2009 Anneleri Bebişleriniz Konuşabiliyor mu?

valla maşallah bebişlerinize. benim oğlum da mart doğumlu ama hala anne diyemıyor. o kadar ugrastım kı anne demıyor. ısrarla anne deyınce baba diyor. söylediği kelimeler ise baba, dede, gel, git, hadi, attı, mama,bebe, cıss gibi gelimeler söylüyor.anne demiyor ama ısrarla.gelişimide çok ıyı bır cocuk aslında 3 ay önce falan benim söylediklerimi taklit ediyordu. 1-2-3 falan dıyordum o da benım gıbı demeye calısıyordu ama durdu. anlamadım. siz anne yi nasıl ögrettiniz? veya diger kelimeleri zemuszemus

Ali Tuna da bu aralarr anne demeyi bıraktı. Bir ara anne dilinden düşmüyordu

en çok ve en net kelimemiz ANNE:)) ama benden ziyade anneannesine diyor...gece uyandığındada anne anneee diyerek beni uyandırıyo:))

ılk babayla basladık daha bu ay anne demeye basladı ama en pnemlı kısılerı dede ve baba anneyi aglarken soyluyo bası sıkıstıgınsa yaniii:)

malisef kuzum hala anne demiyor. ısrarla suratıma bakarak baba diyor. sanırım beni babası sanıyorkaydirigubbakcemile3

benim kızım sadece başı sıkıştığında anne diyor,
ama en büyük problemimiz bu değil :) babasına dede diyor :)
inatla dede diyor inanmazsınız.
biz baba dioruz o dede diyor, biz daha yüksek sesle baba dioruz o aynı bizim tonumuzla dede diyor,
aaa kızım babbaaa dioruz, oda aynen şöyle diyor: aaaa deeddeeeee :)
adamacağızım çatladı, ben de gülmekten çatladım ama meleğim çok ısrarcı :)
sanırım babasıyla aramdaki yaş farkını (7) belirtmeye çalışyor :)

:roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol:

:roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol:

işte benim gülmemi tanımlayacak şekil, ben işte olduğum için uzun uzun şekil seçemiyorum. tam anlamıyla böyle gülüyorum ama :)
ya hakkaten napıcaz bilmiyorum, bizim dedelerimiz uzakta, ilk sesler çıkarmaya başladığı sıralar bi ara babamlara kalmaya gitmişim, bizim kız dede demeye orda alıştı, başka şeyler söyletmeye çalıştığımızda babam "karıştırmayın çocuğumun kafasını, o dede diyor o ona yeter" deyip durmuştu. okuyup üfledimi ne yaptı anlamadım :):) baba lafını dedirtemedik kıza ya. biz ne zaman baba desek yukarda anlattığım gibi oluyor :)

ya sadee benim kızım babaya dede diyor sanıyordum.babası deliriyor bu duruma çünkü çok net anne diyor kızım bak babaya dediğimizde gülüp dede diyor bizle dalga geçiyor sanırım çünkü bizim onu duymadığımızı sandığı durumlarda sessizce baba diyor.

bu çocuklar neden böyle önce söylediklerini şimdi söylemiyorlar,benim kızımda anneanne,baba,dede ile balsadı şimdi onları söylemiyor gel,kalk,aç,abii,by by,ver, bunları söylüyor yeni öğrendiği iin söylemek hoşuna gidiyor herhalde diğerlirini unutmamıştır inşallah,tekrarlatmaya çalışıyorum çok nadir baba,dede,anne diyor...

Bizim minnoşun kelime dağarcığı manyaq:))))
ama en bombası popo dio hahahahaha e anasının kızı olsun o kadar :))))
anne,baba,dede,gapı,agapı(ayakkabı),gapat,aç,dur,abo:))) ama en güzel ismini söylemesi Adaaaa die bi baağırıyo:))

bizimkide dede baba..ala..üge(halası müge).gel.en güzeliiidee annee diyoorr..

anaaaaa,
kız bunlar bizle dalga geçiyolar vallahi,
çünkü aynısını bizim kız da yapıyor,
bab baa diye fısıldıyor bazen oyuncaklarıyla oynarken.
ama gel gelelim babası kulağına sürekli baba baba baba diyor bizim kız kafasını kaldırıp babasının gözlerinin içinde bakıp deddee diye gülüyor.
daha bu sabah babası "bilinçli yapıyo bu sıpa bunu" diye delire delire işe gitti.

reyyana geçen gün babası kızdı bi kutu vardı onu devirdi diye 1gün sonra ben kutunun yerini değiştiriyordum hızlı hızlı yanıma geldi parmağını sallıyor "baba hıı" diyor ama babasına hala demiyor bunu.babasını gösterdim bak baba dedim dede dedi sonra dedesine döndü onuda gösterdi dede diye bir babasına dönüyor dede diyor bir dedesine dönüp dede diyor delikafaduldendelikafadulden

bizimki herşeyi anlıyor maşallah,ve biz ne yaparsak aynısını yapıyor.mesela ben ona bazı şeyleri yasakladım parmağımı sallayıp ııı diyorum şimdi o da aynısını yasak olan şeylerin yanından geçerken yapıyor.mesela vileda kovasının yanından geçerken dokuhnmuyor ııı diyor parmağını sallayıp.sonra kendisinin yapmamızı istemediği şeylerede ııı diye bize kızıyor.mama vermek istiyorum mama ııı diyor:)))kötü alıştı.baba,anne,dede,abi,tiktak vs vs vs aklıma gelmiyor hepsi ama 10-15 kelimeyi bilinçli olarak söylüyor.bebeklerini sallıyor mama veriyor ağızlarına.su içiriyor.tabi söyleyerek mama veya buu diyerek veriyor.sonra 4 aylıkken emmeyi bıraktığı halde meme deyip,göğüslerimi göstererek ağzını şapırdatıyor,özlemiş herhalde:):) :)

kızım soru sormaya basladı sürekli BU NE BU NE diyor sorduğu şeyi söylüyorum tekrra soruyor 6,7 kez sorduğu oluyor bazen bıktırıyor ama yinede cevap veriyorum

bizim kız çok alem basbaya biziimle sohbet ediyor kendi dilinde bişeyler konuşuyo bazen mimikleriyle kızıyo bazende konuşup konuşup kahkaha atıyo bende anlıyomuş gibi onunla gülüyorum çok hoşuna gidiyo sanki cümle kuruyo hayret bişey çok bilmişolcak çok abisine kızınca bağırınca oda abisine kendince bişeyler söyleyip aaaa abii diye kızıyo biz kopuyoruz orda tabii babası ona kızınca baabaaa diyip cilve yapıveriyo babada dayanamıyo tabii parmağında oynatıyo bizi yaa gel git abi baba canı isterse anne yoksa aba bebe by by atta daha da aklıma gelmeyen biçok şey söylüyo ama muhabbetine doğum olmuyo hiç susmuyo resmen bizi taklit ediyo sıpa

benim sıpa 6 aylıkken anne baba dede meme mama anneanne dedi sonra bir sustuk sadece canı isterse demeyebaşladı ama son zamanlarda tekradan başladı zaten birsürü bişey söylüyo ama kendi diyo kendi anlıyo bişey istediği zaman elimizden tutup götürüyo sinirleniyo ıhhıı ıhhhııı diyo anlatıyo bişeyler bide sayı sayıyoruz 1-2-3 diyo ama en çok 2 demeyi seviyoo ha tabi bide en çok duyduğu kelimeyi söylüyor hayıy diyo :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…