2009 Annelerinden Bursa'da Oturan Var mı?

ii akşamlar kızlar..sizlere bişi danışmak istiyorum..ben oğluma henüz mama sandelyesi almadım,evim küçük old. için de kararsızım..sizlerin mama sandalyesi varmı? kullanışlımı? yenisini almak yerine netten ikinci ellere baktım 50-60 a var gzl,bide kuzenimde vardı büyüdü bebekleri ona sordum bakalım o verirse onu kullanırım bide nette bişi gördüm çok kullanışlı geldi..sonrada masa sandalye oluo..hemde burda bursada yapıomuş adam..fiyatda ii 65..sizce alimmi?

slm kızlar geçmişi pek okuyamadım kusurabakmayın.bugün dr ya gittik ecrin çooooooooooook ağladı morardı resmen saolsun doktorumuz çok anlayışlı sakinleştirdi sevdi falan.dr muayene ederken çook korktu.birde aşı olunca yavrum iğneyi görür görmez acıyor demeye başladı sonra bir çığlk hala kulaklarımda bir süre acır korkusu ile yürümedi.arzucum hepatit aaşısı cnm 18. ay ve 2 yaşında olacakmış.6 ay arayla yani.18.ayda olanı vurulduk.
doktoruzmuzla uzun uzun konuştuk özerklik döenmi hırçınlık yapacak dedi size düşecek ilgi daha çok isteyecek dedi kiiii öyle zaten.hoşgörülü ve sabırlı olun dedi ve tutumunuz aynı olsun dedi.polen için illaki şart değil dedi ama az dozlarda verilebilirdedi ama belli aralılarla alerji riski varmı yokmu diye.verin demedi yani şu aşamada. polen içeren vitamin varmış riski daha azmış onun ismini verdi.kilomuz neredeyse alt sınırlarda zarif dedi::) hep böyleydi böyle devam edecektir kafanıza takmayın dedi.yastık kullanmamay şuan devam dedi zaten yatağın altından yükseltiyorz.dişlerin sıkıntısından bahsetti.şimdilik aklıma gelenler daha aklıma geldikçe paylaşırım canlarım.ecrin uyudu şimdi biraz işlerim var yarın eve mobilyacılar gelecek biraaz taşınmadan yapılacak işler var onun için evi toparlayacağım.çoook öpüyorum

esracım cnm biz chicco kuullanıyoruz ama epey büyük uzun vadeli diye aldık memnunum ama küçük lanalrda sorun olabilir cnm.ama odediğin sandalye kullanışlı ise fiyatı iyiymiş.
meltemcim eviniz mis gibi olmuştur.ozaman biz batıralım:):)
hülyacım arzucum öpüldünüz sizlerde

merhaba kızlar nasılsınız ?
benim oğlum ilk defa kucağımda uyudu şaşırdım kaldım
bu gece uğraştırmadı ilk defa maşallah kuzuma
polen için doktora sorayım bari , sağolun kızlar yazmışsınız hepiniz

meraba canım.ya adece parol kullanıyorum demşşsinya.bende migren var ve parol asla etki etmiyo.yarımda olsa majezk atıyorum bazen.ama atmasam mahvoluyorum.acaba ne gibi yan etkileri oluyo kuzulara biliyo musun?
meltemcim bilmiyorum yan etkilerini ama ağır bir ilaç sonuçta aynen süte geçiyor
doktora sor istersen , Allah yardımcın olsun, kuzununda dişleri çabucak çıksın

canım bizdede var ama yusuf kayra oturmuyor hiç, süs duruyor, üstüne tırmanıyor tepsili kısma oturup ayağa kalkmak istiyor , eziyet yani, kuzenindekiyle dene istersen oturmassa boşuna masraf yapma derim ben

Geçmiş olsun canım, aşı çok zor ama mecbur işte
bizimkide öyle herşeye itiraz etmeye başladı erkenmi giriyor bu döneme acaba
ecrin manken gibi formuna dikkat ediyor prenses :)
ben yastık kullanıyorum hep ve hiç bilmiyordum zararlı olduğunu,
ama gece emiyorya uyuyor tabi emerken yastıkla biraz kaldırıyorum başını hani genzine falan kaçmasın diye
sanada kolay gelsin canım

ya zeynepcim aynı doktor eymen 5 günlükken başının altına ince yastık koyun dedi bize bu ne tezat anlamadım ben
ben şuan bahar hastanesinde ayla hnma götürüyorum çokta memnunum

