştum ii besleniyosan gerek yok demişti sanırım sende sadece gyno ferra sanol kulanıyorsun sana bu konuda bi açıklama yaptımı sadece bu hap bizim için yeterlimi acaba?
Bilgi sahibi olan arkadaşlar varsa yanıtlarsa sevinirim.
nası yani? kan hapı=demir hapı=ferro sanol....kullanıyorum demiştin sanki..
aaa matemetik öğretmenimisin..çok güzel yaa..hayellerimin mesleği..ne mutlu sana...
bikaç gündür mide yanması şikayetim iyice arttı..ne yesem midem yanıyor...elimde gavisconla geziyorum artık...hep böyle devam ederse yandım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?