2009 Anneleri Bebişleriniz Konuşabiliyor mu?

shrylz

Nirvana
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2008
810
628
648
46
kuzumun "anne, baba, su" diyeceği günleri iple çekiyorum. çok mu erken acaba? sizin bebeişlerde bir gelişme var mı?:hulya:

biz emme diyoruz inne diyyoruzzz ama net birşey yok :))) daha çok hareket merkezimiz geliştiği için herhalde sözel zekaya sonradan geçeceğiz :))

benimkide anni der gibi birşeyler diyo ama heveslenmiyorum genede,,baa,,,buuu..gibi sesler çıkarıyor..net bişey yok bizdede..

deeddde,addda,haddi,dddeeedd gibi şeyleri ben söylüyorum o da söylüyor..
bilinçli değildir ama bunları söylerken bile çok tatlı aşkım:asigim:

Benim kızımda uykusu gelince eeee diyor susayınca buuuuuuuuu diye bağırıyor 2 defada anne dedi herkesinki baba dede der bizimki daha onları demedi :) tabiki anne kelimesini bilinçli demedi. ben kızımla konuşurken annem kelimesini çok kullanıyorum galiba kulak dolgunluğundan kullandı bu kelimeyi. birde 2 aylıkken meme diyordu şimdide meme demeye devam ediyor maşallah kızıma emeklemeyi beceremiyor ama enazından 2 kere anne dedi bende bununla avunuyorum :)

benimki uykusu gelince kendine ninni söylüyor benim annem canım annem diye.sabahları kahvaltıyı hazırlayıp beni çağırıyor.babsına politik yorumlarda bulunuyor banada akşama ne pişirsem diye tavsiyede bulunuyor.şimdilik bu kadar.e öğrenecek tabi zamanla herşey şakkıdı

hay maşallah bebişine Allah hepimize nasip etsin ne diyelim :)

şaka bir tarafa benimki de uykusu gelince e e eee diyor.hatta garip bir ses tonuyla boğazı ağrımış gibi.bazende coşup bağıruyor çığlık atıyor ninni söylerken :) doğduğundan beri anne diyor sanırım ağlaren çıkardı bu sesi baktı herkes geliyo devam etti.yani bilinçli bana karşı değil.ama babasını biliyor ona bab- ba diyor.konuşamasada balıkları biliyor mesela yiyeceklerin adlarınıda ve suyuda biliyor.istemediği şeye ağzını açmıyor ama tabi isimlerini söyleyemiyor.arada ded-de,ge,ve gibi hecelerde çıkarıyor.

incim benim güzel kızım,alyayada ders verirmi acep:sinifsinif:

dedede diyor sinirlenine bööööö diyor..... acıkınca susayınca bapbap diyor o kadar :))) aşkım benim

demircikte ınne diyor uykusu gelince ninni söylüyor eeeeeeee diye birşeyi istemiyorsa ıı ıhhhh diyor susayınca burnnnn diye bağırıyo rbu kadar şimdilik....ama çok tatlı yaaa konuşsunlar artıkkk......

ozan küçük yaramaz aşkım baba,dede,mammm,ınne ve de de de diyor ben yanındayken odadan çıkınca gel gel demek maksatlı diyor deedee diye. bişey istemeyince ıhhh ıhhhh diyor uykusu gelince eee eee diyor. bizden bu kadar

ada uykusu geldiğinde eee ee diyor anne diyor bir kere de baba dedi

Bana : Ammeee diyor
Baba diyor
Dedddeee diyor
ge ge ge diyor
bukadar
sinirlendiginde iiiihhhhhhh diyorr...

bizimkinde de daha bi numara yok bazen anniiiii diyor çığlıklar atıp gülüyor bazen bişeyler söyliyecek gb oluyor ama pek anlaşılmıyor şimdilik gözlemdeyiz hala

Benim oğluşda deddeeee diyor ellerini açıp kapatıp gee diyor.Gırtlaktan gggg diye gargara yapıyor. Elimizi ağzına kapatıyoruz aaaaa demeye başlıyor hani yapılırya el ağıza vurulur zılgıt gibi ses çıkarılır onu öğrendi..Arada anne gibi bişey diyor ama tam değil.

ooo maşsallah bebişlere benım kuzum daha bugun de de day day gibi heceler cıkarmaya basladı baskada bı numarasını goremedık henuz uyuturken nınnı soylemiyosan soyle der gıbı kendısı eeee dıyo okadar bakalım bızde 4 gozle beklıyoruz baba anne demesını bilinçsizce soyluyo bıle olsa oda cok guzel:))

fatıma ecrinde annnnn neeeeee diyo acıkınca ham mamamam veya emmmm diyoo uykusu gelince eee eee eee diyo kafasını iki yana salllıyo
bababa diyo bide bu aralar bolca ağlıookaydirigubbakcemile3

valla canım benim prensesde mama dada dede bebe bunları çok güzel diyor bayılıyorum hele aynada kendisini görsün tamam artık nasıl konuşuyor durmadan kelimeleri bile birbirine karıştırıyor çok güzel oluyor valla pamuk şekeri...yatarken kendisine eee eeee yapıyor birde

çok tatlılar çok.Allah esirgesin.ecrinde anni...deedee..ba-ba...inngı..diyor birşey isteyincede ıhhh yapıyor kuzum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…