Eemelcim cnm için rahat olsun yastık zararlı demek istemedim elbete öyle değildir.bende bazen öyle yatırıyorum.ama ben çoğu zman yastık kullanmıyorum tercih ettim evet cnm haklısın emerken başlarını yükseltmek lazım yoksa Allah korusun orta kulak iltihabı olur.aman aklına takılmasın üzülürüm

canım bildiklerimizi paylaşçaz tabi , sağol söylediğin için
zaten ince oluyor bebek yastığı birşey olmaz herhalde
nagişin doktoruda kullanın demiş bak
bu doktorlarda bir karar verse artık

canım benim oğluşum sabit durmayı sevmediği için ben iyi bişey almak istemedim.ikea dan aldım.30küsurdu sanırım.çokta kullanışlı ama öyle sonradan sandalye falan olmaz yani.bide evin küçükmüş bu katlanamıyo o tarafı kötü olur senin için.ama ben iyiki almamışım oğlum arabasını ve araba koltuğunu sevmediği gibi bunuda hiç sevmedi :) ama senin dediğin o fiyata çok iyi.onu alabilirsin

ya bu kuzucukların dr lardan çektiği nedri böyle:))bizde dr daydık bugün.kansızlık vardı tekrar bakıldı.nasıl ağladı kuzum.hastaneyi ayağa kaldırdı resmen.zaten ağlamamız mşhurdur:)demek yastık kullanmıyosunuz.ben yatık kullanıyodum ya bende kullanmıyım ozaman benimdaha çok erken.nedn kullanılmıyomuş peki? canım bu arada taşınıyomuşsun.hayırlı olsun yeni eviniz.taşınma işlemi ne zor olur şimdi çocukla.bizde seneye taşıncaz inşalah.şimdiden düşünmesi bile kötü.kolay gelsin sana...

evet canım mis gibi oldu.evim feda olsun canım.gelin batıralım inşallah:)

esracım bizdede chicco mama sandalyesi var kızım ecrin hiç sevmedi zorla oturtuyordum biryere bağlı kalmayı hiç sevmiyor şuanda mutfakta süs niyetine duruyor ben boşuna para vermişim büyük hevesle almıştım oysa...

zeynepcim hepatit aşısını doktorumuzda sağlık ocağıda 2 yaşında başlanacak dedi siz niye erken vuruldunuz kafamkarıştı canım. ayrıca geçmiş olsun şu aşılar bitsede fıstıklarımızın canları acımasa, annelik işte kıyamıyoruz ağlamalarına...
canım ecrinde bana aşırı düşkün olmaya başladı bütün gün yan yana kucak kucağa olalım istiyor demekki bu dönemdede bunları yaşayacağız.

kızlar bende yastık kullanmıyorum muhtemelen 2 yaşına kadarda kullanmam.

meltemcim geçmiş olsun sendede kansızlık varmı ?kansızlık anneden geçer diyor doktorlar.bebişin nekadarlıktı? pekmez tavsiye edecektim. eğer pekmezi yedirebilirsin yada sulandırıp içirebilirsen kansızlığa çok yararı var. ama süt ürünleriyle beraber verme etkisini azaltıyor canım.

nagihancım geçmişi tam okuyamamıştım görmemişim canım. geçmiş olsun oğluşuna. umarım şimdi iyidir canım. nagiş üniforma eminim çok yakışmıştır ah birde bizde görseydik seni canım.

canım bende yok kansızlık.kan damlalarımızı biraz aksatmıştım ben oyüzden oldu sanırım.8.ayımız yeni bitti canım.pekmez veriyorum hergün.kulağımızdada kızarıklık varmış.üst dişlerde geliyo.sanırım bu kansızlıkta huzursuzlk yapıyomuş.hepsi üst üste geldi gecemiz gündüzümüz karıştı iyice.bu beişler büyüsede şu sorunlar bitse artık.grçi büyüdükçe dertleride büyürmüşte :) kurtulşumuz yok artık.kuzucuklarımıza feda olsun herşey:))

kansızlığın senden geçmediğine sevindim çünkü aşılması daha kolay. ay şu dişler yokmu bizde çok çektik ecrin çok zor çıkarıyor dişlerini, ne gece ne gündüz uyuyabiliyorduk hoş şuaralar fazla ağrımız olmuyor maşallah diyeyimde böyle devam etsin. dediğim gibi şuan senin yaşadıklarını çok iyi anlıyorum Allah yardımcınız olsun. ecrinin dişi ağrıdığında soğuk dişlik daha doğrusu donmuş dişlik veriyordum anca sızısını alıyordu yetmediği durumlarda dentinox gel kullandım kısa sürelide olsa ağrıyı keserek uykuya dalmasını sağlıyordu. günde 3 defa kullanılıyor doktorumuz vermişti. eğer kullanmadıysan öneririmcanım

unutmadan söyleyeyim bebişler büyüdükçe sorunları dahada büyüyor acele etme istersenkaydirigubbakcemile3 canları sağolsunda seve seve uğraşırız dertleriyle. Allah büyük dertler vermesin canım.

