2009 Anneleri Bebişleriniz Konuşabiliyor mu?

,
adde yni anne
abi
baba
del del
sinirlenincede ıhhhh diyor

bence konuşma olayı dişlerle alakalı arkadaşlar.benim oğlumun henüz hiç dişi yok.onun için bazı seslr çıkarıyr,bağırıyor ama anlamsız.alt ve üst iki diş çıkınca çıkardığı sesler de anlam kazanacak.

bugün televizyondaki canavarcık by bye dedi bizimkide ona ba baaay dedi :) şok oldum :)

Bana : Ammeee diyor
Baba diyor
Dedddeee diyor
ge ge ge diyor
bukadar
sinirlendiginde iiiihhhhhhh diyorr...

bizim repertuar rüya hanımla aynı...
gel
dede
baba
anne (anca arkamdan bağırıyor ..kaydirigubbakcemile)
yüzüme şöyle bir cicik cicik anne demedi.:sinifsinif:.. başı sıkışınca gel beni al gel beni kurtar...

bizimki sinirlenince nem nem mem mem diye söylemerek ağlıyor....

ayyy konuşacakları günü nasılda bekliyorum...

bu arada defne bursada konuşmaya başladı. cin başımızakonuşması hızlı olmuyor kalabalıkta daha çabuk açılıyorlar... evde yanlız olup konuşmayanlara duyurulur...

Bu (su)
abu (babasını boyle Çagırıyoruz)
hummamma(acıktım)
sınırlenınce ınhhhhhhh dıyoruz sımdılık bu kadar

baba
anne
gel gel gel
cici
dede

bu tarz seylerı soyluyor.
Bır kere kayınvalıdemle beraber duyduk. Papaganımızın adını soyledı. Çapkın dedi :)

bizimkinin tek kelimesi dede sürekli dede dede bu sabah ilk defa gayet net bir şekilde baba dedi çok şaşırdım konuşsun yürüsün istiyorum hemen görelim güzel günlerini inşallah:)

dede
baba
ayye(bu ben oluyorum)
deeel del(gel gel)
gaga
gogo ne demekse artık
oyuncaklarını yanında taşımak istiyor baze
daha canlıyla cansızı ayırt edemediklerinden onunla gelecek sanıyor..geriye dönüp hadiii deeel del diye bağırıyor

benim pamığımında çenesi çok sinirlenince kuvvetli çığlıklar atıyor
özellikle kucağa alınmadıysa sabah ben işe giderken
ilk kelimesi baba oldu
bana emme diyor yanlız bunu sadece ben anlıyorum emme diye ağlıyor emziğini
veriyor eşim annem filan anlatamadım bitrülü emme benim diye :))
mama ve nenne diyor annanensi be babannesinden bahsediyor sanırım :))
buaralar da dedeye taktı alkış yaparak dedeliyor kuzum

kızım dedde ded ded dedde..demeye başladı 1-2 haftadır..geçen günde evet der gibi bir kelime çıktı ağzından..hayırlısı bakalım...birde sürekli dıss dıss dıss dıs deyip duruyor..uzun havada çekiyor...ooooooooooooo aaaaa diyee:)))

bilinçli değil ama anni baba hatta kime seslensem gel diye oda sesleniyo yeni altını değiştireceğim zaman yat diyorum yatıyor emekliyor tutunarak yürüyor 1saniyeayakta duruyor hatta 2adım atıyor yürüyemiyor reklam hastası bayanlar neler yediriyorsunuz iştahları nasıl vitamin veriyormusunuz

benim kuzumda hala anlamlı bir kelime yok. her gün "anne" diye talimler yapıyorum ama yüzüme bakıp gülücükler yapıyor yalnızca kaydirigubbakcemile3 iştahına gelince canım hala çorba ile karnımızı doyuramıyoruz birkaç kaşık yiyip ağzını kilitliyor. ek besinleri tadımlık olarak kullanıp mamayla karnını doyuruyor.mirmirmirmir

Ada hanım
baba
anane
vava
aga
oooooooo
aaaaaaaa
diyor ama hala anne demiyor çok nadir anniii diyor bikaç defada gel ve hadi dedi
ona kitap okuyorum bazen ben susana kadar oda söyleniyor tepki gösteriyor bağırıyor
tek başına ayakta durabiliyor ilk arabam ile yürüyor koltuklara tırmanıyor ve koltuklardan iniyor
tam bi sıpa oldu yani canıma okuyor

19 mart doğumlu egem

dede,baba,hadi diyor.anneyi üzüldüğünde veya hastalandığında diyor ya da bişeyi isteyip de alamazsa diyor.gel gel yapıyor elleriyle.ay bebeğim benim ya:) hepsine maşallah

benim kızım 10 mart doğumlu yavaş yavaş başladı konuşmaya maşallah diyeyim. baba , dede, gelgel mutfağa gidiyor mama diyor çok sevdiği bir bebeği var ona bebebebe diyor. şapka ve montunu görünce ellerini başına koyuyor atta atta diyor derdini yavaş yavaş anlatmaya başladı .

ama inci dişlerimiz hala yok

canım kızım yalnız kalınca beni çağırmak için anne gey(gel demek istiyor ) diyor . baba ve dede kelimelerini çok sık kullanıyor birde kendi kendine çok konuşuyor bişeyler anlatıyor ama ben henüz çözemedim söylediklerini :)

adım yasemin oğlum ya de min diyor:) eşimin adı fatih ona da a tih diyor:) büyük bir tane oyuncak ayı var onun adını da fatih diye tanıtmıştım oğluma.oğlum ona babadiyor babasınba da a tih dede dede lafını eksik etmiyor anneyi de birşeyi çok isteyince söylüyor.bi de tam anlamıyorum ama heceleri,kendi kendine aralıksız beş dakika konuşuyor geveze anası kılıklı:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…