günaydın şekerler oh bakıyorum akşam kavnatmışsınız siz neden yatmadınız bakayım
dün doktor günüymüş desenize bizde dün doktordaydık kendım için kan tahlili yaptırdım .gitmişken oğlumuda baktırdım üst solunum yolları enfeksıyonu olmuş kuzum

esracım canım senın oğlum bır yaşına basmıştı değilmi mama sandalyesi almak için biraz geç sanki beım evde var canım arada oturuyoruz. ama daha masaya çıkmak için bir araç olarak kullanıyoruz.ama bir tanıdığında varsa odunç al başta oturup oturmayacağına bakarsın boşuna paranı sokağa atma .

zeynepcim kıyamam ben sıze ya demek ecrin hanım artık aşıdan korkuyorartık akıl almaya başladıkça korkularını ortaya çıkıyor kişilikleri oluşuyor yavrularımızın benım oğlumda daha önceden anlamazdı ilaç içtiğini şimdi peşinde koşuyorum açı açı dıye bağırıyor:)))))))))))))))
yastık bende kullanmıyorum kızlar (ay sözlemeden duramadım )

meltemcim sizede geçmiş olsun canım demiralpte kansızlık çıktı demek
canım bebiş ufakken anneler dört göz bakıyorlar buyusun dıye aslında o halleri en güzel hallerıymiş :)
buyudukce dertlerı de buyuyor

meltemcim cnm yastık kullanılmamasının sebebi bebekler yastğa doğru yatmayı bilmedikleri için hareketlide oldukları için uyurken bile omuriliğin düz olmasıı için önerilmiyor çok araştırmıştım.ama tabiki emelin dediği gibi bebek yastıkları incce olduğu için birşey olmaz.bende burmu çok tıkanık olduğu zaman bazen ince yastık koyuyorum ama ecrin beceeremiyor yastıkda yatmayı:) cnm misafirperverdir benim arkadaşlarım inş birgüngeliriz

18.ayından sonra vurulabilirmiş.doktorumuz artık çocuklar bu dönemde çok hareketli olurlar ve yapılmaması gereken şeyleri bilmezler heryere dokunurlar herşeyi ağızlarına alırlar yere düşsede umursamazlar Allah korusun bulaşma riski fazla olabileceği için bu dönemlerde vurulması uygundur demişti.tabiki 24 aylıkken ve30 aylıkkende olur cnm.evet cnnm insan hiç kıyamıyor hiçç.onların canı yanmasın.

emelcim senin kuzun bencede erken giriyor olabilir bu dönemi çünkü gördüğümde maşşallahı vardı tırmanma konusundada önde gidiyordu kuzum benimmm.yirim onuuu:):)
hülyacım evet cnm artık herşeyden anlıyorlar korkuyu öğrendiler yavrum benim ya ilaçlar acı tabi annesi kıyamam ona.
şimdide alt dişlerde kaşıntı başladı şişlikler var.huysuzluğu oluyor zaman zamn.aahhh odişler yavrularımızı mahfediyor.şöyle kolayca mısır gibi patlasa.Allah hepimizin yardımcısı olsun

Son düzenleme:
meltemcim teşekkür ederim cnm taşınma işimiz inş 10 güne kadar doğal gaz açılmadı onu bekliyoruz bitmiyorki yapılacak şeyler.sizede Allah yardımcın olsun siz nereye taşınıyorsunuz cnm?

zeynepçim 10 günmü, taşınmadan bir görüşsek ama ya
hülyacım geçmiş olsun eyüp asafa , Allahım şifa versin
meltemcim senin oğluşunada geçmiş olsun , pekmez yedir bencede ,çok iyi geliyor, biz ana oğul yiyoruz :)
günmü yapsak kızlar ne dersiniz :)) baya kalabalık olduk
ne zaman görüşüyoruz, arzuda geldi artık onu bekliyordukya

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…